SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#21451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

gurabija78 wrote: ako imaš pored nje i lopticu za bejzbol, ne mogu ti ništa
Nije tačno. Bejbolska palica mora imati tačne dimenzije (duzina i sirina). Kod nas su vecinom takve da je glava "ojacana" i to je dovoljno policiji da istu oduzme, jer odstupa od prave palice.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

kad nemaš stida...
brat moj

#21454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by brat moj »

Nije do stida.

Nacin zivota.
Sodom1

#21455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Sodom1 »

zdruzdjo wrote:Upit
Treba mi zakonski ili sa iskustvom

Ovako
Neku noc gledam na youtbe-tu neki snimak onih slucajeva x. U jednoj sceni zaustavljaju auta i specijalci nekom frajeru pisu prijavu za bezbol palicu sto su mu nasli u autu. I drot navodi kolegi citiram : predmet pogodan za nanosenje fizickih povreda.
U redu. Interesuje me sta bi to bila definicija toga jer je glupa.
Sta da su mu nasli palicu za golf. Opasna sigurno kao i bezbol palica, ima metalni kraj zavrsetak, da nekoga opalis sa njom bilo gdje u glavu sigurno ga mozes ubiti. Da li je i to predmet pogodan za nanosenje tjelesnih povreda.
Znaci sve u autu je pogodno za nanosenje fizickih povreda. Ja recimo imam malu sjekiru u autu kad idem u planinu. Nekako je moram odnijeti do destinacije gdje cu biti. Znaci staviti u auto. A teleport jos nije izumljen pa da je prebacim na livadu na igmanu. Isto tako kad idem u gljive imam noz sa sobom. Kupim drzalicu za sjekiru na auto-pijaci i ja krsim zakon i rizikujem prijavu ako me zaustavi kontrola a imam je u autu.
Da ne pricamo o montiracu za tockove, cekicu, sarafcigeru, kljuc za tockove......i svim drugim djakonijama koje prosjecan vozac ima u autu.
Znaci na sve navedeno mi moze prikaciti etiketu i napraviti mi prijavu jer sa svim tim po njihovoj krilatici je moguce nanijeti opasne fizicke povrede.
Sta npr da sam ja profesionalni igrac bezbola i idem sa treninga i imam bezbol palicu u autu. Profesionalnan sam strijelac sa lukom i strijelom. Bacac sam koplja u dalj.......sta onda.
Mislim bukvalno si osudjen na to da li je policajac raspolozen ili nije tj. da li je glupav ili nije.
Ja sam jednom preko granice prenio set kuhinjskih nozeva , milicija gleda i nista ne veli :thumbup:
vjesticanametli

#21456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjesticanametli »

vješalica wrote:https://faktor.ba/vijest/sarajevo-polic ... u-297121#6

Pregledati slike pod detaljno hahahha
ramboo :lol: :lol: :lol:
zomri

#21457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zomri »

Logovan wrote::lol:
Image
SA NAMA ĐE ĆE KO :lol: :lol: :lol:
brat moj

#21458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by brat moj »

zomri wrote:
Image

Al' bukvalno kunem se rođenim djetetom sa nama đe ce ko :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Vidio sam danas kad je haos bio, po cesti se ganjali... I bilo je oko pola 1, ne u 2
zdruzdjo

#21460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

vješalica wrote: Procitaj i ti i ovaj kuhar ZONDINOM i definiciju hladnog oruzja pa ces vidjeti sto je to svrstano u tu skupinu i kada;)
Necete da citate a tumacite na nivou fahire iz piljare
Vidi, ne namjeravam se natakati sa policijom oko toga. Necu nositi palicu u autu. Dovoljno sam snalazljiv i sa kljucem za tockove. Ali sama definicija pri pisanju prijave za posjedovanje oruzja. Cuj predmet pogodan za nanosenje tjelesnih povreda. Pa sve je pogodno sto moze biti u autu od alata. Nema veze to odgovarao ti ili ne ako nekoga zatuces sa tim.
Sama prijava sa definisanjem toga necega je nenormalna.
Znaci ok je ako imas pisolj sa dozvolom u autu koji nije pogodan nego je namjenjen za nanosenje tjelesnih povreda. A nije ok ako imas palicu za bezbol bez dozvole koja je pogodna
Da se razumijemo ne pravdam ja nikoga ko nosi palicu za bezbol. Nema ovdje Babe Ruth-ova. Zna se za sta ce mu.
Ali isto tako moze i meni svezati prijavu za set kuharskih nozeva jer su "pogodni". Jos da vidi koliki imam cekic za meso. Pihhh.
Znaci zavisim samo od onoga sto neki u plavom protumaci.
studiorum_tuzlaensis

#21461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

zar postoji uopće klasifikacija "predmet pogodan za nanošenje tjelesnih ozljeda". Ja koliko znam, postoje samo klasifikacije: Oružje A, B, C ili D kategorije. Tako da ako ti to napiše, može te za muda uhvatit na sudu.

Opet, kod nas je narod takav da se ne voli peglat sa tim stvarima, pa se dosta toga završi da ti drotovi oduzmu i ti pustiš, još ti neku prekršajnu složi.

U autu nositi sa sobom moraš nešto, pogotovo u današnjem vaktu kad se puca i na policiju. Jel me trebaju neka 2-3 kloca orobit noću da se ne mogu ni odbranit.

Po meni je dovoljno ovo, a zna se i za šta služi, za šarafanje usijanih glava:

Image
seoBIH

#21462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by seoBIH »

Izasao je novi zakon. Mislim da je sada teleskopska palica dozvoljena.
BadBoy

#21463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Pa jel želite da policija hapsi sumnjive likove po Švrakinom, Gorici i Koševskom samo zato što tako misli ili želite da se drže propisa? Ne možete imati i jedno i drugo.

Ako je ok da policija odmah puca, zaustavlja sumnjive likove, koristi veću silu nego do sada (barem se tako priželjkuje zadnjih par strana) onda šutite i kad vam oduzimaju sve potencijalno opasne predmete.

Jelde kako je lijepo imati dvostruke aršine kad su drugi u pitanju.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#21464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

@tuzleansis, probaj provalnika povrijediti u svojoj kući, pa ćeš vidjeti belaja. Po zakonu glupom, ne možeš mu ništa dok te ne napadne. Povrijediš ga, ti najebeš a on te još i tuži.
dječak sa šibicama

#21465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

bersK wrote:Jebo majku, na ovom Koševskom više cigoša nego u Švrakinom. Ljudi napravili državu u državi.
uvijek je tako bilo, Gorica, K Brdo, texas zivi... jos su i dobri, nema toliko belaja koliko bi se ocekivalo
zdruzdjo

#21466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

BadBoy wrote:Pa jel želite da policija hapsi sumnjive likove po Švrakinom, Gorici i Koševskom samo zato što tako misli ili želite da se drže propisa? Ne možete imati i jedno i drugo.

Ako je ok da policija odmah puca, zaustavlja sumnjive likove, koristi veću silu nego do sada (barem se tako priželjkuje zadnjih par strana) onda šutite i kad vam oduzimaju sve potencijalno opasne predmete.

Samo sto moj "potencionalno opasni predmet" donosi meni i mojoj porodici hljeb. Isto tako i nekome ko cjepa drva za dnevnicu.
Opet naglasavam nabudzeni debilcic od 20-ak u "ocam' spustanoj ćetvorki" garant ne igra bezbol sa palicom koju mu policija nadje u 03:00 kad ga zaustavi.
BadBoy

#21467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

zdruzdjo wrote:
BadBoy wrote:Pa jel želite da policija hapsi sumnjive likove po Švrakinom, Gorici i Koševskom samo zato što tako misli ili želite da se drže propisa? Ne možete imati i jedno i drugo.

Samo sto moj "potencionalno opasni predmet" donosi meni i mojoj porodici hljeb. Isto tako i nekome ko cjepa drva za dnevnicu.
Opet naglasavam nabudzeni debilcic od 20-ak u "ocam' spustanoj ćetvorki" garant ne igra bezbol sa palicom koju mu policija nadje u 03:00 kad ga zaustavi.
Ili će oduzmati nabudženom debilčiću i tebi jednako, ili neće nikome. Policija nije ta koja treba da donosi takvu odluku. Ili ti želiš da se oduzima samo "debilčićima"? Ko je taj ko ocjenjuje ko je "debilčić" a ko nije? Ti? Ja? Policajac? Možda si ti tom nabudženom liku "debilčić".

Konkretno, ni tom frajeru nisu smjeli oduzeti tu palicu, kao što neće ni tebi oduzeti sjekiricu. Postoji procedura za privremeno oduzimanje predmeta.
O'zone
Globalni moderator

#21468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Glumci ba za seriju :mrgreen:
zdruzdjo

#21469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

BadBoy wrote:
Konkretno, ni tom frajeru nisu smjeli oduzeti tu palicu, kao što neće ni tebi oduzeti sjekiricu. Postoji procedura za privremeno oduzimanje predmeta.

Ma jexx oduzimanje. Frajeru prijavu pisase. Pa necu da mi se prijave pisu zbog necijeg ocjenjivanja. Treba da hodam po policijskim stanicama i pravdam se nekome ni kriv ni duzan.
Imas bokser, cakiju, palicu, leptir noz, teleskopsku palicu, nekakav handzar u koricama.....to se zna hladno oruzje i tacka.
Ali np ja krenuo u drva da cjepam na vikendici i sjekira u gepeku i kaze baja: ahaaaa pogodno za nanosenje povreda. Pa jeste ali najprije meni ako se fiknem sjekirom po ruci.

Nemoj da se oslanjamo u procjenu nekog specijalca koji ima los dan jer mu zena nije sinoc "dala".
Mene tu buni samo sto se svasta moze protumaciti.
vješalica

#21470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Prvo sumnjivi nisu bez razloga
Policija.jako.dobro poznaje sumnjive face,a to sto pojedincima nije izneseno na tacni da znaju ko je evidentiran kao kriminogena faca je idiotluk
Treba samo postavit pitanje pojedincima sta da npr ovaj napuseni Rambociguli ima bejzbol palicu
Bilo bi odma treba mu je u guzicu nabiti
A vamo brane palicu iako su i sami svjesni da ista sluzi za kurcenje
vješalica

#21471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

zdruzdjo wrote:
vješalica wrote: Procitaj i ti i ovaj kuhar ZONDINOM i definiciju hladnog oruzja pa ces vidjeti sto je to svrstano u tu skupinu i kada;)
Necete da citate a tumacite na nivou fahire iz piljare
Vidi, ne namjeravam se natakati sa policijom oko toga. Necu nositi palicu u autu. Dovoljno sam snalazljiv i sa kljucem za tockove. Ali sama definicija pri pisanju prijave za posjedovanje oruzja. Cuj predmet pogodan za nanosenje tjelesnih povreda. Pa sve je pogodno sto moze biti u autu od alata. Nema veze to odgovarao ti ili ne ako nekoga zatuces sa tim.
Sama prijava sa definisanjem toga necega je nenormalna.
Znaci ok je ako imas pisolj sa dozvolom u autu koji nije pogodan nego je namjenjen za nanosenje tjelesnih povreda. A nije ok ako imas palicu za bezbol bez dozvole koja je pogodna
Da se razumijemo ne pravdam ja nikoga ko nosi palicu za bezbol. Nema ovdje Babe Ruth-ova. Zna se za sta ce mu.
Ali isto tako moze i meni svezati prijavu za set kuharskih nozeva jer su "pogodni". Jos da vidi koliki imam cekic za meso. Pihhh.
Znaci zavisim samo od onoga sto neki u plavom protumaci.
Procitaj zakon kad je u pitanji nosenje pistolja sa dozvolom
Jedan savjestan ozbiljan i normalan vlasnik ga nece drzati na sicu da bi pokazao svima da je opasan nego na ocima nedostupnom mjestu kao i kad hoda negdje po gradu jer u protivnom je to uznemirenje javnosti
Drugo za vatreno oruzje se ima dozvola
Za hladno nema
Vatreno i sluzi za odbranu,a hladno moze sluziti za svasta,npr sarafciger,noga od stolice i slicno
Zato se kaze imam npr pistolj imam oruzni list i prijavis ako bude doslo do toga da imas kontrolu detaljniju
I kraj diskusije
Vozali su ljudi motorke u vozilima i niko im nista nije rekao,a mi vodimo polemiku oko bejzbol palice koja sluzi sa kurcenje i jos na to pizdimo
vješalica

#21472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

zomri wrote:
Image
Ova je bolja

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

liaar wrote: Po zakonu glupom, ne možeš mu ništa dok te ne napadne. Povrijediš ga, ti najebeš a on te još i tuži.
mozes mu svasta ,ako ne bude svjedoka i ostecene strane :D
O'zone
Globalni moderator

#21474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

bitanga_sa_otesa wrote:
liaar wrote: Po zakonu glupom, ne možeš mu ništa dok te ne napadne. Povrijediš ga, ti najebeš a on te još i tuži.
mozes mu svasta ,ako ne bude svjedoka i ostecene strane :D
:mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

O'zone wrote: :mrgreen:
Image
Post Reply