Republika Turska

Post Reply
ElRe

#21451 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

“The end of the European Union will come because of its hypocrisy. When we say ‘we will open the borders,’ they panic. Do not panic. When the time comes, the gates will open. I dare you to host hundreds of thousands [of refugees],” he said.

The president’s remarks came during a speech at a ceremony for district governors in the capital Ankara.

“You call us when 100 people cross to Greece via sea. There are 4 million [Syrian refugees] here, and you stay silent,” Erdoğan said, addressing European countries.
http://www.hurriyetdailynews.com/erdoga ... key-147913
Hafis

#21452 Re: Republika Turska

Post by Hafis »

Haris.ba wrote:
Hafis wrote:Rekoh li ja. Sreća nema nafte u Jadranu, inače bi i ovdje, u susjedstvu bilo gusto.
Ima nafte i važnije gasa. :D
Auu, onda su barbe najebale ako ovi saznaju :run:

Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#21453 Re: Republika Turska

Post by Challenger_ »

Što se tiče migranata koji sada bauljaju po BiH... Negdje sam pročitao da je DANAS tek svaki stoti iz Sirije.
Point.

#21454 Re: Republika Turska

Post by Point. »

@mba wrote:
Hafis wrote:Ma znam i ja, samo se malo zezam.
Pretpostavljam, pošto je lik očigledno turkofil, koji je hvala Bogu samim tim i uvjeren nekakvu nadolazeću globalnu supremaciju R Turske, vjerojatno aludira na neki budući tursko-grčki spor oko otočja i normalno dodatne turske aspiracije na moguća nalazišta nafte u ciparskim vodama.

predpostavljam da mislis na mene!

ako meni kazes da sam turkofil, jer sam na strani TR, mogu li ja za tebe onda reci da si turkofob jer nisi na strani TR?

ako sam te skonto, ako neko postira nest u korist TR on je automatski turkofil, a u suprotnom si turkofob, sto se onda odnosi na tebe, jesam li u pravu?[
Hm, zanimljiva konstatacija od nekog ko me je automatski svrstao ni manje ni više nego u islamofobe, jer nisam uvlakaš i ne ljubim tursko dupe u svakoj prilici za razliku od pojedinih.
@mba

#21455 Re: Republika Turska

Post by @mba »

ako meni kazes da sam turkofil, jer sam na strani TR, mogu li ja za tebe onda reci da si turkofob jer nisi na strani TR?

ako sam te skonto, ako neko postira nest u korist TR on je automatski turkofil, a u suprotnom si turkofob, sto se onda odnosi na tebe, jesam li u pravu?[
Hm, zanimljiva konstatacija od nekog ko me je automatski svrstao ni manje ni više nego u islamofobe, jer nisam uvlakaš i ne ljubim tursko dupe u svakoj prilici za razliku od pojedinih.

samo sam predpostavio :wink:
a o dupetu mozes u svoje ime pisati, u moje ime nikako!
Point.

#21456 Re: Republika Turska

Post by Point. »

@mba wrote:

samo sam predpostavio :wink:
a o dupetu mozes u svoje ime pisati, u moje ime nikako!
Pa jarane vidi se iz priloženog. No, da ne bi pretpostavljao da ti olakšam. Ja sam od onih Bošnji što drže prvenstveno do sebe i svog naroda, koji ne gleda u Tursku (bivšeg okupatora btw) kao u maćehu ili mater ko što neki rade i koji ne podržava neku zemlju samo iz razloga što je muslimanska. U glavama turkofila takvi de odmah prozivaju islamofobi, u nedostatku boljeg argumenta fataju se šupljaka. Oprosti im Bože što ne znaju bolje.
ElRe

#21457 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

inshAllah, bićemo opet svi jedno

Image
Image

Na prvom mjestu islam kao vodilja za uspostavu funkcionalnog i prosperitetnog društva. Naš sultan se vodi tim putem i ima svu podršku muslimana i Bošnjaka medju njima.

To smeta BiH komunjarama, "bosancima" i sličnima.
Last edited by ElRe on 25/10/2019 09:35, edited 1 time in total.
Novak20

#21458 Re: Republika Turska

Post by Novak20 »

ElRe wrote:inshAllah, bićemo opet svi jedno

Na prvom mjestu islam kao vodilja za uspostavu funkcionalnog i prosperitetnog društva. Naš sultan se vodi tim putem i ima svu podršku muslimana i Bošnjala medju njima.

Ma ne smeta ni njima. :lol:
Matzan

#21459 Re: Republika Turska

Post by Matzan »

Da vala više hoće napraviti tu prosperitetnu i funkcionalnu islamsku državu, pa da više vidimo kako to izgleda u praksi.
Pedeset godina slušamo istu priču; sve neka obećanja da će teći med i mlijeko... prije danas, sutra, juče, prije 50 godina, biti će, samo što nije.
Komunisti su isto svašta obećavali, ali oni nisu bili na Allahovom putu, zato su i propali.
Oči cijelog svijeta su uperne prema vođi i i toj državi blagostanja, nestrpljivo se čeka taj moment, a najveće nestrpljenje je u državama sa većinskim muslimanskim stanovništvom kojima će to sigurno biti uzor.
Hafis

#21460 Re: Republika Turska

Post by Hafis »

Treba sačekati još nekih dvadesetak godina da oni najsnesposobniji dovrše migraciju u kjafirsku Europu, a onda s onom pročišćenom kvalitetom koja će ostati slijedi privredni i kulturološki boom islamskog svijeta.
Poklopit će sve: od proizvodnje vrhunske digitalne i elektronske opreme, preko brodogradnje i nuklearne tehnologije, pa sve do rokenrola, show biznisa i sporta.
Samo zdravlja i sabura, da se dušmani ne dosjete pa ne razjebu plan.
Kikibombona

#21461 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Pogledajte sta turski Hitler prica na drzavnoj televiziji TRT, sve sa kartom Sirije ispred sebe
Erodgan, talking about northeast Syria with TRT yesterday, said: "The most suitable for this area are Arabs. These areas are not suitable for the lifestyle of Kurds." Asked, in what way? "Because these are virtually desert regions."
https://mobile.twitter.com/SarahDadouch ... 0612919297

Ovakav nivo genocidnosti jos nije vidjen. On je taj koji odredjuje gdje je Kurdima prikladno zivjeti. Zamislite da neko kaze da jednom od BH naroda nije prikladno da zivi u Hercegovini, Posavini, Semberiji ili nekoj drugoj regiji, pa se tako legitimizuje etnicko ciscenje.

...

Erdogan je isto uradio sa kurdskom regiom Afrin na krajnjem sjeverozapadu, gdje su Kurdi cinilj 95% stanovnistva. Genocidni fasista je rekao da ce Afrin dati Arapima i da moze ostati samo 30% Kurda. I to je uradio, pred ocima cijelog svijeta.

Erdogan says Afrin is majority Arab, threatens Arabization

https://www.kurdistan24.net/en/news/789 ... da4b69f0df

Metode Radovana Karadzica kada je govorio da u RS treba zivjeti 5% Bosnjaka. Tako Erdogan odredjuje gdje u SIRIJI mogu zivjeti Kurdi i u kakvim procentima.

Ljubitelji turskog fasizma, koji vole glumiti svjetske pravednike i moraliste, su potpuno imuni na ove stvari. Njima je to normala. Ta Turci pobiju 100 miliona ljudi bilo bi ok. Zulum je samo kada ubijaju cifuti i kjafiri, e tada liju krokodilske suze. Ljigavo licemjerstvo.
Point.

#21462 Re: Republika Turska

Post by Point. »

ElRe wrote:inshAllah, bićemo opet svi jedno

Image
Image

Na prvom mjestu islam kao vodilja za uspostavu funkcionalnog i prosperitetnog društva. Naš sultan se vodi tim putem i ima svu podršku muslimana i Bošnjaka medju njima.

Ti imaš sa BiH ko ja sa Taiwanom. Dakle, nikakve. Sandžak ti metni gdje hoćeš, od BiH ćeš odnijeti što ti stane na opanku. Baš kao i četnicima i ostalim koji bi da od BiH da prave razne Hrvatske, Srbije i Turske.
ElRe

#21463 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Point. wrote: Ti imaš sa BiH ko ja sa Taiwanom. Dakle, nikakve. Sandžak ti metni gdje hoćeš, od BiH ćeš odnijeti što ti stane na opanku. Baš kao i četnicima i ostalim koji bi da od BiH da prave razne Hrvatske, Srbije i Turske.
Nećeš se ti ništa pitati. Možda prodjete kao Kanter.
ElRe

#21464 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Point. wrote: Ti imaš sa BiH ko ja sa Taiwanom. Dakle, nikakve. Sandžak ti metni gdje hoćeš, od BiH ćeš odnijeti što ti stane na opanku. Baš kao i četnicima i ostalim koji bi da od BiH da prave razne Hrvatske, Srbije i Turske.
Lincoln-Burrows

#21465 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

ElRe wrote:
To što se Kanter ne smije vratiti u Tursku jer je kritizirao vlast nije za pohvalu,
i nije vjerojatno jedini, možda ih je i na tisuće. Brko je pozatvarao bogzna koliko insana.
Point.

#21466 Re: Republika Turska

Post by Point. »

ElRe wrote:
Jest, pitat ćeš se ti, kvisling i petokolonaš iz druge zemlje. Razguli dijete.
uglavnomja

#21467 Re: Republika Turska

Post by uglavnomja »

danas masovna tuca turaka i kurda usred osla (nesto kao usred ferhadije)

:-)

bile su neke demonstracije i kontrademonstracije pa se sklapili
Nadzornik

#21468 Re: Republika Turska

Post by Nadzornik »

:D

Image
victom

#21469 Re: Republika Turska

Post by victom »

EDITED
Podrška ekologiji.
Last edited by victom on 01/03/2021 02:59, edited 2 times in total.
Kikibombona

#21470 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

uglavnomja wrote:danas masovna tuca turaka i kurda usred osla (nesto kao usred ferhadije)

:-)

bile su neke demonstracije i kontrademonstracije pa se sklapili
Turcin u Oslu autom na kurdske demonstrante

https://mobile.twitter.com/KonstantinKl ... 7025939458

Karla del Ponte izjavila da Erdogan treba odgovarati za ratne zlocine. Nije jedina..

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/carl ... /191026048

Erdogan za razliku od Milosevica ne taji genocidne namjere. On otvoreno kaze da Kurdima nije mjesto u Siriji i da je to arapska zemlja. I sprovodi izreceno u djelo, koliko mu bude dopusteno od velikih sila.

...

Danas Amnesti i HRW pisu da Turci silom vode sirijske izbjeglice i tjeraju ih da nasele podrucja iz kojih su protjerali Kurde.

...

Svijet jos nije ni blizu nivoa da se odlucno suprostavi genocidu, etnickom ciscenju i zlocinima protiv covjecnosti. Tramp otvoreno priznaje da su njemu prioritet pare. Isto kaze Evropa, da je njoj prioritet da ne dobije novi val izbjeglica, a na genocid i etnicko ciscenje, masovne zlocine, mogu zazmiriti.

...

Danasnja Turska je nazalost olicenje fasizma..
Last edited by Kikibombona on 27/10/2019 01:20, edited 1 time in total.
Maraschino

#21471 Re: Republika Turska

Post by Maraschino »

Kiki, nekada tako fino napises post a ovaj je ono bas pristrasan.
Edin H.

#21472 Re: Republika Turska

Post by Edin H. »

Image
Kikibombona

#21473 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Maraschino wrote:Kiki, nekada tako fino napises post a ovaj je ono bas pristrasan.
Evo, samo cu iznijeti cinjenice pa ti izvuci zakljucak:

1. Erdogan je prije 3 dana na drzavoj TRT televiziji izjavio da za Kurde nije prikladno da zive u Siriji jer se radi o pustinjskoj zemlji koja je prikladnija za zivot Arapa. Time legitimizira etnicko ciscenje Kurda i naseljavanje Arapa.

(Zamisli da neko kaze da za Hrvate nije prikladno da zive u Sirokom i Capljini, da u te gradove treba naseliti neki drugi narod)

Mozes li pojmiti razmjere fasizma?

2. Erdogan otvoreno kaze da kurdski region Afrin, u kojem su Kurdi prije rata cinili 95% stanovnistva, treba naseliti Arapima i da broj Kurda ne smije biti iznad 35%. I pazi sad, on je obecanje ispunio, s tim da je ostavio puno manje od 35% Kurda.

(Zamisli da neko kaze da u Sandzak treba naseliti Crnogorce a da broj Bosnjaka ne smije preci 35%)

...

A da ti ne govorim sta radi njegova vojska na terenu, A O TOME IMAS STOTINE VIDEO ZAPISA. Imas stotine dokaza kako turske snage ubijaju ljude u stilu Skorpiona, kako otimaju i pljackaju kurdske kuce, kako se izivljavaju nad ljudima, kako cine druge gnusne zlocine. Mozes misliti, oni se snimaju dok to rade i postavljaju na youtube da svi vide.

...

Dakle, ovdje se radi o cinjenicama koje mozes sam provjeriti za 5 minuta guglanja.
uglavnomja

#21474 Re: Republika Turska

Post by uglavnomja »

kiki, vise vjerujem norveskim medijima nego tviterasima :-)

a mediji kazu prvo su bile turske demonstracije u 1, pa kurdske u 3 blizu turkse ambasade, i tu su se prvi put potukli i prvi put policija izasla sa pepersprejem i sotalim ... par komada uhapseno, ne pise kojih
tad je covjek udaren autom, vozac se sam prijavio policiji, bio u autu sa zenom i malim djetetom, napali ga kurdi zbog turske zastave u autu i kad je pokusao da pobjegne udario covjeka kojeg nije ni vidio (usput, teslom ga je udario)

i onda je kasnije oko 6 nastala masovna tuca u body shopu :-) radnja unistena totalno, prije toga vriska i urlanje na ulici karla johana, i ti je radio suzavac, oppet uhapsenih
i jos nekih uhapsenih naknadno

mislim da se ne moze otvoriti ovaj video izvan norveske :|

ali da probam

https://www.vgtv.no/video/186931/her-bl ... -paakjoert
Kikibombona

#21475 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

uglavnomja wrote:kiki, vise vjerujem norveskim medijima nego tviterasima :-)

a mediji kazu prvo su bile turske demonstracije u 1, pa kurdske u 3 blizu turkse ambasade, i tu su se prvi put potukli i prvi put policija izasla sa pepersprejem i sotalim ... par komada uhapseno, ne pise kojih
tad je covjek udaren autom, vozac se sam prijavio policiji, bio u autu sa zenom i malim djetetom, napali ga kurdi zbog turske zastave u autu i kad je pokusao da pobjegne udario covjeka kojeg nije ni vidio (usput, teslom ga je udario)

i onda je kasnije oko 6 nastala masovna tuca u body shopu :-) radnja unistena totalno, prije toga vriska i urlanje na ulici karla johana, i ti je radio suzavac, oppet uhapsenih
i jos nekih uhapsenih naknadno

mislim da se ne moze otvoriti ovaj video izvan norveske :|

ali da probam

https://www.vgtv.no/video/186931/her-bl ... -paakjoert
Moze se pogledati video

Ne znam zasto je covjek sa turskom zastavom krenuo medju kurdske demonstrante :shock:

To je kao da neko sa srpskom zastavom krene prema grupi koja obiljezava godisnjicu stradanja Vukovara :roll:
Post Reply