SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JThomas

#21451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ne daju reć'. kažu, radili mu iza leđa, nije on znao šta rade.
dezurni_ucenik

#21452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

JThomas wrote:ne daju reć'. kažu, radili mu iza leđa, nije on znao šta rade.

:lol:

Onda mu je i sin radio iza ledja, ako je tako. :-)
megaman4

#21453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by megaman4 »

Milicija majka sigurnosti!
VjecitiStudent

#21454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:sve prijave u krivici su samo informativnog karaktera, sve ide po službenoj dužnosti. ali u našoj stvarnosti se to primjenjuje na način da ako ti ne guraš ili ako ne treba za nešto političko ništa i ne bude.
Kuka i motika, ako se ikada ponovo digne, trebala bi prije svega tražiti ostavku "nezavisnog" komesara Ćosića.
Nije ni prije njega policija bila zlato, no za njegove je vladavine definitivno otišla u neku stvar.
O'zone
Globalni moderator

#21455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Ovo je smješno :roll:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150904081

Drže tipa u pritvoru TRI mjeseca zato što je nekom uzeo 10 000 .

Pucači eventualno ako prenoće u zatvoru i to je to :roll:

Fakat smiješno :roll:
Grean

#21456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Grean »

VjecitiStudent wrote:
zateznistub wrote:Ako ovaj eroj ne bude uhvaćen i objesen

Sarajevo i BiH treba razmontirati po kratkom postupku...
Uhvaćen je, ali odmah i pušten.
Siroti turista "ne želi da podiže prijavu", bezbeli je već u avionu da ode što dalje od ovog užasa, a policija nema vremena, ko i obično.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150904022
A zna li se ko je retard?
radiša

#21457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

Mangup neki sigurno cim se nad starcima izivljava :D
bull21

#21458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bull21 »

Logovan wrote:
jao_situacije wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150904022

ovog maloumnika treba streljati
Dobro neko reče, koja smo mi džungla. :( :run:

Starcu 72 godine i on ga pretukao. Bože sačuvaj.
Već mogu zamisliti scene, on ga šuta, omladina prolazi, "zaposleni" bježe k'o muhe bez glave a one sisate baburine što u sve guraju nos stoje sa strane i drže predavanje "Pusti ga, nije ti on ništa uradiJo" i tako to.
drug_profi

#21459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Interesantno da nema ni broja tablica, niti inicijala niti ikakve price.
Nemoguce da nema neki svjedok da kaze nesto. Nazalost prica je vrlo moguca, ali pod ovim okolnostima mi izgleda kao patka.

Ima li Creasy-ja ili Terciusa ovdje da nam potvrde dogadjaj i eventualno sapnu neki podatak upotrebljiv za odbranu casti grada.
bingov buraz

#21461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bingov buraz »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:Ma najvjerovatnije da je neko zamjenio
Ovdje su nedavno tako drotovi uzeli 50kg koke iz dokaza, al su ih ufatili

Ili, postoji mogucnost da je stvarno bila neka glupost za bildere koju su htjeli zamjesati sa horsom

Prosto mi nemoguce, sto havana kaze, da inspektor za narkotike ne moze prepoznati heroin
Onaj miris nista ne moze zamjeniti, zamisli samo kol'ko mirise deset kila :lol:

Zamisli dzankija sjebanog,roka se a nadoso ko regal,jos mu onu torbicu kupit. Biceps vliki a vene iskocile. :sretan: :lol:
:lol: :lol:
DZONPI

#21462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DZONPI »

Divi mu vugla baca na anamo onog .
DaffyDuck

#21463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

ZABRINUTI OTAC UPOZORAVA DRUGE RODITELJE Igrajući se u parku moj sin se ubo na špricu koju su koristili narkomani!
Redakciji "Avazovog“ portala obratio se Goran V. iz Sarajeva kako bi upozorio roditelje koji svoju djecu odvode u gradske parkove, da im se ne bi desilo što i njegovoj porodici kada se njegovo dijete ubolo na iglu koja je korištena od strane narkomana. Intervenisali ljekari - Imam potrebu da vam se obratim zbog događaja koji se 3. septembra ove godine oko 13 sati desio mojoj porodici. Naime prilikom bezbrižne igre u dječijem parku na Vilsonovom šetalištu iza Elektrotehničke škole u Sarajevu, moj sin star tri godine i devet mjeseci stao je na iglu za koju pretpostavljamo da je korištena od strane narkomana, a ne od lica koja koriste lijek inzulin. Moja supruga je dijete odnijela u hitnu pomoć gdje su ljekari intervenisali i istim je pokazala predmetnu iglu. Tu su joj potvrdili ono čega smo se najviše bojali, a to je da se radi o iglama kakve koriste ovisnici o heroinu, kazao je na početku razgovora Goran V. Nakon toga, prema njegovim riječima, dijete su odvezli u KUM Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo na dalje preglede. - Na KUM-u su nam rekli da postoji vjerovatnoća da je igla zaražena i uputili nas da izvršimo dalje pretrage u laboratoriji na hepatitis A, hepatitis B i hepatitis C. Nakon posjete laboratoriji na Ilidži morat ćemo uraditi prve testove nakon tri sedmice, a zatim naredni za tri mjeseca kako bi smo bili sigurni da li će naš sin imati posljedice zbog tog događaje. Do tada ćemo živjeti u strahu. Želimo da se skrene pažnja roditeljima koji svakodnevno odvode svoju djecu u gradske parkove da „otvore četvoro očiju“ jer gradskim i opštinskim vlastima nije bitno šta se dešava u parkovima niti im je stalo do naše djece. Dokaz je stanje čistoće kakvo vlada u navedenim parkovima, kaže ovaj zabrinuti otac. Obavijestio policiju Goran V. je 5. septembra ove godine, kako kaže otišao u policijsku stanicu da ih obavjesti šta se desilo. - Tom prilikom policijski službenik mi je rekao da mu je poznata činjenica da se tamo skupljaju narkomani i na tome je ostalo. Ono što me boli je da iako postoje policijska saznanja da se tamo sakupljaju narkomani zašto niko ne poduzima ništa u vezi toga, zašto komunalni radnici ne pregledaju park, nego samo isprazne kante jednom sedmično a polomljeno staklo i ostale predmete na koje se djeca mogu povrijediti ostavljaju u parkovima. Zašto se parkovi koji su ograđeni i koji imaju brave kao što je slučaj sa ovim parkom ne zaključavaju tokom noći?! Ako policija ima saznanja da se u tom parku skupljaju narkomani zašto ne povećaju svoje aktivnosti ili zašto o tome na neki način nisu obaviješteni roditelji, jer da sam to ja znao ne bih vodio svoje dijete tamo, zapitao se Goran V. Našoj redakciji se obratio jer mu je kako kaže želja da se podigne svijest roditelja kako im se ne bi desio isti slučaj koji se desio njegovoj porodici. - Želja mi je i da se odgovorna lica za parkove bar na kratko zapitaju, ako imaju imalo savjesti, da li imaju imalo odgovornosti zbog toga što se desilo mom sinu, kazao je na kraju Goran V.
BadBoy

#21464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

Ne dao Bog nikome, ovim ljudima više nema hajra od života :(

Nadam se da će ljekarni reagirati adekvatno i pokušati preventivno djelovati, znam da za HIV postoje određeni lijekovi koji blokiraju nastanak bolesti, nadam se da nešto slično postoji i za hepatitis.
Vitezanin

#21465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Vitezanin »

Vils-no go zona.
jao_situacije

#21466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

http://www.radiosarajevo.ba/novost/2000 ... -septembra

ljudi moji, ovo nije moguće
15.9. najavljeni najveći studentski protesti, studentima se uskraćuje osnovno ljudsko pravo
kiborg monument i downtown zdra'o, stojnić zdra'o
još da hoće vatru ukinuti :mrgreen:
DaffyDuck

#21467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

BadBoy wrote:Ne dao Bog nikome, ovim ljudima više nema hajra od života :(

Nadam se da će ljekarni reagirati adekvatno i pokušati preventivno djelovati, znam da za HIV postoje određeni lijekovi koji blokiraju nastanak bolesti, nadam se da nešto slično postoji i za hepatitis.
Ovo prelazi svaku granicu...
Cornholio_

#21468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cornholio_ »

jao_situacije wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/2000 ... -septembra

15.9. najavljeni najveći studentski protesti, studentima se uskraćuje osnovno ljudsko pravo
Prevedeno na nas :D : izgleda da su se dobre pare zaradile za SFF ali Denis & co. nisu nasim "legalno izabranim predstavnicima vlasti" dio tala isplatili, neko je tu pohlepan ispao. Neka neka. :D
sunceKOtepsija

#21469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

DaffyDuck wrote:
ZABRINUTI OTAC UPOZORAVA DRUGE RODITELJE Igrajući se u parku moj sin se ubo na špricu koju su koristili narkomani!
Redakciji "Avazovog“ portala obratio se Goran V. iz Sarajeva kako bi upozorio roditelje koji svoju djecu odvode u gradske parkove, da im se ne bi desilo što i njegovoj porodici kada se njegovo dijete ubolo na iglu koja je korištena od strane narkomana. Intervenisali ljekari - Imam potrebu da vam se obratim zbog događaja koji se 3. septembra ove godine oko 13 sati desio mojoj porodici. Naime prilikom bezbrižne igre u dječijem parku na Vilsonovom šetalištu iza Elektrotehničke škole u Sarajevu, moj sin star tri godine i devet mjeseci stao je na iglu za koju pretpostavljamo da je korištena od strane narkomana, a ne od lica koja koriste lijek inzulin. Moja supruga je dijete odnijela u hitnu pomoć gdje su ljekari intervenisali i istim je pokazala predmetnu iglu. Tu su joj potvrdili ono čega smo se najviše bojali, a to je da se radi o iglama kakve koriste ovisnici o heroinu, kazao je na početku razgovora Goran V. Nakon toga, prema njegovim riječima, dijete su odvezli u KUM Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo na dalje preglede. - Na KUM-u su nam rekli da postoji vjerovatnoća da je igla zaražena i uputili nas da izvršimo dalje pretrage u laboratoriji na hepatitis A, hepatitis B i hepatitis C. Nakon posjete laboratoriji na Ilidži morat ćemo uraditi prve testove nakon tri sedmice, a zatim naredni za tri mjeseca kako bi smo bili sigurni da li će naš sin imati posljedice zbog tog događaje. Do tada ćemo živjeti u strahu. Želimo da se skrene pažnja roditeljima koji svakodnevno odvode svoju djecu u gradske parkove da „otvore četvoro očiju“ jer gradskim i opštinskim vlastima nije bitno šta se dešava u parkovima niti im je stalo do naše djece. Dokaz je stanje čistoće kakvo vlada u navedenim parkovima, kaže ovaj zabrinuti otac. Obavijestio policiju Goran V. je 5. septembra ove godine, kako kaže otišao u policijsku stanicu da ih obavjesti šta se desilo. - Tom prilikom policijski službenik mi je rekao da mu je poznata činjenica da se tamo skupljaju narkomani i na tome je ostalo. Ono što me boli je da iako postoje policijska saznanja da se tamo sakupljaju narkomani zašto niko ne poduzima ništa u vezi toga, zašto komunalni radnici ne pregledaju park, nego samo isprazne kante jednom sedmično a polomljeno staklo i ostale predmete na koje se djeca mogu povrijediti ostavljaju u parkovima. Zašto se parkovi koji su ograđeni i koji imaju brave kao što je slučaj sa ovim parkom ne zaključavaju tokom noći?! Ako policija ima saznanja da se u tom parku skupljaju narkomani zašto ne povećaju svoje aktivnosti ili zašto o tome na neki način nisu obaviješteni roditelji, jer da sam to ja znao ne bih vodio svoje dijete tamo, zapitao se Goran V. Našoj redakciji se obratio jer mu je kako kaže želja da se podigne svijest roditelja kako im se ne bi desio isti slučaj koji se desio njegovoj porodici. - Želja mi je i da se odgovorna lica za parkove bar na kratko zapitaju, ako imaju imalo savjesti, da li imaju imalo odgovornosti zbog toga što se desilo mom sinu, kazao je na kraju Goran V.
:-) ne skakat pred rudu, kao s onim momkom pa kad se ispostavilo da nije on zbo djevojku svi se usutili, a ovdje su mu vjesala kovali
DaffyDuck

#21470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

sunceKOtepsija wrote: :-) ne skakat pred rudu, kao s onim momkom pa kad se ispostavilo da nije on zbo djevojku svi se usutili, a ovdje su mu vjesala kovali
Moje misljenje o onom momku se nije promijenilo, na osnovu svega iznesenog u javnost mjesto mu nije na slobodi i to je nila poenta. I sta u ovom konkretnom slucanu ne treba trcati pred rudu?? To sto ne znamo jel narkoman bio zarazen??? Ko je odgovoran za djecija igralista u ovoj vukojebini??
dezurni_ucenik

#21471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

Nije Stojnic u Strosmajerovoj. Ovo njemu ide u korist.
DaffyDuck

#21472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

dezurni_ucenik wrote:

Al jest Zelenih beretki i Muvekita. A carsija ostaje.
dezurni_ucenik

#21473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

DaffyDuck wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Al jest Zelenih beretki i Muvekita. A carsija ostaje.
Nisam vidio za Muvekita ulicu. Ode i Cheers, sta je onda sa City Pubom, Ort, Central ?

edit : City Pub je Hadziristiceva, tako da oni ostaju.
Last edited by dezurni_ucenik on 07/09/2015 17:39, edited 1 time in total.
jao_situacije

#21474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

dezurni_ucenik wrote:
DaffyDuck wrote: Al jest Zelenih beretki i Muvekita. A carsija ostaje.
Nisam vidio za Muvekita ulicu. Ode i Cheers, sta je onda sa City Pubom, Ort, Central ?
sve u tim ulicama zdra'o :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :tooo:
DaffyDuck

#21475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

Ort je u Sime Milutinovica :wink: a za Pub nisam sigurna
Locked