Ukrajina
-
Malisa11
#214476 Re: Ukrajina
Vidis da se slazemo, sve sto si rekao tako je. Ja samo komentarisem sirenje laznih video zapisa, jer to bas mrzim, gubi se svaki kredibilitet. Mislim jebo kredibilitet u ovom ratu, ali znamo da je toliko propagande da ne mozes nicemu vjerovati i par video zapisa skrenu paznju sa bitnog, a to je agresija.
-
Dangubic
#214477 Re: Ukrajina
Ne moze ,Evropa je izgubila i sama je kriva za to jer se previse oslonila na Ruse, ocekuje se 2028 masovno zatvranje industrije u Evropi zbog cijene gasa i jer nemaju tehnologije,sve je americko i kinesko , evropske firme ne mogu ovo izdrzati jer placaju 4 puta skuplje gas od americkih, radim u pertohemijskoj industriji i sve se sprema da se seli za ameriku jer ne mogu placati ovu ludu cijenu gasa.drug_profi wrote: ↑21/02/2025 10:09 U suštini Evropa može da se zaštiti od USA ako je jedinstvena oko toga. I da podrži Ukrajinu dovoljno dugo.
Jedna od bitnijih stvari je kako će se UK okrenuti. Uz USA ili uz EU.
Skandinavci znamo da su naši, Francuzi su prelivode, ali vjerujem da su uočili priliku da postanu glavni u svom selu, ili barem neko bez koga se ne može.
Nadam se da će CDU preuzeti vladu u DE, jer mislim da su manje kalkulanti od SPD i Zelenih.
Poljska znamo gdje je, a ostali slaveni u EU će vjerovatno za Njemačkom.
- drug_profi
#214479 Re: Ukrajina
Evropa može za dvije godine da izgradi pipeline iz Alžira i Egipta da se oslobodi i Rusa i Amerikanaca.
Samo je stvar njihove odluke.
Pa da izgradi i cijev iz Norveške.
Uostalom i Ukrajina ima značajna gasna polja.
-
zigzag
#214480 Re: Ukrajina
Ne postoji ukrajina. Postoji samo neka teritorija koju naseljavaju indijanci i sa ležištima minerala.
- skrbavi-admin
#214481 Re: Ukrajina
tako je i bilo prije nekih 500-600 godina.... dosli su, napravili gatalinku i proglasili ovo je sad sve nase a vi nemate nista jer niste upisani u grunt
-
zigzag
#214482 Re: Ukrajina
Tako predsjednik države sa najjačom vojskom na svijetu otvoreno govori a podržavaju ga četnici širom svijeta. Pa vrijeme je da otkopamo ono što imamo jelte.
- dr_Evil
#214483 Re: Ukrajina
Taman da se rijesimo svih greenpeace-a opet Norveska nema kapacitet da pokrije trziste. Sad se radi ko sto nikad nije sto se tice proizvodnje, tesko da se moze vise izvuci.drug_profi wrote: ↑21/02/2025 11:28 Evropa može za dvije godine da izgradi pipeline iz Alžira i Egipta da se oslobodi i Rusa i Amerikanaca.
- JMGuti
#214484 Re: Ukrajina
Optimizam zna oslijepiti ljude. Vi pričate o tome kao da je to staviti potpis na papir i odraditi stvar. Alžiru i Egiptu je dovoljna jedna mini sankcija za neke izmišljene prijestupe, i onda neće smjeti položiti odvodne cijevi u dvorištu a da ne pitaju Amerikance. Ni Ukrajina se neće puno pitati oko bilo kakvih cijevi. Kad se sve ovo završi, prva stvar koju će morati uraditi je pustiti protok ruskog plina u Evropu. Neće ih niko ni pitati žele li to.drug_profi wrote: ↑21/02/2025 11:28 Evropa može za dvije godine da izgradi pipeline iz Alžira i Egipta da se oslobodi i Rusa i Amerikanaca.
Ovdje se apsolutno SVE svelo na to koliko će im Rusija uzeti od ukupno ovih 18% koje su agresijom zauzeli. Ništa drugo nije u pitanju. Obnovu Ukrajine će raditi Amerikanci. Minerale će iskopavati Amerikanci. Vlast će postavljati Amerikanci. Odluke o državnom parlamentu će nametati Amerikanci.
Ukrajina će se samo pitati oko predstavnika na Eurosongu.
- drndalo
#214485 Re: Ukrajina
Ovo ti je isto kao slaganje guma i balvana na "najbolje tenkove na svijetu"...? Aferim...dr_Evil wrote: ↑20/02/2025 16:03Dodali kakvog celika na auto? Mes cini da smo se smijali prosle godine kad su rusi one celicne mate oko tenkova stavili protiv dronova.
Dajte ljudi uozbiljite se. ZNamo da su Ukrajinci sposoban narod, ako nista za vrijeme CCCP-a su bili glavni iz fizike, i da mogu od nista napravit nesto, odlika svih slavena. Ali neke vijesti i ne treba prenosit.
Fino pise u tekstu koji nivo standardizovane zastite pruza nakon modifikacije iz neoklopljenog vozila...
Ako imas neki dokaz da seru, molim te da napises, i razotkrijes ih. Ako ne, onda recimo da malo siljis "na stranu"... Vidimo i koju.
- drndalo
#214486 Re: Ukrajina
Nabrijano sam razotkriven? Zar ne?okanomalo wrote: ↑20/02/2025 15:59al si nabrijan.drndalo wrote: ↑20/02/2025 07:40Bijedan pokusaj relativizacije.
Za pocetak, dovedeno je u pitanje ono sto si napisao/la o roditeljima i vili u Izraelu. Kako znamo da je to ruska laz, sve ostalo sto si napisao/la a cime castis samog/samu sebe je izgleda tacno. Samodiskvalifikacija s tvoje strane.
Puno pametniji ljudi su skontali da u ratu izbora nema, zbog 1001 razloga. Da podjemo od toga da se te pare, trud i svadja mogu bolje upotrijebiti protiv napadaca. Da o logistici glasanja vojnika na liniji ne pricamo. A kamoli o okupljanju stotina ljudi na glasackim mjestima, sto bi ruske sluzbe odmah koristile za bombardovanje i ubijanje Ukrajinaca.iz koje stampe se ti informises. zaobidji to u sirokom luku. gadna propaganda je u pitanju.
![]()
Nista ne odgovori na moja pitanja/tvrdnje? Mozda neki dokaz o napisanom? Licno sam ti negirao tvrdnje, pa me poseri po glavi ako imas cime iole provjerljivim???
Iz koje stampe se ja informisem? Nije bitno, vidimo iz koje se ti "informises", Informer original... Propaganda...? Naravno, tvoje tvrdnje o kuci na roditelje u Izraelu su cinjenica, a ne propaganda...?
Kakve bolide sada salju majko moja...
-
zigzag
#214487 Re: Ukrajina
Ako je dobio vlast na 4 godine ne znači da će narednih 100 godina živjeti i vladati. Koliko god da se vi to nadali.JMGuti wrote: ↑21/02/2025 13:34Optimizam zna oslijepiti ljude. Vi pričate o tome kao da je to staviti potpis na papir i odraditi stvar. Alžiru i Egiptu je dovoljna jedna mini sankcija za neke izmišljene prijestupe, i onda neće smjeti položiti odvodne cijevi u dvorištu a da ne pitaju Amerikance. Ni Ukrajina se neće puno pitati oko bilo kakvih cijevi. Kad se sve ovo završi, prva stvar koju će morati uraditi je pustiti protok ruskog plina u Evropu. Neće ih niko ni pitati žele li to.drug_profi wrote: ↑21/02/2025 11:28 Evropa može za dvije godine da izgradi pipeline iz Alžira i Egipta da se oslobodi i Rusa i Amerikanaca.
Ovdje se apsolutno SVE svelo na to koliko će im Rusija uzeti od ukupno ovih 18% koje su agresijom zauzeli. Ništa drugo nije u pitanju. Obnovu Ukrajine će raditi Amerikanci. Minerale će iskopavati Amerikanci. Vlast će postavljati Amerikanci. Odluke o državnom parlamentu će nametati Amerikanci.
Ukrajina će se samo pitati oko predstavnika na Eurosongu.
kako se mozak odmah prešalta da razmišlja na plemenski način.....
- drug_profi
#214488 Re: Ukrajina
To je Evropsko dvorište i Evropa tu može izgurati amerikance da želi.
A moguće je da će poželiti.
Kao što Evropa može Ukrajinu zadržati samo za sebe, ako to želi.
A moguće je da će poželiti.
I onda Amerikanci imaju problem jer su zinuli previše kad su bili prvi u redu.
- dr_Evil
#214489 Re: Ukrajina
Gume i balvani bi se cak mogli smatrati inovativnim. Postaviti koju celicnu plocu tesko da se moze smatrati inovacijom. Inovativno razmisljanje (svojevremeno, ne danas) je bilo kad su sovjeti napravili oklop pod uglom da bi razlozili silu i pri tome odbili granatu. Posaviti celicnu plocu u vjerovatno armox materijalu na dzip..drndalo wrote: ↑21/02/2025 13:47
Ovo ti je isto kao slaganje guma i balvana na "najbolje tenkove na svijetu"...? Aferim...
Fino pise u tekstu koji nivo standardizovane zastite pruza nakon modifikacije iz neoklopljenog vozila...
Ako imas neki dokaz da seru, molim te da napises, i razotkrijes ih. Ako ne, onda recimo da malo siljis "na stranu"... Vidimo i koju.
Ne znam sta ti je zasmetalo u ovome, ali hajd.. evo tebi za dusu:
"Ukrajinci su genijalani, ko bi se sjetio ako napravis kondom od malo deblje gume, ili gume sa boljim svojstvima materijala da ce drzati vise sperme".
Eto ga! Sad me ne mozes optuzit da sam putlerovac
- Vic Rattlehead
#214490 Re: Ukrajina
šuti, forumski pajaci su najavljivali još pretprošlo ljeto sunčanje i kupanje na krimskim plažama.
gledamo isti deja vu iz 1992, samo što su umjesto veleizdajnika alije, glumci zelenski&co, a režiseri sa zapada isti.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#214492 Re: Ukrajina
ovaj je forum svakako postao cenzurisano i jednostrano politički kontrolisano smeće
na domaćoj politici mi cenzurisu postove....dotle došlo da ne mogu imat ni mišljenje dok ga ne odobre Administratori
ne kontam što me fino ne banuju i ćao:?
na domaćoj politici mi cenzurisu postove....dotle došlo da ne mogu imat ni mišljenje dok ga ne odobre Administratori
-
A_A_AKCIJA
#214493 Re: Ukrajina
Na naplatu dolazi i savez USA- Izrael, koji je najviše kriv za energetsku ali i migrantsku krizu u EU.drug_profi wrote: ↑21/02/2025 11:28 Evropa može za dvije godine da izgradi pipeline iz Alžira i Egipta da se oslobodi i Rusa i Amerikanaca.
Da nije uništen nuklearni deal sa Iranom, danas bi mi trošili Iranski plin i naftu, koji su komotno mogli zamijeniti ruski.
Iran ne bi slao dronove Rusima i Ukrajina bi bila za nijansu manje ugrožena.
Da USA ne podržava slijepo Izrael, danas EU ne bi bila preplavljena migrantima sa bliskog istoka i sjeverne Afrike.
Nadati se da su makar neke lekcije naučene.
Ovako, Trump -Putin deal će povaliti sve njihove saveznike.
- skrbavi-admin
#214494 Re: Ukrajina
mene su vec skartirali sa par pdfova - traze mi odobrenje.....JoseMujica wrote: ↑21/02/2025 15:45 ovaj je forum svakako postao cenzurisano i jednostrano politički kontrolisano smeće![]()
- JoseMujica
#214495 Re: Ukrajina
da to...piše mi da post neće biti objavljen dok ga ne odobre Administratori..... valjda u centralnom komitetu kod Vojina Mijatovićaskrbavi-admin wrote: ↑21/02/2025 15:53mene su vec skartirali sa par pdfova - traze mi odobrenje.....JoseMujica wrote: ↑21/02/2025 15:45 ovaj je forum svakako postao cenzurisano i jednostrano politički kontrolisano smeće![]()
ne kontam što me fino ne banuju i ćao:?![]()
dugo sam ovdje i ne sjećam se da se ikada ovako nisko palo
- Čitalac
#214496 Re: Ukrajina

Američka konzervativna publikacija The New York Post, koju američki predsjednik Donald Trump rado čita, objavila je naslovnicu i tekst u kojem se objašnjava da je pravi diktator Vladimir Putin. Materijal je objavljen u formatu kolumne Douglasa Murraya pod naslovom "10 činjenica o ratu u Ukrajini koje ignoriramo na vlastitu odgovornost". Činjenica broj jedan je da je Vladimir Putin započeo ovaj rat "unatoč onome što je Trump rekao prije nekoliko dana".
Autor napominje da je Trump apsolutno u pravu da rat "nikada nije trebao početi", ali naglašava da je Putin, a ne Zelenski, započeo rat. "Putin je vladao Rusijom željeznom rukom KGB-a otkako je došao na vlast 1999. Nemilosrdno je potisnuo neovisne medije, ukinuo slobodne i poštene izbore, slomio civilno društvo i ubio svoje političke protivnike. I ne samo u Rusiji, nego u cijelom svijetu. Ljudi koji žive u Rusiji i izražavaju bilo kakvo protivljenje ratu završavaju u zatvorima", navodi se u članku. Umjesto toga, Zelenski, naglašava autor, nije diktator, već političar koji je pobijedio na predsjedničkim izborima 2019. koji su bili relativno slobodni i pošteni. "Njegov rejting je 57%, a ne 4% koliko je Trump tvrdio. Za razliku od Rusije, u Ukrajini postoje aktivni neovisni mediji koji vladu smatraju odgovornom – unatoč suprotnim tvrdnjama internetskih trolova i ruskih botova", napominje publikacija. "Bez obzira na to hoće li Zelenski biti ponovno izabran u Ukrajini ili ne, Putin će uvijek biti ponovno izabran u Rusiji. Jer njegov izbor je prijevara, predstava. Putin za života nije pobijedio ni na jednim slobodnim i poštenim izborima. Zato što ih ne provodi", dodaje autor.
- skrbavi-admin
- JoseMujica
#214498 Re: Ukrajina
dok sam jednom njega i onog Grbića samo spomenuo na temi o SDP-u zaključali su je
od sad u svakom postu tražim odobrenje Vojina Mijatovića
- skrbavi-admin
#214499 Re: Ukrajina
da im hoce doc karadziceva demokratijaJoseMujica wrote: ↑21/02/2025 16:09dok sam jednom njega i onog Grbića samo spomenuo na temi o SDP-u zaključali su je
od sad u svakom postu tražim odobrenje Vojina Mijatovića![]()
- karanana
#214500 Re: Ukrajina
cuj to sada rade? kakvo sranje. a mene nerviralo ovo "devet" a vidi sta sad rade. nije mi se desilo. doduse vrlo rijetko sam na domacim politickim temamaJoseMujica wrote: ↑21/02/2025 16:01da to...piše mi da post neće biti objavljen dok ga ne odobre Administratori..... valjda u centralnom komitetu kod Vojina Mijatovićaskrbavi-admin wrote: ↑21/02/2025 15:53mene su vec skartirali sa par pdfova - traze mi odobrenje.....JoseMujica wrote: ↑21/02/2025 15:45 ovaj je forum svakako postao cenzurisano i jednostrano politički kontrolisano smeće![]()
ne kontam što me fino ne banuju i ćao:?![]()
dugo sam ovdje i ne sjećam se da se ikada ovako nisko palo![]()