IRAN

Post Reply
salik79

#21426 Re: IRAN

Post by salik79 »

Dino34 wrote:
salik79 wrote:
salik79 wrote:Kurcili se sami, nesto pompezno objavljivali kako oni prate tankere, cak slagali kako su sprijecili nekakvu "otmicu", a onda - kada su im Iranci pokazali kako izgleda kada odluce zaplijeniti neki brod, te im zaplijenili najnoviji tanker pod njihovom zastavom, nakon cega je uslijedila kuknjava i kevtanje, na koje niko ne zeli obracati paznju. Da je to tako, pokazalo je i glat odbijanje evropskih zemalja prijedloga o "evropskim snagama" koje bi pratile strane tankere u Perzijskom zaljevu. Ko vele, sami se nesto upinjete, pa, bujrum, samo vi, al' bez nas k'o domina.... :mrgreen:

Image
https://www.telegraph.co.uk/news/2019/0 ... lls-joint/

Kakvo ponizenje za crvene mundire :skoljka:

Objavljena i snimka na kojoj Iranci britanskoj vojnoj pratnji naredjuju da odjebe od britanskog tankera kojeg su odlucili zaplijeniti...Ovi lijepo podvili rep, zahvalili se na upozorenju i razgulili :D 8-) :bih:

Allahu ekber!
Vjeruj da mi je srce veće od kupole na stijeni.
Ne zato što su muslimani, nego zato što su pravedni. Zato što nisu teroriste. Zato što nisu kolonizatori.
Zato što prvi trče da pomognu tamo gdje je pomoć potrebna. Zato što se pravedno suprotstavljaju (ne)ljudima na čije račune upisujemo milione ubijenih.
Molim Allaha da im da svako dobro, zaštiti ih i pomogne.
Amiiiin! Ejvallah, sve sto si napisao su doslovno rijeci moga uvazenog Sejha.

Allah razi olsun :kiss:
Ljuci

#21427 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Iran mora prihvatiti pregovore sa SADom. Iran mora da eliminise nuklearne elektrane i sve potencijale koje bi napravili nuklarno oruzje. Iran treba priznati Izrael i da se ponasa normalno. Iranci ce moci i dalj klanjati i graditi dzamije.
Ljuci

#21428 Re: IRAN

Post by Ljuci »

U Iranu ima prilicno sunija i oni traze da se u Teheranu izgrade sunnijske dzamije. U Teheranu nema sunijskih dzamija nego su to shijske dzamije.
Idemedosumom

#21429 Re: IRAN

Post by Idemedosumom »

Da im barem naprave koju sufijsku, ako niš drugo :oops:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#21430 Re: IRAN

Post by arman1 »

Ljuci wrote:Iran mora prihvatiti pregovore sa SADom. Iran mora da eliminise nuklearne elektrane i sve potencijale koje bi napravili nuklarno oruzje. Iran treba priznati Izrael i da se ponasa normalno. Iranci ce moci i dalj klanjati i graditi dzamije.
Nevjernička pašćad na vrhu KSA su Hadžijama iz Irana zabranila obavljanje Hadža i ulazak sa Iranskim pasošem.
Sve u svemu dok goć su ona gamad na vlasti u saudiji i kontrolišu sveta mjesta neznam koliko je normalno obavljati Hadž dok sveta mjesta kontrolišu bezbožnici.
arman1

#21431 Re: IRAN

Post by arman1 »

Ljuci wrote:U Iranu ima prilicno sunija i oni traze da se u Teheranu izgrade sunnijske dzamije. U Teheranu nema sunijskih dzamija nego su to shijske dzamije.
Ne postoje šitske i sunijske Đamije. Da si musliman to bi znao. Đamija je za sve muslimane. Malo me vrijeđa što ove naše zaposjedaju sektaši Made by KSA ali mi smo toleranti pa ih trpimo.
swanfilter

#21432 Re: IRAN

Post by swanfilter »

I, sta se desava sa svim ovim zaplijenjenim brodovima, sa ove i one strane? Usidrili ih, pa cemo vidjeti?
salik79

#21433 Re: IRAN

Post by salik79 »

arman1 wrote:
Ljuci wrote:Iran mora prihvatiti pregovore sa SADom. Iran mora da eliminise nuklearne elektrane i sve potencijale koje bi napravili nuklarno oruzje. Iran treba priznati Izrael i da se ponasa normalno. Iranci ce moci i dalj klanjati i graditi dzamije.
Nevjernička pašćad na vrhu KSA su Hadžijama iz Irana zabranila obavljanje Hadža i ulazak sa Iranskim pasošem.
Sve u svemu dok goć su ona gamad na vlasti u saudiji i kontrolišu sveta mjesta neznam koliko je normalno obavljati Hadž dok sveta mjesta kontrolišu bezbožnici.
Ukinuli su tu zabranu za Iran, ali je jos uvijek na snazi ona za Siriju i Jemen.

Iran ne zeli pregovarati o "razmjeni" tankera:

Image

Nema labavo :thumbup: 8-)

U medjuvremenu Indija najavila mogucnost odustajanja od kupovine "Global Hawk" dronova, u vrijednosti od 6 milijardi dolara. :bih:

https://www.defenseworld.net/news/25200 ... T_9TLexWJ0

Prvo "Patriot" , sada i "Global Hawk". Sta je sljedece? 8-)
King Theoden

#21434 Re: IRAN

Post by King Theoden »

salik79 wrote:Iran ne zeli pregovarati o "razmjeni" tankera:
:thumbup:
Čitam, nijemci razmišljaju hoće li se priključit britanskoj misiji :mrgreen:
Da hoće smote otići pa da im iran skrene fregatu "brandenburg" :lol:
Kakvi su smotani, prvi dan bi skrenuli u iranske teritorijalne vode :D
Nadzornik

#21435 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Salice reaguj... :shock:

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se u trodnevnoj posjeti Izraelu, a danas je tokom razgovora sa predsjednikom Izraela Reuvenom Rivlinom, između ostalog, kazala da je BiH nestabilna zemlja koju su preuzeli ljudi povezani sa Iranom i terorističkim organizacijama.

https://www.klix.ba/vijesti/grabar-kita ... /190730116
Kikibombona

#21436 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Gospodin Radoncic je veliki kamen spoticanja iranskom malignom utjecaju u BiH

https://www.atrakcija.net/index.php/bih ... caju-u-bih

A Kolinda je prava fuksa, bas nam se na kosti natovarila. Gora je od svih hrvatskih predsjednika do sada sa izuzetkom Njofre.
salik79

#21437 Re: IRAN

Post by salik79 »

Nadzornik wrote:Salice reaguj... :shock:

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se u trodnevnoj posjeti Izraelu, a danas je tokom razgovora sa predsjednikom Izraela Reuvenom Rivlinom, između ostalog, kazala da je BiH nestabilna zemlja koju su preuzeli ljudi povezani sa Iranom i terorističkim organizacijama.

https://www.klix.ba/vijesti/grabar-kita ... /190730116
Maloprije reagovah na drugoj temi, pa cu copy-paste:
Point. wrote:Nevjerovatno glupa izjava inače glupe Kitarke. Ta žena je iskonski neprijatelj BiH i treba je proglasiti personom non grata. Jebali joj selafije i Iran mater u anus, zna li kvočka da se selafije i Iran mrze i neka se već jednom odluči je li BiH povezana sa Iranom ili selafijama? Ne može obadvoje.
Ne zna ona, ali znaju joj domacini, itekako. Domacini cak imaju svoje oficire, koji medijski propagiraju selefizam, u svrhu kontriranja Iranu tj. "Osovini otpora":

Image
Image
Image
Image

Ovaj lik, Avichai Adreaee, je oficir IDFa i zaduzen je za sirenje fitne, vehabijske ideologije i medjumuslimanskog razdora. I neki dan je zestoko prosvjedovao posjetu Hamasa Iranu i sastancima sa najvisim zvanicnicima, a najvise ga je "zabolio" njihov zajednicki namaz

Image

koji je propratio "prigodnim komentarom":

"Slika govori hiljadu rijeci! Celnici sunijskog Hamasa klanjaju iza siitskog imama iz klerikalnog rezima. Odgovor" Saudijskog trajnog komiteta za naucne studije i fetve o propisu klanjanja iza siija glasi: "Obavljanje namaza iza novotara je novotarija koja vodi u nevjerstvo i namaz nije ispravan i to je poput onoga ko trazi spasenje od nekoga mimo Allaha...!" Pa kako tek onda kada je ovaj siija koji zabada noz u ledja sunija?".

Tako da, znaju njeni domacini itekako razliku izmedju Irana i "selefizma", ali ih povezuje zajednicka mrznja prema Islamu i muslimanima i sve im izreceno odgovara. Nemojmo zaboraviti ko negira genocid u Srebrenici i ko je u "Komisiji za istinu o Srebrenici".
salik79

#21438 Re: IRAN

Post by salik79 »

Dino34 wrote:
salik79 wrote:Iran ne zeli pregovarati o "razmjeni" tankera:
:thumbup:
Čitam, nijemci razmišljaju hoće li se priključit britanskoj misiji :mrgreen:
Da hoće smote otići pa da im iran skrene fregatu "brandenburg" :lol:
Kakvi su smotani, prvi dan bi skrenuli u iranske teritorijalne vode :D
Nema nista od toga. Nisu Nijemci idioti, iako, prema pisanju "Der Spiegela", izraelski lobi u njemackom "Bundestagu" neumorno "rovari", pa su tako neki dan izglasali da je BDS pokret "antisemitski", zbog cega su dozivjeli nevjerovatnu salvu napada i uvreda na svoj racun. Iskreno receno i mene su izuzetno, pozitivno, iznenadili svojim clankom.
Nadzornik

#21439 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote: A Kolinda je prava fuksa, bas nam se na kosti natovarila. Gora je od svih hrvatskih predsjednika do sada sa izuzetkom Njofre.
Padaju polako u mojim ocima oni koji su nekada veliki bili... :(

Tebi Kiki je bitno da je ona dobra sa tvojim Bibijem,velikim zastitnikom Kurda,bijelih sljamova i ostalih sljamova.

Image
Ljuci

#21440 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Iranci vrijedjaju suprugu Poslanika s.a.v.s. i zato sunnije nerado primaju shiije na Hadz. Saudijska Arabija je suho zlato za muslimane i to je jedna zemlja koja ima misiju cistog izvornog Islama. Ja sam selefija i znam da je to najbolji oblik Islama.
salik79

#21441 Re: IRAN

Post by salik79 »

Ljuci wrote:Iranci vrijedjaju suprugu Poslanika s.a.v.s. i zato sunnije nerado primaju shiije na Hadz. Saudijska Arabija je suho zlato za muslimane i to je jedna zemlja koja ima misiju cistog izvornog Islama. Ja sam selefija i znam da je to najbolji oblik Islama.
Ovu sam ti laz vec demantovao, ne da mi se opet. Uglavnom, vrijedjanje majki vjernika je haram u Iranu.
Ljuci

#21442 Re: IRAN

Post by Ljuci »

salik79 wrote:
Ljuci wrote:Iranci vrijedjaju suprugu Poslanika s.a.v.s. i zato sunnije nerado primaju shiije na Hadz. Saudijska Arabija je suho zlato za muslimane i to je jedna zemlja koja ima misiju cistog izvornog Islama. Ja sam selefija i znam da je to najbolji oblik Islama.
Ovu sam ti laz vec demantovao, ne da mi se opet. Uglavnom, vrijedjanje majki vjernika je haram u Iranu.
Ajatollah Hamnei je izdao fetvu da je haram vrijedjati majke vjernika i ashabe ali KSA to tumaci tukjom koju shiije njeguju. Da se razumijemo nisam za raskol medju muslimanima ali shiije trebaju dokazati da se pridrzavaju te fetve.
jeza u ledja

#21443 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

:lol:
salik79

#21444 Re: IRAN

Post by salik79 »

Ljuci wrote:
salik79 wrote:
Ajatollah Hamnei je izdao fetvu da je haram vrijedjati majke vjernika i ashabe ali KSA to tumaci tukjom koju shiije njeguju. Da se razumijemo nisam za raskol medju muslimanima ali shiije trebaju dokazati da se pridrzavaju te fetve.
Da, KSA se dogovorila sa svojim saveznikom Izraelom (pretpostavljam da su konsultacije odrzane sa sejhom Avichaiem) da je u pitanju "tukja"... Da li vi, cio-vehabiti, uopce znate sta je takija i kada se koristi?!
salik79

#21445 Re: IRAN

Post by salik79 »

Jednom, za sva vremena, iz "Povijesti Islama", profesora Mustafe Spahica o tekijji:

Image
Ljuci

#21446 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Kod nas selefija je haram pusiti cigarete i mi cak ne pijemo ni kafu jer u sebi ima kofein koji opija. Selefije nisu ekstremisti nego poboznjaci koji zele zivjeti po uzoru prvih muslimana. Saudijska Arabija je na pravom putu i oni slijede izvorni Islam koga se trebaju pridrzavati svi muslimani.
joe_black

#21447 Re: IRAN

Post by joe_black »

Ljuci wrote:Kod nas selefija je haram pusiti cigarete i mi cak ne pijemo ni kafu jer u sebi ima kofein koji opija. Selefije nisu ekstremisti nego poboznjaci koji zele zivjeti po uzoru prvih muslimana. Saudijska Arabija je na pravom putu i oni slijede izvorni Islam koga se trebaju pridrzavati svi muslimani.
Kod vas selefija je nema veceg sevapa od lazi, smutnje, ubijanja i podrzavanja ubijanja drugih muslimana.
arman1

#21448 Re: IRAN

Post by arman1 »

joe_black wrote:
Ljuci wrote:Kod nas selefija je haram pusiti cigarete i mi cak ne pijemo ni kafu jer u sebi ima kofein koji opija. Selefije nisu ekstremisti nego poboznjaci koji zele zivjeti po uzoru prvih muslimana. Saudijska Arabija je na pravom putu i oni slijede izvorni Islam koga se trebaju pridrzavati svi muslimani.
Kod vas selefija je nema veceg sevapa od lazi, smutnje, ubijanja i podrzavanja ubijanja drugih muslimana.
A koliko ste dobronamjerni govori i to da vam vodeći učenjaci podržavaju genocid napravljen u BiH s izgovorom da smo mi to zaslužili. Šta o vama mislim neću ni da kažem jer se trudim biti pristojan, a gdje vam je mjesto to će istorija da pokaže i to vrlo brzo.
Ljuci

#21449 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Selefije su najbolji dio Islama.
jeza u ledja

#21450 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Zajebava vas lik ba.
Post Reply