SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#21426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Mene samo zanima sta je trebalo Đonlagiću da se petlja sa Radeljašima...
vješalica

#21427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Prde interesi u istu tikvu
invincible1921

#21428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

vješalica wrote:https://faktor.ba/vijest/sarajevo-polic ... u-297121#6

Pregledati slike pod detaljno hahahha
Zatvorit ih i puc vaspitne cisto jer izgledaju ovako kako izgledjau....
Logovan

#21429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

vješalica wrote:https://faktor.ba/vijest/sarajevo-polic ... u-297121#6

Pregledati slike pod detaljno hahahha
:lol: :-)

Treba ovo tuči svaki dan.
bersK

#21430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bersK »

Jebo majku, na ovom Koševskom više cigoša nego u Švrakinom. Ljudi napravili državu u državi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

nemojte tako protiv naših roma i njihove kulture
:lol: ja lika i odrona
brat moj

#21432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by brat moj »

bersK wrote:Jebo majku, na ovom Koševskom više cigoša nego u Švrakinom. Ljudi napravili državu u državi.

Gorica je samostalna.
invincible1921

#21433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

Pa eto juce se prica o zakonima i preventivnom djelovanju....na gorici i dijelovima kosevskog kao i svrakinog da preventive radi uhapsis sto osoba i zatvoris ih mjesec zbgo tvoje neke subjektivne sumnje ne bi nista pogrijesio....naravno svi hodaju i zive slboodno, bahato...
zdruzdjo

#21434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Upit
Treba mi zakonski ili sa iskustvom

Ovako
Neku noc gledam na youtbe-tu neki snimak onih slucajeva x. U jednoj sceni zaustavljaju auta i specijalci nekom frajeru pisu prijavu za bezbol palicu sto su mu nasli u autu. I drot navodi kolegi citiram : predmet pogodan za nanosenje fizickih povreda.
U redu. Interesuje me sta bi to bila definicija toga jer je glupa.
Sta da su mu nasli palicu za golf. Opasna sigurno kao i bezbol palica, ima metalni kraj zavrsetak, da nekoga opalis sa njom bilo gdje u glavu sigurno ga mozes ubiti. Da li je i to predmet pogodan za nanosenje tjelesnih povreda.
Znaci sve u autu je pogodno za nanosenje fizickih povreda. Ja recimo imam malu sjekiru u autu kad idem u planinu. Nekako je moram odnijeti do destinacije gdje cu biti. Znaci staviti u auto. A teleport jos nije izumljen pa da je prebacim na livadu na igmanu. Isto tako kad idem u gljive imam noz sa sobom. Kupim drzalicu za sjekiru na auto-pijaci i ja krsim zakon i rizikujem prijavu ako me zaustavi kontrola a imam je u autu.
Da ne pricamo o montiracu za tockove, cekicu, sarafcigeru, kljuc za tockove......i svim drugim djakonijama koje prosjecan vozac ima u autu.
Znaci na sve navedeno mi moze prikaciti etiketu i napraviti mi prijavu jer sa svim tim po njihovoj krilatici je moguce nanijeti opasne fizicke povrede.
Sta npr da sam ja profesionalni igrac bezbola i idem sa treninga i imam bezbol palicu u autu. Profesionalnan sam strijelac sa lukom i strijelom. Bacac sam koplja u dalj.......sta onda.
Mislim bukvalno si osudjen na to da li je policajac raspolozen ili nije tj. da li je glupav ili nije.
brat moj

#21435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by brat moj »

Odeš na sud kazes da udaraš loptice i završena prica
made_in_sarajevo

#21436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

zdruzdjo wrote:Upit

Ovako
Neku noc gledam na youtbe-tu neki snimak onih slucajeva x. U jednoj sceni zaustavljaju auta i specijalci nekom frajeru pisu prijavu za bezbol palicu sto su mu nasli u autu. I drot navodi kolegi citiram : predmet pogodan za nanosenje fizickih povreda.
Sta da su mu nasli palicu za golf. Opasna sigurno kao i bezbol palica, ima metalni kraj zavrsetak, da nekoga opalis sa njom bilo gdje u glavu sigurno ga mozes ubiti. Da li je i to predmet pogodan za nanosenje tjelesnih povreda.
Znaci sve u autu je pogodno za nanosenje fizickih povreda. Ja recimo imam malu sjekiru u autu kad idem u planinu. Nekako je moram odnijeti do destinacije gdje cu biti. Znaci staviti u auto. A teleport jos nije izumljen pa da je prebacim na livadu na igmanu. Isto tako kad idem u gljive imam noz sa sobom. Kupim drzalicu za sjekiru na auto-pijaci i ja krsim zakon i rizikujem prijavu ako me zaustavi kontrola a imam je u autu.
Da ne pricamo o montiracu za tockove, cekicu, sarafcigeru, kljuc za tockove......i svim drugim djakonijama koje prosjecan vozac ima u autu.
Znaci na sve navedeno mi moze prikaciti etiketu i napraviti mi prijavu jer sa svim tim po njihovoj krilatici je moguce nanijeti opasne fizicke povrede.
Sta npr da sam ja profesionalni igrac bezbola i idem sa treninga i imam bezbol palicu u autu. Profesionalnan sam strijelac sa lukom i strijelom. Bacac sam koplja u dalj.......sta onda.
Mislim bukvalno si osudjen na to da li je policajac raspolozen ili nije tj. da li je glupav ili nije.
to se ja odavno pitam i jos nisam uspio dokuciti rjesenje :mrgreen: . teleskopsku palicu smijes uredno kupiti, niko ti A nece reci, ali cim izadjes iz radnje krsis zakon jer je ne smijes nositi :lol:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#21437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

...
Sta npr da sam ja profesionalni igrac bezbola i idem sa treninga i imam bezbol palicu u autu.
Ako si dobro slušao šta mu govori kada su prišli patrolnom vozilu, čuo bi da mu govori "ovo nije prava palica za bejzbol, ovo je rekvizit, znaš i sam da je prava palica metalna".
Ne citiram ali otprilike mu je to rekao. Palica od punog drveta se vrlo lako može koristiti kao hladno oružje, samim time kada ga je pitao ima li kakvog oružja u autu, vatrenog ili hladnog, rekao mu je da nema. Plus, da je profesionalni igrač, imao bi neku člansku karticu, knjižicu, akreditaciju ili slično, zar ne ?
basicm

#21438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

Nije stvar igrac ili ne, nego kako mogu klasificirati nesto kao hladno oruzje a ono to nije. Ja mislim da je prekoracenje ovlasti u pitanju i prolazi samo zato sto ti se natovare drugim stvarima ako ne poslusas.
vješalica

#21439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Pitbulovi,jadne trenerke,tetovaze sklepane kod Mujesire,bokserice na izvolte i ostali primitivizmi lool
vješalica

#21440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

invincible1921 wrote:Pa eto juce se prica o zakonima i preventivnom djelovanju....na gorici i dijelovima kosevskog kao i svrakinog da preventive radi uhapsis sto osoba i zatvoris ih mjesec zbgo tvoje neke subjektivne sumnje ne bi nista pogrijesio....naravno svi hodaju i zive slboodno, bahato...
Ma stipu suplju kod ovih pacifista
99% od ranije poznati policiji ako nista po sitnim incidentima i sklonostima ka pravljenju istih
Treba biti realan
Pricamo o facama koje su se ponaseljavale po KS odavno bez ikakvih dokumenata i bilo cega i tu godinama tako zive i ponasaju se
zdruzdjo

#21441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

liaar wrote:
...
Sta npr da sam ja profesionalni igrac bezbola i idem sa treninga i imam bezbol palicu u autu.
Ako si dobro slušao šta mu govori kada su prišli patrolnom vozilu, čuo bi da mu govori "ovo nije prava palica za bejzbol, ovo je rekvizit, znaš i sam da je prava palica metalna".
Ne citiram ali otprilike mu je to rekao. Palica od punog drveta se vrlo lako može koristiti kao hladno oružje, samim time kada ga je pitao ima li kakvog oružja u autu, vatrenog ili hladnog, rekao mu je da nema. Plus, da je profesionalni igrač, imao bi neku člansku karticu, knjižicu, akreditaciju ili slično, zar ne ?
Burazere ja sam pro-kuhar
Hoces da ti uslikam kolekciju mojih radnih nozeva koje nekad nosim sa sobom????

Sta je to sto moje nozeve klasificira kao sredstvo za rad ili hladno oruzje. Na kraju krajeva, ko je???
Nemam akreditaciju niti clansku karticu da sam kuhar. Niti sam ikada imao.
Nema sigurno ni gradjevinac koji nosi malj.
Ne moras ni biti profesionalan igrac. Mozda si rekreativan. I da li mislis da bi postupili drukcije da je imao metalnu palicu.

I zato i pitam. Sarafciger se moze "vrlo lako" koristiti kao hladno oruzje.

Jednostavno sama klasifikacija necega.
Covece sjecem drva po kucama. Moram imati sjekiru.
vješalica

#21442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Ovako
Poredis palicu sa odvrtacem za sarafe na tockovima
Logicno da je podesno oboje da bude koristeno za izvrsenje KDa bilo koje vrste ali na nasim prostorima kako rekoh bejzbol dijamanata koji se time bave nema,tako da je sumnja potpuno opravdana kad se prica o tome da je palica za okrsaja
Vodeci se tvojom pricom daj onako logicko objasnjenje sto ce.meni palica za bejzbol u vozilu ako se tim sportom ne bavim?
Ljudima nadju alat u vozilu pa se naknadno sazna da je koristeno pri izvrsenji krivinog djela kradje
Sta onda?
Poenta je u tome mozes li se oprati ili ne?Oduzeti predmeti se mogu vratiti ako dokazes da su bili u regularnoj upotrebi
Odvrtacem mozes nekoga zatuci ali ces pasa moj odgovarati da si ga umlatio sa hladnim oruzjem tj podesnim predmetom i tu je sva prica zavrsena
Last edited by vješalica on 24/05/2018 15:26, edited 2 times in total.
xplisko

#21443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by xplisko »

Ma kakve bejzbol palice, lijepa drska za krampu... a nema tog suda koji ti moze zabraniti da je nosis u autu.. samo kazes jutros kupio, nisam jos nasadio...
vješalica

#21444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

basicm wrote:Nije stvar igrac ili ne, nego kako mogu klasificirati nesto kao hladno oruzje a ono to nije. Ja mislim da je prekoracenje ovlasti u pitanju i prolazi samo zato sto ti se natovare drugim stvarima ako ne poslusas.
Procitaj i ti i ovaj kuhar ZONDINOM i definiciju hladnog oruzja pa ces vidjeti sto je to svrstano u tu skupinu i kada;)
Necete da citate a tumacite na nivou fahire iz piljare
gurabija78

#21445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by gurabija78 »

Ovako
ako imaš pored nje i lopticu za bejzbol, ne mogu ti ništa
vješalica

#21446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

bersK wrote:Jebo majku, na ovom Koševskom više cigoša nego u Švrakinom. Ljudi napravili državu u državi.
https://faktor.ba/vijest/detalji-obraun ... m-297149#1

Edina gagnstaaaa from Velesici city
invincible1921

#21447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

Jeste palica sportski rekvizit, ali mi zivimo u podneblju gdje niko nikada nije bejbzol palicu kupio zbog bejzbola :D
jazzer

#21448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jazzer »

vješalica wrote:
https://faktor.ba/vijest/detalji-obraun ... m-297149#1

Edina gagnstaaaa from Velesici city
Gdje ce se kaciti s Edinom, pa jesu li normalni? :)
saabsa

#21449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by saabsa »

Image
jazzer

#21450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jazzer »

Image

Ziku njih dvojice, k'o da se slikaju za fb :)
Post Reply