Nece da makne dok se ja ne sklonim sa svoje trake da bi on mogao proci
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Optimus09
#21401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni tip stao ma moju stranu(njegova blokirana jer ljudi parkiraju gdje stignu) i ugasio vozilo
- Travnički Noćni Šetač
#21402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Član 43, kazna propisana članom 236 od 50 do 250 KM ...jedan ili 2 kaznena boda ... a može i vozačka do dva mjeseca...selma 83 wrote:ljudi, ne postoji kazna za nestajanje na Stop, nek neko pokaže suprotno. za crveno svjetlo imamo novčanu kaznu, sličan je smisao, ali nema sankcije osim ako se skrivi prekršaj/sudar itd, tad je druga priča. u Skandinaviji ima, USA, za Njemačku moguće da policija kažnjava...itd., itd
...
Stvarno ljudi dajte malo normalnog razgovora prestanite lupati napamet...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#21403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na ovakvim temama se tacno vidi koliko ljudi slabo poznaju propise i koliko smo slabi kao vozaci.
I ja se onda kao cudim svakodnevnim debilnostima od danasnjih vozaca, posebno u Sarajevu. Vec sam jednom negdje napisao. Da se ja pitam i da imam tu moc, sve vozacke u posljednjih 10 godina bi mi prosle dobru reviziju.
Ovo sto danas imamo na cestama su same ubice u pokusaju. Voznja je postala borba za prezivljavanje
I ja se onda kao cudim svakodnevnim debilnostima od danasnjih vozaca, posebno u Sarajevu. Vec sam jednom negdje napisao. Da se ja pitam i da imam tu moc, sve vozacke u posljednjih 10 godina bi mi prosle dobru reviziju.
Ovo sto danas imamo na cestama su same ubice u pokusaju. Voznja je postala borba za prezivljavanje
- славянин
#21404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
JahRomeo 80 wrote:Na ovakvim temama se tacno vidi koliko ljudi slabo poznaju propise i koliko smo slabi kao vozaci.
- славянин
#21405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stavio je eno covjek sliku, stanes ispred stop znaka i ne vidis nista sto ti dolazi sa lijeve strane - sta je normalno tu - prekrstiti se ili bismila pa krenes ako te kamion pokupi .. stas (i onda si kriv jer si oduzeo prvenstvoTravnički Noćni Šetač wrote:Član 43, kazna propisana članom 236 od 50 do 250 KM ...jedan ili 2 kaznena boda ... a može i vozačka do dva mjeseca...selma 83 wrote:ljudi, ne postoji kazna za nestajanje na Stop, nek neko pokaže suprotno. za crveno svjetlo imamo novčanu kaznu, sličan je smisao, ali nema sankcije osim ako se skrivi prekršaj/sudar itd, tad je druga priča. u Skandinaviji ima, USA, za Njemačku moguće da policija kažnjava...itd., itd
...
Stvarno ljudi dajte malo normalnog razgovora prestanite lupati napamet...
- nivla
#21406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja bih i ove preko 10 godina ponovo u skolu pa da nauce osnove kretanja u kruznom toku i da vozila u kruznom imaju prednost osim u slucaju kad na ulazu u kruzni nema znaka da se ulazi na put s pravom prvenstva (takav nisam vidio kod nas a bilo je nekad u testovima takvo pitanje)славянин wrote:JahRomeo 80 wrote:Na ovakvim temama se tacno vidi koliko ljudi slabo poznaju propise i koliko smo slabi kao vozaci.
Ovo sto danas imamo na cestama su same ubice u pokusaju. Voznja je postala borba za prezivljavanjejao drame
a tek ti su i genijalci po pitanju vezanja pojasom, zamjene guma svakih 5-6 godina polovnim gumama, da ne govorim o promjeni kocionog ulja svake 2 godine( to se nikad ne treba mijenjati) eh takvih ja znam najvise sa vozackom starom i preko 30 godina, takvi ne vide da im gore lampice od absa, espa, check enginea, guraju plastike da im ne svira za pojas,i voze sa prvom pomoci koja je starija od njihove punoljetne djece
sto se tice vozackih isto tako nije fer da neko ko nosi naocare ili sociva ima ogranicenje na 5 godina, dok ovi koji su vidjeli dobro kad su polagali za vozacku nikad osim za prvo vadjenje to ne trebaju raditi, iako su mozda sad invalidi u glavu, imaju smanjene motoricke sposobnosti, imaju dioptriju a ne nose naocare, potrebno je i njih obavezati da svakih 10 godina prodju ljekarski na kojem ce se utvrditi koliko je vazenje nove vozacke
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#21407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
selma 83 wrote:ljudi, ne postoji kazna za nestajanje na Stop
Kao i onome sto sjece krivinu i prelazi punu, pitanje i za ovog sto se ne zaustavlja na STOP, koja je razlika izmedju tebe koji u nekim pripizdicima po vlastitom nahodjenju mislis da nema smisla stati na stop i onoga koji ne vidi smisao crvenog u centru grada i isti ne postuje?
Koja je razlika?
Ne vidjeh smisljen odgovor, a pitanje odlicno
- Travnički Noćni Šetač
#21408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cini mi se da sam na to dao svoje mišljenje vec...славянин wrote: Stavio je eno covjek sliku, stanes ispred stop znaka i ne vidis nista sto ti dolazi sa lijeve strane - sta je normalno tu - prekrstiti se ili bismila pa krenes ako te kamion pokupi .. stas (i onda si kriv jer si oduzeo prvenstvo) ili izvuci se jos 2 metra pri tome ne blokirajuci saobracaj na saobracajnici na koju se ukljucujes kako bi vidio ima li auta koja dolaze
- Travnički Noćni Šetač
#21409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Lijepo zamisljeno... Jos me samo zanima ko bi nas ispitivao....nivla wrote: ja bih i ove preko 10 godina ponovo u skolu pa da nauce osnove kretanja u kruznom toku i da vozila u kruznom imaju prednost osim u slucaju kad na ulazu u kruzni nema znaka da se ulazi na put s pravom prvenstva (takav nisam vidio kod nas a bilo je nekad u testovima takvo pitanje)
-
NediM17
#21410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta cemo s ovim sa preko trideset, mislim godina vozackog staza?Travnički Noćni Šetač wrote:Lijepo zamisljeno... Jos me samo zanima ko bi nas ispitivao....nivla wrote: ja bih i ove preko 10 godina ponovo u skolu pa da nauce osnove kretanja u kruznom toku i da vozila u kruznom imaju prednost osim u slucaju kad na ulazu u kruzni nema znaka da se ulazi na put s pravom prvenstva (takav nisam vidio kod nas a bilo je nekad u testovima takvo pitanje)
Cuj ko bi ispitivo. Muha tebe, ja muhu, ti mene i obrnuto. Jedan polaze na fici, druga dvojica mu u komisiji. I jos mu kvarno podigne rucnu ovaj sto sjedi nazad.
Samo bi morali ici na rondo u Mostaru polagati kruzni, posto drugog nije bilo u ta doba.
Last edited by NediM17 on 29/04/2019 20:27, edited 1 time in total.
- Travnički Noćni Šetač
#21411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
...NediM17 wrote:
Cuj ko. Muha tebe, ja muhu, ti mene i obrnuto. Jedan polaze na fici, druga dvojica mu u komisiji. I jos mu kvarno podigne rucnu ovaj sto sjedi nazad.
Pa to tako svako svakog se ne zove ispitivanje...
-
NediM17
#21412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prvi drugog, drugi treceg, treci prvog pa onda okrenut u kontru. To je sada in. Ali mozda bi nam bolje bilo da se kod harija ljudski dogovorimo.Travnički Noćni Šetač wrote:...NediM17 wrote:
Cuj ko. Muha tebe, ja muhu, ti mene i obrnuto. Jedan polaze na fici, druga dvojica mu u komisiji. I jos mu kvarno podigne rucnu ovaj sto sjedi nazad.
Pa to tako svako svakog se ne zove ispitivanje...![]()
![]()
Last edited by NediM17 on 29/04/2019 20:35, edited 1 time in total.
- basicm
#21413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozete u septembru to propitivanje uraditi, i ponesite zastavu 
-
NediM17
#21414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Valjda ces nas podrzati, evropski cojek sirokijeh shvatanja. Mi cemo zastavu a ti nam samo jarbole pridrzi.basicm wrote:Mozete u septembru to propitivanje uraditi, i ponesite zastavu
- Travnički Noćni Šetač
#21415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za ljudski dogovor sam uvijek....NediM17 wrote: Prvi drugog, drugi treceg, treci prvog pa onda okrenut u kontru. To je sada in. Ali mozda bi nam bolje bilo da se kod harija ljudski dogovorimo.
Za ljudski dogovor uz ručak sam isto uvijek...
...
A vec sutra popodne sam opet u Sarajevu pa ako ko hoce ljudski uz neki ručak da sjednemo.... vrlo rado...
- Travnički Noćni Šetač
#21416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne ide to uz dizel motor... nije moderno....basicm wrote:Mozete u septembru to propitivanje uraditi, i ponesite zastavu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
evo ja nisam jeo danas ,a necu ni sutra ako ti castisTravnički Noćni Šetač wrote: ako ko hoce ljudski uz neki ručak da sjednemo.... vrlo rado...
- Travnički Noćni Šetač
#21418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno... moj je poziv ja castim... ako ti odgovara tamo iza 18 sati...bitanga_sa_otesa wrote:evo ja nisam jeo danas ,a necu ni sutra ako ti castisTravnički Noćni Šetač wrote: ako ko hoce ljudski uz neki ručak da sjednemo.... vrlo rado...
- bitanga_sa_otesa
#21419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ko zna hocul prezivit do 18h...
- Travnički Noćni Šetač
#21420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Radim druze do 16 sati... pa malo kuci presvući se i to i onda prema metropoli... takav mi raspored jbg...
- bitanga_sa_otesa
#21421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja mislio ti u peMziji
- Travnički Noćni Šetač
#21422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja sam isto mislio....bitanga_sa_otesa wrote:ja mislio ti u peMziji
...
Ali ne daju dusmani jos... ni invalidsku...
-
selma 83
#21423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ako je nepregledno izaći i još ima stop .treba stati. ali nek se neko javi da je kažnjen za nestajanje na stop. za kaznu to me baš zanima,pogledaću član 43un1ted wrote:selma 83 wrote:ljudi, ne postoji kazna za nestajanje na Stop![]()
koliki broj ubica u saobracaju, prosto nevjerovatno. Ovaj ne poznaje signalizaciju, onaj ne priznaje.
Kao i onome sto sjece krivinu i prelazi punu, pitanje i za ovog sto se ne zaustavlja na STOP, koja je razlika izmedju tebe koji u nekim pripizdicima po vlastitom nahodjenju mislis da nema smisla stati na stop i onoga koji ne vidi smisao crvenog u centru grada i isti ne postuje?
Koja je razlika?
Ne vidjeh smisljen odgovor, a pitanje odlicno
-
selma 83
#21424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
član 43? šta ima?ako si ti to tu našao ,kopiraj i postavi ovdje. član 43 i svi ostali nemaju to za prolazak kroz stop.
NEMA a pogotovo kaznene odredbe. ja sam čitao eto vi ako nađete postirajte. ne izbacuje ni google baš ništa slično ni u Srbiji, ni Hrvatskoj.IZgalamiti SE može svako, ali dokažite članom zobsa...najozbiljnije. :?:ima zobs evo svima pristupan na internetu...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#21425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na znak STOP treba obavezno stati prije zaustavne linije.
Ukoliko nema zaustavne linije znak STOP se može proci, ali se auto mora zaustaviti u tzv liniji preglednosti.
Autom se ne smije izaci u bocnu ulicu tako da se saobraćaj u istoj ometa.
Ukoliko nema zaustavne linije znak STOP se može proci, ali se auto mora zaustaviti u tzv liniji preglednosti.
Autom se ne smije izaci u bocnu ulicu tako da se saobraćaj u istoj ometa.