Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SD7 wrote:
Dzaba sto je najveci kada ga zene ne smiju lizati, bar ne javno. I ona slatkica sto ga na jednoj od onih slika slatko lize bi mogla zavrsiti pred vlastima.
Svi su ga na ovoj slici lizali javno, pasa moj "solarni"...
Haha, pa ti nisi ni procitao onaj moj post gdje sam fino izdvojio iz texta dio gdje twitteras kaze da je twitt bio sala, ali ga ne cudi da je ozbiljno shvacen, jer u Iranu postoji tiliko apsurdnih zabrana za zene da i se i ovakve cine realnim.
Inace, bio sam sa dvije Iranke, a sa jednom od njih u duzoj vezi. Obadvije su bile mrak, a ova s kojom sam bio u vezi me toliko palila da sam samo na sex mislio kada sam sa njom. A, moram priznati da su obje znale sta rade.
Koga, ba, boli klinac s kim si ti bio!?
Toliko je retardiranih propagandnih lazi izmisljeno i napisano, da me ne bi cudilo ni to za sladoled. Cuj, muskarci i zene ne smiju zajedno biti u podzemnoj zeljeznici Lik cak i nekakav znak, kao dokaz, slik'o
Samo hocu da ti kazem koliko su Iranke sexi i bez lizanja sladoleda, tako da mi ta zabrana savim normalno izgleda, iako je lazna informacija (evo da to jos jednom ponovim).
Ali ozbiljno, lik si samo takav. Ja ne mogu da dokucim da li ti samo ovlas pogledas post i doneses zakljucak na osnovu par rijeci (recimo u ovom slucaju...zabrana lizanja sladoleda) jer mislis da su svi protiv Irana i da sve sto se napise mora biti negativno ili mozda jednostavno ne razumijes ono sto procitas, t.j. sto je napisano. Ali ako si se rodio i odrastao u Njemackoj, svatam da su te roditelji gurali vise u siitske mektebe nego u na dodatne casove maternjeg jezika, pa imam razumjevanja.
Cuj ne mogu na sladoled ... pa to im je glavni nacin “izlazenja”. Cijeli BI je takav. Ne ide se u kafane, ne izlazi se puno na vecere, sta drugo do u slasticarnu ili na sladoled. Otprilike ko tinejdzeri u Americi. Drustvene norme zabave svedene na srednjoskolski nivo, pod budnim ocima moralne policije.
Zato i ne cudi da odrasle osobe od skoro 40 godina u guzici zaustavljaju na ulici i traze dokaz da imaju dozvolu od roditelja da budu vani zajedno.
SD7 wrote:Samo hocu da ti kazem koliko su Iranke sexi i bez lizanja sladoleda, tako da mi ta zabrana savim normalno izgleda, iako je lazna informacija (evo da to jos jednom ponovim).
Ali ozbiljno, lik si samo takav. Ja ne mogu da dokucim da li ti samo ovlas pogledas post i doneses zakljucak na osnovu par rijeci (recimo u ovom slucaju...zabrana lizanja sladoleda) jer mislis da su svi protiv Irana i da sve sto se napise mora biti negativno ili mozda jednostavno ne razumijes ono sto procitas, t.j. sto je napisano. Ali ako si se rodio i odrastao u Njemackoj, svatam da su te roditelji gurali vise u siitske mektebe nego u na dodatne casove maternjeg jezika, pa imam razumjevanja.
Ti imas problema sa shvatanjem. Ja ti napisem i postavim link sa "dw" u kojem se nalazi tekst mladjahnog cioniste i u kojem hladno pise kako u Iranu muskarci i zene ne smiju zajedno cekati ni u podzemnoj zeljeznici i to "potkrijepi" nekakvom fotografijom....
Nikada nisam vidio siitski mekteb ni s polja, ni iznutra. A odakle ti to da sam rodjen i odrastao u Njemackoj?! Primjecujes li koliko si podlozan dezinformacijama?
jeza u ledja wrote:Cuj ne mogu na sladoled ... pa to im je glavni nacin “izlazenja”. Cijeli BI je takav. Ne ide se u kafane, ne izlazi se puno na vecere, sta drugo do u slasticarnu ili na sladoled. Otprilike ko tinejdzeri u Americi. Drustvene norme zabave svedene na srednjoskolski nivo, pod budnim ocima moralne policije.
Zato i ne cudi da odrasle osobe od skoro 40 godina u guzici zaustavljaju na ulici i traze dokaz da imaju dozvolu od roditelja da budu vani zajedno.
Zene su im stvarno sexi, tako da te ne treba cuditi ova zabrana...zamisli uvece na kakvom korzu, gledati ih kako prolaze lizuci ga...a nema j.bat. Pa, izludio bih
Iranci su napredna nacija i oni bi uspjeli samo ako bi se okrenuli Americi. Iran ne moze njegovati anti-amerikanizm. Amerika je svaku drzavu obnovila posto su je okupirali. Zar ne bi Iranci voljli da budu drugi Japan.
Sollte es dazu kommen, wäre es nicht sein Ziel, Propaganda zu betreiben, "sondern dem iranischen Volk die Wahrheit darüber zu sagen, was ihre Führung getan hat und wie das dem Iran geschadet hat".
Rece lik koji, prije toga, javno i sav sretan izjavi i ovo:
Kakvu gomilu somova je oligarhija postavila na celo drzave. Paz', molim te, ovog:
Bez obzira kako nas se stroga vlast u IR Iran u činila treba vidjeti kakvi smo postali mi na Balkanu kad su nam popustile dizgine. I Iranska vlast polako popušta ali onoliko koliko procijeni da je porasla svijest u narodu da neće nastupiti haos i anarhija kao kod nas. Družim se s osobama koje su bile ili živjele u Iranu. Njihove priče, slike i ostali dokazi reprezentuju kojiko je propaganda ovdje jaka i ko je vodi.
Spinovi i trolovi kao što je ovaj kljuci (navodni albanac i šta sve ne samo da bi zvučao uvjerljivije) su samo dokaz koliko se gamad na čelu USA, KSA i Izraela boji istine, a ona je tu negdje.
Kurcili se sami, nesto pompezno objavljivali kako oni prate tankere, cak slagali kako su sprijecili nekakvu "otmicu", a onda - kada su im Iranci pokazali kako izgleda kada odluce zaplijeniti neki brod, te im zaplijenili najnoviji tanker pod njihovom zastavom, nakon cega je uslijedila kuknjava i kevtanje, na koje niko ne zeli obracati paznju. Da je to tako, pokazalo je i glat odbijanje evropskih zemalja prijedloga o "evropskim snagama" koje bi pratile strane tankere u Perzijskom zaljevu. Ko vele, sami se nesto upinjete, pa, bujrum, samo vi, al' bez nas k'o domina....
salik79 wrote:Ejvallah Nisi mogao adekvatniju analogiju pronaci.
Hejvaaa stara bosanska uzrecica , od zestokog pus... velicanja mula poceo si i pricati poput iranca iz siromasnijeg pregradja qoma
Skup vec poznatih vjerskih fanatka one light kategorije koji nebi pokazivali sta bas misle jer moraju politicki da malo manevrisu -
Ejvallah je uzrecica bosanskih muslimana najmanje posljednjih 600 godina, pogotovo u sufijskim krugovima, ali od tebe me ne cudi nepoznavanje izraza i njihove etimologije, s obzirom na dosad pokazano poznavanje vokabulara i specificnih izraza....
Ti bi i Aleksu Santica ismijavao zbog izraza koje je koristio
salik79 wrote:Kurcili se sami, nesto pompezno objavljivali kako oni prate tankere, cak slagali kako su sprijecili nekakvu "otmicu", a onda - kada su im Iranci pokazali kako izgleda kada odluce zaplijeniti neki brod, te im zaplijenili najnoviji tanker pod njihovom zastavom, nakon cega je uslijedila kuknjava i kevtanje, na koje niko ne zeli obracati paznju. Da je to tako, pokazalo je i glat odbijanje evropskih zemalja prijedloga o "evropskim snagama" koje bi pratile strane tankere u Perzijskom zaljevu. Ko vele, sami se nesto upinjete, pa, bujrum, samo vi, al' bez nas k'o domina....
Objavljena i snimka na kojoj Iranci britanskoj vojnoj pratnji naredjuju da odjebe od britanskog tankera kojeg su odlucili zaplijeniti...Ovi lijepo podvili rep, zahvalili se na upozorenju i razgulili
Mislim da je prošao onaj opasni momenat, kada je bilo moguće započeti rat nabrzinu. Malo su se presabrali u ostatku svijeta, tako da su ponovo ove inicijative došle u prvi plan kao način rješavanja krize.
salik79 wrote:Kurcili se sami, nesto pompezno objavljivali kako oni prate tankere, cak slagali kako su sprijecili nekakvu "otmicu", a onda - kada su im Iranci pokazali kako izgleda kada odluce zaplijeniti neki brod, te im zaplijenili najnoviji tanker pod njihovom zastavom, nakon cega je uslijedila kuknjava i kevtanje, na koje niko ne zeli obracati paznju. Da je to tako, pokazalo je i glat odbijanje evropskih zemalja prijedloga o "evropskim snagama" koje bi pratile strane tankere u Perzijskom zaljevu. Ko vele, sami se nesto upinjete, pa, bujrum, samo vi, al' bez nas k'o domina....
Objavljena i snimka na kojoj Iranci britanskoj vojnoj pratnji naredjuju da odjebe od britanskog tankera kojeg su odlucili zaplijeniti...Ovi lijepo podvili rep, zahvalili se na upozorenju i razgulili
Allahu ekber!
Vjeruj da mi je srce veće od kupole na stijeni.
Ne zato što su muslimani, nego zato što su pravedni. Zato što nisu teroriste. Zato što nisu kolonizatori.
Zato što prvi trče da pomognu tamo gdje je pomoć potrebna. Zato što se pravedno suprotstavljaju (ne)ljudima na čije račune upisujemo milione ubijenih.
Molim Allaha da im da svako dobro, zaštiti ih i pomogne.