Kome je trebao doci?VjecitiStudent wrote: Jah, pa na kraju glas za 'odgovornog' lika koji se ni na TV u predizborno vrijeme nije udostojio doći.
Ovome

ili ovome

koji su ga dozivali i prozivali.
ps: Pedja izvinite.
Kome je trebao doci?VjecitiStudent wrote: Jah, pa na kraju glas za 'odgovornog' lika koji se ni na TV u predizborno vrijeme nije udostojio doći.

da, izgleda sve su prilke postat ću HM sljedbenikVjecitiStudent wrote:
Ne sumnjam, u jedinstvu je snaga.
Začas se možemo vratiti temu:
Priča mahala ovih dana da je NS dobio i trećeg profesionalnog poslanika u Kantonu. Nekakva nesreća je bila razlog gubitka povjerenja dotičnom u bivšoj firmi, no za utjehu, tu su, uvijek na raspolaganju, raskalašne budžetske stavke.
Morebit da sad i počne redovno dolaziti na sjednice Skupštine.
Dok svi predstavnici opozicije govore u negativnom kontesktu o novom zakonu o radu, predsjedništvo Naše stranke je svoje zamjerke na Prijedlog Zakona o radu formulisalo u 10 amandmana.
Konkretan potez: Naša stranka uputila 10 amandmana na Zakon o radu
Innovation wrote:Jeste li morali napustiti sjednicu?Konkretan potez: Naša stranka uputila 10 amandmana na Zakon o radu
Zurba, ispravljeno /iskreno/.tvsabina wrote:Innovation wrote:Jeste li morali napustiti sjednicu?Konkretan potez: Naša stranka uputila 10 amandmana na Zakon o radu????
Da li je ovo izbjegavanje izjašnjavanja ili neka druga politička odluka ?
Hvala.
Slazem se i vrlo zrelo uradjeno. Mislim da ste ovim osvojili simpatije mnogih glasača, tako treba samo naprijed.Anabella wrote:Odrzali ste lekciju DF-u, SBB-u i SDP-u danas, veoma zreli i drzavotvorni stavov, koliko god bili iskljucivi prema koaliciji sa SDA drago mi je vidjeti da ne odbijate sve sto ta ekipa predlozi
Drugim riječima, DF, SDP i SBB na aparatima.Anabella wrote:Odrzali ste lekciju DF-u, SBB-u i SDP-u danas, veoma zreli i drzavotvorni stavov, koliko god bili iskljucivi prema koaliciji sa SDA drago mi je vidjeti da ne odbijate sve sto ta ekipa predlozi
Ova dva amandmana su zaista konkretno poboljšanje zakona. ČestitkePedja Kojovic wrote:Objasnjenja za neke od usvojenih amandmana...
Prijedlog je propisao da poslodavac ima pravo traziti deset sati prekovremenog rada sedmicno od radnika ali da povrh toga radnik moze dobrovoljno raditi jos 10 prekovremenih sati u sedmici. EU direktiva odredjuje maksimalni broj sedmicnih sati - 48. To smo predloizli i to je usvojeno, dakle niko ne moze raditi vise od 48 sati sedmicno.
Prijedlog je propisao da poslodavac koji zaposljava radnika na odredjeno vrijeme (maksimalno tri godine) mora prekinuti radni odnos na najmanje 15 dana. Smatrali smo da je to prilicno komforna varijanta za poslodavca i da ga ne stimulise da radnika koji mu je potreba na tri godine primi na neodredjeno s obzirom da je propisana "pauza" samo 15 dana. Analizom efekata koja su imala neka druga rjesenja o ovom istom problemu predlozili smo da obavezna "pauza" izmedju dva ugovora na odredjeno vrijeme mora bit 60 dana. To je predug period da bi se poslodavac odrekao tog radnog mjesta odnosno radnika i stimulise ga da tog radnika primi na neodredjeno vrijeme.
Apsolutno. Da su izbori sutra NS bi imala moj glasReisova wrote:Slazem se i vrlo zrelo uradjeno. Mislim da ste ovim osvojili simpatije mnogih glasača, tako treba samo naprijed.Anabella wrote:Odrzali ste lekciju DF-u, SBB-u i SDP-u danas, veoma zreli i drzavotvorni stavov, koliko god bili iskljucivi prema koaliciji sa SDA drago mi je vidjeti da ne odbijate sve sto ta ekipa predlozi
To "na aparatima" je vjerovatno najgluplja konstrukcija koja se ove godine overloadira na forumu do besvijesti. Iskreno, od tebe nisam ni ocekivao nesto sofisticiranije.The BEN10 wrote:Drugim riječima, DF, SDP i SBB na aparatima.Anabella wrote:Odrzali ste lekciju DF-u, SBB-u i SDP-u danas, veoma zreli i drzavotvorni stavov, koliko god bili iskljucivi prema koaliciji sa SDA drago mi je vidjeti da ne odbijate sve sto ta ekipa predlozi