Danas je to Hamas, jučer je to bio Islamski džihad, prekjučer PLO - prije sedamdeset godina palestinsko stanovništvo.Project Ashe wrote: ↑25/05/2021 14:50
1. Ponavljam najveći problem Palestine je upravo taj jebeni Hamas, ja ti garantujem da bez hamasa i bez nekih novih "hamasa" palestinci bi svoj problem mnogo brže riješili.
Toliko si samouvjeren da bi čovjek pomislio kako si nekakav analitičar po pitanju Bliskog Istoka. Nisi. Mnogo je to kompleksine pitanje od onoga na što ga ti svodiš.
Pusti Bošnjake više na miru. Zašto konstantno povlačiš paralelu sa nečim što je u historijskom kontekstu dosta starije od onoga što se dešavalo devedesetih godina na prostorima ex-YU.2. Za tvoju informaciju Bošnjaci su iz zadnjeg rata izašli moralno najsuperiorniji u odnosu na druga dva naroda, što ne znači da nije bilo nekih problema, međutim sve što je na Bošnjačkoj strani učinjeno, učinjeno je od strane pojedinaca za neki interes pojedinaca. S druge strane imamo generala vojske RS, trenutno očekuje drugostepenu presudu u Hagu, koji javno pred kamerama govori da ono što će usljediti je osveta zbog nekakvih dahija, bla, bla, bla. Prije toga je na skupštini tzv RS razgovrano o konačnom rješenju za sve nesrbe, itd. nije tema i neću dalje.
To što ti navodiš to je stvar međunarodnog prava koje funkcioniše, u slučaju Palestine, sasvim odvojeno od realnosti, jer niti jedan izraelski oficir, niti jedan vojnik, do sada nisu odgovarali niti za jedan počinjen ratni zločin nad Palesticima.
Uzmi samo u obzir zadnju izraelsku kampanju u pojasu Gaze. Omjer mrtvih civila i pripadnika Hamasa. Uzmi omjer srušenih civilnih ciljeva i bolnica?
Izrael je ciljao postrojenja "Coca Cole" u Gazi? I to je Hamasova baza?
Ili je to samo faza odmazde da se Palestincima ubija konstantno volja za životom. Ubijanje volje za životom palestinskog stanovništva je agenda izraelske države, ma koliko se tebi kao ljubitelju Natanjahua i sličnih zlikovaca, ne sviđa.
Ne možeš. Glupa je konstatacija da je za sve kriv Hamas.3. jel ti vidiš da sam ja nekome zabranio da govori da je izrael teroristička država? Tj mogu li ja to ikako zabraniti na ovom forumu? To da ja mogu nekome nešto na ovom forumu zabraniti je totalno glupa konstatacija.