Ukrajina

Post Reply
Co0l

#21401 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Jes',eto zbog toga je vjezba neuspjesna :lol:
Captain Ahab

#21402 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

daxon wrote:Uspješno završena vježba ukrajinskih i američkih vojnih snaga u Crnom Moru...
Uspješno :lol:
http://www.rustelegraph.ru/news/2014-09 ... deo-18635/
Ovaj tvoj doprinos temi je po ozbiljnosti otprilike slican sljedecem

Pun je Youtube slicnih klipova o ruskoj vojsci...
Challenger__

#21403 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ipak, prvi video je od juče, a tvoj iz davne 2000-e.
Co0l

#21404 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

:lol:
Koja luzerska spika :lol:

C'Ahabe,trebo si postavit onaj fejl cijim snimkom su nas pokusavali uvjerit da je to ustvari raketiranje Donjecka :lol:
General War

#21405 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:Ipak, prvi video je od juče, a tvoj iz davne 2000-e.
:-) Lagis lagis...video je davne godine kad je krim bio jos pod ukrajinskim suverenitetom :zzzz: ...stari snimak...a navodni brod sa snimke cuvaju braca rusi
Last edited by General War on 10/09/2014 16:50, edited 1 time in total.
Captain Ahab

#21406 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

De ba Chelly, nije poenta u tome od kada je klip, nego da je debilno postavljati takve klipove kao dokaz bilo cega.

A ako hoces svjezijih klipova o ruskoj vojsci, ima ih napretek. Mali uzorak:

http://www.youtube.com/watch?v=ecav2lNQoTo
http://www.youtube.com/watch?v=XyHxEDT9sEM
http://www.youtube.com/watch?v=iuBjJegNca0
http://www.youtube.com/watch?v=n9bmCsWRtjs
http://www.youtube.com/watch?v=tJdJjW_aa9I
Challenger__

#21407 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

General War wrote:
:-) Lagis lagis...video je davne godine kad je krim bio jos pod ukrajinskim suverenitetom :zzzz: ...stari snimak...a navodni brod sa snimke cuvaju braca rusi
Imaš li ti uopšte moć percepcije? Pokreni klip i pogledaj datum na snimku: 13. 9. 2000, 8:04

radostan dan

#21408 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

daddy-kool wrote:
Šta ti onda Rusija nudi kao protutežu u kulturnom, društvenom ili ekonomskom smislu? Može eventualno ponuditi para da se Dodik jedno vrijeme kurči, ali koje ideje nudi? Da li je ona uzor kako treba urediti društvo?

Mi imamo samo izbor između anglosaksonske i kontinentalno-evropske varijante kapitalističkog uređenja.

mene rusija ne interesuje u smislu da meni ponudi nešto u kulturnom, duštvenom ili ekonomskom smislu, nego da ameriku natjera da se vrati onim izvornim (diskutabilno ali hajde da to tako nazovemo) principima demokratije i slobodA.
jer, ja nisam konzument ruskih kulturnih i društvenih obrazaca, nego američkih (uz puno poštovanje spram ruskih, ne manje vrijednih, ali jednostavno tako se namjestilo).
a ovo što konzumiram poslednju deceniju ako ne i više je - kvarljiva roba.
kontaš me?
amoninan

#21409 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

The most ironic sign about Ukraine and Russia ever

http://www.vox.com/2014/9/10/6127891/ru ... =wednesday

:lol: :thumbup:
Captain Ahab

#21410 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

radostan dan wrote:
daddy-kool wrote:
Šta ti onda Rusija nudi kao protutežu u kulturnom, društvenom ili ekonomskom smislu? Može eventualno ponuditi para da se Dodik jedno vrijeme kurči, ali koje ideje nudi? Da li je ona uzor kako treba urediti društvo?

Mi imamo samo izbor između anglosaksonske i kontinentalno-evropske varijante kapitalističkog uređenja.

mene rusija ne interesuje u smislu da meni ponudi nešto u kulturnom, duštvenom ili ekonomskom smislu, nego da ameriku natjera da se vrati onim izvornim (diskutabilno ali hajde da to tako nazovemo) principima demokratije i slobodA.
jer, ja nisam konzument ruskih kulturnih i društvenih obrazaca, nego američkih (uz puno poštovanje spram ruskih, ne manje vrijednih, ali jednostavno tako se namjestilo).
a ovo što konzumiram poslednju deceniju ako ne i više je - kvarljiva roba.
kontaš me?
Moze li jedno pitanje?

Ti sam kazes da si konzument americkih (zapadnih) kulturnih i drustvenih obrazaca. Ukrajina (vecina ljudi tamo) pokusava da se okrene istim tim obrascima, kao sto je to vec uradila skoro sva Istocna Evropa, ali Rusija to pokusava da sprijeci svim mogucim sredstvima.

Kako onda u toj situaciji mozes da podrzis Rusiju a ne Ukrajinu?
Captain Ahab

#21411 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Co0l wrote::lol:

C'Ahabe,trebo si postavit onaj fejl cijim snimkom su nas pokusavali uvjerit da je to ustvari raketiranje Donjecka :lol:
Jel'to ovaj bjese? :wink:

Co0l

#21412 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Captain Ahab wrote:
Co0l wrote::lol:

Jel'to ovaj bjese? :wink:

E,e,taj.To ide pod kategoriju 'Double fail'.
amoninan

#21413 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

a, dobro ima takvih dešavanja bruka u svakom konfliktu. čak i vojnim vježbama. Bio je negdje onaj klip s francuskim ERYXom.... :-)
General War

#21414 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:
General War wrote:
Imaš li ti uopšte moć percepcije? Pokreni klip i pogledaj datum na snimku: 13. 9. 2000, 8:04

O onom prvom i govorim...stari klip, nije od jucer, ni od ove godine
Captain Ahab

#21415 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Ispovijesti ruskih vojnika poslanih u Ukrajinu i njihovih porodica
Exclusive: Russian Soldiers Reveal the Truth Behind Putin's Secret War
Lyudmila Malinina’s voice trembled as she described the secret funeral she witnessed on a recent night in her small town of Sudislavsky in the Kostroma region of central Russia. At about 8pm, a truck parked at the cemetery a few yards away from her wooden house. The truck’s headlights stayed on to illuminate the ground for several men to hurriedly dig the grave, “as if they were thieves hiding something”, Luydmila says.

More neighbours popped out of their windows and doors to watch and discuss the strange scene, wondering why anybody would bury a relative at this hour. Besides, that part of the graveyard was reserved for the deceased in war, as somebody pointed out.

While Nato sat down for a summit to decide what to do about the war in Ukraine, and Vladimir Putin negotiated a ceasefire deal with Kiev, Russian society recoiled from reports about secret funerals of soldiers killed in Ukraine: missing sons, calls from husbands begging their wives to save them from ­battle, bodies with missing limbs arriving in coffins to Nizhny Novgorod, Orenburg, Pskov, Murmansk, Dagestan and other regions of Russia. The death toll for Russian soldiers jumped to more than 200 soldiers in a few days, between August 12th and September 2nd, in a war that was, officially, not happening.

...
http://www.newsweek.com/2014/09/19/russ ... 69227.html
raskopusa

#21416 Re: Ukrajina

Post by raskopusa »

Captain Ahab wrote:
Moze li jedno pitanje?

Ti sam kazes da si konzument americkih (zapadnih) kulturnih i drustvenih obrazaca. Ukrajina (vecina ljudi tamo) pokusava da se okrene istim tim obrascima, kao sto je to vec uradila skoro sva Istocna Evropa, ali Rusija to pokusava da sprijeci svim mogucim sredstvima.

ti bas nemas pojma o stvarima o kojima pises. :lol: oplakah od gluposti. :cry:
Captain Ahab

#21417 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

raskopusa wrote:
Captain Ahab wrote:
Moze li jedno pitanje?

ti bas nemas pojma o stvarima o kojima pises. :lol: oplakah od gluposti. :cry:
De razjasni onda, o pametni...
radostan dan

#21418 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

General War wrote:
'Ce dobijes na kucnu adresu i spoljno politicki :D plava koverta sa tuzbom (naravno abd) :D ..a do tada cemo ovako da se snebivamo glede i unatoc vaskolikih tema.
pogrešna adresa, ali ako te to čini sretnim...bujrum. :zoka:
amoninan

#21419 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

Russia Has Conquered Eastern Ukraine, But Will The West Just Let Them Have It?

http://www.interpretermag.com/russia-ha ... m-have-it/
Challenger__

#21420 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Bivši britanski ambasador u Rusiji Toni Brenton smatra da je Zapad odabrao pogrešnu poziciju u ukrajinskom konfliktu i da je „razljutio ruskog vuka‟, prenosi portal vz.ru.

„Ima jedna ruska poslovica - ‘ko se boji vukova neka ne ide u šumu’. Zapad se preračunao, zalutao u ukrajinskoj šumi i naljutio ruskog vuka, a sve to samo da bi shvatio da s njim ne možemo da se sretnemo bez straha‟, piše Brenton u svom članku u listu „Daily Telegraph‟.

„Putina neće zaustaviti ni NATO, ni sankcije. Njegov cilj, neutralna Ukrajina, deluje prihvatljivo‟, smatra diplomata.

Prema Brentonovom mišljenju, zapadna politika počiva na dve pogrešne pretpostavke. „Prva – možemo da zaustavimo Rusiju. Druga – mi to možemo učiniti pomoću ekonomskih sankcija.‟ „Sankcije su samo spoljašnja mera. One su uvedene u nedostatku neke efikasne alternative‟, uveren je bivši britanski ambasador u Moskvi.
Originalni tekst:

Image
It’s time to back away from the Russian wolf

Russia's President Vladimir Putin won’t be thwarted by Nato or economic sanctions and his aim of a neutral Ukraine is acceptable.

There is a Russian proverb: “If you can’t face the wolf, don’t go into the forest.” The West has blundered into the Ukrainian forest and enraged the Russian wolf, only to discover that we cannot face him. We should now be looking for the path out.
link - LINK
daddy-kool

#21421 Re: Ukrajina

Post by daddy-kool »

radostan dan wrote: a ovo što konzumiram poslednju deceniju ako ne i više je - kvarljiva roba.
kontaš me?
Naravno. Ne sviđa se ni meni, ali korektiv bi trebao biti barem malo bolji od zapada/USA.
Bar u nekom pogledu, da se imamo na šta ugledati.

Realno, to je u ovom trenutku djelomično EU.
Last edited by daddy-kool on 10/09/2014 19:58, edited 1 time in total.
amoninan

#21422 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

Putin Oil Deals With Exxon, Shell Imperiled by Sanctions

The U.S. and European Union are poised to halt billions of dollars in oil exploration in Russia by the world’s largest energy companies in sanctions that would cut deeper than previously disclosed.

The new sanctions over Ukraine would prohibit U.S. and European cooperation in searching Russia’s Arctic, deep seas or shale formations for crude, according to three U.S. officials who spoke on condition of anonymity because the measures haven’t been made public. If implemented, they would affect companies from Dallas to London, including Exxon Mobil Corp. (XOM) and BP Plc. (BP/)

http://www.bloomberg.com/news/2014-09-1 ... tions.html
daxon

#21423 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Challenger__ wrote:Zapad se preračunao, zalutao u ukrajinskoj šumi i naljutio ruskog vuka
Hebo vuka, nek se sve udaraju nogom u guzicu da je samo pišani vuk u pitanju, neka mole Boga da ne probude i ne naljute ruskog medu, a ako se to desi, onda, onda ide:

Image
Danguba

#21424 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Bivši britanski ambasador u Rusiji Toni Brenton smatra da je Zapad odabrao pogrešnu poziciju u ukrajinskom konfliktu i da je „razljutio ruskog vuka‟, prenosi portal vz.ru.

„Ima jedna ruska poslovica - ‘ko se boji vukova neka ne ide u šumu’. Zapad se preračunao, zalutao u ukrajinskoj šumi i naljutio ruskog vuka, a sve to samo da bi shvatio da s njim ne možemo da se sretnemo bez straha‟, piše Brenton u svom članku u listu „Daily Telegraph‟.

„Putina neće zaustaviti ni NATO, ni sankcije. Njegov cilj, neutralna Ukrajina, deluje prihvatljivo‟, smatra diplomata.

Prema Brentonovom mišljenju, zapadna politika počiva na dve pogrešne pretpostavke. „Prva – možemo da zaustavimo Rusiju. Druga – mi to možemo učiniti pomoću ekonomskih sankcija.‟ „Sankcije su samo spoljašnja mera. One su uvedene u nedostatku neke efikasne alternative‟, uveren je bivši britanski ambasador u Moskvi.
vuk bez zuba... :D moze samo jos fafati a ugristi, nema sanse... :D
Co0l

#21425 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Ma ok,Rusija ima snage da napadne ove slabije zemlje uz svoju granicu,to niko ne spori.Ipak se radi o regionalnoj sili :D
Post Reply