Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#21376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
franjo kluz
Potpuno ste u pravu.
Vi ste nas jos davno upozorili na slucaj "sportski savez BiH" i, koliko se sjecam, a Brano Crnogorac je u proslom mandatu o tome govorio.
Jednostavno sam mislio da se radi o necemu novom.
"Zakon o ispitivanju imovine..." jeste prosao raspravu ali ona, nazalost, nije donijela rjesenje za neke segmente tog zakona (organ, odnosno, ncin formiranja i organizacija organa zaduzenog za sporovodjenje, npr.)
Ostale nerijesene odredbe sam radio sa Centrom za Javno Pravo i to mislim da su sada dobro formulisane.
(Prijavljivanje svih prihoda iznad 5000km, dva puta godisnje, godinu dana nakon mandata, itd.)
Zaduzeno je ministarstvo pravde.
To nije ohrabrujuce - nisam impresioniran tim ministrom.
Ali mi necemo odustati i taj ce zakon sigurno biti na Skupstini u septembru.
Takodje, mi smatramo da taj zakon zahtijeva minimalna ili nikakva dodatna zaposljavanja i sredstva i da se moze implementirati u okviru postojecih
kadrovskih i budzetskih okvira.
p.k.
Potpuno ste u pravu.
Vi ste nas jos davno upozorili na slucaj "sportski savez BiH" i, koliko se sjecam, a Brano Crnogorac je u proslom mandatu o tome govorio.
Jednostavno sam mislio da se radi o necemu novom.
"Zakon o ispitivanju imovine..." jeste prosao raspravu ali ona, nazalost, nije donijela rjesenje za neke segmente tog zakona (organ, odnosno, ncin formiranja i organizacija organa zaduzenog za sporovodjenje, npr.)
Ostale nerijesene odredbe sam radio sa Centrom za Javno Pravo i to mislim da su sada dobro formulisane.
(Prijavljivanje svih prihoda iznad 5000km, dva puta godisnje, godinu dana nakon mandata, itd.)
Zaduzeno je ministarstvo pravde.
To nije ohrabrujuce - nisam impresioniran tim ministrom.
Ali mi necemo odustati i taj ce zakon sigurno biti na Skupstini u septembru.
Takodje, mi smatramo da taj zakon zahtijeva minimalna ili nikakva dodatna zaposljavanja i sredstva i da se moze implementirati u okviru postojecih
kadrovskih i budzetskih okvira.
p.k.
-
eifel
#21377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zašto je ta istina da svi Bošnjaci nisu morali biti i ne moraju biti srbomani tako nedopustiva?
Svi pa i ta vaša stranćica neka znaju da Bošnjaci ne moraju biti srbomani.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#21378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja njegove šovinističke postove nemam snage ni da prijavim. Jednostavno me snađe neki osjećaj između šokatvsabina wrote:S kojim merakom ti je prijavljen post....eifel wrote:Za razliku od vas Srba Enver Čolaković je činio za Bosnu.
-
Novak20
#21379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS i PK - pokrenite više izmjenu Izbornog Zakona na način da se obezbijede vanredni izbori sa što lakšim pokretanjem tog postupka. Ako vas i odbiju shu..., nije problem, nek narod zna da radite za njega a ne za sebe kao političare.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#21380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja.
Volio bih da mi kazes koji je stav NS o ovom prjedlogu zakona o radu? Ako niste jos usaglasili stav na organima stranke, moze li tvoje misljenje o ovom zakonu?
Hvala.
Volio bih da mi kazes koji je stav NS o ovom prjedlogu zakona o radu? Ako niste jos usaglasili stav na organima stranke, moze li tvoje misljenje o ovom zakonu?
Hvala.
-
Pedja Kojovic
#21381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
libero
Tacno je da organi stranke nisu zauzeli stav o Prijedlogu Zakona o radu ali radna grupa zaduzena za njegovu analizu i eventualne amandmane radi vec duze vrijeme.
U svakom slucaju, misljenje koje cu iznijeti je moj licni stav.
Razne varijante ovog zakona su vec nekoliko godina ( dakle, jos u proslom mandatu) kolale u vladinim i parlamentarnim krugovima.
Najnovija (mislim da je 4. ili 5. verzija) se medjutimmalo razlikuje od prve.
Moj pristup ovom tekstu je od pocetka bio baziran na postavci da bi zakon trebao stititi zaposlenike od loseg poslodavca ali i istu takvu zastitu pruziti poslodavcu u odnosu na lose radnike.
Mislim da je to u izvjesnoj mjeri i postignuto.
Daleko bolje i jasnije su utvrdjena prava trudnica (pitanje njihovih naknada je i dalje problematicno ali se njihovo rjesenje mora traziti u osnivanju federalnog fonda i ukljucivanja zdravstvenih a ne socijalnih fondova). Preciznije su regulisane situacije odlaska na posao u inostranstvo, rada od kuce...
Godisnji odmor je produzen za dva dana.
Imam neke primjedbe, ali one se ne ticu sustine nego se vise radi o manjim intervencijama - koje su, da me ne shvatite pogresno, po meni vrlo vazne.
Recimo, mislim da je ugovor o radu na odredjeno vrijeme u trajanju od tri godine previse dug i da bi taj period trebao biti uskladjen sa najduzim opravdanim odsustvom koje omogucava zakon. Da pojednostavim, mislim da treba skratiti ovaj period i prisiliti poslodavca da umjesto na tri godine u tom slucaju zaposli radnika na neodredjeno vrijeme.
Mislim i da je rok za probni rad previse dug i da je tri mjeseca probnog rada sasvim dovoljno da poslodavac ocijeni da li je to osoba koja mu je potrebna ili ne.
Takodje, prisustvo i uloga predstavnika sindikata ili vijeca uposlenika u izricanju upozorenja radniku bi, po meni, trebala biti propisana zakonom, kao sto smatram da moram postojati formalni redosljed opomena - u slucajevima u kojima se ne radi o teskim krsenjima radnog odnosa; usmena, pismena i tek onda otkaz.
Postoje, kod mene, takodje, neke nedoumice u vezi reprezentativnosti sindikata odnosno poslodavaca.
S obzirom da je utvrdjeno da okupljajuci samo 20% odredjene vrste radnike sindikat stice legitimitet pregovaraca(isto vazi i za poslodavce) plasim da se moze doci do cijepanja sindikata na manje organizacije i time do slabljenja njihove pregovaracke pozicije.
Medijski linc ovog zakona u kojem sindikalci i pojedine partije pricaju o "izdaji radnika" - ne navodeci pri tome problematicne odredbe - je poseban fenomen u ciju se analizu necu ovom prilikom upustati.
p.k.
Tacno je da organi stranke nisu zauzeli stav o Prijedlogu Zakona o radu ali radna grupa zaduzena za njegovu analizu i eventualne amandmane radi vec duze vrijeme.
Razne varijante ovog zakona su vec nekoliko godina ( dakle, jos u proslom mandatu) kolale u vladinim i parlamentarnim krugovima.
Moj pristup ovom tekstu je od pocetka bio baziran na postavci da bi zakon trebao stititi zaposlenike od loseg poslodavca ali i istu takvu zastitu pruziti poslodavcu u odnosu na lose radnike.
Daleko bolje i jasnije su utvrdjena prava trudnica (pitanje njihovih naknada je i dalje problematicno ali se njihovo rjesenje mora traziti u osnivanju federalnog fonda i ukljucivanja zdravstvenih a ne socijalnih fondova). Preciznije su regulisane situacije odlaska na posao u inostranstvo, rada od kuce...
Imam neke primjedbe, ali one se ne ticu sustine nego se vise radi o manjim intervencijama - koje su, da me ne shvatite pogresno, po meni vrlo vazne.
Recimo, mislim da je ugovor o radu na odredjeno vrijeme u trajanju od tri godine previse dug i da bi taj period trebao biti uskladjen sa najduzim opravdanim odsustvom koje omogucava zakon. Da pojednostavim, mislim da treba skratiti ovaj period i prisiliti poslodavca da umjesto na tri godine u tom slucaju zaposli radnika na neodredjeno vrijeme.
Mislim i da je rok za probni rad previse dug i da je tri mjeseca probnog rada sasvim dovoljno da poslodavac ocijeni da li je to osoba koja mu je potrebna ili ne.
Takodje, prisustvo i uloga predstavnika sindikata ili vijeca uposlenika u izricanju upozorenja radniku bi, po meni, trebala biti propisana zakonom, kao sto smatram da moram postojati formalni redosljed opomena - u slucajevima u kojima se ne radi o teskim krsenjima radnog odnosa; usmena, pismena i tek onda otkaz.
Postoje, kod mene, takodje, neke nedoumice u vezi reprezentativnosti sindikata odnosno poslodavaca.
S obzirom da je utvrdjeno da okupljajuci samo 20% odredjene vrste radnike sindikat stice legitimitet pregovaraca(isto vazi i za poslodavce) plasim da se moze doci do cijepanja sindikata na manje organizacije i time do slabljenja njihove pregovaracke pozicije.
Medijski linc ovog zakona u kojem sindikalci i pojedine partije pricaju o "izdaji radnika" - ne navodeci pri tome problematicne odredbe - je poseban fenomen u ciju se analizu necu ovom prilikom upustati.
p.k.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#21382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa ,
možete li nakon svih ovih postizbornih peripetija predvidjeti bilo šta za kantonalnu koaliciju SDA-DF + ostatak skupštine bez SBB,SDP i NS. ?
Da li se može očekivati skoriji pad kantonalne vlade tj. "pucanje bratstva i jedinstva" (SDA i -DF) iz njihovih međusobnih odnosa u i oko Skupštine jer evo Komšić počesto "neformalno razgovara" sa Radončićem i Nikšićem.
Ili se čeka septembar ?
Unaprijed hvala.
možete li nakon svih ovih postizbornih peripetija predvidjeti bilo šta za kantonalnu koaliciju SDA-DF + ostatak skupštine bez SBB,SDP i NS. ?
Da li se može očekivati skoriji pad kantonalne vlade tj. "pucanje bratstva i jedinstva" (SDA i -DF) iz njihovih međusobnih odnosa u i oko Skupštine jer evo Komšić počesto "neformalno razgovara" sa Radončićem i Nikšićem.
Ili se čeka septembar ?
Unaprijed hvala.
- Banksy
-
Pedja Kojovic
#21384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
tvsabina
MIslim da i vladajucoj koaliciji postaje jasno da su u vrlo teskoj utakmici na teren izveli neadekvatan tim i da je neophodna podrska kluba nezavisnih poslanika "preskupa".
Mi ne mislimo da bi gradjani KS imali koristi od neke nove skupstinske vecine koja bi brojala 19 poslanika.
Smatramo da bi eventualno rjesenje za sadasnju situaciju bilo formiranje koncetracione vlade - koja bi ukljucivala sve ili vecinu u Skupstini.
Konkretan program bi morao biti prethodno do u detalje usaglasen, a mi bi smo insistirali, vjerovatno, da prije imenovanja bude i izglasan.
Realno gledajuci, male su sanse za bilo kakavu promjenu u sadasnjem odnosu snaga u Skupstini.
p.k.
MIslim da i vladajucoj koaliciji postaje jasno da su u vrlo teskoj utakmici na teren izveli neadekvatan tim i da je neophodna podrska kluba nezavisnih poslanika "preskupa".
Mi ne mislimo da bi gradjani KS imali koristi od neke nove skupstinske vecine koja bi brojala 19 poslanika.
Smatramo da bi eventualno rjesenje za sadasnju situaciju bilo formiranje koncetracione vlade - koja bi ukljucivala sve ili vecinu u Skupstini.
Konkretan program bi morao biti prethodno do u detalje usaglasen, a mi bi smo insistirali, vjerovatno, da prije imenovanja bude i izglasan.
Realno gledajuci, male su sanse za bilo kakavu promjenu u sadasnjem odnosu snaga u Skupstini.
p.k.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#21385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA nikada neće pristati na podjelu kolača sa DF-om , SBB - om i SDP-om ,(u ovom omjeru ustupke osim DF-a morali bi činiti i oni i to vjerovatno Radončiću koji ih je jedini donekle institucionalno uzdrmao )jer toliko očajni i ugroženi nisu.(Narod u kantonu je "miran").Pedja Kojovic wrote:tvsabina
p.k.
Još najmanje godinu dana ode u nepovrat.
Hvala
-
kluz franjo
#21386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zahvaljujem.Pedja Kojovic wrote:franjo kluz
...
p.k.
Iz načina Vašeg odgovora zaključujem da je i Vama kao i meni puno bitnija promjena političke paradigme od nekog osobnog "nadgornjavanja". Ako je tako, nastaviću "bolno" konkretno.
Iz nadležnosti Skupštine KS:
Zakon o pravima boraca - Ako se ne varam, u istom npr. ne postoji imovinski cenzus. Ili da pojasnim. SVI građani KS po navedenom zakonu MORAJU da snose SVE troškove koje po tom zakonu ima pravo da refundira Nedžad Branković aka "Sve po zakonu!".
Smatrate li to opravdanim? Smatrate li to pravednim? Ako je Vaš odgovor na oba pitanja odrečan, očekujem od NS Prijedlog izmjena i dopuna zakona o pravima boraca u skorije vrijeme u formi nacrta u skupštinskoj proceduri.
OK, Borci su uvijek senzibilno pitanje. Da pokušamo nešto stvarno jednostavno.
Zakon o Vladi KS - ovo je stvarno easy. U ovom slučaju treba samo malkice PRECIZIRATI neke odredbe zakona, kako bi se izbjegla situacija da imamo "vječitu Vladu u ostavci/tehničkom mandatu" tj. u višegodišnjoj levitaciji sa svim nadležnostima i bez ikakve odgovornosti.
Slažete li se? Ako je Vaš odgovor potvrdan, očekujem od NS Prijedlog izmjena i dopuna zakona o Vladi u skorije vrijeme u formi nacrta.
Da probamo malo i više nivoe.
Iz nadležnosti oba doma Parlamenta FBiH:
Zakon o radu - U potpunosti se slažem sa Vama. Ja čak smatram da je ovo bolji zakon od trenutno važećeg. Dijelim i Vašu procjenu dijelova nacrta koji zahtjevaju doradu. Podržavam i Vašu ocjenu snažne potrebe za značajnim, reprezentativnim i odgovornim sindikalnim učešćem.
Imajući sve gore navedeno u vidu očekujem od NS u skorije vrijeme Prijedlog nacrta zakona o sindikalnom udruživanju.
Kao simpatizer NS, mogu da Vam stojim na raspolaganju da kopiram materijal, pronalazim uporedne primjere u zakonodavstvu drugih relevantnih zemalja...
Kao obični poreski obveznik (glasao ili ne), imam pravo i DUŽNOST da Vas podsjećam koja je Vaša plaćena obaveza kao izabranog predstavnika građana u ZAKONODAVNOM tijelu.
Na Vama je, hoćete li DELATI u skladu sa Vašom ustavnom i uredno plaćenom obavezom ili ćete se "bez ispaljenog prijedloga zakona" uredno svrstati u stroj koji u Skupštini KS među zastupnicima predvodi gdin A. Mašović.
S poštovanjem
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#21387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» eifel
mjesec dana
» eifel
mjesec dana
-
Pedja Kojovic
#21388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
franjo kluz
Pitanje boraca...
U nasim politikama ovo pitanje je vrlo jasno precizirano i ja sam dosta puta govorio o tome i u SKS i u Domu naroda (s obzirom da je dio nadleznosti na FBiH). Moja poruka i zahtjev u svim tim istupima je bio jasan; socijalna davanja ne smiju biti statusno pravo nego nesto sto se isplacuje po potrebi i samo dok potreba traje.Nazalost, vecina prava iz ove oblasti je uredjena entitetskim propisima koje kantoni samo provode, citaj finansiraju.
Ali slazem se s vama da treba konacno pokrenuti ozbiljne promjene ovih zakona i mi cemo se potruditi da to u ovoj godini i uradimo.
Zakon o Vladi KS.
Prof. Haveric je jos u proslom mandatu uputio nadleznim komisijama zahtjev za nekoliko izmjena Zakona o Vladi od kojih su se neke odnosile upravo na ovo o cemu govorite, odnosno, nepostojanja tzv. tehnickog mandata a druge na nacin smjene Vlade odnosno izgasavanje nepovjerenja.
Ukoliko ste zainteresovani za detalje nasih prijedloga ja cu vam ih rado proslijediti.
Kako sam zbog nezainteresovanosti ostalih clanova komisije za izmjene i dopune Poslovnika ja postavljen za predsjednika te komisije i de facto sam, uz saradnju vd sekretara Skupstine, pisem prijedloge izmjena pokusavam se nekim od ovih pitanja i u tom kontekstu (smjena Vlade i slicno).
Svaka pomoc, sugestije pa i diskusija o konkretnim odredbama o vrlo vaznom i osjetljivom Zakonu o rad (i o drugim tezama iz tzv. reformskog plana) je uvijek dobrodosla, pogotovo od onih koji analizi i prijedlozima prilaze racionalno i konkretno, a ne emotivno i pausalno.
p.k.
Pitanje boraca...
U nasim politikama ovo pitanje je vrlo jasno precizirano i ja sam dosta puta govorio o tome i u SKS i u Domu naroda (s obzirom da je dio nadleznosti na FBiH). Moja poruka i zahtjev u svim tim istupima je bio jasan; socijalna davanja ne smiju biti statusno pravo nego nesto sto se isplacuje po potrebi i samo dok potreba traje.Nazalost, vecina prava iz ove oblasti je uredjena entitetskim propisima koje kantoni samo provode, citaj finansiraju.
Ali slazem se s vama da treba konacno pokrenuti ozbiljne promjene ovih zakona i mi cemo se potruditi da to u ovoj godini i uradimo.
Zakon o Vladi KS.
Prof. Haveric je jos u proslom mandatu uputio nadleznim komisijama zahtjev za nekoliko izmjena Zakona o Vladi od kojih su se neke odnosile upravo na ovo o cemu govorite, odnosno, nepostojanja tzv. tehnickog mandata a druge na nacin smjene Vlade odnosno izgasavanje nepovjerenja.
Ukoliko ste zainteresovani za detalje nasih prijedloga ja cu vam ih rado proslijediti.
Kako sam zbog nezainteresovanosti ostalih clanova komisije za izmjene i dopune Poslovnika ja postavljen za predsjednika te komisije i de facto sam, uz saradnju vd sekretara Skupstine, pisem prijedloge izmjena pokusavam se nekim od ovih pitanja i u tom kontekstu (smjena Vlade i slicno).
Svaka pomoc, sugestije pa i diskusija o konkretnim odredbama o vrlo vaznom i osjetljivom Zakonu o rad (i o drugim tezama iz tzv. reformskog plana) je uvijek dobrodosla, pogotovo od onih koji analizi i prijedlozima prilaze racionalno i konkretno, a ne emotivno i pausalno.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#21389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta je eifel sad uradio?
p.k.
p.k.
-
palermo
#21390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tek sad vidjeh ovaj vaš odgovor....Pedja Kojovic wrote:libero
p.k.
-
Innovation
#21391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:Sta je eifel sad uradio?
p.k.
eifel wrote:Za razliku od vas Srba Enver Čolaković je činio za Bosnu.
eifel wrote:Zašto je ta istina da svi Bošnjaci nisu morali biti i ne moraju biti srbomani tako nedopustiva?
-
VjecitiStudent
#21392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Virtuelnipalermo wrote: Tek sad vidjeh ovaj vaš odgovor....
za odgovor, ali zaista....nekako ja tako zamišljam odgovornog političara
Sve za miran san.
-
VjecitiStudent
#21393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uzalud trud, to je Pedja sve već meni ili Banksy pripisao.Innovation wrote:Pedja Kojovic wrote:Sta je eifel sad uradio?
p.k.eifel wrote:Za razliku od vas Srba Enver Čolaković je činio za Bosnu.eifel wrote:Zašto je ta istina da svi Bošnjaci nisu morali biti i ne moraju biti srbomani tako nedopustiva?
-
Innovation
-
palermo
#21395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
VjecitiStudent wrote:Virtuelnipalermo wrote: Tek sad vidjeh ovaj vaš odgovor....
za odgovorne, a na izborima nagrađuješ one druge.
Sve za miran san.
Ali kako giod ja glasao, to neće oduzeti nimalo na činjenici da je ovaj odgovor Peđe Kojovića odgovor jednog izraslog i prema građanima odgovornog političara.
Ako ja ne valjam, to ne mora značiti da ne valja i Peđa Kojović
Last edited by palermo on 29/07/2015 13:37, edited 1 time in total.
-
palermo
#21396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
my mistake, pardoniram
-
VjecitiStudent
#21397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jah, pa na kraju glas za 'odgovornog' lika koji se ni na TV u predizborno vrijeme nije udostojio doći.palermo wrote:VjecitiStudent wrote:Virtuelnipalermo wrote: Tek sad vidjeh ovaj vaš odgovor....
za odgovorne, a na izborima nagrađuješ one druge.
Sve za miran san.a jebi ga, kad ih nema u mom Kantonu....a nisu, koliko se sjećam bili ni na listi za državni parlament...
Ali kako giod ja glasao, to neće oduzeti nimalo na činjenici da je ovaj odgovor Peđe Kojovića odgovor jednog izraslog i prema građanima odgovornog političara.
Ako ja ne valjam, to ne mora značiti da ne valja i Peđa Kojović
Što mu ne treba zamjeriti, zna dobro kakve ovce za njega masovno glasaju.
-
palermo
#21398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad me već proganjaš sa mojim glasanjem, moram ti iskreno reći da sam se ja više pokajao glede moga glasa za ove druge nivoe (federalni,državni parlament), nego što glasah za Baketa. Men se čini da nisam nešto mnogo mašio što nisam glasao za Emira. O Fahri da ne pričam....jesam li ??VjecitiStudent wrote:
Jah, pa na kraju glas za 'odgovornog' lika koji se ni na TV u predizborno vrijeme nije udostojio doći.
P.S Ako si zaboravio (u što sumnjam jer vidim pratiš moj forumski opus, al za svaki slučaj) glasah za SDP na ovim drugim nivoima....
P.S od P.S jesmo li malčice otišli u off topic ?
-
VjecitiStudent
#21399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Začas se možemo vratiti na temu.palermo wrote:Kad me već proganjaš sa mojim glasanjem, moram ti iskreno reći da sam se ja više pokajao glede moga glasa za ove druge nivoe (federalni,državni parlament), nego što glasah za Baketa. Men se čini da nisam nešto mnogo mašio što nisam glasao za Emira. O Fahri da ne pričam....jesam li ??VjecitiStudent wrote:
Jah, pa na kraju glas za 'odgovornog' lika koji se ni na TV u predizborno vrijeme nije udostojio doći.
P.S Ako si zaboravio (u što sumnjam jer vidim pratiš moj forumski opus, al za svaki slučaj) glasah za SDP na ovim drugim nivoima....
Priča mahala ovih dana da je NS dobio i trećeg profesionalnog poslanika u Kantonu, nekakva nesreća je bila razlogom gubitka povjerenja u prošloj firmi, no zato su uvijek tu ugodne državne jasle.
-
VjecitiStudent
#21400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne sumnjam, u jedinstvu je snaga.palermo wrote:Kad me već proganjaš sa mojim glasanjem, moram ti iskreno reći da sam se ja više pokajao glede moga glasa za ove druge nivoe (federalni,državni parlament), nego što glasah za Baketa. Men se čini da nisam nešto mnogo mašio što nisam glasao za Emira. O Fahri da ne pričam....jesam li ??VjecitiStudent wrote:
Začas se možemo vratiti temu:
Priča mahala ovih dana da je NS dobio i trećeg profesionalnog poslanika u Kantonu. Nekakva nesreća je bila razlog gubitka povjerenja dotičnom u bivšoj firmi, no za utjehu, tu su, uvijek na raspolaganju, raskalašne budžetske stavke.
Morebit da sad i počne redovno dolaziti na sjednice Skupštine.
Last edited by VjecitiStudent on 29/07/2015 13:51, edited 1 time in total.