Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- DonVito
#21376 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Salihovicu nije bio problem igrati i za mladu repku dok je bio clan Herte iz Berlina (tad u 1 ligi).. uostalom vide se da je covjek, bosanac prije svega
stakvim likovima je lahko a cim on sjedi na 2 stolice...
kriv je Pape.
-
Dead Man Walking
#21377 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nemojmo pretjerivati. 
-
legenda reala
#21378 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I ovdje trolašDonVito wrote:Salihovicu nije bio problem igrati i za mladu repku dok je bio clan Herte iz Berlina (tad u 1 ligi).. uostalom vide se da je covjek, bosanac prije svegastakvim likovima je lahko a cim on sjedi na 2 stolice...
kriv je Pape.
Sead Salihović nije bio problem jer on nije imo ni izbora bilo je BIH ili BIH za njega se nije borila nikakva druga reprezentacija, a igro je i u trećeligašu tada.
Dok je ovaj mali veliki potencijal, sa 19 igra u boljem klubu nego Salihović i problem je BIH ili Njemačka kontaš Meho, e haj ti sad donesi odluku, osjećam se Bosancem, ali opet Njemačka lakše ću napraviti dobru karijeru s Njemačkim pasošem itd.
- DonVito
#21379 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
legenda reala wrote:DonVito wrote:Salihovicu nije bio problem igrati i za mladu repku dok je bio clan Herte iz Berlina (tad u 1 ligi).. uostalom vide se da je covjek, bosanac prije svegastakvim likovima je lahko a cim on sjedi na 2 stolice...
kriv je Pape.
Sead Salihović nije bio problem jer on nije imo ni izbora bilo je BIH ili BIH za njega se nije borila nikakva druga reprezentacija, a igro je i u trećeligašu tada.
Dok je ovaj mali veliki potencijal, sa 19 igra u boljem klubu nego Salihović i problem je BIH ili Njemačka kontaš Meho, e haj ti sad donesi odluku, osjećam se Bosancem, ali opet Njemačka lakše ću napraviti dobru karijeru s Njemačkim pasošem itd.
Nije igrao u treceligasu bio je clan Herthe kad je deb. za mladu repku, kasnije je otisao u Hoff. i nije dobivao poziv u A repku uostalom u tom periodu je bilo dosta problema unutar saveza, igraca, bhf
Salihovic nije poenta ovoga al et da on bude imao uspijeh u pola kao Salihovic OK da bude zelja Bayerna jednog dana bice ekstra za njega otom potom o kakvom Mehi, nije Meho Kodro
Safet Susic poziv na adresu S04 ne moze slati, njemac ne moze igrati za rep. BIH.
-
Kontra__
#21380 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne moze mu slati poziv, ali mogu zapeti da momak sredi potrebnu paprilogiju, ne budi vise dosadan tj. ne ponavljaj se kao papagaj!
- DonVito
#21381 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nekima treba ponoviti, rekao bi da neki ponavljaju uvezi poziva ovo ono.. pa im treba podvuci.
Papirlogiju treba on ganjati, nije rodjen u BIH a treba da ganja papirlogiju svoji roditelja itd.. a naravno da ce i savez pomoci..
Papirlogiju treba on ganjati, nije rodjen u BIH a treba da ganja papirlogiju svoji roditelja itd.. a naravno da ce i savez pomoci..
-
Kontra__
#21382 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Je l' mislis da tako u ozbiljnim savezima neki lik sam ide i vadi papire, bez da ga Savez kontaktira unaprijed, i ovaj im samo dodje i kaze "evo ih, ja imam spremne papire"?! Pa je li ikad iko otiso da uzivo porazgovara sa tim momkom, jebo ga vise i telefon, skyp i majka, nije Njemacka preko svijeta. Kad je kakvo naguzove putovanja onda se svi trpaju, a kad neki poso treba obaviti nigdje nikoga u savezu! Evo Bakovic hladi mjesecima muda, hoda po nakvim manifestacijama umjesto da se pokupio sa selektorom pa decku otici na utakmicu, poslije na veceru i slicno.
Ovako za malim niko ozbiljnije nije pokazao interes sem sto su ga zivkali na telefon i po medijima pricali kako nema papire zavrsene.
Ovako za malim niko ozbiljnije nije pokazao interes sem sto su ga zivkali na telefon i po medijima pricali kako nema papire zavrsene.
- DonVito
#21383 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nismo ozbiljna sportska drzava rezultat je da smo drzava koja nema ni jednu medalju sa OI, uostalom nismo ni ozbiljna drzva kako god okrenes ali et pozivamo se na nogometni savez
eto nemamo ni ozbiljne sportske novinare kao imamo ih kad trebaju da pljuju a niko da zapne pa kakav video zapis intr. napravi sa Kolasincem ovim ili onim ali i do skoro su u savezu bili ljudi svi znamo ko i kakvi
Evo nesto se situacija popravila kao, ali vidjecemo taj pomak dali ga ima ili nema pa bar za 5 g..
Papetu svaka cast na ovome sto je usp. stvorio je ekstra atmosferu u repki u igri smo za SP, gura se
a ostali neka se nadaju da kiksa Pape zato sto su Manijaci, Fukare, Robijasi ovi oni..
Rep. BIH nije nogometni klub.
otom potom
Papetu svaka cast na ovome sto je usp. stvorio je ekstra atmosferu u repki u igri smo za SP, gura se
Rep. BIH nije nogometni klub.
Bice vremena kad sredi papire sve.. veceru neka plati novi clanEvo Bakovic hladi mjesecima muda, hoda po nakvim manifestacijama umjesto da se pokupio sa selektorom pa decku otici na utakmicu, poslije na veceru i slicno.
- phillie
#21384 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa jbt, ja kad trebam pasos sredjivati trazim i nadjem "vezu" da mi to ubrza, a da Savez ne moze pogurati tu papirologiju....
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#21385 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
i odličan odbrambeni , polivalentan igrač, koji može igrati stopera, defanzivnog veznog, lijevog beka + veoma mlad i ako ga mazneš imaš igrača za narednih 10-15 godinacvrčak_na_hedonizmu wrote:Baš me zanima hoće li Sušić sada zvati Kolašinca, da se jednom riješi, hoće ili neće. Bez glupih šala i pošalica, bez poziva saveza na mezu u Sloveniju, bez glupih priča da momak nema sređena papire pa ga kao ne možemo zvati.
Ako ga Sušić ne bude zvao onda je zaista.......... ( dobiću ban ako ovo napišem, a napisaću ako ga ne bude zvao ). Znači, nema priče, e dečko, sredi papire pa se bori za mjesto u ekipi ili sad će te zvati Jagodić.
Momak realno ima mjesto u startnih 11 reprezentacije. Bilo na poziciji zadnjeg veznog igrača, bilo na lijevom beku. Baš da vidim šta će biti.
Priča o Hajrovićima, Seferoviću me nije previše tangirala, već sam ranije napisao, ako izgubimo Kolašinca i Halilovića krivce ( selektora prvenstveno ) treba objesiti za muda kod gume koja gori.
ps
ne zaboravite da je i Pjanićev "patriotizam" bio izbor između Luksemburga (koji je totalna rinaka repka) i BiH...i da još jednom podcrtam da se ovakve stvari ne rješavaju prozivkama, šalama i pošalicama, preko novina...to je jedino siguran put da čovjek skonta s kakvim diletantima ima posla i kaže NE
Last edited by JoseMujica on 21/02/2013 10:59, edited 1 time in total.
-
tarpi80
#21386 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
NSBiH se mora naguziti ako treba da Kolašinac obuče dres BiH. Njegovih godina je Spahić igrao za Zagreb a ovaj momak je sada u dresu Šalkea. Sušiću zabaniti da daje izjave jebo ga avdija vršajević.
-
iamia
#21387 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nema nikakve vaznosti koji pasos nosi u ovom momentu. kolasinac je clan prvog tima schalkea,, i sad ce ga svi potencijalni trenera posmatrati kako se ponasa u timu. da li ce se probiti. kako ce igrati.legenda reala wrote:[
prije schalkea mozda je bilo vazno koji ima pasos.
sad,., u ovom momentu.. igra ulogu samo njegov talent i zalaganje.
- DonVito
#21388 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ne zaboravite da je i Pjanićev "patriotizam" bio izbor između Luksemburga (koji je totalna rinaka repka) i BiH.
Ko kaze da je samo Luks bio..
- TMovac
#21389 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mali ima nase drzavljanstvo,ali nema nas pasos.Njemacka dozvoljava do 21 godine da imas dvojno.Nakon toga se moras odluciti za jedno.Mada mozes pisati molbu i tada da ti dozvole da imas dvojno,ali im moras navesti valjan razlog za to.Ali to rijetko odobravaju.Mada sportistima,glumcima itd. obicno odobravajuEdin H. wrote:To sa njemackim drzavljanstvom jeste realan problem, jer oni ne dozvoljavaju dvojno drzavljanstvo.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jel vi mislite da je neko debil da postane stranac u nemačkoj ligi bez nekih garancija da će igrati u reprezentaciji ? Previše se mi uzdamo u Pjanićev i Barbarezov patriotizim, kao, to je normala, ko neće, šta ga mi imamo moliti.
Trebalo bi vidjeti sa Salihovicem kako je to rjesio.
- jeza u ledja
#21390 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nema tu sta puno diskusije.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Baš me zanima hoće li Sušić sada zvati Kolašinca, da se jednom riješi, hoće ili neće. Bez glupih šala i pošalica, bez poziva saveza na mezu u Sloveniju, bez glupih priča da momak nema sređena papire pa ga kao ne možemo zvati.
Ako ga Sušić ne bude zvao onda je zaista.......... ( dobiću ban ako ovo napišem, a napisaću ako ga ne bude zvao ). Znači, nema priče, e dečko, sredi papire pa se bori za mjesto u ekipi ili sad će te zvati Jagodić.
Ako se ne potrude oko Kolasinca svi su odreda debili.
Ali, nazalost, s obzirom na kvalitet naseg novinarstva tesko cemo ikad saznati (ili bar jos dugo vremena) da li su se stvarno potrudili ili ne.
Kako cemo saznati da li su se potrudili?
Uvijek mogu reci "zvali smo ga na telefon sto puta - nije se javio".
Ne mogu mu otici na vrata pa kuc kuc imal koga bez ikakvog kontakta.
Izjavama "pjeske bi dosao da zaigram" iskreno ne vjerujem tako lako.
-
Ko to smat
#21391 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kakav telefon na noge mu doc i rec ti ces igrat garant za nas,sve cemo ucinit da dobijes papire i ostalo cim bude gotovo startas u prvoj postavi.Halo ovaj je brz,jak .neboji se duela i ustopo onog Turcina kasnije Dogbu.Jel dovoljno treba nacrtat.
- jeza u ledja
#21392 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako mu se na noge dolazi ako ovaj nece ni da se javi na fontele ili na pismo? Mislim teoretski, sta sad, pokucat mu na vrata i reci BU?
Mislim kako cemo mi znati da su oni sve pokusali? Koji su parametri po kojim se to ocjenjuje?
Mislim kako cemo mi znati da su oni sve pokusali? Koji su parametri po kojim se to ocjenjuje?
- ganjeta
#21393 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
http://www.avaz.ba/sport/fudbal/109445- ... ijeme.htmljeza u ledja wrote: Izjavama "pjeske bi dosao da zaigram" iskreno ne vjerujem tako lako.
- IcedMFEarth
#21394 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mi smo prvaci u izvlačenju konteksta i licemjerstva. Čovjek se našalio, pa šta ? Poslije toga je rekao šta stvarno misli o njemu. Doduše i ja bi volio da ga odmah vidim u A repci, nema on šta tražiti u našim mladim. Ali treba uzeti u obzir i vrijeme kad je data ova izjava, jer je to bilo prije početka ove sezone kada ja tek uvršten u prvi tim šalkea. Ali me nervira to izvlačenje iz konteksta, isto kao da se niko od nas nikad ne šali.
Last edited by IcedMFEarth on 21/02/2013 23:33, edited 1 time in total.
- Edin H.
#21395 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kao sto prije rekoh, Pape se pali kao Golf diesel na Jahoriniganjeta wrote:http://www.avaz.ba/sport/fudbal/109445- ... ijeme.htmljeza u ledja wrote: Izjavama "pjeske bi dosao da zaigram" iskreno ne vjerujem tako lako.
Sada je kasno, sada ce mali kalkulisati moze li se uliva da igra za Svabe, pa ako skonta da ne moze, zaigrace za nas
- Artest
#21396 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zipa Vlade giganta...
Boze, uzmi me.
Dobar je. Ali treba jos pure pojest da zakuca na vrata U-21 selekcije...Kakva crna A reprezentacija, valja se decku prvo izborit kod Vlade; valja prvo potisnut Dinu Bevaba....Pratim ga, riječ je o fudbaleru nove generacije koja dolazi i za njega će sigurno biti mjesta. Ali, ne sada, kada nas očekuju odlučujuće utakmice i kada na raspolaganju imam uigranu ekipu - kaže Jagodić.
Boze, uzmi me.
- jeza u ledja
#21397 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne kontam.ganjeta wrote:http://www.avaz.ba/sport/fudbal/109445- ... ijeme.htmljeza u ledja wrote: Izjavama "pjeske bi dosao da zaigram" iskreno ne vjerujem tako lako.
Kazem ne vjerujem da to stvarno misli.
Da stvarno ima toliku zelju da igra za nas da bi haman pa dosao pjeske onda ne bi igrao za Njemacku, trazio bi promjenu drzavljanstva, trcao, ganjao, sta vec.
Aha, kazes ne treba on to da ganja, pa ako tvrdi da mu se toliko igra - treba.
Znaci ako ti se igra prestani srat po medijima i ucini nesto konkretno. Ako si na dvije stolice, onda nemoj davati lazne izjave u javnost, koja je onda u stanju mjesecima o tome pisati i pljuvati po svemu , cak i po svojim legendama (Susic, Dzeko, Spahic), misleci da je do njih, a ne do laznog patriote.
Kao primjer - Begovic je davao izjavu kanadskom radiju i onako patriotski im izjavio da ce igrati za njih. Sto se tice Bosne, malo ko se usudjuje ne biti patriota pa nekom bosanskom novinaru ficfiricu "necu da igram za vas i zdravo".
Kako se savez potrudio oko Bicakcica ili Hadzica, a oko Kolasinca nece? Valjda Bakovicu nije bilo mrsko da sredjuje papire Bicakcicu, ali mu mrsko da sredjuje Kolasincu? Ne, nego Bicakcic je stariji i vidi da smo mu jedina opcija i zato je sam pokrenuo proces. Kolasinac je mlad i jos se nada Njemackoj, mi mu ne trebamo. Stoga njihov izbor je jasan. Bicakcic je primjer nekoga ko hoce. Kolasinac je primjer nekoga ko nece. Plain and simple.
- ganjeta
#21398 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da je Bičakčiću ponuđeno da dođe pješke, pitanje da li bi došao?
Ali nejse, ne isplati se trošiti vrijeme. Ispričane priče. Pa-pa, laku noć
.
Ali nejse, ne isplati se trošiti vrijeme. Ispričane priče. Pa-pa, laku noć
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#21399 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape i njegov buraz su obični ....., nek' je Vršajević tu a ove je teško i nazvat'. I boli me neka stvar što je Pape u pitanju, ionako se kluba nikad' i ne sjeti.
-
Kontra__
#21400 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A dobro, ovo je ipak bilo pred one odlucujuce meceva sa Grcima i Nijemcima U21 repke, dakle zadnja dva meca kvalifikacija i tesko je bilo da sad tu uleti neko novo ime, pored uigranog tima. Tu je covjek upravu.Artest wrote:Zipa Vlade giganta...
Dobar je. Ali treba jos pure pojest da zakuca na vrata U-21 selekcije...Kakva crna A reprezentacija, valja se decku prvo izborit kod Vlade; valja prvo potisnut Dinu Bevaba....Pratim ga, riječ je o fudbaleru nove generacije koja dolazi i za njega će sigurno biti mjesta. Ali, ne sada, kada nas očekuju odlučujuće utakmice i kada na raspolaganju imam uigranu ekipu - kaže Jagodić.![]()
Boze, uzmi me.