Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
pumica

#21376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

-LIBERO- wrote:
pametolog wrote:
Ja sam razocaran ponasanjem ekipe DF - g. Komsic, g. Suljagic, g. Podzic, jedva cekaju da izadju pred novinare I da kratkorocno zarade par poena kod malog dijela glasaca (koji su svakako njihovi glasaci, sta god manje/vise uradili). Time nece steci nove simpatizere (par stotina gore/dole ne mijenja nista), nece napravit nista pozitivno sto su predstavljali u kampanji, nece steci povjerenje partnera ko god im to bio, nece steci ni reputaciju kredibline opozicije, nego uplakane djecice. Rano za predizbornu kampanju, vrijeme je da se pokazu na djelu, a to nije mahalanje sa sastanaka, nekoordinirano izjavljivanje raznih ljudi. Ja licno ne znam sta oni sada tacno hoce, a iznose to u javnost. Sta hoce treba da kazu SDA I HDZ, a ne svakodnevno svima nama. Time samo sebi otezavaju posao, a nama gradjanima otezavaju zivot.
Suljagiceva agresivnost definitivno ne moze u konacnici donijeti nista pozitivno, to se vec pokazalo kroz godine njegovog politickog rada:
Bas mislim kontra. Otvorenih karata, i pred drugim strankama, ali i pred svojim glasacima...a vala i pred svim drugim gradjanima.
Uvijek sam prije za ovu varijantu odnosa i rezona, nego mutnih talova, trgovine ispod hastala...i iskljucivo i samo pregovora po kafanama i restoranima.

Apsolutno ne da nije minus, nego je plus, otvoreno pricati o dogovorima, pregovorima...a ocito i pokusaju prevare i manipulacije.

A druga je stvar sto je vecini naroda sada to jako neobicno, jer su ih dosadasnje stranke i poregovaraci, nauvili, da je muk i tisina, i da samo osvanu novi ufoteljeni kadrovi....da veze nemamo ni sta ni kako su dosli do tih pozicija.

Transparentnost, narocito prema narodu, ne da nije minus, nego je veliki plus. :thumbup:
:thumbup:

Eto kazu nije dobar POLITICAR.
Sad su svi dobri politicari osim Zeljke, Suljagica, ... :roll:
JohnnyS

#21377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

OK, dobar je političar? Što je dobar političar konkretno uradio u svojoj političkoj karijeri pa da možemo svi vjerovati da je dobar?
Što je loše uradio? Je li išta uradio? Osim što je dao one neke poklone u državnu riznicu i prebacio onu rodilju službenim automobilom ja ne znam niti jednu stvar da je uradio. Eto, voljan sam promijeniti mišljenje o njemu kao o osobi koja puno zuji, a malo meda daje ako mi ukažete na neke konkretne stvari koje je uradio (ne izjavio, rekao, poručio - uradio).
volta dzontra

#21378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

JohnnyS wrote:OK, dobar je političar? Što je dobar političar konkretno uradio u svojoj političkoj karijeri pa da možemo svi vjerovati da je dobar?
Što je loše uradio? Je li išta uradio? Osim što je dao one neke poklone u državnu riznicu i prebacio onu rodilju službenim automobilom ja ne znam niti jednu stvar da je uradio. Eto, voljan sam promijeniti mišljenje o njemu kao o osobi koja puno zuji, a malo meda daje ako mi ukažete na neke konkretne stvari koje je uradio (ne izjavio, rekao, poručio - uradio).
Uradio je puno za Hrvate. Nehotice
tandmand

#21379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tandmand »

Nece DF popustiti i pristat na uvjete HDZa? U tom slucaju nece ni SDA u manjinsku vladu?
Ima ko je organizaciono spreman da zbog ne formiranja vlasti "privremeno" preuzme ulogu federalne vlade u 5 zupanija sa hrvatskim stanovnistvom. To je HNS. Stose tice financiranja, vjerovatno postoje neki fondovi.
Probosanski blok je supalj ko sir i davno je izgubio ovu bitku od HDZa.
Last edited by tandmand on 05/03/2015 23:58, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#21380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Po meni je za početak dovoljno što je ubijao neprijatelje mog naroda i ove zemlje, te je branio od Raspudićevih, Marićkinih, Furtulinih "ideologa". Odmah ga gledam drugim očima, i odmah mu praštam i šta drugima ne bi.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#21381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

It_is_a_Leclerc wrote:Po meni je za početak dovoljno što je ubijao neprijatelje mog naroda i ove zemlje, te je branio od Raspudićevih, Marićkinih, Furtulinih "ideologa". Odmah ga gledam drugim očima, i odmah mu praštam i šta drugima ne bi.
+1
mirsek

#21382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirsek »

volta dzontra wrote:
JohnnyS wrote:OK, dobar je političar? Što je dobar političar konkretno uradio u svojoj političkoj karijeri pa da možemo svi vjerovati da je dobar?
Uradio je puno za Hrvate. Nehotice
Najvise je uradio UZP u ratu i Ante Jelavic i pokusaj puča poslije rata.
Tako da se tacno zna ko je sta radio i ko sta ima u planu. :bih:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#21383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

volta dzontra wrote:Uradio je puno za Hrvate.
Eto, vidiš. I opet vam ne valja :D
JohnnyS

#21384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Ja nisam pitao što je radio u ratu već što je uradio u političkoj karijeri. Zna li itko? Suljagić je barem pokušao sekularizirati dio zemlje, a je li Željko išta pokušao?
Skijaš

#21385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

tandmand wrote:Ima ko je organizaciono spreman da zbog ne formiranja vlasti "privremeno" preuzme ulogu federalne vlade u 5 zupanija sa hrvatskim stanovnistvom. To je HNS.
HNS je nevladina organizacija koja nema nikakve nadležnosti. A ako pozivaš na djelovanje van sistema, gubiš pravo da se buniš kada to drugi rade.
Nije izgubio, jedno je izgubiti a drugo je predati. Ali ovo je jedna bitka, ćeraćemo se mi još.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#21386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

kamen spoticanja wrote:
-LIBERO- wrote:
pametolog wrote:
Ja sam razocaran ponasanjem ekipe DF - g. Komsic, g. Suljagic, g. Podzic, jedva cekaju da izadju pred novinare I da kratkorocno zarade par poena kod malog dijela glasaca (koji su svakako njihovi glasaci, sta god manje/vise uradili). Time nece steci nove simpatizere (par stotina gore/dole ne mijenja nista), nece napravit nista pozitivno sto su predstavljali u kampanji, nece steci povjerenje partnera ko god im to bio, nece steci ni reputaciju kredibline opozicije, nego uplakane djecice. Rano za predizbornu kampanju, vrijeme je da se pokazu na djelu, a to nije mahalanje sa sastanaka, nekoordinirano izjavljivanje raznih ljudi. Ja licno ne znam sta oni sada tacno hoce, a iznose to u javnost. Sta hoce treba da kazu SDA I HDZ, a ne svakodnevno svima nama. Time samo sebi otezavaju posao, a nama gradjanima otezavaju zivot.
Suljagiceva agresivnost definitivno ne moze u konacnici donijeti nista pozitivno, to se vec pokazalo kroz godine njegovog politickog rada:
Bas mislim kontra. Otvorenih karata, i pred drugim strankama, ali i pred svojim glasacima...a vala i pred svim drugim gradjanima.
Uvijek sam prije za ovu varijantu odnosa i rezona, nego mutnih talova, trgovine ispod hastala...i iskljucivo i samo pregovora po kafanama i restoranima.

Apsolutno ne da nije minus, nego je plus, otvoreno pricati o dogovorima, pregovorima...a ocito i pokusaju prevare i manipulacije.

A druga je stvar sto je vecini naroda sada to jako neobicno, jer su ih dosadasnje stranke i poregovaraci, nauvili, da je muk i tisina, i da samo osvanu novi ufoteljeni kadrovi....da veze nemamo ni sta ni kako su dosli do tih pozicija.

Transparentnost, narocito prema narodu, ne da nije minus, nego je veliki plus. :thumbup:
Vidi ako df udje u vlast , a hoce naravno, mandat ce im proci u nadrkavanju s koalicionim partnerima i prodavanju patriotskih priča ( a moras priznati da je zeljko tu oberstrucan, hebes ga za 8 godina predsjednikovanja porodio je naku hanumu uz medijske fanfare i odskijao sva skijalista zapadne europe)
I tu nastaje problem ovog tzv otvorenog pregovaranja. ..u sustini to.postaje zvanicna politika df-a i daju se primijetiti konture kako ce im proći mandat (znas onu mantru crvenih kmera u zadnje 4 godine kako su zatekli lose stanje koje se ne.moze promijeniti preko noci dok su klepali načinom kojeg bi se i zeleni.postidjeli)
Crveni a i njihovi klonovi su patentirali demagogiju
Cekaj, a koji je tvoj rezon? Kao usao je u vlast, i treba da suti na sve manipulacije, nepravilnosti...mozda i kriminal(?) svojih koalicionih partnera?

Cekaj prijatelju. To ne da nije normalno, mada smo nauceni da najcesce bude tako, nego nije ni zakondki-krivicno uredu.

Ako neko vidi otvorenost i zranspoarentnost, kao nesto negativno. I ako vidi direktan sukob sa nepravilnostima i slicnim stvarima, kao slabost...e onda nemamo o cemu pricati dalje. Bas ono sto nas i jeste dovelo na ovaj rub ponora, sto se iz politike, poslovicno, iskljucila etika, moral, principijelnost. I svi koji zele dobro ovoj zemlji, i svim gradjanima ove zemlje, iskreno se moraju boriti za promicanje tih principa i vrijednosti pa i u politici.

Bavljenje politikom nije kod sviju i iskljucivo = talovi, sutke podjeljeni resori, seme, reketi. Ovu zadnju recenicu ne vezujem direktmo uz DF, mada se potajno nadam da ce nastaviti u tom duhu. Ovo vise mislim uopsteno.

I opet cu, fakticki, ponoviti. Druga je stvar sto su nas naucili da je politika ko ce koga, i kako, prevariti. Ukljucujuci kao osnovnu prevarenu stranu u cijeloj toj prici - glasace.
megaman4

#21387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

tandmand wrote:Nece DF popustiti i pristat na uvjete HDZa? U tom slucaju nece ni SDA u manjinsku vladu?
Ima ko je organizaciono spreman da zbog ne formiranja vlasti "privremeno" preuzme ulogu federalne vlade u 5 zupanija sa hrvatskim stanovnistvom. To je HNS. Stose tice financiranja, vjerovatno postoje neki fondovi.
a kako komentarišeš ovo:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic-z ... /150305089

ovo je jako opasna stvar. :?
tandmand

#21388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tandmand »

Skijaš wrote:
tandmand wrote:Ima ko je organizaciono spreman da zbog ne formiranja vlasti "privremeno" preuzme ulogu federalne vlade u 5 zupanija sa hrvatskim stanovnistvom. To je HNS.
HNS je nevladina organizacija koja nema nikakve nadležnosti. A ako pozivaš na djelovanje van sistema, gubiš pravo da se buniš kada to drugi rade.
Nije izgubio, jedno je izgubiti a drugo je predati. Ali ovo je jedna bitka, ćeraćemo se mi još.
Ne zaboravimo da je i Hrvatska Zajednica Herceg-Bosna u pocetku bila nevladina organizacija. Ne pozivam na djelovanje van sistema vec upozoravam, s obzirom da se radi o stranci koja u tome ima ogromno iskustvo, da ne kazemo tradiciju. Kada s druge strane, tome dodamo isto tako tradicionalno guranje glave u pjesak imati cemo izrazito tesku situaciju. Od cijelog tkzv. probosanskog bloka se sve svelo na DF da brani polozaj, ostavljeni su sami, te kritike na njihov racun trebaju biti obazrive. Svaka odluka ce im biti teska, upali su u klopku dok drugi gledaju sa strane. Nisam njihov glasac, ali budem.
kandelabar

#21389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

Vidim žale se po forumima zašto ŽK u KS postavio ministre ispred DF-a Hrvate i Srbe ,a Bošnjaci mu dali glasove i to neke kandidate koji su bili u drugim partijama..
INače,ova neka emotivna igra je bespotrebna Željko treba pričat i dogovarat na sastancima ove žalopojke na tv-u su tako gadne za gledat i slušat,a smao 3 lika SIfet EMir i ŽEljko kao četvrti nekad uskoči Bećirović sa energetikom i rudarstvom..
Skijaš

#21390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

tandmand wrote:
Skijaš wrote:
Ne zaboravimo da je i Hrvatska Zajednica Herceg-Bosna u pocetku bila nevladina organizacija.
Ja se toga ne sjećam. Herceg Bosna je u startu bila predstavljena kao teritorijalna jedinica, no nebitno, ako je Čović spreman ići tim putem koji je šest njegovih kolega doveo do osuđujuće presude za udruženi zločinački poduhvat, neka pokuša i to. Ja bih svakako volio da se ipak svi zadržimo u okviru sistema.
pumica

#21391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Bakir i Željko: Patriotizam i funkcije

Dobro je što Željko Komšić pokazao zube, ali ne valja što se već grize za jezik. Probitačno je što ne pristaje na HDZ-ove ultimatume i ne pojeftinjuje Demokratsku frontu.

Deficitarno je što se bliži crvenoj liniji iza koje stranka postaje važnija od države. Sve što su Komšić i njegove stranačke kolege govorile i govore definiralo je DF kao front borbe za državu. Od toga se nije odstupilo i nakon, za tako mladu stranku, odličnih rezultata na izborima. Predsjednik DF-a je poručivao da funkcije nisu važne, važno je samo da se pokrene država.

Ali, ne zna se ko je naivniji, Željko Komšić koji se u startu “odricao” funkcija ili oni koji su mu povjerovali? Taj idealistički pristup ostvariv je samo u idelanim pozicijama. A to znači da i svi drugi daju prednost državi nad funkcijama. U sudaru sa ucjenama prije bilo kakve vizije o napretku države nisi obavezan da se držiš proklamovanog stava da je država važnija od funkcije. Jednostavno, nisi siguran da je prepuštanje funkcija dobro za državu. Ima li ikoga ko će reći da borba protiv “Dodikovog čovjeka” u Vladi Federacije nije borba za državu? I tu moraš biti pobjednik ili pokojnik.

Druga je stvar što predsjednik DF-a ne vidi da povlačeći se iz borbe za pozicije odustaje od borbe za državu. Sigurno je da i sam ne vjeruje da bi manjinska vlada bilo ono najbolje za Federaciju.

Zato, kad Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA, poziva na Komšićev patriotizam, onda ne misli na “pojeftinjenje” Demokratske fronte i njenih glasača. On poziva na svijest o važnosti trenutka. Ako sad nećeš ući u borbu za državu, kad ćeš? Grdno se Željko Komšić vara ako misli da će za četiri godine hrvatski narod dati nekom drugom podršku ili da će neki drugi HDZ biti u vlasti.

Nema mjesta prigovoru da SDA može pojeftiniti svoje glasove, ali da ne može DF-ove. Najjača stranka u državi dobila je povjerenje građana zbog očekivanih rezultata, a ne biranih funkcija. Pretpostaviti je da to isto očekuju birači DF-a.

Upravo je to motiv s kojim SDA računa kad poziva predsjednika DF-a na patriotizam. Kad bi se SDA, koja na federalnom nivou ima više osvojenih glasova na izborima (275.728) nego DF (128.058) i HDZ (118.375) zajedno, slijepo držala samo broja glasova samo da ne bi pojeftinila svoje birače, veliko je pitanje šta bi ostalo DF-u i HDZ-u. Ali to nije i ne bi trebalo da bude glavni cilj probosanskih stranaka.

Više od 20 godine partneri u vlasti su uglavnom bili zadati. Prvi put koalicioni partner iz RS-a je izabran od partnera u Federaciji BiH. Savez za promjene, ako ništa drugo, barem ne dovodi u pitanje integritet države. Treba li tu šansu propustiti?

(H. Deronjić/Faktor.ba)
hornet

#21392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hornet »

tandmand wrote:Nece DF popustiti i pristat na uvjete HDZa? U tom slucaju nece ni SDA u manjinsku vladu?
Kojih 5 hrvatskih kantona? Drugo, treba imati petlju za tako nesto. To su opasne igre a i mogli bi izgubiti puno.
saale

#21393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saale »

Sto se ovaj sinoc isprovaljiva na FTV, lik bez stava.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

A sta bilo koji politicar konkretno moze uciniti iz predsjednistva za gradjane ove drzave???? Eto dobro Zeljko nije uradio nista a sta su uradili svi ostali politicari koji se smjenjuju zadnjih 20 godina i koji su iza sebe imali skoro pa uvijek stranku na vlasti????? Stvarno mi nije jasno sta ovdje svi pokusavate da napravite Zeljka gorim od Bakira i Covica???? To je prosto nemoguca recenica jer jednom cete morati shvatiti da pored Bonsjaka, Srba, Hrvata i ostalih u ovoj zemlji postoje i gradjani a to su oni sto su ih sve stranke pozivale da izadju na izbore. Gradjani BiH su dali vise glasove Zeljku nego Covicu i tu se prica zavrsava. Sad bi vi malo brojali krvna zrnca tim gradjanima koji su dali glas Zeljku......Eto ne znamo sta je Zeljko dobro uradio ali zato znamo sta su Bakir i Covic uradili lose za ovu drzavu i koliko su je pokrali.
seln

#21395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

HM 2011 wrote:
seln wrote:U zivotu nisam vidio ljigavijeg telala od ovog HM 2011.
Ja telal Vi slobodnomisleći ljudi.....

:-)
Ako neko od 100 napisanih postova 90 utrosi u panegirike SDA i pribcu Neonku, onda nemam drugi naziv za to.
To je ono "ne vjerujte vlastitim ocima, vjerujte meni".
seln

#21396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

HM 2011 wrote:
XXS wrote:
seln wrote:U zivotu nisam vidio ljigavijeg telala od ovog HM 2011.
No sikiriki, njegovo pisanje vrijedi samo pola komentara, bas kao sto i SDA glasac vrijedi samo pola u odnosu na sve ostale.
U jedinstvu je snaga, pola po pola i mogu biti ravnopravni sa HDZ-om i DF-om.
svaki glas ne donosi iste rezultate - to je uzrok spora u BiH...... svaki glas ne vrijedi isto..... posebno ne ako je glasac po vjerosipovjedi musliman - bosnjak...

bit ce zanimljiva situacija kad iz Hercegovine krene navala Bosanaca i Hercegovaca prevashodno sa svojim vidjenjem BiH.... ili posebno iz RS sa svojim vidjenjem BiH....

Srpska i Hrvatska BiH.....
Pa evo, tvoj zuti idol sad nudi guzice Covicu. Reci mu da ne treba prodavati bosnjacke glasove jeftinije nego sto vrijede.
edo_79

#21397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by edo_79 »

@ hrasno38 .... jarane moj da ja tebi nešto kažem .... sve njih đuturile treba poslat u tri lijepe PM, jebe se njima bolan, 5 milja plata, plus naknada vaka, naknada naka, plus komisije, plus odvojeni život aman zaman ..... dok ja i ti i rest običnih smrtnika grcamo u kreditima i kontamo kako na kraju mjeseca izmajmunisat da budeš na nuli a ne u minusu.

Povraća mi se na njih sve .... nema tu idola .... svi su idioti gramzivi i pohlepni koji dresove mijenjaju lakše neg ja donji veš .....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

edo_79 wrote:@ hrasno38 .... jarane moj da ja tebi nešto kažem .... sve njih đuturile treba poslat u tri lijepe PM, jebe se njima bolan, 5 milja plata, plus naknada vaka, naknada naka, plus komisije, plus odvojeni život aman zaman ..... dok ja i ti i rest običnih smrtnika grcamo u kreditima i kontamo kako na kraju mjeseca izmajmunisat da budeš na nuli a ne u minusu.

Povraća mi se na njih sve .... nema tu idola .... svi su idioti gramzivi i pohlepni koji dresove mijenjaju lakše neg ja donji veš .....
Ma drzue daleko sam ja od nekoga ko bi imao sada svoje idole a jos manje kleo se u nekoga. Ali ne mogu na rende kora, suplje price i one koja se ovdje uporno pokusava plasirati da je eto Zeljko isti ko Bakir i Dragan. Jeste u pravu si oni imaju ogromne plate ali eto ako nista razlika je u tome sto Zeljko pored te plate nije jos od ove drzave i njenih gradjana maznuo milione i milione.....tj nije maznuo nista. Platu nije sam sebi odredio i plate su onolike kolike je donio parlament. Pa vece su plate imali parlamentarci nego clanovi predsjednistva kad se sve stavi na hrpu. Ja sam covjek koji se jezi od zivota u kojem je jedina moguca varijanta da li si B ili S ili H i to je jos jedan od razloga sto simpatisem Zeljku. Gdje su gradjani, gdje su Bosanaci i Hercegovci???? Evo ovaj @HM 2011 se satra da nam pokaze da Zeljko ne valja a da Bakir valja kao da smo maloumni i slijepi svih ovih 25 godina. A doduse mozda i @HM 2011 ima kucu na Poljinama ili akcije u BH Telecomu pa tako zdusno cuva ledja "Ridjobradom".
Banksy

#21399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

volta dzontra wrote:
de balzac wrote:kakva praznina...
Ko plehani tanjir
Baš tako ...
Innovation

#21400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

da, zbog vremenskih neprilika, kandidat te političke partije za ministra u Vijeću ministara nije u mogućnosti doći na danas najavljeni sastanak
http://www.klix.ba/vijesti/bih/otkazan- ... /150306037

:roll:
Post Reply