-LIBERO- wrote:Bas mislim kontra. Otvorenih karata, i pred drugim strankama, ali i pred svojim glasacima...a vala i pred svim drugim gradjanima.pametolog wrote:
Ja sam razocaran ponasanjem ekipe DF - g. Komsic, g. Suljagic, g. Podzic, jedva cekaju da izadju pred novinare I da kratkorocno zarade par poena kod malog dijela glasaca (koji su svakako njihovi glasaci, sta god manje/vise uradili). Time nece steci nove simpatizere (par stotina gore/dole ne mijenja nista), nece napravit nista pozitivno sto su predstavljali u kampanji, nece steci povjerenje partnera ko god im to bio, nece steci ni reputaciju kredibline opozicije, nego uplakane djecice. Rano za predizbornu kampanju, vrijeme je da se pokazu na djelu, a to nije mahalanje sa sastanaka, nekoordinirano izjavljivanje raznih ljudi. Ja licno ne znam sta oni sada tacno hoce, a iznose to u javnost. Sta hoce treba da kazu SDA I HDZ, a ne svakodnevno svima nama. Time samo sebi otezavaju posao, a nama gradjanima otezavaju zivot.
Suljagiceva agresivnost definitivno ne moze u konacnici donijeti nista pozitivno, to se vec pokazalo kroz godine njegovog politickog rada:
Uvijek sam prije za ovu varijantu odnosa i rezona, nego mutnih talova, trgovine ispod hastala...i iskljucivo i samo pregovora po kafanama i restoranima.
Apsolutno ne da nije minus, nego je plus, otvoreno pricati o dogovorima, pregovorima...a ocito i pokusaju prevare i manipulacije.
A druga je stvar sto je vecini naroda sada to jako neobicno, jer su ih dosadasnje stranke i poregovaraci, nauvili, da je muk i tisina, i da samo osvanu novi ufoteljeni kadrovi....da veze nemamo ni sta ni kako su dosli do tih pozicija.
Transparentnost, narocito prema narodu, ne da nije minus, nego je veliki plus.
Eto kazu nije dobar POLITICAR.
Sad su svi dobri politicari osim Zeljke, Suljagica, ...