SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dr. Kuca

#21376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Dr. Kuca »

Black swan wrote:to narod traži samo crno crno i crno
smrt, lom,sakaćenje

jbg mediji se samo prilagođavaju

Tako je.
Thorgerson

#21377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

DZONPI wrote:Ma daj prije je bilo vise budala.Hajde prodji kroz Svrakino naletis li na Nixona ili Dzina pa Hamo Celo Zuti neznas ko je gori.Meni Bea trazi kais kaze imam sastanak sa trebom hos mi posudit kais spada mi trenerka.Dalabu je bilo vise samo sto se to pricalo po bastama kaficima a ne sto kazes odma na naslovnoj strani novina.Sarajvu fale sad takvi da ovo posamara jer sad izgleda svak opasan.Jeste Brne je imo mrtvacki sanduk u kuci u njemu spavo jer sam mu licno bio u stanu na Alipasinu.Prijasnja murija licni primjer.Pomarali se mi u Azaru na Malti dosla murija cim te strpa u auto opalis glavom onda kad treba potpisat izjavu ti taman da potpises on samarcinu pa opet isto pa ti obori papir kaze digni sa poda a ti se nesmijes saget znas da ces opet dobit.Kad izadjes iz stanice mirniji si od makovog zrna i dobro ces razmislit hoces li se pomarisat vise.Ja sam iso u Dansing na Sosijalnom au tu faca a svi nabildani i kad plesu miske se izbace.Rus iz hrasnog kako neznam sestra mu je bila kralj kad te nogom opali ko da te Brus Li opalio.Ma znao sam sve face mrsko mi nabrajat bilo ih je tona.Istina za onog malog sto je zbo frajera.Meni su Pofalici bili kriticni vazda frka sa njima.
Mora da se salis.

Tadasnje budale su bile to, budale. Bezopasne budale, ok mogao si nadrljati, popit samar. Al ti likovi su bili tupi i glupi.

Danas te budale su skontale da svoju 'ludost' unovce. Zato nema otimanja kaisa, prodavanja cigli i tih gluposti vise. Sto bi to radili kad imaju kamatarenje, gudru, kradju vrijednijih stvari itd. Danas se svaki drugi klosar tim bavi. Dakle svaki komsiluk ima takvih nekoliko. Ne isticu se previse, osim kad treba.

To je sada dignuto na jedan novi nivo.

A ako takvima stanes na put, slucajno se zamjeris, dobit ces bombu u dvoriste, metak u koljeno i sl. To je ono sto citas svakodnevno po crnoj.

Zato nema vise tih obicnih budala, jer se to ne isplati. Kakva ti korist otimati okolo gluposti, kad mozes otimati i zaradjivati ogromne sume novca. A rizik ti je isti ionako, tj. realno i nema ga.
JThomas

#21378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

samo u odnosu države je stvar. k'o da onda takvi ne bi uzimali više da su mogli i smjeli.

naravno govoreći o prosjeku i onome što preovladava.
dezurni_ucenik

#21379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

Bodkin wrote:
dezurni_ucenik wrote:E jebi ga sad, vi napraviste Compton od Sarajeva. :D
:lol: a valjda misle danas nema marisana nego samo pucanje. Jedini je problem sto se danas niko ne smije pobiti nego ili skupi raju pa 10 na 1 ili prebije nekog mrsavog strebera

Smijesno mi sto ovaj napisa : "Ili si u raji ili plačaš raji ili te lema ko stigne. Samotnjaci(nesocijalni) su slobodne mete." . Ko da je rijec o nekom svijetu post apokalipse, distopija, Mad Max folovi. :-)
oldtajmer

#21380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by oldtajmer »

Navodno, Mekić je bio u ljubavnoj vezi s A. A. (19) koju je nakon kratke svađe brutalno napao i nanio joj ubodnu ranu u predjelu leđa, odnosno plućnog krila, ali i kontuzije glave.

No, kako saznajemo, djevojka ne želi teretiti svoga momka za ono što joj se dogodilo.
ljubav uvijek pobjedjuje :thumbup: nek crknu dusmani :cmok:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#21381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by arman1 »

dezurni_ucenik wrote:
Bodkin wrote:
:lol: a valjda misle danas nema marisana nego samo pucanje. Jedini je problem sto se danas niko ne smije pobiti nego ili skupi raju pa 10 na 1 ili prebije nekog mrsavog strebera

Smijesno mi sto ovaj napisa : "Ili si u raji ili plačaš raji ili te lema ko stigne. Samotnjaci(nesocijalni) su slobodne mete." . Ko da je rijec o nekom svijetu post apokalipse, distopija, Mad Max folovi. :-)
Pa kad ti je smiješno razmisli koliko se puta godišnje obratiš ljudima koje znaš zbog ovog i onong. Ovo je jedan od osnovnih društvenih principa ali ti bukvalno shvataš. Možeš biti u dobrom(isplativom ) društvu tj u raji i dobro ti je, Možeš biti u dobroj državi ili firmi nisi u raji ali daješ za raju da ti bude dobra, a možeš kao sad da budeš ponosni Bosanac građanin n-tog reda u svojoj zemlji.
Logovan

#21382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

oldtajmer wrote:
Navodno, Mekić je bio u ljubavnoj vezi s A. A. (19) koju je nakon kratke svađe brutalno napao i nanio joj ubodnu ranu u predjelu leđa, odnosno plućnog krila, ali i kontuzije glave.

No, kako saznajemo, djevojka ne želi teretiti svoga momka za ono što joj se dogodilo.
:roll: :zid: Ja glupe djevojke jebo te.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

guska

ali postoji li nešto po automatizmu da se procesuira

nije ovo bio homoseksualni ubod :D pa da se kaže oboje su punoljetni nek rade sa svojim životima što žele
dezurni_ucenik

#21384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

arman1 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Bodkin wrote:

Pa kad ti je smiješno razmisli koliko se puta godišnje obratiš ljudima koje znaš zbog ovog i onong. Ovo je jedan od osnovnih društvenih principa ali ti bukvalno shvataš. Možeš biti u dobrom(isplativom ) društvu tj u raji i dobro ti je, Možeš biti u dobroj državi ili firmi nisi u raji ali daješ za raju da ti bude dobra, a možeš kao sad da budeš ponosni Bosanac građanin n-tog reda u svojoj zemlji.

Ja ne pricam o tome koliko imas /nemas koristi od nekoga/necega. Sega mi je sto tadasnje vrijeme predstavljate kao vrijeme najjebenijih likova. Vi ste svi u godinama, imate porodice pa i mozda nemate vremena da vidite koliko su se neke stvari promjenile. Nema vise saketanja, sto bi neki klosar otisao da se znoji u teretanu, kad moze nabaviti bez ikakvih problema noz i utoku.
zateznistub

#21385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Bodkin wrote:
Ovoje bilo i prije rata, nista novo, sjecam se davno prije rata kada su upravo rambovci dosli da istuku slovom i brojem jednu osobu...njih je doslo tona...5 minuta prelazili mostic na ČV2 frajer je kasnije bio optuzen da je roknuo Rikija u ratu Mario kako li se zvao...
supercali

#21386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Upravo se desilo sto sam rekao da nije onaj matulovic ili kako se vec preziva i koji je priveden kriv nego eto taj neki mekic ili kako vec
A ona glupa da gluplja ne moze biti
arman1

#21387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by arman1 »

dezurni_ucenik wrote:
arman1 wrote: Pa kad ti je smiješno razmisli koliko se puta godišnje obratiš ljudima koje znaš zbog ovog i onong. Ovo je jedan od osnovnih društvenih principa ali ti bukvalno shvataš. Možeš biti u dobrom(isplativom ) društvu tj u raji i dobro ti je, Možeš biti u dobroj državi ili firmi nisi u raji ali daješ za raju da ti bude dobra, a možeš kao sad da budeš ponosni Bosanac građanin n-tog reda u svojoj zemlji.
Ja ne pricam o tome koliko imas /nemas koristi od nekoga/necega. Sega mi je sto tadasnje vrijeme predstavljate kao vrijeme najjebenijih likova. Vi ste svi u godinama, imate porodice pa i mozda nemate vremena da vidite koliko su se neke stvari promjenile. Nema vise saketanja, sto bi neki klosar otisao da se znoji u teretanu, kad moze nabaviti bez ikakvih problema noz i utoku.
Stoji, ali i stoji da su za razliku od ovih modernih "mangupa" predratni imali damu i uglavnom karakter što se za ove nove generalno ne može reći.
Hvala bogu pa sam odrstao uz onu staru bagru koja me nikad nije takla. Znalo se ko je mangup i s njim nema zajebancije, ne prilazi mu i niko te ne dira.
Čak što više 2x su stali u moju zaštitu. Imali su svojih pravila. Dođu u park mrš sa klupe da oni sjednu, kad oni pričaju ti čutiš, kad oni čute i ti čutiš dok te šta ne pitaju. Što vidiš ne cinkaš, ovo navodim kao primjer. Htjeli su da pokažeš da ih poštuješ i uglavnom s njima nemaš problema. Bilo je izuzetaka ali...

Sve u svemu bilo je 100x bolje.
Pirija

#21388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pirija »

pa zensko je, imaj te malo obzira...
sunceKOtepsija

#21389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

da imaju imalo o0braza svi koji su pljuvali po matulovicu i os7dili ga bez ijednog dokaza bi se samobanovali
supercali

#21390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Ako je zensko nije majmun
sunceKOtepsija

#21391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

arman1 wrote: Sve u svemu bilo je 100x bolje.
svi penzioneri kako se smjenjuju misle da je u njihov vakat bilo bolje
Tomahawk11
Globalni moderator

#21392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:
oldtajmer wrote:

:roll: :zid: Ja glupe djevojke jebo te.
Prije par godina je bio onaj slucaj sa djevojkom iz Hrasnice. Lik je svu izbusio nozem. Nekim cudom ostala ziva i na prvu izgleda kao normalna djevojka, ali sigurno ima traume. Izbusio je, a ond trazio od nje da suti i da se uda za njega :-)
arman1

#21393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by arman1 »

sunceKOtepsija wrote:
Pa pošto znam da imam vršnjaka koji ima unuče neču ti ništa opsovati zelembač. Ipak pokušaj naći Oslobođenje iz 70 tih i 80 tih pa usporedi crnu hroniku.
dezurni_ucenik

#21394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

arman1 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
arman1 wrote: Pa kad ti je smiješno razmisli koliko se puta godišnje obratiš ljudima koje znaš zbog ovog i onong. Ovo je jedan od osnovnih društvenih principa ali ti bukvalno shvataš. Možeš biti u dobrom(isplativom ) društvu tj u raji i dobro ti je, Možeš biti u dobroj državi ili firmi nisi u raji ali daješ za raju da ti bude dobra, a možeš kao sad da budeš ponosni Bosanac građanin n-tog reda u svojoj zemlji.
Stoji, ali i stoji da su za razliku od ovih modernih "mangupa" predratni imali damu i uglavnom karakter što se za ove nove generalno ne može reći.
Hvala bogu pa sam odrstao uz onu staru bagru koja me nikad nije takla. Znalo se ko je mangup i s njim nema zajebancije, ne prilazi mu i niko te ne dira.
Čak što više 2x su stali u moju zaštitu. Imali su svojih pravila. Dođu u park mrš sa klupe da oni sjednu, kad oni pričaju ti čutiš, kad oni čute i ti čutiš dok te šta ne pitaju. Što vidiš ne cinkaš, ovo navodim kao primjer. Htjeli su da pokažeš da ih poštuješ i uglavnom s njima nemaš problema. Bilo je izuzetaka ali...

Sve u svemu bilo je 100x bolje.
:thumbup: Postovao se stariji uvijek. A ovo danas - moramo se zahvaliti Srbijancima, njihovim dizelasima iz Citulje...
VjecitiStudent

#21395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Nemam više snage ni da komentarišem ovaj jad.
SKANDALOZNO Sarajevska policija se hvalila zapljenom 10 kg dodatka ishrani! -

Čelnici policije Kantona Sarajevo početkom ove godine obznanili su da je presječen veliki lanac trgovine narkoticima te da je zaplijenjeno čak deset kilograma heroina. Održana je i konferencija za novinare, na kojoj je pokazan policijski plijen. Tada niko nije ni sanjao da će se devet mjeseci nakon toga pokazati da smjesa koja je zaplijenjena nije heroin već, prema svemu sudeći, protein za bildere!?

Tajno izvršeno

Kako “Avaz” saznaje, Tužilaštvo BiH već je potvrdilo da odustaje od istražnih radnji u ovom slučaju. U spektakularnoj akciji tada su uhapšeni Zeničanin Seid Jašarević (35), vozač autobusa, i Mevludin Šurković (42) iz Sarajeva te su bili osumnjičeni za krivično djelo nedozvoljenog prometa narkotičkim sredstvima. No, pokazalo se bez osnova.

Na tom pressu novinarima, u prisustvu tadašnjeg ministra policije KS Nermina Pećanca, komesara Vahida Ćosića i portparola Irfana Nefića, rečeno je da je u akciji Odjeljenja za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo zaplijenjeno deset kilograma heroina čija je ulična vrijednost oko 600.000 KM, što je javnost pozdravila misleći da se radi o velikom uspjehu sarajevske policije.

No, kako nam je potvrđeno, slučaj je zaključen nalazom vještaka da se uopće nije radilo o heroinu, nego praškastoj smjesi koja nije sadržavala nijedno narkotičko sredstvo.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/193643/skanda ... oOmDJ.dpuf
sunceKOtepsija

#21396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

arman1 wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Pa pošto znam da imam vršnjaka koji ima unuče neču ti ništa opsovati zelembač. Ipak pokušaj naći Oslobođenje iz 70 tih i 80 tih pa usporedi crnu hroniku.
ako ne pise neznaci da nije bilo :-)
za 20-30 godina ljudi ce pricat eeee toga nije bilo 2015 :-) a mozda ce situacija bit neusporedivo bolja :thumbup:
sunceKOtepsija

#21397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

ovdje ispade 70-80 bile neka utopija, idealno drustvo, a onda ti isti sto su tad odrasli presli u 90-e

eto sad imamo ljude koji su rodeni poslije 90 ih i sta ko ih obucava obucavaju ih ovi iz 70-80ih, utopasi tzv :-)
zateznistub

#21398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

sunceKOtepsija wrote: ako ne pise neznaci da nije bilo :-)
za 20-30 godina ljudi ce pricat eeee toga nije bilo 2015 :-) a mozda ce situacija bit neusporedivo bolja :thumbup:
Niko ne tvrdi da nije bilo. Samo govore, a ja ti potvrđujem da je bilo vrlo malo, pogotovo procentualno broju stanovnika tada/sada....
HAVANA

#21399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

zateznistub wrote:
sunceKOtepsija wrote: ako ne pise neznaci da nije bilo :-)
Niko ne tvrdi da nije bilo. Samo govore, a ja ti potvrđujem da je bilo vrlo malo, pogotovo procentualno broju stanovnika tada/sada....

sunceKOtepsija

#21400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

treba osnovat neki forum il bar temu gdje bi penzioneri mogli evocirat nostalgiju i zlatno doba gdje mogu vazit "toga nije bilo u moj vakat sinko" :lol:
Locked