Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dadoka84 wrote:Treba i njemu sasjeć krivinu pa nek se ukaki.
Meni duša kada vidim ove što sijeku krivinu a ja im očigledno idem u susret - idem što više prema unutrašnjoj liniji (ali kontrolisano, bez ikakvog "hazarda"), čisto da trznem retarda. Neki shvate poentu i vrate se u svoju traku, a neki baš i ne.
Naravno, to radim samo kada sam sam u autu.
A vjerujem ti. Najgore je što ti debili nerijetko sa sobom voze druge, djecu... još da ga imam na duši. Al to su jednostavno takvi ljudi samoživi, glupi i zadrti. Prolazim cestom i neka glupača vozi kolica, svoju guzicu sklonila prema trotoaru a dijete u kolicima na cesti tako da ću ga zakačiti retrovizorom ako ne stanem. Ja zaustavim auto a glupača dobacuje šta je ne voziš fap-a... Malo mi je falilo da izađem iz auta da joj očitam bukvicu. Ta je vjerovatno žena ovog iz bijelog mercedesa
Naslovnica wrote:
Meni duša kada vidim ove što sijeku krivinu a ja im očigledno idem u susret - idem što više prema unutrašnjoj liniji (ali kontrolisano, bez ikakvog "hazarda"), čisto da trznem retarda. Neki shvate poentu i vrate se u svoju traku, a neki baš i ne.
Naravno, to radim samo kada sam sam u autu.
ja se komplet prebacim u traku takvih retarda,da vidis onda panike i kocenja
Throttle wrote:OK je sjeci krivine kad nikog nema iz suprotnog smjera
I kad nema nikog iza tebe.. i ja to radim, ako su prethodna dva uslova ispunjena. Ali i to kad sijecem, peglam kako god, ne bas ovako, vec malo je sjecnes. O prelazi iz trake u traku, bilo njegovu ili tudju, a auto iza njega mozda ima namjeru preticati..
Znači potencijalni ubica na cesti
Jednom ćeš tako malo sjeći, zamisliti se, pa se zakucati u auto iz suprotng smjera.
Jesmo, ali ti si rizičnij od mene. Samo jedna mala nepažnja ti dovodiš mene u rizik.
Ako postoji puna linija, zamisli da je zid i ne prelazi je. Zaboli me neka stvar za tvoje peglanje. Ako ne znaš voziti i držati traku, sjedi u bus i ćao.
Bila je rasprava ranije oko ovoga, ali zar nije lakše zamisliti da je puna linija zid i ne prelazi je, osim ako baš nema potrebe?
Imamo problema, ali kreni od sebe. Ako ti prelazis preko pune, što je problem da neko prođe i kroz crveno, ili da pretiče na punoj?
Ja znam da problem nije u meni. Sem sto ja priznam da ponekad to radim, a sigurno da nemam naviku. Cak i to moje peglanje je mozda da idem uz samu lijevu ivicu svoje trake, eventualno da mi lijevi tocak gazi liniju i to je sve.
Ovo na videu je bezobrazluk i tesko osudjujem, jer znam znacaj pune linije.
Pitam te, koja je razlika sječenja pune, odnosno prelaska u drugu traku radi tvoje komocije, od oduzimanja prvenstva, prolaska kroz crveno?
I njemu je komocija proći kroz crveno da ne čeka.
Ne mogu da vjerujem da neko zdrave pameti može raditi, nakon ukazane greške opravdavati i opet nastaviti raditi isto. Prosto nevjerovatno kako smo loši vozači i kako su nam zakoni loši.
Nešto ne vjerujem da ti i slični sječete pune kada izađete iz BIH
E jbg, kazem ti, ne sjecem pune vec je nekad nagazim, jer sam blize lijevoj strani svoje trake i vracam se u normalu. I to pod uslovom da nikog bas oko mene nema ni naprijed ni nazad. Inace se striktno svoje trake i gabarita drzim.
Ne jebi me
Throttle wrote:OK je sjeci krivine kad nikog nema iz suprotnog smjera
I kad nema nikog iza tebe.. i ja to radim, ako su prethodna dva uslova ispunjena. Ali i to kad sijecem, peglam kako god, ne bas ovako, vec malo je sjecnes. O prelazi iz trake u traku, bilo njegovu ili tudju, a auto iza njega mozda ima namjeru preticati..
Pa koja budala ce u krivini preticati, to niko normalan ne ocekuje. Ravnica je drugo
Imas ih i na ravnom sto gaze liniju, kako iz tvog tako iz suprotnog pravca.
A imas ceste gdje imas dvije trake, a krivudavo je npr prema Konjicu i ne mozes zaobici budalu. Mada to nije puna vec isprekidana, al isto gledam da se ne drzi svoje trake
JavierBosnia wrote:Imas ih i na ravnom sto gaze liniju, kako iz tvog tako iz suprotnog pravca.
A imas ceste gdje imas dvije trake, a krivudavo je npr prema Konjicu i ne mozes zaobici budalu. Mada to nije puna vec isprekidana, al isto gledam da se ne drzi svoje trake
I ja budem nekada iza ali ako sam brzi od njega predjem ga. Tako da meni ne predstavlja problem toliko kao nekima ovdje na forumu da ga ne mogu preci. A u ostalom sto bi nekog preticao ako ide po ogranicenju i malo vise od istog, taman onda i ja idem iza njega fino bez guslanja.
Ako vec sjeces krivine onda bi trebalo da vec vozis toliko brzo da te niko ne planira preticati.
Sto se tice da li se to radi vani BiH - manje jer tamo nema potrebe veliku vecinu vremena si na autoputu a ne na stazama divljeg zapada tipa zenica-doboj.
славянин wrote:Ako vec sjeces krivine onda bi trebalo da vec vozis toliko brzo da te niko ne planira preticati.
Ne mora biti... na snimku je vidljivo da pratim mercedesa istom brzinom, čak me negdje i usporava ali ne sječem krivine... ovdje nije došlo do potrebe spašavanja radi prebrzog ulaska u krivinu, i ovdje uopšte i nije riječ o jednoj krivini već o svakoj krivini na cijeloj dionici dok ga nisam pretekao , te je ovo što radi vozač mercedesa jednostavno bahata navika ...
славянин wrote:Ako vec sjeces krivine onda bi trebalo da vec vozis toliko brzo da te niko ne planira preticati.
Ne mora biti... na snimku je vidljivo da pratim mercedesa istom brzinom, čak me negdje i usporava ali ne sječem krivine... ovdje nije došlo do potrebe spašavanja radi prebrzog ulaska u krivinu, i ovdje uopšte i nije riječ o jednoj krivini već o svakoj krivini na cijeloj dionici dok ga nisam pretekao , te je ovo što radi vozač mercedesa jednostavno bahata navika ...
Ja govorim o “sjecenju” krivina sa razlogom- znaci vozis brzo i ganjas manje “uglove napada” na krivinu i smanjujes mogucnost proklizavanja - ovaj ispred tebe je samo moron koji je mozda noc prije gledao fast and furious
Vidim i ja da on sjece krivine a sporo vozi, cak koliko sam upratio i ispod ogranicenja, i to je bas ono glupiranje, ali kada ides 80 i sve po ogranicenju ne vidim problem da se sasjece krivina koja je pregledna i nema nikoga iz suprotnog pravca.
славянин wrote:
Ja govorim o “sjecenju” krivina sa razlogom- znaci vozis brzo i ganjas manje “uglove napada” na krivinu i smanjujes mogucnost proklizavanja - ovaj ispred tebe je samo moron koji je mozda noc prije gledao fast and furious
Moram u vezi ovog razloga predložiti da se smanji brzina i prilagodi kretanje uslovima puta umjesto da se siječe krivina... ta taktika "manjih uglova" je odlična za trkaću stazu...
kakaljin wrote:
ali kada ides 80 i sve po ogranicenju ne vidim problem da se sasjece krivina koja je pregledna i nema nikoga iz suprotnog pravca.
Ja vidim problem u tome... ako voziš po ograničenju onda je znak već odgovarajući da ne moraš prelaziti preko pune linije... ako voziš brze opet nije potrebno da se siječe dovoljno je da usporiš i da se vožnja prilagodi uslovima puta...
Travnički Noćni Šetač wrote:
Dobro si se suzdržao da ga ne pretekneš sa desne strane idiot. Mene je jedan krenuo obilaziti sa desne strane trake dok sam bio na skuteru. Konta lola ima mjesta i gura me na srednju liniju prema drugom autu. Kako sam mu sve na kamaru na sljedećem semaforu. Ušutio se i drži volan miran ko bubica.
славянин wrote:
Moram u vezi ovog razloga predložiti da se smanji brzina i prilagodi kretanje uslovima puta umjesto da se siječe krivina... ta taktika "manjih uglova" je odlična za trkaću stazu...
kakaljin wrote:
ali kada ides 80 i sve po ogranicenju ne vidim problem da se sasjece krivina koja je pregledna i nema nikoga iz suprotnog pravca.
Ja vidim problem u tome... ako voziš po ograničenju onda je znak već odgovarajući da ne moraš prelaziti preko pune linije... ako voziš brze opet nije potrebno da se siječe dovoljno je da usporiš i da se vožnja prilagodi uslovima puta...
Posto spominjes uslove na cesti, ja koji se od moje registracije, akcize od goriva, i putarina odvaja pozamasan iznos za odrzavanje ceste, ocekujem da ona nema rupa i da je nagib krivine odgovarajuci i da je habajuci sloj asvalta dobar i nije "ko staklo" i da je ogranicenje na cesti takvo prilagodjeno modernim autima, a ne ficama iz 60-tih godina. Ali opet kazem ti vozi tako i prati doslovno krivinu, a ja cu ako mogu gdje sasjeci krivinu radi svoje bezbjednosti i udobnosti, a opet cu se drzati ogranicenja brzine na magistralnom putu od 80 km/h plus minus 10 km/h u zavisnosti od saobracaja.