Mentalno bolesne osobe ne mogu biti na radnom mjestu, bilo kojem, tako da su svi zaposleni sigurno normalni.un1ted wrote:Revizori su najveća gamad. Nisam ni jednog normalnog sreo.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- man_464
#21351 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Sodom1
#21352 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kaze da studira farmaciju. Koji su mu motivi za ovakve stavove , je misterija . Nit su zdravorazumski nit logicnikonektovan wrote:Man 464 je grasov uhljeb, ili mu babko radi i rovari u njemu, više ofiran postao braneci neodbranjivo......
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21353 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zna svaku liniju napamet, vozila koja su ispravna, neispravna, pa nisi fan real madrida da znas ko igra a ko ne igra..Sodom1 wrote:Kaze da studira farmaciju. Koji su mu motivi za ovakve stavove , je misterija . Nit su zdravorazumski nit logicnikonektovan wrote:Man 464 je grasov uhljeb, ili mu babko radi i rovari u njemu, više ofiran postao braneci neodbranjivo......
- man_464
#21354 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne studira više.
Diplomirao. 13.07.
Razlozi su upravo zdravorazumski. Ovo nije pravi povod, mislim na komentar oko ovog članka.... Uvijek cu biti na strani javnog kantonalnog preduzeća koje korisnicima nudi subvencije i mjesečne karte i mozes koristiti sve vidove prijevoza.
Ne mogu biti na strani privatnickog lobija koji ilegalno upada u linijski sistem, posluje komercijalno, a i ako imas mjesečnu njihovu, nista dalje od te linije na kojoj se vozis ne vrijedi ti. Koji debilizam, kupis mjesečnu i vazi ti kod njih samo na toj liniji na kojoj putujes.
Nejse da se vratim na temu.
U svakom slučaju, ne podržavam i nikako ne opravdavam ako je zaista učinjeno kao što je napisano u clanku, to je losa slika grada i grasa. Ali clanak je napisan veoma tendenciozno, i sa nikakvim dokazom i bez oglašavanja obje strane.
Za sve one koji misle da cim neko podrzi GRAS, radi u istom, samo nek nastave tako, jednostavno nema smisla takvim mentalnim sklopovima bilo sta objašnjavati.
Po meni je krajnje nelogicno i nije zdravorazumski da ako redovno koristis javni prijevoz zelis da ti dodje privatnik kojem ces svaki dan dati pare za pojedinacnu kartu i basnoslovno skuplje proći, nego kod javnog preduzeća kod kojeg imas relativno povoljnu pretplatnu kartu i mozes koristiti je neograničeno.
Na svemu ima mjesta da popravlja... Od starosti vozila, čistoće, odnosa osoblja prema putnicima, pozitivnog marketinga.... Ali nikako to ne mozes uraditi kad nemas iste uslove kao nelagalni privatnicki lobi koji maze oci ljudima do momenta ulijetanja na liniju. Onda prika imas 1 bus svako sat ili dva, klima upitna, karta kako on hoće, nedjeljom ne vozi jer mu nema profita......
I tako.
Diplomirao. 13.07.
Razlozi su upravo zdravorazumski. Ovo nije pravi povod, mislim na komentar oko ovog članka.... Uvijek cu biti na strani javnog kantonalnog preduzeća koje korisnicima nudi subvencije i mjesečne karte i mozes koristiti sve vidove prijevoza.
Ne mogu biti na strani privatnickog lobija koji ilegalno upada u linijski sistem, posluje komercijalno, a i ako imas mjesečnu njihovu, nista dalje od te linije na kojoj se vozis ne vrijedi ti. Koji debilizam, kupis mjesečnu i vazi ti kod njih samo na toj liniji na kojoj putujes.
U svakom slučaju, ne podržavam i nikako ne opravdavam ako je zaista učinjeno kao što je napisano u clanku, to je losa slika grada i grasa. Ali clanak je napisan veoma tendenciozno, i sa nikakvim dokazom i bez oglašavanja obje strane.
Za sve one koji misle da cim neko podrzi GRAS, radi u istom, samo nek nastave tako, jednostavno nema smisla takvim mentalnim sklopovima bilo sta objašnjavati.
Po meni je krajnje nelogicno i nije zdravorazumski da ako redovno koristis javni prijevoz zelis da ti dodje privatnik kojem ces svaki dan dati pare za pojedinacnu kartu i basnoslovno skuplje proći, nego kod javnog preduzeća kod kojeg imas relativno povoljnu pretplatnu kartu i mozes koristiti je neograničeno.
Na svemu ima mjesta da popravlja... Od starosti vozila, čistoće, odnosa osoblja prema putnicima, pozitivnog marketinga.... Ali nikako to ne mozes uraditi kad nemas iste uslove kao nelagalni privatnicki lobi koji maze oci ljudima do momenta ulijetanja na liniju. Onda prika imas 1 bus svako sat ili dva, klima upitna, karta kako on hoće, nedjeljom ne vozi jer mu nema profita......
I tako.
- vješalica
#21355 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
đuture dežurni na temi likovi koji o svemu mudruju a lafo ne znaju ništa,
ali zato napadaju momčića što piše nešto što njihovoj šupljikanerskoj ne odgovara
a to sve lafo auta ima vozaju se,nikad iz auspuha svog nisu izašli,ali tačno znaju ko je ukro koji šaraf i gdje
kakve hablešćine
ali zato napadaju momčića što piše nešto što njihovoj šupljikanerskoj ne odgovara
a to sve lafo auta ima vozaju se,nikad iz auspuha svog nisu izašli,ali tačno znaju ko je ukro koji šaraf i gdje
kakve hablešćine
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#21356 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
man_464 wrote:Mentalno bolesne osobe ne mogu biti na radnom mjestu, bilo kojem, tako da su svi zaposleni sigurno normalni.un1ted wrote:Revizori su najveća gamad. Nisam ni jednog normalnog sreo.
To nije bas tačno. Moja žalba predana na protokol grasa bas govori o njima i njihovim ponašanju koje je najmanje normalno.
- man_464
#21357 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tačno!vješalica wrote:đuture dežurni na temi likovi koji o svemu mudruju a lafo ne znaju ništa,
a to sve auta ima vozaju se,nikad iz auspuha svog nisu izašli,ali tačno znaju ko je ukro koji šaraf i gdje
kakve hablešćine
-
BadBoy
#21358 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Centrotransovi diverzanti upadaju u GRASova vozila i prave smutnju 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#21359 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa sta mislis tesko upratit 50 autobusa? koga to zanima lako sve sazna,pogotovo danas kad postoji internet i forum o autobusima.konektovan wrote:
Zna svaku liniju napamet, vozila koja su ispravna, neispravna, pa nisi fan real madrida da znas ko igra a ko ne igra..
znam i ja 1500 trafostanica u sarajevskom kantonu,kako se zovu i gdje su .jesam li i ja lud???
- konektovan
#21360 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisi lud, ti si onda najuludji ako to sve znas.....bitanga_sa_otesa wrote:pa sta mislis tesko upratit 50 autobusa? koga to zanima lako sve sazna,pogotovo danas kad postoji internet i forum o autobusima.konektovan wrote:
Zna svaku liniju napamet, vozila koja su ispravna, neispravna, pa nisi fan real madrida da znas ko igra a ko ne igra..
znam i ja 1500 trafostanica u sarajevskom kantonu,kako se zovu i gdje su .jesam li i ja lud???
- bitanga_sa_otesa
#21361 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
znam ja jos stosta sem toga....konektovan wrote:
Nisi lud, ti si onda najuludji ako to sve znas.....
- konektovan
#21362 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pazi, ako si se bavio tim, naravno da covjek to sve zapamti, ali ovaj man, eto kaze da ne radi u grasu, zna u svakom momentu koji bus radi koji ne radi, kojem je zracni jastuk vrisnuo, kojem ne radi klima, koji ide za briješce sa kasnjenjem od pola sata, trolejbus tsj i taj pokvaren, malo mi ro cudno, sumnjam da ce neko slobodno vrijeme trošiti na takve stvari?!bitanga_sa_otesa wrote:znam ja jos stosta sem toga....konektovan wrote:
Nisi lud, ti si onda najuludji ako to sve znas.....
- problemnatravunu
- bitanga_sa_otesa
#21364 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa pise njih 10 sto vole autobuse na forumu bhbus,vjerovatno zato i znaju sve jer prate sta se desava...lako onda iskopira ovdje informacije ako nekog zanima...rekoh ti vec ako te nesto interesuje naucices ...konektovan wrote: Pazi, ako si se bavio tim, naravno da covjek to sve zapamti, ali ovaj man, eto kaze da ne radi u grasu, zna u svakom momentu koji bus radi koji ne radi, kojem je zracni jastuk vrisnuo, kojem ne radi klima, koji ide za briješce sa kasnjenjem od pola sata, trolejbus tsj i taj pokvaren, malo mi ro cudno, sumnjam da ce neko slobodno vrijeme trošiti na takve stvari?!
- konektovan
#21365 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Naš aKRADEmik dragi,....problemnatravunu wrote:http://www.facebook.com/studiowashingto ... 415091084/
- славянин
#21366 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sta mlatis.... cuj pojedinacnu kartu.I Centrotrans ima mjesecne karte i pola Evrope koja ima gradski prevoz u privatnim rukama i sve funkcionise normalno.To povoljniju kartu placamo iz budzeta da se zakrpe ogromni gubitci poslovanja GRASA tako da kad se sabere koliko im grad i kanton godisnje dadnu para ta karta izadje i skuplje od privatnika sto naplacuju -Zasto ja da placam kartu GRASU ako se ne vozim istim ?? jel moje pare idu u budzet kantona i opstina itd ?? Jeli zivimo u socijalizmu ili kapitalizmu da se jednom vec odlucimo.man_464 wrote:Ne studira više.
Diplomirao. 13.07.![]()
I tako.
GRAS je jednostavno neprofitabilna firma zbog prevelikog broja zaposlenih,kradje,lopovluka i zaposljavanja to podobnoj a ne strucnoj liniji.Ko to privatnicima donira autobuse i daje pare eto samo onako iz budzeta ??? Sami sebi pokrivaju troskove i imaju linije koje su ekonomski opravdane i kolicinu autobusa koja je ekonomski opravdana.
To za drakonske kazne po Becu kojeg se cesto svadjas - ja kroz crveno slucajno sa autom pored policije u istom gradu- kad ljudi lagano pored mene stadose fino zamolise da pazim da su ulice tijesne i ima semafora na bas cudnim mjestima / Ako vec pricamo o kulturi jeli.Ovde neki stranac kupi kartu da se vozi i revizor mu jos bubne kaznu jer ovaj nije skontao da nije ponistio... sta kad kupi onu od vozaca -dizajn 1972 pa je "cjepne" i kao ponistena
- vješalica
#21367 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Opce je poznato da Centrotrana se dotira iz budzeta na svim linijama ukljucjujuci i medjugradske i sl u povlastenim kategorijama,tako da nije bas jasno o cemu mlatis?
Da se ne dotira iz budzeta ne bi bio rentabilan, a ti pricu o rentabilnosti zasnivas na neistini
Da se ne dotira iz budzeta ne bi bio rentabilan, a ti pricu o rentabilnosti zasnivas na neistini
- Sodom1
#21368 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Drakonska kazna u Becu je 105 € 
- славянин
#21369 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Moze li neko obrazlozenje/dokaz/link/nesto ovoga sto govoris ili da ti vjerujem na rijec.I odkako si rekla vise ne vozam auto jer je preko 9ksvješalica wrote:Opce je poznato da Centrotrana se dotira iz budzeta na svim linijama ukljucjujuci i medjugradske i sl u povlastenim kategorijama,tako da nije bas jasno o cemu mlatis?
Za povlastene kategorije RVI itd drzava ne finansira centrotrans neko u sklopu socijalnog programa sufinansira karte tim ljudima.
- vješalica
#21370 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hahaha kakve glyposti pises!славянин wrote:Moze li neko obrazlozenje/dokaz/link/nesto ovoga sto govoris ili da ti vjerujem na rijec.I odkako si rekla vise ne vozam auto jer je preko 9ksvješalica wrote:Opce je poznato da Centrotrana se dotira iz budzeta na svim linijama ukljucjujuci i medjugradske i sl u povlastenim kategorijama,tako da nije bas jasno o cemu mlatis?
Da se ne dotira iz budzeta ne bi bio rentabilan, a ti pricu o rentabilnosti zasnivas na neistini![]()
Za povlastene kategorije RVI itd drzava ne finansira centrotrans neko u sklopu socijalnog programa sufinansira karte tim ljudima.
Ma veze ti nemas,pa vidi se da lupas cim trazis linkove.
Mijesas subvencije koje se daju za povlastene kategorije kad su u piranju cijene karte tj.razlike do stvarne cijene karte i one cijene koje placa korisnik direktno
Na temi upravo imaju izvjestaji iz budzeta (necu raditi posao za tebe da bi ti bilo sta dokazivala) u kojem jasno stoje tacke dotacije iz budzeta do stvarne cijene karte na povlastene kategorije
A povlastene kategorije poput ucenika Os,srednjih fakukteta nema nikakvog socijalnog programa vec to dotira budzet kantona sarajevo uz unaprijed utvrdjene kriterije od strane prevoznika,i ministarstva saobracaja
Ma ama bas nikakvog pojma nemas
Kakva glypost na temi da ne povjerujes
- славянин
#21371 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I sta si rekla , Centrotrans dobija pare iz budzeta- ne za povlastene karre nego onako ??
Nadobudna si ono kao da te gledam za nekim salterom ono kuckas ... ljuta na sebe i na svijet jer sanjas da budes ministrica
Nadobudna si ono kao da te gledam za nekim salterom ono kuckas ... ljuta na sebe i na svijet jer sanjas da budes ministrica
- vješalica
#21372 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ti tvrdiš da ne dobija,samo nisi uočio razliku između dvije firme,i to jedne kojok je osnivač,vlasnik i titular Kanton Sarajevo i kao takav ima milion obaveza prema istoj u odnosu na privat kompanijuславянин wrote:I sta si rekla , Centrotrans dobija pare iz budzeta- ne za povlastene karre nego onako ??
Mnogi neće to skontati na temi i može im biti vrlo vrlo frustrirajuće pa će piskarati kao i obično čiste gluposti
I ne,nisam na šalteru...žao mi je,tamo sam gdje ti nećeš biti da još imaš na raspolaganju barem 20 života....i svaki bi potrošio u pisanje gluposti po forumima poput ovog
- славянин
#21373 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Aha sada opravdanja tipa imaju obaveze prema drzavi bla bu.vješalica wrote:Ti tvrdiš da ne dobija,samo nisi uočio razliku između dvije firme,i to jedne kojok je osnivač,vlasnik i titular Kanton Sarajevo i kao takav ima milion obaveza prema istoj u odnosu na privat kompanijuславянин wrote:I sta si rekla , Centrotrans dobija pare iz budzeta- ne za povlastene karre nego onako ??
Mnogi neće to skontati na temi i može im biti vrlo vrlo frustrirajuće pa će piskarati kao i obično čiste gluposti
I ne,nisam na šalteru...žao mi je,tamo sam gdje ti nećeš biti da još imaš na raspolaganju barem 20 života....i svaki bi potrošio u pisanje gluposti po forumima poput ovog
Jesi sigurna u to zadnje
- man_464
#21374 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo kratka Ispravka.
Ne učestvujem na forumu bhbus.. Koji je spomenut... Vec gradskiprevoz.freeforums.com......
Ostale nebuloze necu komentarisati.
Centrotrans ima mjesečne karte koje ti vaze samo na jednoj liniji. Provjereno. Linija 17b, 41a, 27.....
Karta se ne cjepka, niti je dizajn iz 1972. Elektronski poništaci sa magnetnom trakom su tu do 2000tih godina....
Čovjek ti ja napisao koja je kazna... Tacno 105 eura. Nebuloze su poređenje saobraćajnih propisa i voznja bez karte. Mijesas razlicite stvari.
Nisam nigdje napisao da kontrola naplate smije zadrzati pasoš. Ne znam otkud to u komplet prici.
Centrotrans ima dotacije iz budzeta plus posluje po nekim svojim tarifama, negdje karta marka, negdje dvije, negdje 1.80... A ima i skupljih tipa 2.5 marke... Ne vozi nedjeljom gdje mu nije profitabilno, red voznje svako 2 sata....
Ne učestvujem na forumu bhbus.. Koji je spomenut... Vec gradskiprevoz.freeforums.com......
Ostale nebuloze necu komentarisati.
Centrotrans ima mjesečne karte koje ti vaze samo na jednoj liniji. Provjereno. Linija 17b, 41a, 27.....
Karta se ne cjepka, niti je dizajn iz 1972. Elektronski poništaci sa magnetnom trakom su tu do 2000tih godina....
Čovjek ti ja napisao koja je kazna... Tacno 105 eura. Nebuloze su poređenje saobraćajnih propisa i voznja bez karte. Mijesas razlicite stvari.
Nisam nigdje napisao da kontrola naplate smije zadrzati pasoš. Ne znam otkud to u komplet prici.
Centrotrans ima dotacije iz budzeta plus posluje po nekim svojim tarifama, negdje karta marka, negdje dvije, negdje 1.80... A ima i skupljih tipa 2.5 marke... Ne vozi nedjeljom gdje mu nije profitabilno, red voznje svako 2 sata....
- Sodom1
#21375 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ti si rekao da su drasticne.
Ja sam morao potraziti da vidim koliko je kazna . stotinjak € meni nije drasticno.
Ja sam morao potraziti da vidim koliko je kazna . stotinjak € meni nije drasticno.