iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
beautyfool

#21351 Re: iPhone - All about

Post by beautyfool »

Kad ce im novi iphone SE ?
exampLe.

#21352 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

beautyfool wrote:Kad ce im novi iphone SE ?
Ljudi i ne rade na njemu, suplja prica "leakera" i youtubera.
beautyfool

#21353 Re: iPhone - All about

Post by beautyfool »

exampLe. wrote:
beautyfool wrote:Kad ce im novi iphone SE ?
Ljudi i ne rade na njemu, suplja prica "leakera" i youtubera.
aha dobro, da se ne nadam onda, pa hoce li opet neki novi model u septembru ili malo odmaraju ?
exampLe.

#21354 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Biti ce, po najavama 3 nova modela. Dva sa OLED, jedan sa LCD ekranom. Sto se dizajna tice, sva 3 ce izgledati kao Iphone X uz par manjih promjena.
beautyfool

#21355 Re: iPhone - All about

Post by beautyfool »

exampLe. wrote:Biti ce, po najavama 3 nova modela. Dva sa OLED, jedan sa LCD ekranom. Sto se dizajna tice, sva 3 ce izgledati kao Iphone X uz par manjih promjena.
Ok, hvala
Kataklinger

#21356 Re: iPhone - All about

Post by Kataklinger »

Ako dodam 2 accounta na Gmail app, i oznacim jedan od ta dva kao izabrani, da li ce mi notifikacije dolaziti samo za taj account ili za oba? Ili za onaj drugi moram uci u app, switchati account pa pregledati nove mailove?
xamp

#21357 Re: iPhone - All about

Post by xamp »

Kataklinger wrote:Ako dodam 2 accounta na Gmail app, i oznacim jedan od ta dva kao izabrani, da li ce mi notifikacije dolaziti samo za taj account ili za oba? Ili za onaj drugi moram uci u app, switchati account pa pregledati nove mailove?
Notifikacije dolaze za sve accounte koji su dodani u app.
PeppermintSA

#21358 Re: iPhone - All about

Post by PeppermintSA »

Po prvi put sam prešao sa androida na iPhone, uzevši 8+

Tek sad razumijem silni hype, 10 puta je bolji od androida. :thumbup:
exampLe.

#21359 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

PeppermintSA wrote:Po prvi put sam prešao sa androida na iPhone, uzevši 8+

Koji si Android koristiJo?
soha96

#21360 Re: iPhone - All about

Post by soha96 »

Koji god da je koristio rezultat bi bio isti. Ne moze nista zamijeniti iOs.
insomnia78

#21361 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

100%
Danas u prodavnici gledam telefone i sad onaj s9 pa note. Odlicni telefoni al kad vidim onaj android najezim se
Ady88

#21362 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Ja citav zivot mijenjam telefone , svaki samsung S serije sam imao i ni jedan se nije zadrzao vise od mjesec-dva. Iphone isto tako od 3g svaki koristio i njemu se vracao kao i danas sto koristim iphone x. Jednostavno fluidnost nista ne moze zamjeniti, a ne pamtim kad sam ugasio telefon, cak sad moram pritisnuti 3 tipke da ugasim iphone jer su zamjenili power tipku za siri eto koliko je koristimo :)
Better Man

#21363 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Ispade iPhone i njegov IOS kao neko sveto božanstvo, a nije. Glavna mana ne samo iPhonea, već svih Apple uređaja je ta što Apple namjerno svakim novim ažuriranjem i novim softwareom namjerno usporava uređaje koje ste kupili,a sve u jednom cilju da vas natjeraju da stari bacite ili šta već uradite i kupite novi uređaj. I sami su priznali da to rade. I još jedna stvar koja im je jako loša kad je u pitanju odnos prema kupcima, tj. svojim mušterijama je jako mala garancija na Apple proizvode, koja iznosi samo 1 godinu. A da ne spominjem kako su postali drski i bezobrazni izbacivanjem određenih priključaka, cd/dvd rom-a i onda ti to sve isto ponude da posebno kupiš ako ti treba. Znači dadneš 1800 Funti za najnoviji model Macbook Pro od 15 incha i još par stotina funti za sve ono što su izbacili, a nekad si sve to imao u jednom uređaju i to za 1500 Funti.
basicm

#21364 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Hajd ti procitaj sta si napisao pa edituj dok jos moze. Barem imas garanaciju svugdje ne svijetu, sta imas kod ostalih?
Za usporavanje jesu priznali i povukli, a sto znaci da ga jedino tako mozes i usporiti :)
soha96

#21365 Re: iPhone - All about

Post by soha96 »

iPhone 5s telefon star 5 godina radi perfektno eto koliko se osjeti to usporavanje a i ono je radjeno da bi se sacuvala baterija telefona. I opet ce i ios 12 biti za telefon iz 2013 i to najavljuju da ce ubrzati rad telefona.
skafiskafsnjak

#21366 Re: iPhone - All about

Post by skafiskafsnjak »

Ja ja, usporen da se sacuva baterija.

I iSheeps vjeruju u to . 100%
basicm

#21367 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

skafiskafsnjak wrote:Ja ja, usporen da se sacuva baterija.

Nije nego da se ne bi desilo gasenje telefona usljed zahtjeva za strujom koji baterija ne moze ispostovati. Nije fer prema korisnicima bez sumnje, pogotovo jer nisu znali, ali da ima logike, ima, ne damo da telefon se ugasi pa makar malo smanjili gas.
E taj pravac razmisljanja o stabilnosti kod androida ne postoji, a ima ljudi kojima je stabilnost veoma vazna, a ne gige mege i neki benchmark.
Ja imam fujitsu laptop koji je isto to uradio zbog baterije, puni se samo 65%, jesu i oni supci?
PeppermintSA

#21368 Re: iPhone - All about

Post by PeppermintSA »

exampLe. wrote:
PeppermintSA wrote:Po prvi put sam prešao sa androida na iPhone, uzevši 8+

Koji si Android koristiJo?
Promijenio sam ih puno.

Xperia Z3, Z4, Edge 6, Note 6, S7, Huawei P9...

Neuporedivo.
Last edited by PeppermintSA on 10/06/2018 00:11, edited 1 time in total.
diablobih

#21369 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

basicm wrote:

Nije nego da se ne bi desilo gasenje telefona usljed zahtjeva za strujom koji baterija ne moze ispostovati. Nije fer prema korisnicima bez sumnje, pogotovo jer nisu znali, ali da ima logike, ima, ne damo da telefon se ugasi pa makar malo smanjili gas.
E taj pravac razmisljanja o stabilnosti kod androida ne postoji, a ima ljudi kojima je stabilnost veoma vazna, a ne gige mege i neki benchmark.
Ja imam fujitsu laptop koji je isto to uradio zbog baterije, puni se samo 65%, jesu i oni supci?
Drugacije su baterije za laptop, nego za mob. I nece ti uopste se desiti gasenje usljed kakvog zahtjeva za strujom? Samo ti se moze smanjiti kapacitet, a to sto su oni radili (apple) se ne moze nikako opravdati. Baterija koja kosta 20 dolara, i zbog nje da ti uspori mobitel skroz je van svake pameti. Mnogo ljudi je kupilo noviji iPhone, samo zato sto su mislili da im je mobitel pred kraj zivota. To je varanje korisnika na veliko.
skafiskafsnjak

#21370 Re: iPhone - All about

Post by skafiskafsnjak »

diablobih wrote:
basicm wrote:

Drugacije su baterije za laptop, nego za mob. I nece ti uopste se desiti gasenje usljed kakvog zahtjeva za strujom? Samo ti se moze smanjiti kapacitet, a to sto su oni radili (apple) se ne moze nikako opravdati. Baterija koja kosta 20 dolara, i zbog nje da ti uspori mobitel skroz je van svake pameti. Mnogo ljudi je kupilo noviji iPhone, samo zato sto su mislili da im je mobitel pred kraj zivota. To je varanje korisnika na veliko.
iSheeps !

Sve sto kaze Apple je svetinja . Kaze pokojni Jobs, izmislili telefon... i to je tako, izmislili .

Usporili telefon za dobrobit korisnika... ja ja , 100% .
Za svoju dobrobit, korisnici kupe novi onda :D
beautyfool

#21371 Re: iPhone - All about

Post by beautyfool »

soha96 wrote:iPhone 5s telefon star 5 godina radi perfektno eto koliko se osjeti to usporavanje a i ono je radjeno da bi se sacuvala baterija telefona. I opet ce i ios 12 biti za telefon iz 2013 i to najavljuju da ce ubrzati rad telefona.
Imam iPhone 4s kupljen prije nekih 7 godina, radi savrseno, internet, video bilo sta mozes komotno gledati, nista ne stopa, radi normalno, dok drugi u familiji koji imaju android telefone promijenilu su najmanje 2-3 puta telefon u ovih 7 godina iz potrebe, jer im je usporio, pokvario se, ne radi wifi, ovo ono, mislim, i ja trenutno koristim drugi telefon ali ne iz potrebe vec cejfa, ali i ovaj je u opticaju jos uvijek.
skafiskafsnjak

#21372 Re: iPhone - All about

Post by skafiskafsnjak »

Ne kazem da ne valjaju... Ali ne treba idealizirati... I smatrati zdravo za gotovo sve sto Apple kaze.
basicm

#21373 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

skafiskafsnjak wrote:Ne kazem da ne valjaju... Ali ne treba idealizirati... I smatrati zdravo za gotovo sve sto Apple kaze.
U pravu si. Npr imam macbook koji je meni haman neupotrebljiv, windows zakon. Prikljucci su im vec postali bezobrazan nacin zarade. Ali iphone je stvarno mimo svega drugog, kupis, ubacis karticu i ne gasis dok ga ne mijenjas za drugi.
avaks

#21374 Re: iPhone - All about

Post by avaks »

Ajfon je zmaj što se tiče podrške, ali su zato i cijene paprene :thumbup:
Ovaj IP 8+ što kolega spominje je 4 puta skuplji od telefona koje je naveo i naravno da je brži i fluidniji, upoređujemo 2 generacije starije modele i donosimo zaključke :mrgreen:
insomnia78

#21375 Re: iPhone - All about

Post by insomnia78 »

Dok Samsunge djele onako u kusuru. Ma hajte molim vas
Post Reply