Ima i 2 i 3 ali je bolje sve odjednom pogledati:
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Nadzornik
#21351 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- HarTar
#21352 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pogledajte nekoliko primjera koliko su Palestinci izgubili kompas u politici:
- U sukobu u Nagorno-Karabahu držali su se formalno "neutralnim", međutim, neformalno podržavajući Armeniju.
- Po pitanju Kosova, uvijek su podržavali Srbiju, umjesto Albanaca.
- U pogledu okupiranog Kašmira, Palestinci su ili neutralni ili na strani indijske okupacije.
- Po pitanju raspodjele pomorskog teritorija u Istočnom Mediteranu, Palestinci su bili na strani sa Izraelom, Kiprom i drugim državama, naravno, protiv Turske
Sa ovakvom pameti nije ni čudo što su ostali bez većine teritorije i podrške u svijetu. Pored toga što ih drugi Arapi većinom zaobilaze i odbacuju, većina nearapskih muslimanskih naroda također nije zainteresovana da im pruži bilo kakvu značajniju podršku. Nije to sve baš zbog Cionizma, ima tu i ono gdje neko sam sebi zatvori vrata.
Na fotografiji vidite ceremoniju otvaranja ulice u čast Armenije od strane Palestinaca, te zastavu nepriznate republike Nagorno-Karabah u sklopu proslave. Bivši palestinski predsjednik Yaser Arafat je navodno (iz medijskih izvora) okupaciju Nagorno-Karabaha i genocid od strane Armena, nazvao "pravednom" borbom.
Sličnu priču će vam ispričati i Albanci sa Kosova, kojima nije bilo jasno zašto Palestinci, koji se deklarišu muslimanima, podržavaju srpske zločine nad Albancima Kosova.

- U sukobu u Nagorno-Karabahu držali su se formalno "neutralnim", međutim, neformalno podržavajući Armeniju.
- U pogledu okupiranog Kašmira, Palestinci su ili neutralni ili na strani indijske okupacije.
- Po pitanju raspodjele pomorskog teritorija u Istočnom Mediteranu, Palestinci su bili na strani sa Izraelom, Kiprom i drugim državama, naravno, protiv Turske
Sa ovakvom pameti nije ni čudo što su ostali bez većine teritorije i podrške u svijetu. Pored toga što ih drugi Arapi većinom zaobilaze i odbacuju, većina nearapskih muslimanskih naroda također nije zainteresovana da im pruži bilo kakvu značajniju podršku. Nije to sve baš zbog Cionizma, ima tu i ono gdje neko sam sebi zatvori vrata.
Na fotografiji vidite ceremoniju otvaranja ulice u čast Armenije od strane Palestinaca, te zastavu nepriznate republike Nagorno-Karabah u sklopu proslave. Bivši palestinski predsjednik Yaser Arafat je navodno (iz medijskih izvora) okupaciju Nagorno-Karabaha i genocid od strane Armena, nazvao "pravednom" borbom.
Sličnu priču će vam ispričati i Albanci sa Kosova, kojima nije bilo jasno zašto Palestinci, koji se deklarišu muslimanima, podržavaju srpske zločine nad Albancima Kosova.

- Nadzornik
#21353 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nista se u njihov slucaju ne bi promjenilo ni da je sve suprotno od onog kako jeste.
I dalje ih podrzava Turska,Indija,Kina,Srbija,Rusija,BiH,Pakistan,Indonezija itd... a protiv su EU,Albanija,USA itd...
Zemljino magnetno polje se mjenja svakih odredjenih broj godina tako da kompas moze trenutno biti relevantan ali to ne moze biti relevantno sredstvo odredjivanja prema stranama svijeta na dugorocne staze.
- Haris.ba
#21354 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Meni vrlo zanimljivo.
- Ludzak
#21355 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zato ih Azeri ne gotive, a ni vecina 'pravih' muslimana.
- HarTar
- HarTar
#21357 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Od kada Indija podržava Palestince?!Nadzornik wrote: ↑24/05/2021 22:48Nista se u njihov slucaju ne bi promjenilo ni da je sve suprotno od onog kako jeste.
I dalje ih podrzava Turska,Indija,Kina,Srbija,Rusija,BiH,Pakistan,Indonezija itd... a protiv su EU,Albanija,USA itd...
Zemljino magnetno polje se mjenja svakih odredjenih broj godina tako da kompas moze trenutno biti relevantan ali to ne moze biti relevantno sredstvo odredjivanja prema stranama svijeta na dugorocne staze.
- MorningStar
#21358 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Haj to nego Turska,Kina,Rusija,Pakistan,Indonezija ne mogu u istu recenicu sa Srbijom i BiHHarTar wrote: ↑24/05/2021 23:31Od kada Indija podržava Palestince?!Nadzornik wrote: ↑24/05/2021 22:48Nista se u njihov slucaju ne bi promjenilo ni da je sve suprotno od onog kako jeste.
Indija je jedan od najblizih saveznika Izraela,Kina i Rusija kontriraju jer je jel Izrael americki jaran..
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- Challenger_
- Challenger_
#21361 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sad sam letimično pogledao šta ste pisali. Je li ti to ne znaš da judaizam, kao i islam, brani svinjetinu, odnosno da svinjetina nije "košer"/halal hrana? Znaš li da se Jevreji obrezuju?
- MorningStar
#21362 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koliko ja znam kocka,alkohol,ku*vanje,laganje,kamata,svinjetina itd itd je zabranjeno muslimanima pa ? Pogledas lijevo desno kad onoChallenger_ wrote: ↑24/05/2021 23:42Sad sam letimično pogledao šta ste pisali. Je li ti to ne znaš da judaizam, kao i islam, brani svinjetinu, odnosno da svinjetina nije "košer"/halal hrana? Znaš li da se Jevreji obrezuju?
Ili mozda mislis da su svi jevreji/izraelci ono bas zestoki vjernici
Last edited by MorningStar on 24/05/2021 23:47, edited 1 time in total.
- HarTar
#21363 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Istina, po meni ne postoje u čitavom svijetu dvije države koje su sličnije i povezanije sa Izraelom od Azerbejdžana i Turske. Nije mi drago što je tako, ali je realnost...
- Challenger_
#21364 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisi razumio pitanje, skoncentriši se.
- MorningStar
#21365 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ajd podvuci liniju i pozeli laku noc , ovo je ipak forum koji nije dostojan tvoje geopoliticke ekspertize - ti se seces svjetskim kuloarima moci kao neki do spajza.
Citira samo ime i onda ka'e nisi razumio pitanje
- Challenger_
#21366 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iz obzira prema prijateljima u RL i dragih mi pojedinaca na forumu, ne pišem o tome, ali za mene su sve tri države notorni cionistički entiteti.
Missim, ne želim da polemišem uopšte, samo želim da budem jasan do kraja.
- Droog
#21367 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
HarTar wrote: ↑24/05/2021 22:20 Pogledajte nekoliko primjera koliko su Palestinci izgubili kompas u politici:
![]()
Mozda je bilo vec negdje na temi...
Zanima me odnos Palestine prema situaciji u ex-Yu drzavama tokom devedesetih.
Posebno odnos prema BiH 92-95 pa na ovamo.
Znam za situaciju da su Palestinci cak zvali Milosevica tamo negdje 98-99. na proslavu Bozica ili nesto pa su izraelci rekli da ce ga uhapsiti jer je ratni zlocinac i to.
- alijagoro
- Haris.ba
#21369 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mnoge stvari. Meni najzanimljivija teza da jedina sansa da Palestinci dobiju drzavu zavisi od toga da li ce dovoljno Izraelaca na izborima to htjeti.
Tj.skoro nista ne zavisi od Palestinaca. Ili, mozda tacnije nikada nece dobiti drzavu sve dok su ovakve postavke na Bliskom Istoku.
Godinama americki mediji zavrsavaju priloge sa pricom o dvije drzave. Ali, eto Palestinci nece da se dogovore.
- Project Ashe
#21370 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako lijepo ophođenje prema neistomišljenicima.

Za vas koji podržavate ovakav Hamas. zamislite da smo mi Srbima i Hrvatima vraćali milo za drago. E zato Bošnjo uzdignute glave hoda po vas cijelom svijetu a pojedini se moraju opravdavati za genocide i agresije. Hamas je najveći neprijatelj palestinskom narodu.
Za vas koji podržavate ovakav Hamas. zamislite da smo mi Srbima i Hrvatima vraćali milo za drago. E zato Bošnjo uzdignute glave hoda po vas cijelom svijetu a pojedini se moraju opravdavati za genocide i agresije. Hamas je najveći neprijatelj palestinskom narodu.
-
Palmalma
#21371 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestina je priznala BiH 27. 5. 1992.Droog wrote: ↑25/05/2021 02:14
Mozda je bilo vec negdje na temi...
Zanima me odnos Palestine prema situaciji u ex-Yu drzavama tokom devedesetih.
Posebno odnos prema BiH 92-95 pa na ovamo.
Znam za situaciju da su Palestinci cak zvali Milosevica tamo negdje 98-99. na proslavu Bozica ili nesto pa su izraelci rekli da ce ga uhapsiti jer je ratni zlocinac i to.
Palestinci su imali najveću pomoć (od svih zemalja u tadašnjem vremenu) od SFRJ, tokom vladavine Josipa Broza Tita.
Milošević je prema svim Arapima sebe prikazivao kao nasljednika Titine politike. Prevelika ljubav Arapa prema SFRJ često je bezrezervno davala podršku i onome sto je ostajalo od Jugoslavije.
-
Palmalma
#21372 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Odakle ova slika?Project Ashe wrote: ↑25/05/2021 08:35 Kako lijepo ophođenje prema neistomišljenicima.
P. S. Hamas je posljedica, a ne uzrok izraelskih zločina, aparthejda i genocida nad Palestincima.
- Project Ashe
#21373 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I zato što je posljedica mi to kao trebamo ignorirati, ohh yeahhh. Neka hvala, ali ovakav Hamas JESTE TERORISTIČKA ORGANIZACIJA.Palmalma wrote: ↑25/05/2021 09:30Odakle ova slika?Project Ashe wrote: ↑25/05/2021 08:35 Kako lijepo ophođenje prema neistomišljenicima.
P. S. Hamas je posljedica, a ne uzrok izraelskih zločina, aparthejda i genocida nad Palestincima.
- Haris.ba
#21374 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa hodanje uzdignute glave nije zbog drugih. Nego, samih sebe. Ne izbjegavaju se zlocini zbog drugih, nego zbog sebe. Nebitno je u sustini kako drugi to valoriziraju.turgut wrote: ↑25/05/2021 09:59 Bošnjaci ne mogu i ne smiju hodati uzdignute glave ni po Bijeljini ni Prijedoru, o Foči, Rogatici i Višegradu da i ne govorimo. Manje patetike a više realnosti...koliko nas jebeni licemjerni svihet cijeni što nismo uzvraćali tvrđim odgovorimo pokazali su 4 godine rata, nakon rata i svakim danom sve do danas.
-
Sefket007
#21375 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo mi reci ako je Hamas tetotisticka organizacija sta je inda ovakav Izrael? Odgovori iskreno.Project Ashe wrote: ↑25/05/2021 09:52I zato što je posljedica mi to kao trebamo ignorirati, ohh yeahhh. Neka hvala, ali ovakav Hamas JESTE TERORISTIČKA ORGANIZACIJA.Palmalma wrote: ↑25/05/2021 09:30Odakle ova slika?Project Ashe wrote: ↑25/05/2021 08:35 Kako lijepo ophođenje prema neistomišljenicima.