Ukrajina
-
siponja
#21351 Re: Ukrajina
Kozaci iz Donjecka idu u pomoć svojima u Donbas, ima ih priličan broj, zanimljiv je trenutak na 1:10 min do 1:15...
https://www.youtube.com/watch?v=rITiBggfYGo
https://www.youtube.com/watch?v=rITiBggfYGo
-
Kaligula I
#21352 Re: Ukrajina
"Mi smo svi sišli s uma"
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2AAR6nUV7VI [/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2AAR6nUV7VI [/youtube]
- Renta
#21353 Re: Odg: Ukrajina
Radosni...ti bi ozbiljnu diskusiju tu na temi a pun si prizemnog uličnog humora..ne ide tako, jer relativiziraš u korijenu svaki argument, mišljenje..radostan dan wrote:poenta je - više ću te cijeniti prirodnog, pa se možda nađemo na pola puta, nego uštirkanog, nećemo ni otvoriti dijalog.Kaligula I wrote:
...eh, jebi ga @radosni, nemoj bit toliko sadist ...sad mi ga dođe pravo žao...koči malo da ne bi ostao bez inspiracije
...
glede ukrajine, stvari su proste, i sto puta ponovljene...ovo nisu 50-te, 70-te, 80-te. nema sukoba ideologija.
kapital, kapital, kapital...on mora dalje. i dalje. i dalje. kao karcinom.
ako stane, propada, nestaje. ako nestane, ruši se komplet zapadna civilizacija. da se ne bi srušila, jebi istok. isisavaj jug. preori sjever.
nemam ja ništa protiv skandinavskog poimanja kapitala, države, sistema, društva, demokratije.
ali ovo što rade u americi otuđeni centri moći, to je srljanje u propast...šta će obama, pita se taman kO sabit u mlinu.
i šta će kapital kad pokori istok, rusiju,kinu, indiju? on mora dalje, nakon što izvuče komplet profit...ko je sledeći? skandinavija?
zapadna evropa?
A što da ti ja radim... ma možemo i tako, mogu ja, naći se na pivi i čevapima dapače..ako svratiš u Zg, znam gdje su prvoklasni... pa ko ljudi popričat neobavezno...da ne misliš da sam pun ustaških tetovaža sa značkom crne legije na reveru..
Odavno sam svjedok što forumi rade od normalnih običnih ljudi...
Živ bio, pozdrav s Blajburga.
-
Kaligula I
#21354 Re: Ukrajina
...njemački eksperti smatraju da je malezijski avion oboren od strane vojnog aviona, a što zapravo znači ukrajinskog...zašto je ova tema večeras zapostavljenja?...
http://investmentwatchblog.com/new-mh17 ... orce-jets/
- Challenger__
#21355 Re: Ukrajina
Kaligula I wrote:...njemački eksperti smatraju da je malezijski avion oboren od strane vojnog aviona, a što zapravo znači ukrajinskog...zašto je ova tema večeras zapostavljenja?...

Pa zato što su ovce opet ispale ovce, a onima kojima je jasno, jasno je od samoga početka.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#21356 Re: Ukrajina
ukrajina je već jednom nogom u NATO-u samo liliputanci nastavite kmeČat...KME KMEutorak 9.09.2014 | 23:15
"UKR u NATO problem za bezbednost"
Izvor: Tanjug
Ruski izaslanik u EU Vladimir Čizov izjavio je da bi ulazak Ukrajine u NATO bio izazov bez presedana po evropsku bezbednost.
On je upozorio članice Evropske unije da ne uvode sankcije Rusiji zbog Ukrajine.
"Ukrajina u NATO bi predstavljala izazov bez presedana za evropsku bezbednost, najveći od pada Berlinskog zida", rekao je Čižov.
On je, takođe, uputio još jedno upozorenje EU da ne uvodi sankcije Rusiji zbog Ukrajine.
"Naša poruka EU glasi, ne ugrožavajte mirovni proces u Ukrajini uvođenjem sankcija zbog krize u Ukrajini. Samo Savet bezbednosti UN ima pravo da uvodi sanckije. Ali sankcije nikada nisu bile efikasno sredstvo", rekao je ruski izaslanik.
"Jednostrane mere EU protiv Rusije su pogrešne, nefer i zasnovane su na pretpostavci da je Rusija učesnik sukoba. Ona to nikada nije bila, nije i nikada neće biti", zaključio je Čizov.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#21357 Re: Ukrajina
utorak 9.09.2014 | 20:44
Ukrajini podrška američkih Jevreja
Izvor: B92
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin sastao se s predstavnicima Komiteta američkih Jevreja i razgovarao o načinima rešavanja krize u zemlji.
Klimkin je od Komiteta dobio podršku za implementaciju dogovora koje je postigla Kontakt-grupa u Minsku 5. septembra.
Takođe, Komitet je potvrdio stav koji ima većina država Evropske unije, kao i SAD, da Rusija vrši vojnu agresiju na Ukrajinu, te da bi odmah trebalo da prestane sa vojnim akcijama na teritoriji susedne države.

ma ništa ti ne brini imamo vamo zlata za tebe...samo javni kolko išČeš uz prigodnu kamaticu
- General War
#21358 Re: Ukrajina
'Ce dobijes na kucnu adresu i spoljno politickiradostan dan wrote:ja ti nisam problem, dođi da mi naplatiš (abd), ovdje sam. sa rentom se dogovori, pošto je on -spoljnopolitički.jos samo da Bosnci(abd) naplate i Renti i Tebi (pod uslovom da je on iz cro a ti iz srb)
- Renta
#21359 Re: Ukrajina
Putin zamijećen na pašnjacima u okolici Mariupola..

- Co0l
#21360 Re: Ukrajina
Ako zagrebes dovoljno po netu po kanadskim i inim blogovima i slicnim rinakama,naces jos verzija dogadjaja.Zasto se o njima ne prica-pa zato sto su obicno glupost i ko prica o njima je ovca a ne obratno jer se hvata za slamke poput tih 'eksperata' kalibra Dževada Galijaševića.Challenger__ wrote:Kaligula I wrote:...njemački eksperti smatraju da je malezijski avion oboren od strane vojnog aviona, a što zapravo znači ukrajinskog...zašto je ova tema večeras zapostavljenja?...
http://investmentwatchblog.com/new-mh17 ... orce-jets/![]()
Pa zato što su ovce opet ispale ovce, a onima kojima je jasno, jasno je od samoga početka.
- Challenger__
#21361 Re: Ukrajina
Ufff, ovca se preoznala. No hard feelings.
____
Laku noć.
____
Laku noć.
- Renta
#21362 Re: Ukrajina
Puši.
No hard feelings.
No hard feelings.
- Co0l
#21363 Re: Ukrajina
Opet infantilni komentari.Challenger__ wrote:Ufff, ovca se preoznala. No hard feelings.
____
Laku noć.
Ako vas zanima njemacko misljenje o ovome imate danasnji clanak u DW gdje ljudi fino kazu da sve ukazuje da su separatisti srusili avion ali da se izbjegava da ih se jasno optuzi jer se ne zna sta bi dalje nakon toga.
Mada znam da vama vecu tezinu imaju baljezganja likova sa kanadskih blogova,kojekakvih 'eksperata' i slicno,pod uslovom da se ono sto baljezgaju uklapa u vasu viziju svijeta.
- Challenger__
#21364 Re: Ukrajina
Halo, o čemu ti pričaš. Ja se uopšte ne referišem na taj tekst nego na čitavu situaciju i današnji holandski izvještaj u kome smo saznali ono što smo znali od početka (način) a niti jednu jedinu riječ o mogućem počiniocu. Da. Rekli su još da će se ponovo javiti za godinu dana.
Pametnome dosta a vama koji ste lupali i blejali, ne bih više trošio niti riječi.
______
(DW je njemačka varijanta VOA)
Pametnome dosta a vama koji ste lupali i blejali, ne bih više trošio niti riječi.
______
- Co0l
#21365 Re: Ukrajina
Nisam ja džaba danas pitao ono sto sam pitao vezano za obaranje aviona.Upravo po holandskom izvjestaju se da naslutiti da je avion oboren sa zemlje (cime indirektno optuzuju separatiste) i da nije bilo nikakvog namjernog navodjenja u zonu sukoba od strane kontrole leta a sto si ti svojevremeno sugerisao (bez ikakvih dokaza,po obicaju).
Sta bi od nekada solidnog forumasa...
Pa?Jel ti to najveci argument protiv njihovog pisanja?DW ne valja a valjaju kojekakvi opskurni izvori sa neta kakve redovno postavlja @kaligula?Challenger__ wrote:
Sta bi od nekada solidnog forumasa...
- Challenger__
#21366 Re: Ukrajina
To što se po tebi i sličnima "da naslutiti" je meni, izvini, presmješno. Evo ti Rente, samoobanjujte se do zore.
LN.
LN.
- Co0l
#21367 Re: Ukrajina
Ja ti kazem da su Nijemci to jasno rekli i to bas na osnovu holandskog izvjestaja koji i sam spominjes.Ljudi normalno sabrali 2 i 2 i to jasno napisali.To sto se tebi napisano ne svidja pa to pokusavas tako jadno ismijat je tvoj problem.Challenger__ wrote:To što se po tebi i sličnima "da naslutiti" je meni, izvini, presmješno. Evo ti Rente, samoobanjujte se do zore.
LN.
A to za samobmanjivanjem za sta druge optuzujes,pa nas svijet je to fino opisao u onoj narodnoj:''Da budala zna da je budala,dvije pameti bi imala.''
LN i tebi.
-
Captain Ahab
#21368 Re: Ukrajina
Mislis zasto su zapostavljene baljezgarije njemackog blogera, bivseg pilota i samoproglasenog eksperta? Pa zato sto se potpuno kose sa cinjenicama (potvrdjenim i danasnjim izvjestajem).Kaligula I wrote:...njemački eksperti smatraju da je malezijski avion oboren od strane vojnog aviona, a što zapravo znači ukrajinskog...zašto je ova tema večeras zapostavljenja?...
A o preliminarnom holandskom izvjestaju se itekako pisalo, i izneseni su glavni nalazi koji potpuno pobijaju nekoherentne teorije ruskih zvanicnika i njihovih skutonosa da je avion oborio Su-25, te da je ukrajinska kontrola letenja namjerno navodila avion na nizu visinu te mu promijenila putanju leta ne bi li prosao iznad ratnog podrucja. Izmedju ostalog, i iz ovih panicnih pokusaja da se optuze Ukrajinci vidljivo je gdje krivica zapravo lezi.
- mirsek
#21369 Re: Ukrajina
Co0l wrote:Opet infantilni komentari.Challenger__ wrote:Ufff, ovca se preoznala. No hard feelings.
____
Laku noć.
Ako vas zanima njemacko misljenje o ovome imate danasnji clanak u DW gdje ljudi fino kazu da sve ukazuje da su separatisti srusili avion ali da se izbjegava da ih se jasno optuzi jer se ne zna sta bi dalje nakon toga.
Mada znam da vama vecu tezinu imaju baljezganja likova sa kanadskih blogova,kojekakvih 'eksperata' i slicno,pod uslovom da se ono sto baljezgaju uklapa u vasu viziju svijeta.
Nemoj vise zeljezare ti iz Zenice.
- Co0l
#21370 Re: Ukrajina
http://www.dw.de/izvje%C5%A1taj-o-padu- ... 87-html-cbmirsek wrote:Co0l wrote:Opet infantilni komentari.Challenger__ wrote:Ufff, ovca se preoznala. No hard feelings.
____
Laku noć.
Mada znam da vama vecu tezinu imaju baljezganja likova sa kanadskih blogova,kojekakvih 'eksperata' i slicno,pod uslovom da se ono sto baljezgaju uklapa u vasu viziju svijeta.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nemoj vise zeljezare ti iz Zenice.
Obrati se onima koji su napisali ovo a ne meni ako ti nije sta po volji.Ono,ne moramo vjerovati ovakvim stvarima,mozemo vjerovati turistickom bumu na Krimu,snimcima iz video igrica ili da ruske trupe ne ratuju u Ukrajini ali smo onda profulali temu,vicevi su na drugom pdf-u.
-
daddy-kool
#21371 Re: Ukrajina
Šta ti onda Rusija nudi kao protutežu u kulturnom, društvenom ili ekonomskom smislu? Može eventualno ponuditi para da se Dodik jedno vrijeme kurči, ali koje ideje nudi? Da li je ona uzor kako treba urediti društvo?radostan dan wrote:
buraz, moj glas i dalje ide m.l. kingu, pa i kenedijima, američkim grafitima, rokenrolu, oliveru stounu, društvu mrtvih pjesnika, i još stotinama stvari.
to je ono što volim,to je ono što biram i sa čim se identifikujem ja -kao ja, individua.
mđt, ovo što živim ja kao glava porodice, član familije, dio kolektiva (radnog, gradskog, regionalnog, itd) je - strašno. a strašno je jer živim upravo u mutaciji te kapitalističke demokratije, dakle u bih, na balkanu.
najcrnje od svega je što ja živim dobro, šta više...ali ocjenjujući svjetske tendencije, nisam slijep da ne vidim kuda ovo vodi i da moje dijete - neće živjeti dobro.
Mi imamo samo izbor između anglosaksonske i kontinentalno-evropske varijante kapitalističkog uređenja.
- GAU8
#21372 Re: Ukrajina
Pitanje za sve ove što su "za balans sila u svijetu".
Da je kojim slučajem Rusija napravila prvu A-bombu, mislite li da bi rekli: "neka, mi smo za pravdu i balans u svijetu, nećemo da pokorimo cijeli svijet"?
Da je kojim slučajem Rusija napravila prvu A-bombu, mislite li da bi rekli: "neka, mi smo za pravdu i balans u svijetu, nećemo da pokorimo cijeli svijet"?
-
Bodkin
#21373 Re: Ukrajina
Ne gledaj na to tako. Svijet mora imati ravnotezu da ne bi napredne,zemlje osim ideja sirile nasilno svoja trzista. Jer osim par zemalja u eu, ostali rade za njih. Rade da bi tih par moglo biti bogato. I to je u redu dok je dobrovoljno. Ali nije u redu mijenjati vlade, nasilno uvoditi uredjenja koja ne odgovaraju mentalitetu ili na kraju vojno intervenisati da bi p&g mogao prodati koju pelenu vise. E za to ti treba ravnoteza u misicima.daddy-kool wrote:Šta ti onda Rusija nudi kao protutežu u kulturnom, društvenom ili ekonomskom smislu? Može eventualno ponuditi para da se Dodik jedno vrijeme kurči, ali koje ideje nudi? Da li je ona uzor kako treba urediti društvo?radostan dan wrote:
buraz, moj glas i dalje ide m.l. kingu, pa i kenedijima, američkim grafitima, rokenrolu, oliveru stounu, društvu mrtvih pjesnika, i još stotinama stvari.
to je ono što volim,to je ono što biram i sa čim se identifikujem ja -kao ja, individua.
mđt, ovo što živim ja kao glava porodice, član familije, dio kolektiva (radnog, gradskog, regionalnog, itd) je - strašno. a strašno je jer živim upravo u mutaciji te kapitalističke demokratije, dakle u bih, na balkanu.
najcrnje od svega je što ja živim dobro, šta više...ali ocjenjujući svjetske tendencije, nisam slijep da ne vidim kuda ovo vodi i da moje dijete - neće živjeti dobro.
Mi imamo samo izbor između anglosaksonske i kontinentalno-evropske varijante kapitalističkog uređenja.
-
daddy-kool
#21374 Re: Ukrajina
Sve je to fino, ali evo ti konkretno Rusije koja se ponaša imperijalistički potpuno isto kao i USA, samo u skladu sa svojim mogućnostima. Ona ne radi za nečiju dobrobit, a kao sve je dobro dok postoji multipolaran svijet? Poenta je da dok smo imali ideološke razlike, postojale su i razlike u viđenju načina uređenja svijeta, i različiti pravci. Sada imamo samo imperijalističke igre za resurse, uticaj i moć. Šta to bilo koga u Evropi može privući Rusiji?Bodkin wrote:
Ne gledaj na to tako. Svijet mora imati ravnotezu da ne bi napredne,zemlje osim ideja sirile nasilno svoja trzista. Jer osim par zemalja u eu, ostali rade za njih. Rade da bi tih par moglo biti bogato. I to je u redu dok je dobrovoljno. Ali nije u redu mijenjati vlade, nasilno uvoditi uredjenja koja ne odgovaraju mentalitetu ili na kraju vojno intervenisati da bi p&g mogao prodati koju pelenu vise. E za to ti treba ravnoteza u misicima.
Last edited by daddy-kool on 10/09/2014 08:45, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#21375 Re: Ukrajina
Ja govorim o Srbima kao narodu a ti o pojedincima. Velika razlika. To što su pojedinci užiuvali 50tak godina nije puno bitno za narod kao takav. Kao narod puno su izgubili Jugoslavijom. Prije Jugoslavije Srbija je obuhvatala i Makedoniju i Crnu Goru i Kosovo a prije drugog svjetskog rata su se fino dogovorili sa Hrvatima (sporazum Cvetković-Maček) da Srbija obuhvata i najveći dio BiH. Zahvaljujući Jugoslaviji sve to su izgubili i ostali na ovo malo jada od Srbije.jastuk1 wrote: Šta je s tobom ba, a inače imaš dosta dobre upise. Srbi su imali i držali praktično sve u bivšoj smrdislaviji. Od vojske, preko obrazovanja do zdravstva - sve su živo držali i bili na vodećim funkcijama daleko iznad populacionog postotka kojeg su imali u bivšoj smrdislaviji.
Procentualno su opadali u BiH i Hrvatskoj jer su naseljavali Vojvodinu gdje su postali dominantna većina.jastuk1 wrote: Srbi su imali najviše od bivše smrdislavije. To što je njihov natalitet bio nizak i što su procentualno opadali po republikama jer zbog toga što su u prosjeku u odnosu na ostale narode bili najempancipovaniji, najviše na položajima i samim tim su imali u prosjeku najmanje djece.