SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- zateznistub
#21351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A nedao bog da je intereta bilo u kasnim '70. kadje bila tuča sa pitomcima JNA na prostoru danasnjeg hepoka.... 
-
dezurni_ucenik
#21352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Brne, onaj cetnik sa Ali-pasinog ?
- HAVANA
#21353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma realno sve su to bili karinasi obicni...Ko je vazda bio opicen i imao muda u svom svom ludilu su celo,zika i jos njih par.Jebo budale.Bude i prodje.Ja pisem o forsiranju tih losi vijesti i neradu policije...
- dječak sa šibicama
#21354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jedino sto su prije postojali likovi poput Joze Andjica, koji je na Alipasinom lokalne krimose terorisao na dnevnoj bazi.
Uvede ga u auto, vezane ruke iza ledja, i ne postavlja pitanja vec uhvati ga za kosu i bum u prednje sjediste/naslon za glavu.
Danas takvih policajaca nema, inspektora zapravo.
Danasnji se krimosi ne boje nikoga, to je po meni najveca razlika.
Uvede ga u auto, vezane ruke iza ledja, i ne postavlja pitanja vec uhvati ga za kosu i bum u prednje sjediste/naslon za glavu.
Danas takvih policajaca nema, inspektora zapravo.
Danasnji se krimosi ne boje nikoga, to je po meni najveca razlika.
- zateznistub
#21355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
E jebaji ga...haj malo spusti loptu...hrasno38 wrote: Rus je bio obicni karinas i to je iskopiro od Djaleta na vratu "kad me uhvatis ovde me zakolji"....Njufko je bio i ostao obicni karinas koji se prije rata slepao uz Brneta i maltretirao djevojcice.....ne kazem ja da nije bilo ali su drukciji kodeksi bili a boga mi i strah od milicije.
Ma sa Otoke ekipa, Edo Omerovic, ovi sto ih Havana nabroja i jos neki...dječak sa šibicama wrote: De podsjesti, to sam skroz zaboravio, na rambovce
Balavurdija tadasnja, danas kud koji mili moji...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#21356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
hahha kako nisam pa u Prvom maju vazda se prikazivao Brus Li i onda u po filma goricani u kinu pocnu da se igraju kung fua:) Da budem iskren Goricom nisam prolazio ni po danu ni po mraku jer apsolutno me ni jedan jedini put u zivotu nije vodio tamo...kino Sutjeska je ipak bio onako sto bi rekli osvjetljen i na udaru kao i Radnik i manje je "Gara" ordiniralo pred njima. Hehehe pa onda se moras sjecati i "prvog" diska u Sarajevu "Dansing" pa kad gare dodju da plesu jadna ti majka..dječak sa šibicama wrote:Jesi isao ikada u kino Sutjeska ili Prvo maj, ili pokusao proci Goricom u mrak?hrasno38 wrote:I te cigle su se prodavale ispred masinske ili u krugu masinske od 100m i nigdje vise u gradu izuzev ako bas nisi zalutao u neku jebenu mahalu.HAVANA wrote:Pa sta mislite vi da je ono zajebancija iz nadrealista o prodavanju cigli,skidaj tene kad kazemo mi,sejo se danas super osjeca...Ih,nije se tad pisalo,neg se snalazi kako znas.Jedino je sad zajebano sto kretencici imaju i utoke...prije se pobijes i kuci.Pa ko koga odere.
- hrasno38
#21357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da da upravo taj...inace svojevremeno je bio jedan od strasno perpektivnih kosarkasa u mladjim kategorijama i imao je odraz ko Jordan...trenirao nesto kratko u Sarajevu kod Raletadezurni_ucenik wrote:Brne, onaj cetnik sa Ali-pasinog ?
- dječak sa šibicama
#21358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Gorica je bila ko neko africko pleme, ne postajes muskarac dok nekom ne prodas ciglu pred kinom Prvi maj 
Obred inicijacije,
Obred inicijacije,
-
dezurni_ucenik
#21359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
hrasno38 wrote:da da upravo taj...inace svojevremeno je bio jedan od strasno perpektivnih kosarkasa u mladjim kategorijama i imao je odraz ko Jordan...trenirao nesto kratko u Sarajevu kod Raletadezurni_ucenik wrote:Brne, onaj cetnik sa Ali-pasinog ?
Je li istina da je imao mrtvacki sanduk u stanu
-
BadBoy
#21360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Eto odakle takvo stanje kod nas, pa vidite koliko vi sami glorificate kriminalce iz vašeg doba. Sa tugom i sjetom se prisjećate starih kriminalaca iz Juge, ali ne "tad je bilo drugo vrijeme". E isto tako i današnja omladine glorificira ove današnje klošare i mangupe. To je nama u krvi očito.
-
ins
#21361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Loše se sječaš, to nije bilo samoubistvo, već su tog dječaka objesili nešto stariji vršnjaci iz Franjo Kluz školedječak sa šibicama wrote:zateznistub wrote: Na KB se prije rata decko objesio u lokalnom vrticu jer su ga maltretirali u skoli, sad se ne sjecam svih detalja samo se sjecam jedno jutro ne mozes uci u skolu, sve blokirano. Momak se objesio o drvo.
- hrasno38
#21362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da ziva istina...Rus je u ratu dolazio kod nas na Trg i poceo se kurciti i upadati u stanove sve dok nije fasovao par samarcina i vise se nikad nije pojavio. Njufku u pred mojim ocima, ocima DJ Cupe i krcatom Kaktusu je popio takvu samaprcinu od Svete Nastasica da ga se i danas sjeca a Brne se samo pokupio i pobjego jer je znao da i njega to ceka ako progovori jednu. Ja govorim za one sto znam i sto sam imao direktne kontakte sa njima...bio je jedan cigo Caro u Hrasnom e on me je jednom dobro nalupao jer sam mu ja nalupao burazera.....ali kao sto neko rece danas se pomarise ili udjelis ili dobijes batine a sutra ili za par dana opet "vozdra sa ima"......bilo je tuca po Sarajevu ali ono kako se kaze "viteskih" i vrlo vrlo rijetko da si mogao cuti da je neko izvukao pistolj i da je neko nekoga ubio u marisani...zateznistub wrote:E jebaji ga...haj malo spusti loptu...hrasno38 wrote: Rus je bio obicni karinas i to je iskopiro od Djaleta na vratu "kad me uhvatis ovde me zakolji"....Njufko je bio i ostao obicni karinas koji se prije rata slepao uz Brneta i maltretirao djevojcice.....ne kazem ja da nije bilo ali su drukciji kodeksi bili a boga mi i strah od milicije.
Ma sa Otoke ekipa, Edo Omerovic, ovi sto ih Havana nabroja i jos neki...dječak sa šibicama wrote: De podsjesti, to sam skroz zaboravio, na rambovce
Balavurdija tadasnja, danas kud koji mili moji...
- hrasno38
#21363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
da spavao je u mrtvackom sanduku i upravo sve tako kako si napisao...dezurni_ucenik wrote:hrasno38 wrote:da da upravo taj...inace svojevremeno je bio jedan od strasno perpektivnih kosarkasa u mladjim kategorijama i imao je odraz ko Jordan...trenirao nesto kratko u Sarajevu kod Raletadezurni_ucenik wrote:Brne, onaj cetnik sa Ali-pasinog ?
Je li istina da je imao mrtvacki sanduk u stanu. Znam da se pricalo za njega da se rezao po rock i metal koncertima. Izlazio u Kaktus, i da se ziv sasere kad vidi Dragana Vikica. Nije bio klosar koji ce prvi traziti belaj, ali nije bio dobar u vugla. 92.godina je to potvrdila.
- zateznistub
#21364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Drug moj, da ne spapam ovu temu vise teskim pricama samo da ti napomenem da znam rusa vrlo dobro, kao i brata mu...hrasno38 wrote: Da ziva istina...Rus je u ratu dolazio kod nas na Trg i poceo se kurciti i upadati u stanove sve dok nije fasovao par samarcina i vise se nikad nije pojavio. Njufku u pred mojim ocima, ocima DJ Cupe i krcatom Kaktusu je popio takvu samaprcinu od Svete Nastasica da ga se i danas sjeca a Brne se samo pokupio i pobjego jer je znao da i njega to ceka ako progovori jednu. Ja govorim za one sto znam i sto sam imao direktne kontakte sa njima...bio je jedan cigo Caro u Hrasnom e on me je jednom dobro nalupao jer sam mu ja nalupao burazera.....ali kao sto neko rece danas se pomarise ili udjelis ili dobijes batine a sutra ili za par dana opet "vozdra sa ima"......bilo je tuca po Sarajevu ali ono kako se kaze "viteskih" i vrlo vrlo rijetko da si mogao cuti da je neko izvukao pistolj i da je neko nekoga ubio u marisani...
o desavanju na trgu mogu knjige ispisati jer nema ratista gdje moja jadna guzica nije bila od trga i komplet hrasnog sve do dobrinje...
- dječak sa šibicama
#21365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nisu, tako se pricalo, cak znam i koji su bili optuzeni, Kafica i ekipa. Kasnije je postalo jasno da su ga maltretirali u skoli, i da se sam objesio.ins wrote:Loše se sječaš, to nije bilo samoubistvo, već su tog dječaka objesili nešto stariji vršnjaci iz Franjo Kluz školedječak sa šibicama wrote:zateznistub wrote: Na KB se prije rata decko objesio u lokalnom vrticu jer su ga maltretirali u skoli, sad se ne sjecam svih detalja samo se sjecam jedno jutro ne mozes uci u skolu, sve blokirano. Momak se objesio o drvo.
Mislim da je on bio 6 ili 7 razred, a ovi VIII
- HAVANA
#21366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
BadBoy wrote:Eto odakle takvo stanje kod nas, pa vidite koliko vi sami glorificate kriminalce iz vašeg doba. Sa tugom i sjetom se prisjećate starih kriminalaca iz Juge, ali ne "tad je bilo drugo vrijeme". E isto tako i današnja omladine glorificira ove današnje klošare i mangupe. To je nama u krvi očito.
Minka danas slabo konta.
Gdje ti vidje da neko nekog glorifikuje i sa sjetom se prisjeca.Pricamo o budalama i kako je budala uvijek bilo ali je postojao sistem koji je te budale drzao na uzdi i kaznjavao.Sistem kojeg sada nema,plus mediji koji forsiraju zlo u svakom mogucem obliku...
- zateznistub
#21367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
HAVANA wrote:
Minka danas slabo konta.![]()
idi jebi se, s'cuo
-
DZONPI
#21368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma daj prije je bilo vise budala.Hajde prodji kroz Svrakino naletis li na Nixona ili Dzina pa Hamo Celo Zuti neznas ko je gori.Meni Bea trazi kais kaze imam sastanak sa trebom hos mi posudit kais spada mi trenerka.Dalabu je bilo vise samo sto se to pricalo po bastama kaficima a ne sto kazes odma na naslovnoj strani novina.Sarajvu fale sad takvi da ovo posamara jer sad izgleda svak opasan.Jeste Brne je imo mrtvacki sanduk u kuci u njemu spavo jer sam mu licno bio u stanu na Alipasinu.Prijasnja murija licni primjer.Pomarali se mi u Azaru na Malti dosla murija cim te strpa u auto opalis glavom onda kad treba potpisat izjavu ti taman da potpises on samarcinu pa opet isto pa ti obori papir kaze digni sa poda a ti se nesmijes saget znas da ces opet dobit.Kad izadjes iz stanice mirniji si od makovog zrna i dobro ces razmislit hoces li se pomarisat vise.Ja sam iso u Dansing na Sosijalnom au tu faca a svi nabildani i kad plesu miske se izbace.Rus iz hrasnog kako neznam sestra mu je bila kralj kad te nogom opali ko da te Brus Li opalio.Ma znao sam sve face mrsko mi nabrajat bilo ih je tona.Istina za onog malog sto je zbo frajera.Meni su Pofalici bili kriticni vazda frka sa njima.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#21369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Puna tema matorih pacijenata. Nego treha li ko šta? Ja znam da kad su ljudi suha k++++ postanu agresivni. Taj rus navodno obrađivao sestre, uz komšiluk(to on nije znao).
Raja iz hrasnog hame, Gorilko, Aga, Kina su imali damu i sistem vrijednosti koji su usadili nama mlađim koji i danas poštujem.
Kad je neko govno zaobiđi ga da ne smrdi.
Ili si u raji ili plačaš raji ili te lema ko stigne. Samotnjaci(nesocijalni) su slobodne mete.
Ne kofrći se onom što te drži za jaja(ili te lako može uhvatiti).
Ne pokauj zube ako nisi spreman da ugrizeš.
Kad stisneš pesnicu bit će batina jal tebi jal njemu.
Raja iz hrasnog hame, Gorilko, Aga, Kina su imali damu i sistem vrijednosti koji su usadili nama mlađim koji i danas poštujem.
Kad je neko govno zaobiđi ga da ne smrdi.
Ili si u raji ili plačaš raji ili te lema ko stigne. Samotnjaci(nesocijalni) su slobodne mete.
Ne kofrći se onom što te drži za jaja(ili te lako može uhvatiti).
Ne pokauj zube ako nisi spreman da ugrizeš.
Kad stisneš pesnicu bit će batina jal tebi jal njemu.
-
dezurni_ucenik
#21370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
E jebi ga sad, vi napraviste Compton od Sarajeva. 
-
Bodkin
#21371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dezurni_ucenik wrote:E jebi ga sad, vi napraviste Compton od Sarajeva.
- Filter
#21372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
previse je losih vijesti... jbte sve je postalo crna hronika bjelosvjetska i domaca. ne mozes nista otvoriti bez makar 5 krvavih tekstova.
prije se vise marisalo, sljiva na oku i pici dalje... sake su radile, nije se islo da nekoga satares. ovo sad je bolesno.
prije se vise marisalo, sljiva na oku i pici dalje... sake su radile, nije se islo da nekoga satares. ovo sad je bolesno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#21373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
to narod traži samo crno crno i crno
smrt, lom,sakaćenje
jbg mediji se samo prilagođavaju
smrt, lom,sakaćenje
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#21374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Meiji kao strvinari koriste ljudske slabosti.Black swan wrote:to narod traži samo crno crno i crno
smrt, lom,sakaćenje
- Ned071
#21375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dječak sa šibicama wrote:De podsjesti, to sam skroz zaboravio, na rambovcezateznistub wrote: a rambovci, ha sjeca li se ko njih?
Ko su oni bili? negdje mi je to u magli sjecanja.
Ja se sjecam jalije sa bistrika ali oni su vise razvikani mada bilo je tamo bagre svakakve. Na KB se prije rata decko objesio u lokalnom vrticu jer su ga maltretirali u skoli, sad se ne sjecam svih detalja samo se sjecam jedno jutro ne mozes uci u skolu, sve blokirano. Momak se objesio o drvo.
Da je tad bilo medija ko danas, i interneta, bi prastalo naslovnicama.
tad sam bio mali ali se sjecam. cak su dobili i tekst u vecernjim novinama.