phillie wrote:Izvini, nisam znao.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kamen spoticanja
#21326 Re: Zeničani
-
zenicablues
#21327 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:a ti si mene ipak pomjesaoclio_dci120 wrote:Meni je Nedzad Terzic najbolji, samo njemu idem zadnjih 5-6 godina, cak sam jednom iz Sarajeva dolazio sedmicno dva tri puta, konstantno mjesec dana, da mi radi jedan zub.
Mislim da mi je kameni vadio jedan jedini zub u zivotu, ali nisam siguran je li on taj zubar iz SDA. Ako mu ime pocinje sa N. onda jeste, i bas je dobro vadio zube. :=) Kad sam ga prvi put vidio, kotnam da je samo asistent starijeg zubara, ono da priprema, dok sam ja mislio da on priprema zub da ga stariji zubar vadi, on vec zub izvadio.![]()
samak je odlican s klijestima...samo je skup
ne znam radi li Kratina vise...on je nekad bio mag
Sammak je trenutno broj 1. što se tiče vađenja zuba, operacija, protetike i ostalih skupljih stvari... ono što kod njega nervira je da mu je postalo iz mizerluka da popravlja zube, jer mu je to malo novca, pa to daje onim mladim doktoricama da se uče na pacijentima, a ako nešto pogriješe zna biti veoma nezgodan prema njima. S obzirom da je on hirurg može kvalitetno intervenisati ako nešto pođe po zlu u slučaju operacije ili vađenja...
Uglavnom skup, pouzdan, otresit, ponekad i odvratan, ali odradi posao nakon kojeg je pacijent u konačnici zadovoljan niz godina, pa samim tim zaboravi i na cijenu koju je platio... A sa druge strane nije mi samo jasno kako je od svog posla uspio da sagradi onoliku vilu na Hamidi koja vrijedi više od 2. miliiona KM.Pa zar se u tom poslu vrte tolike pare???
-
channel10
#21328 Re: Zeničani
Ne vrijedi ono dva miliona. Vidio sam kako izgleda i ne vrijedi ni blizu miliona. A da se pare vrte,vrte se, ali kod njega.
Dok je ovaca,biće i vune. Sam opis doticnog koji si napisao u zadnjem postu dosta govori.
Dok je ovaca,biće i vune. Sam opis doticnog koji si napisao u zadnjem postu dosta govori.
- Njanjavi
#21329 Re: Zeničani
Nachi kamen je samak 
Kako znate bit suptilni mahalashi kad se potrudite
Kako znate bit suptilni mahalashi kad se potrudite
- Not My Idea
#21330 Re: Zeničani
Kako li ti to skonta
Jednostavno je, ko ima para (neka) ide Sammaku. Covjek je majstor svog posla.
Ovi nasi su mahom prevaranti i smecari.
Jednostavno je, ko ima para (neka) ide Sammaku. Covjek je majstor svog posla.
Ovi nasi su mahom prevaranti i smecari.
-
Kralj Tvrtko I.
#21331 Re: Zeničani
Fazon je u tome što ko imalo ima para povečaju mu se standardi....pa mu onda obični starinski lijek za zub nije dovoljan nego eto mora biti vaki naki...
Pa onda nije dovoljno samo popraviti i izlijećiti zub nego daj još para pa navuci još kakvih glet masa...
I ako je jeftino odmah ne valja...
Ja sam zadnji zub popravio u Minhenu '96-te...obični crni lijek je na njemu...i dan danas je kao jučer urađen.
Znaći nisu potrebni dijamanti na zubima da to bude dobro nego je potreban kvalitet rada i znanje.
A kod nas plati zube 3000 maraka i konta to je to....kad ono za par dana navlaka spala...odvrno se šaraf.....i sl.
A raja konta što je skuplje to je kvalitetnije...
Pa onda nije dovoljno samo popraviti i izlijećiti zub nego daj još para pa navuci još kakvih glet masa...
I ako je jeftino odmah ne valja...
Ja sam zadnji zub popravio u Minhenu '96-te...obični crni lijek je na njemu...i dan danas je kao jučer urađen.
Znaći nisu potrebni dijamanti na zubima da to bude dobro nego je potreban kvalitet rada i znanje.
A kod nas plati zube 3000 maraka i konta to je to....kad ono za par dana navlaka spala...odvrno se šaraf.....i sl.
A raja konta što je skuplje to je kvalitetnije...
-
zenicablues
#21332 Re: Zeničani
Za tvoju informaciju vjeruj da vrijedi.... Pa jedna soba mu je preko 60 m2, stolarija plaćena par stotina hiljada KM,projekat vile je masno placen, bazen itd...Međutim, ono što kod njega treba razdvojiti je razliku kod njegove ličnosti i njegove stručnosti. O njegovoj ličnosti dovoljno govori da se sada sa nekoliko izvođača radova (pravnih lica) nosa po sudu zbog neplacenih izvedenih radova i isporucenog materijala. O njegovoj profesionalnosti govori mnogo zadovoljnih pacijenata, lakših za nekoliko hiljada KM. Al što voli žene i rastura tuđe veze i brakove...(ups odosmo daleko sa tracevima)....channel10 wrote:Ne vrijedi ono dva miliona. Vidio sam kako izgleda i ne vrijedi ni blizu miliona. A da se pare vrte,vrte se, ali kod njega.
- Njanjavi
#21333 Re: Zeničani
Dok mu ne dohaka jednom krkan sa metkom.
I veci su se jebaci znali usrat do izavrata od batina i straha.
Naletice levat jednom kad se najmanje nada.
I veci su se jebaci znali usrat do izavrata od batina i straha.
Naletice levat jednom kad se najmanje nada.
- Not My Idea
#21334 Re: Zeničani
Jbg, nekom je bitno da mu stomatolog dobro uradi zube a nekom jel mu stomatolog dobar covjek il zenskaros 
- Njanjavi
#21335 Re: Zeničani
Al jebo majku kako saznaju sve oko te vile.
Mensecini da pojedinci znaju bolje od njega sta mu je u vili, kakva stolarija, kolko para i ostalo.
Ta che fbi, kakva cia i bakraci za zenicke radio mileve
Mensecini da pojedinci znaju bolje od njega sta mu je u vili, kakva stolarija, kolko para i ostalo.
Ta che fbi, kakva cia i bakraci za zenicke radio mileve
- jasko_ba
#21336 Re: Zeničani
Ko je Samak sad? Ima li gdje slika 
-
Kralj Tvrtko I.
#21337 Re: Zeničani
Ovo je bio sa-x.com
Pa je postao klix.ba
E prešao je u novu fazu i sada je na dobrom putu da postane mahalanje.ba ili torokuše.com
Idemo dalje...znamo više
Pa je postao klix.ba
E prešao je u novu fazu i sada je na dobrom putu da postane mahalanje.ba ili torokuše.com
Idemo dalje...znamo više
-
channel10
#21338 Re: Zeničani
Bio sam i vidio. Sumnjam da ce toliko izaći jer su to ogromne pare.zenicablues wrote:Za tvoju informaciju vjeruj da vrijedi.... Pa jedna soba mu je preko 60 m2, stolarija plaćena par stotina hiljada KM,projekat vile je masno placen, bazen itd...Međutim, ono što kod njega treba razdvojiti je razliku kod njegove ličnosti i njegove stručnosti. O njegovoj ličnosti dovoljno govori da se sada sa nekoliko izvođača radova (pravnih lica) nosa po sudu zbog neplacenih izvedenih radova i isporucenog materijala. O njegovoj profesionalnosti govori mnogo zadovoljnih pacijenata, lakših za nekoliko hiljada KM. Al što voli žene i rastura tuđe veze i brakove...(ups odosmo daleko sa tracevima)....channel10 wrote:Ne vrijedi ono dva miliona. Vidio sam kako izgleda i ne vrijedi ni blizu miliona. A da se pare vrte,vrte se, ali kod njega.
Sto se tice stručnosti, ne znam. Vjerovatno je stručan jel, dok i dalje tako dobro radi, ali sto kupa raju, vala bolje i od VIK-a
Umjesto da čovjeku popravi zub, on ga navede na liječenje istog ili operaciju. Umjesto da čovjek plati 25-30 KM, plati 150.To sve košta pacijente bespotrebnog izletanja love iz džepa, ali Bože moj, dok je ovaca biće i vune. Popravi jedan zub, a naplati dva ili jos gore, zbrusi zdrav dio drugog zuba,jer je Bože moj kvar na spoju dva zuba. Pacijent ode u drugu ordinaciju i sazna da treba jedan zub popraviti umjesto dva kako je drugi rekao itd. A nije ni jedini koji tako radi.
A sto se tice naplate, to će se sve jednog dana naplatiti.
-
Kralj Tvrtko I.
#21339 Re: Zeničani
700 stanova isključeno sa grijanja ove godine....
- avenija
#21340 Re: Zeničani
Bice problema sa elektro-mrezom ako elektroprivreda ne izvrsi dodatne pripreme na vrijeme.Kralj Tvrtko I. wrote:700 stanova isključeno sa grijanja ove godine....
Kaze Kaknjo da ce se vratiti 300 starih korisnika jer su vidjeli da je ipak sa grijanjem bolje.
Samo da ne bude problema sa el.energijom nije svjedno kada ti na -10 nestane struje a grijes sa na klima uredjaj kao sto se desilo ove godine u januaru, sva sreca pa ne duze od jedan sat.
-
Throttle
#21341 Re: Zeničani
Vratit ce malo morgen, ja koga god znam da se iskljucio ne pomislja da se vrati i ovisi o nekom poluraspadnutom sistemu koji crkne kad je najveci minus i tako unazad godinama... Za proslu sezonu sam uštedio preko 300KM grijući se na struju, a temperatura u stanu nije padala nikad ispod 22 osim noću kad je bila 19 stepeni... Problem će biti sa elektro mrežom, pogotovo u centru grada gdje je gušća naseljenost i gdje više ima konzumenata struje, nadam se da će to bit riješeno prije zime i da neće bit nestajanja strujeavenija wrote: Kaze Kaknjo da ce se vratiti 300 starih korisnika jer su vidjeli da je ipak sa grijanjem bolje..
-
Mustang1
#21342 Re: Zeničani
Nece biti rijeseno ne nadajte se dzaba
Kad je kod nas ista bilo rijeseno. Bit ce obavijesti, nismo ocekivali toliko korisnika grijanja na struju. Nismo ocekivali ovako veliku hladnocu.. I ostale vrste neocekivanja 
- Ja_Ja
#21343 Re: Zeničani
Grijanje nece biti rijeseno najmanje do slijedece grijne sezone ako i tada. Ove zime ce opet biti toplo hladno s pucanjem cijevi po Mittalu. Sad za sad ko god moze treba da bjezi sa gradskog dok se novi sistem ne uvede.
-
kakavdanakneiskustvu
#21344 Re: Zeničani
Throttle wrote:Vratit ce malo morgen, ja koga god znam da se iskljucio ne pomislja da se vrati i ovisi o nekom poluraspadnutom sistemu koji crkne kad je najveci minus i tako unazad godinama... Za proslu sezonu sam uštedio preko 300KM grijući se na struju, a temperatura u stanu nije padala nikad ispod 22 osim noću kad je bila 19 stepeni... Problem će biti sa elektro mrežom, pogotovo u centru grada gdje je gušća naseljenost i gdje više ima konzumenata struje, nadam se da će to bit riješeno prije zime i da neće bit nestajanja strujeavenija wrote: Kaze Kaknjo da ce se vratiti 300 starih korisnika jer su vidjeli da je ipak sa grijanjem bolje..
samo će da ne kažem ko se vratiti na zagrijavanje stambenog prostora gradskim grijanjem ako je već to isto grijanje isključio i našao neki drugi način zagrijavanja
-
ELMauro
#21345 Re: Zeničani
Grijanje definitivno neće biti riješeno ove sezone, ponoviće se apsolutno prošla sezona jer su skroz minimalni radovi odrađeni na kotlovima, meni daidža lično radio neke radove, kaže zvali ih 3 puta da intervenišu od kraja sezone, zadnji put u julu... tako da pripremite si konvektore i kada ga crkne kotao upalite po potrebi i molimo se svi da ne bude onolikih minusa kao zimus...
- triconja
#21346 Re: Zeničani
Cekaj malo, kolika je snaga tih elektricnih grijalica? 10+ kW?
-
Throttle
#21347 Re: Zeničani
Konvektor 2kW grije 20m2triconja wrote:Cekaj malo, kolika je snaga tih elektricnih grijalica? 10+ kW?
-
kakavdanakneiskustvu
#21348 Re: Zeničani
.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 23/08/2017 20:24, edited 1 time in total.
-
Mustang1
#21349 Re: Zeničani
Ovi ponikli na zenickom asfaltu?kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.eurohoops.net/en/fiba/499968 ... hall-fame/
-
kakavdanakneiskustvu
#21350 Re: Zeničani
Mustang1 wrote:Ovi ponikli na zenickom asfaltu?kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.eurohoops.net/en/fiba/499968 ... hall-fame/Smanji broj tabova otvorenih pa da ne mijesas teme
ups,koja greška