GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sodom1

#21326 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

Auu sto ste se nasli
dva losa ubise Milosa :lol: :lol:
( cuj ja mudrujem , ja napisao samo ono sto vi ponavljate)
славянин

#21327 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by славянин »

Sodom1 wrote:Auu sto ste se nasli
dva losa ubise Milosa :lol: :lol:
( cuj ja mudrujem , ja napisao samo ono sto vi ponavljate)
Imam osjecaj da jedno od to dvoje radi u drzavnoj sluzbi a drugo u Grasu :lol:
man_464

#21328 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Jastaradi, evo lajv iz kabine vozača.

Joj sto ne mogu ovog milionitog ponavljanja joj radite u grasu. Kad neko podrzi gras odmah radi u njemu aahahahaha.

Ograničeno razmišljanje.

Ali vi i dalje mislite da je tako. :lol:
SSemir

#21329 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by SSemir »

man_464 wrote:Klima u gradskom prevozu spada u ekstra dodatke i uslovno rečeno luksuz.?
Tako se razmisljalo u 1980tim, i sad u nekim nerazvijenim azijskim i africkim zemljama...tako u 2018toj razmisljaju uhljebi iz gras.bravo
bumerangss

#21330 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bumerangss »

Vala ljepota vidjeti ove "novije" turske buseve pa gore piše BOljakov Potok - Otoka kako i treba :D

I u 23 mislim da je broj busa 299 radi klima i to je milina voziti se :)

Hajde ba GRAS trznite se malo, iako sam ja cesto kriticar istoga, ipak bih volio da opstane i ojaca :bih:
man_464

#21331 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Jes jes... Pise ispravno.

Radila klima i kod 299, a sad je njegova posada prešla na 369 novog... Isto radi klima...

I nas za Boljakov radi klima, ali ne pale, ja sam jedan dan potrefio pa je hladilo....
thekupus

#21332 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by thekupus »

Sto ne pale, to dodatno opterecava motor?
Sodom1

#21333 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

Kazu samo na komercijali ,tamo se placa karta
vješalica

#21334 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

man_464 wrote:Jastaradi, evo lajv iz kabine vozača.

Joj sto ne mogu ovog milionitog ponavljanja joj radite u grasu. Kad neko podrzi gras odmah radi u njemu aahahahaha.

Ograničeno razmišljanje.

Ali vi i dalje mislite da je tako. :lol:
Argumenti su cudo
A znaju srati i druge teme otvarati kad imaju problema na medjunarodnim ili medjugradskim linijama
Te vaki su te naki su
Lakrdija
Sodom1

#21335 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

Ko lakrdija? GRAS :D
man_464

#21336 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

thekupus wrote:Sto ne pale, to dodatno opterecava motor?
Vidim, nešto smo konačno naučili.
Sodom1 wrote:Kazu samo na komercijali ,tamo se placa karta
Da se malo voziš sa 31e vidio bi da su tu upravo 3 autobusa kod GRAS-a bez klime, ovi turski voze na svim linijama, samo ne na komercijali.
Rade na: 43,32,18,22,15b,22a,15,46,23,24,20,47,23c.....
mayab

#21337 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mayab »

Gledaj ti ološa ljudskog, onog najsmrdljivijeg....
Priča je slična - nakon što su kupili i poništili karte, nekoliko turista iz Turske sjelo je dva mjesta ispred mene. Na zahtjev kontrolora, pokazali su mu tek poništene karte. Međutim, njihov grijeh je bio to što su turisti!

Kontrolor je prvo vješto pokušao iznuditi pasoše, kojim bi ih kasnije ucjenjivao, a onda i napisati kazne. Kazne za uredno plaćenu i tek poništenu kartu...

Uplašenim turistima sam prišao izvinjavajući se u ime svih nas, ako im je to išta značilo, te kazao da izađu na vrata na koja ja izlazim bez plaćanja ičega. Upozorio sam ih da ne pomisle ostaviti svoj pasoš ili drugi dokument ma kako „strašno“ kontrolor izgledao u toku njihove sljedeće vožnje.

Ako su uopće i ostali u Sarajevu poslije ovog incidenta...

Obraz države za 20 KM
Ista scena, samo drugi kontrolori već kroz par sati – ponovo su pokušali naplatiti kazne grupi turista iako su imali uredno kupljene i poništene karte. Na svu sreću, bilo nas je više koji smo reagovali. Obraz države prodao se za 20 maraka
.

KOMPLETAN TEKST na linku ispod

http://balkans.aljazeera.net/blog/sramo ... a-tramvaja
insaneinthebrain

#21338 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by insaneinthebrain »

govna usrana. lesinari u crnom :roll:
man_464

#21339 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

1. Ko je svjedok da su karte kupljene?
2. Ko je svjedok da karte nisu kupljene?

3. Ko je svjedok da su poništene?
4. Ko je svjedok da nisu poništene?

Nazalost cesto turisti kupe kartu, pa iako na istoj na engleskom pise da se treba poništiti, to i ne urade.

A sto je jos gore ima i ovih slučajeva sigurno. Bio sam jednom svjedok. Svima po 26.60 kazne jer su svi ubacivali karte u aparat koji je "pištao" nakon vraćanja karte ali je bio blokiran i nije poništavao.

Ruzna slika grada u startu.
Dodjes u grad autobuska stanica ko štala, zeljeznicka puna migranata. Udjes u tramvaj i onda jos i ovo...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21340 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

To ti je slika i prilika gras-ovaca, zaposlilo se na hiljade peštarskih šošona, bonton izucen od A do Ž..... :mrgreen:
insaneinthebrain

#21341 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by insaneinthebrain »

man_464 wrote:1. Ko je svjedok da su karte kupljene?

Nazalost cesto turisti kupe kartu, pa iako na istoj na engleskom pise da se treba poništiti, to i ne urade.

A sto je jos gore ima i ovih slučajeva sigurno. Bio sam jednom svjedok. Svima po 26.60 kazne jer su svi ubacivali karte u aparat koji je "pištao" nakon vraćanja karte ali je bio blokiran i nije poništavao.

Dodjes u grad autobuska stanica ko štala, zeljeznicka puna migranata. Udjes u tramvaj i onda jos i ovo...
cuj ko je svjedok, ja sam licno bio svjedok bar pet puta kad su fatali turiste i peglali ih zbog karti
man_464

#21342 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Sasvim logicno da te neko "pegla" ako nisi validirao kartu.

Ako jesi regularan 100% neces dozvoliti da te levati. Pasoš ne daš jer takav dokument kontrola naplate nema pravo da ti trazi. Drzavljane BiH kontrola naplate moze legitimisati jer je tako po novom Zakonu od ove godine. (Mislim na davanje lične karte)
Logovan

#21343 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

Pored svih maltretiranja turista od strane revizora, da ne kažem jebanja u zdrav mozak, ti se nađeš ovdje i napišeš kako turisti kupe kartu i ne ponište je. Valjda hoćeš da kažeš da je namjerno ne ponište. :-) I fol često se dešava, ma daj....

I kako ko je svjedok da su poništene? Svjedoci su mnogi, ali revizor ide po svom, ide na pljačku, tako da džaba svjedoci.
Sodom1

#21344 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
man_464

#21345 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Logovan wrote:

Pored svih maltretiranja turista od strane revizora, da ne kažem jebanja u zdrav mozak, ti se nađeš ovdje i napišeš kako turisti kupe kartu i ne ponište je. Valjda hoćeš da kažeš da je namjerno ne ponište. :-) I fol često se dešava, ma daj....

I kako ko je svjedok da su poništene? Svjedoci su mnogi, ali revizor ide po svom, ide na pljačku, tako da džaba svjedoci.
Naći ću se uvijek, samo zbog Vas.

Naravno da je ne ponište. Sve zavisi kako ces to tumačiti. Broj 1. Ne znaju pa ne ponište. Ali nadje se kontrola i oni kontaju: pise na karti da se treba poništiti, ovi nisu to uradili. Karta nije ispravna, slijedi kazna.

Pitam te ko je svjedok, dakle, kao i obicno napisana je samo je jedna strana događaja. Drugu ili niko nista ne pita, a i da pita svi bi rekli, ko ih šiša....

Revizor sigurno ne ide na pljačku ako nema bilo kakav osnov da "pljačka" tj ispunjava svoj radni zadatak i kazni one koji nemaju kartu ili ista nije validna, ako je ima neko.
Sodom1

#21346 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

Neka te veceras. Kasno je , idi spavaj
Logovan

#21347 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

man_464 wrote: Naći ću se uvijek, samo zbog Vas.

Naravno da je ne ponište. Sve zavisi kako ces to tumačiti. Broj 1. Ne znaju pa ne ponište. Ali nadje se kontrola i oni kontaju: pise na karti da se treba poništiti, ovi nisu to uradili. Karta nije ispravna, slijedi kazna.

Pitam te ko je svjedok, dakle, kao i obicno napisana je samo je jedna strana događaja. Drugu ili niko nista ne pita, a i da pita svi bi rekli, ko ih šiša....

Revizor sigurno ne ide na pljačku ako nema bilo kakav osnov da "pljačka" tj ispunjava svoj radni zadatak i kazni one koji nemaju kartu ili ista nije validna, ako je ima neko.
I koliko je takvih koji ne ponište, a koliko je onakvih koji ponište ili misle da su poništili, a budu napadnuti od revizora? Siguran sam da je daleko više ovakvih drugih slučajeva. Od 1000 turista koliko je onih koji namjerno ne ponište? Ako ih je 10, evo ja ću se sam banovati. :-) :D Ispadoše turisti koji ne ponište kartu veći problem od revizora. Pa Bože dragi.....

Revizori inače fini ljudi, ne pljačkaju, uvijek uz svoje građane, ispunjavaju radne zadatke, kažnjavaju sve koje uhvate..... 8-) E moj ti, ne prodaji mi šuplje priče.

Po ovom tvom u vezi revizora, rekao bih da smo u Madridu, Beču ili šta ja znam, ali ne, u Sarajevu sam, dobro znam šta se dešava. Dobro znam da gledaju kako opljačkati turiste, starije ljude koji pojma nemaju ni kako se zovu, a kamoli šta drugo, djevojke i sve ostale za koje vide da mogu maznuti koju marku. Dobro znam da ne ispunjavaju svoje zadatke. I ne kažnjavaju sve koji nemaju kartu, nego biraju koga će kazniti, a koga neće. Vrlo je lako shvatiti koju grupu ljudi u većini slučajeva izbjegnu.
Ima li potrebe da govorim o traženju pasoša od ovih "divnih ljudi"? Ili ima li potrebe da govorim oko priče da ako ne platiš kaznu, nećeš moći izvaditi nijedan dokument? Ima još ovakvih budalaština na koje su spremni.

Ja ti rekoh ko je svjedok, odnosno svjedoci.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21348 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by konektovan »

Man 464 je grasov uhljeb, ili mu babko radi i rovari u njemu, više ofir :-) an postao braneci neodbranjivo......
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#21349 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Revizori su najveća gamad. Nisam ni jednog normalnog sreo.
man_464

#21350 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

konektovan wrote:Man 464 je grasov uhljeb, ili mu babko radi i rovari u njemu, više ofir :-) an postao braneci neodbranjivo......
Samo nastavi da mislis tako. Bice ti lakse. :lol:
Logovan wrote:
man_464 wrote: Naći ću se uvijek, samo zbog Vas.

I koliko je takvih koji ne ponište, a koliko je onakvih koji ponište ili misle da su poništili, a budu napadnuti od revizora? Siguran sam da je daleko više ovakvih drugih slučajeva. Od 1000 turista koliko je onih koji namjerno ne ponište? Ako ih je 10, evo ja ću se sam banovati. :-) :D Ispadoše turisti koji ne ponište kartu veći problem od revizora. Pa Bože dragi.....

Revizori inače fini ljudi, ne pljačkaju, uvijek uz svoje građane, ispunjavaju radne zadatke, kažnjavaju sve koje uhvate..... 8-) E moj ti, ne prodaji mi šuplje priče.

Po ovom tvom u vezi revizora, rekao bih da smo u Madridu, Beču ili šta ja znam, ali ne, u Sarajevu sam, dobro znam šta se dešava. Dobro znam da gledaju kako opljačkati turiste, starije ljude koji pojma nemaju ni kako se zovu, a kamoli šta drugo, djevojke i sve ostale za koje vide da mogu maznuti koju marku. Dobro znam da ne ispunjavaju svoje zadatke. I ne kažnjavaju sve koji nemaju kartu, nego biraju koga će kazniti, a koga neće. Vrlo je lako shvatiti koju grupu ljudi u većini slučajeva izbjegnu.
Ima li potrebe da govorim o traženju pasoša od ovih "divnih ljudi"? Ili ima li potrebe da govorim oko priče da ako ne platiš kaznu, nećeš moći izvaditi nijedan dokument? Ima još ovakvih budalaština na koje su spremni.

Ja ti rekoh ko je svjedok, odnosno svjedoci.
Dokument sigurno neces moci "izvaditi" ako ti uz doplatnu kartu dodje i kazna od 50 maraka za voznju bez karte napisana by: MUP. Ako platis doplatnu na licu mjesta nema veze sa procesom MUP i to je to.

O biranju koga ce kazniti se da diskutovati, tu se moram složiti da se biraju manje agresivne i manje "opasne" grupe. Sa tim apsolutno imam problem, jer bi pravila trebala da vrijede za sve podjednako. Za učenika, penzionera, radnika, turista, muškarca, ženu.....

Sigurno nismo u Beču, niti bilo sta slično, jer tamo logično nemaš šanse ni u snu pomisli da probas da se vozis bez karte, a kazne su puno vece, usudim se reći i drakonske.

U suštini, ko moze reci da konkretno clanak o kojem diskutujemo nije šuplja prica?
Post Reply