dva losa ubise Milosa
( cuj ja mudrujem , ja napisao samo ono sto vi ponavljate)
Imam osjecaj da jedno od to dvoje radi u drzavnoj sluzbi a drugo u GrasuSodom1 wrote:Auu sto ste se nasli
dva losa ubise Milosa![]()
( cuj ja mudrujem , ja napisao samo ono sto vi ponavljate)
Tako se razmisljalo u 1980tim, i sad u nekim nerazvijenim azijskim i africkim zemljama...tako u 2018toj razmisljaju uhljebi iz gras.bravoman_464 wrote:Klima u gradskom prevozu spada u ekstra dodatke i uslovno rečeno luksuz.?
Argumenti su cudoman_464 wrote:Jastaradi, evo lajv iz kabine vozača.
Joj sto ne mogu ovog milionitog ponavljanja joj radite u grasu. Kad neko podrzi gras odmah radi u njemu aahahahaha.
Ograničeno razmišljanje.
Ali vi i dalje mislite da je tako.
Vidim, nešto smo konačno naučili.thekupus wrote:Sto ne pale, to dodatno opterecava motor?
Da se malo voziš sa 31e vidio bi da su tu upravo 3 autobusa kod GRAS-a bez klime, ovi turski voze na svim linijama, samo ne na komercijali.Sodom1 wrote:Kazu samo na komercijali ,tamo se placa karta
.Priča je slična - nakon što su kupili i poništili karte, nekoliko turista iz Turske sjelo je dva mjesta ispred mene. Na zahtjev kontrolora, pokazali su mu tek poništene karte. Međutim, njihov grijeh je bio to što su turisti!
Kontrolor je prvo vješto pokušao iznuditi pasoše, kojim bi ih kasnije ucjenjivao, a onda i napisati kazne. Kazne za uredno plaćenu i tek poništenu kartu...
Uplašenim turistima sam prišao izvinjavajući se u ime svih nas, ako im je to išta značilo, te kazao da izađu na vrata na koja ja izlazim bez plaćanja ičega. Upozorio sam ih da ne pomisle ostaviti svoj pasoš ili drugi dokument ma kako „strašno“ kontrolor izgledao u toku njihove sljedeće vožnje.
Ako su uopće i ostali u Sarajevu poslije ovog incidenta...
Obraz države za 20 KM
Ista scena, samo drugi kontrolori već kroz par sati – ponovo su pokušali naplatiti kazne grupi turista iako su imali uredno kupljene i poništene karte. Na svu sreću, bilo nas je više koji smo reagovali. Obraz države prodao se za 20 maraka
cuj ko je svjedok, ja sam licno bio svjedok bar pet puta kad su fatali turiste i peglali ih zbog kartiman_464 wrote:1. Ko je svjedok da su karte kupljene?
2. Ko je svjedok da karte nisu kupljene?
3. Ko je svjedok da su poništene?
4. Ko je svjedok da nisu poništene?
Nazalost cesto turisti kupe kartu, pa iako na istoj na engleskom pise da se treba poništiti, to i ne urade.
A sto je jos gore ima i ovih slučajeva sigurno. Bio sam jednom svjedok. Svima po 26.60 kazne jer su svi ubacivali karte u aparat koji je "pištao" nakon vraćanja karte ali je bio blokiran i nije poništavao.
Ruzna slika grada u startu.
Dodjes u grad autobuska stanica ko štala, zeljeznicka puna migranata. Udjes u tramvaj i onda jos i ovo...
Pored svih maltretiranja turista od strane revizora, da ne kažem jebanja u zdrav mozak, ti se nađeš ovdje i napišeš kako turisti kupe kartu i ne ponište je. Valjda hoćeš da kažeš da je namjerno ne ponište.man_464 wrote:1. Ko je svjedok da su karte kupljene?
Nazalost cesto turisti kupe kartu, pa iako na istoj na engleskom pise da se treba poništiti, to i ne urade.
A sto je jos gore ima i ovih slučajeva sigurno. Bio sam jednom svjedok. Svima po 26.60 kazne jer su svi ubacivali karte u aparat koji je "pištao" nakon vraćanja karte ali je bio blokiran i nije poništavao.
Dodjes u grad autobuska stanica ko štala, zeljeznicka puna migranata. Udjes u tramvaj i onda jos i ovo...
Naći ću se uvijek, samo zbog Vas.Logovan wrote:Pored svih maltretiranja turista od strane revizora, da ne kažem jebanja u zdrav mozak, ti se nađeš ovdje i napišeš kako turisti kupe kartu i ne ponište je. Valjda hoćeš da kažeš da je namjerno ne ponište.man_464 wrote:1. Ko je svjedok da su karte kupljene?
Dodjes u grad autobuska stanica ko štala, zeljeznicka puna migranata. Udjes u tramvaj i onda jos i ovo...I fol često se dešava, ma daj....
I kako ko je svjedok da su poništene? Svjedoci su mnogi, ali revizor ide po svom, ide na pljačku, tako da džaba svjedoci.
I koliko je takvih koji ne ponište, a koliko je onakvih koji ponište ili misle da su poništili, a budu napadnuti od revizora? Siguran sam da je daleko više ovakvih drugih slučajeva. Od 1000 turista koliko je onih koji namjerno ne ponište? Ako ih je 10, evo ja ću se sam banovati.man_464 wrote: Naći ću se uvijek, samo zbog Vas.
Naravno da je ne ponište. Sve zavisi kako ces to tumačiti. Broj 1. Ne znaju pa ne ponište. Ali nadje se kontrola i oni kontaju: pise na karti da se treba poništiti, ovi nisu to uradili. Karta nije ispravna, slijedi kazna.
Pitam te ko je svjedok, dakle, kao i obicno napisana je samo je jedna strana događaja. Drugu ili niko nista ne pita, a i da pita svi bi rekli, ko ih šiša....
Revizor sigurno ne ide na pljačku ako nema bilo kakav osnov da "pljačka" tj ispunjava svoj radni zadatak i kazni one koji nemaju kartu ili ista nije validna, ako je ima neko.
Samo nastavi da mislis tako. Bice ti lakse.konektovan wrote:Man 464 je grasov uhljeb, ili mu babko radi i rovari u njemu, više ofiran postao braneci neodbranjivo......
Dokument sigurno neces moci "izvaditi" ako ti uz doplatnu kartu dodje i kazna od 50 maraka za voznju bez karte napisana by: MUP. Ako platis doplatnu na licu mjesta nema veze sa procesom MUP i to je to.Logovan wrote:I koliko je takvih koji ne ponište, a koliko je onakvih koji ponište ili misle da su poništili, a budu napadnuti od revizora? Siguran sam da je daleko više ovakvih drugih slučajeva. Od 1000 turista koliko je onih koji namjerno ne ponište? Ako ih je 10, evo ja ću se sam banovati.man_464 wrote: Naći ću se uvijek, samo zbog Vas.
Naravno da je ne ponište. Sve zavisi kako ces to tumačiti. Broj 1. Ne znaju pa ne ponište. Ali nadje se kontrola i oni kontaju: pise na karti da se treba poništiti, ovi nisu to uradili. Karta nije ispravna, slijedi kazna.
Pitam te ko je svjedok, dakle, kao i obicno napisana je samo je jedna strana događaja. Drugu ili niko nista ne pita, a i da pita svi bi rekli, ko ih šiša....
Revizor sigurno ne ide na pljačku ako nema bilo kakav osnov da "pljačka" tj ispunjava svoj radni zadatak i kazni one koji nemaju kartu ili ista nije validna, ako je ima neko.![]()
Ispadoše turisti koji ne ponište kartu veći problem od revizora. Pa Bože dragi.....
Revizori inače fini ljudi, ne pljačkaju, uvijek uz svoje građane, ispunjavaju radne zadatke, kažnjavaju sve koje uhvate.....E moj ti, ne prodaji mi šuplje priče.
Po ovom tvom u vezi revizora, rekao bih da smo u Madridu, Beču ili šta ja znam, ali ne, u Sarajevu sam, dobro znam šta se dešava. Dobro znam da gledaju kako opljačkati turiste, starije ljude koji pojma nemaju ni kako se zovu, a kamoli šta drugo, djevojke i sve ostale za koje vide da mogu maznuti koju marku. Dobro znam da ne ispunjavaju svoje zadatke. I ne kažnjavaju sve koji nemaju kartu, nego biraju koga će kazniti, a koga neće. Vrlo je lako shvatiti koju grupu ljudi u većini slučajeva izbjegnu.
Ima li potrebe da govorim o traženju pasoša od ovih "divnih ljudi"? Ili ima li potrebe da govorim oko priče da ako ne platiš kaznu, nećeš moći izvaditi nijedan dokument? Ima još ovakvih budalaština na koje su spremni.
Ja ti rekoh ko je svjedok, odnosno svjedoci.