Pa nek ti ubace boju i pregledaju ima li curenja. Nije to neka naukaKataklinger wrote:Punio klimu prosle godine kod nekih momaka na Dobrinji, prije Merkatora desno u ulici (kod nekog nargila bara). Hladio super mjesec dana i popustilo. Odvezem im ponovo, oni urade punjenje klime besplatno ovaj put, i ista prica. Bit ce da i kod mene negdje pusta ili je nesto rikavela. Gdje da odvezem lava da se uradi dobrar pregled klima sistema? Ne bih da mi caprka neko napamet, vec da zna sta radi...
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#21326 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
Kataklinger
#21327 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da ali gdje? Klima centar? Komel? Ovaj, onaj?Throttle wrote:Pa nek ti ubace boju i pregledaju ima li curenja. Nije to neka naukaKataklinger wrote:Punio klimu prosle godine kod nekih momaka na Dobrinji, prije Merkatora desno u ulici (kod nekog nargila bara). Hladio super mjesec dana i popustilo. Odvezem im ponovo, oni urade punjenje klime besplatno ovaj put, i ista prica. Bit ce da i kod mene negdje pusta ili je nesto rikavela. Gdje da odvezem lava da se uradi dobrar pregled klima sistema? Ne bih da mi caprka neko napamet, vec da zna sta radi...
-
Throttle
#21328 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne znam za servise po Sarajevu, to nek ti neko predlozi po iskustvu al vjerujem da ce svi to odradit ok, ubace boju, UV lampa i lagano. Il ako malo curi skroz onda dodjes za par dana. Nije velika rupa dok drzi pritisak mjesec dana pa ce bit teze naci vjerovatno
-
Posmatrac_007
#21329 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gdje je najpovoljnije kupiti set kvačila za golfa 4 tdi i da ima neki popust po mogućnosti koji se može ostvariti kada dio kupuje obični kupac a ne majstor?
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21330 Re: Pitamo Mehanicare ?
Euromotorio...Posmatrac_007 wrote:Gdje je najpovoljnije kupiti set kvačila za golfa 4 tdi i da ima neki popust po mogućnosti koji se može ostvariti kada dio kupuje obični kupac a ne majstor?
Unaprijed hvala
-
NediM17
#21331 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zna istocnjak sta car vecera, a da ne zna dje su najpovoljniji dijelovi. Tako mu je kad vozi francuza. 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#21332 Re: Pitamo Mehanicare ?
A za 20 godina staza, nikad kvacilo nisam kupio, tj. promjenio...NediM17 wrote:Zna istocnjak sta car vecera, a da ne zna dje su najpovoljniji dijelovi. Tako mu je kad vozi francuza.
-
Zeleni12
#21333 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako moze pomoci, ja sam jesenas na golfu 4 SDI, kad mi je pukao japanski sesir, mjenjao samo lamelu, neku lijevu i kad se auto zagrije, nakon 30 do 40 minuta, prilikom kretanja iz mjesta, treslo se.. ali samo iz mjesta, a prilom saltanja u visim brzinama, nije toga bilo...a razlog je losa lamela, koja se kad se zagrijala, lijepila za zamajac i dokazilo je do trenja i tresenja...stavljen komplet set kvacila i problem rijesen...channel10 wrote:Sta.mislite sta.bi moglo biti?Kad krecem motor mi.se zatrese ( i mjenjac). Imam osjecaj kao da gume zaslajdraju. Ista stvar kao i.kad u rikverc hocu krenuti.
Auto dobro vuce i imam osjecaj da i kad vozim lagano cetvrtom po ravnom, ako pustim gas, da ako ne ide.dovoljnom brzinom, opet zatrese motor.
Sta.bi moglo biti, bobina ili lamela ili mozda korpa? Nosac motora?
Auto laguna 1, benzin.
- drug_profi
#21334 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jesam ja na Yugi. 33 godine vozacka. 110 maraka sa rukama bilo sve...konektovan wrote:A za 20 godina staza, nikad kvacilo nisam kupio, tj. promjenio...NediM17 wrote:Zna istocnjak sta car vecera, a da ne zna dje su najpovoljniji dijelovi. Tako mu je kad vozi francuza.
-
channel10
#21335 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sacekat cu malo da vidim kako se ponasa auto, pa tek.onda rjesavati problem. Vjerovatno je do lamele, mada mislim da moze biti i nosac motora.Zeleni12 wrote:Ako moze pomoci, ja sam jesenas na golfu 4 SDI, kad mi je pukao japanski sesir, mjenjao samo lamelu, neku lijevu i kad se auto zagrije, nakon 30 do 40 minuta, prilikom kretanja iz mjesta, treslo se.. ali samo iz mjesta, a prilom saltanja u visim brzinama, nije toga bilo...a razlog je losa lamela, koja se kad se zagrijala, lijepila za zamajac i dokazilo je do trenja i tresenja...stavljen komplet set kvacila i problem rijesen...channel10 wrote:Sta.mislite sta.bi moglo biti?Kad krecem motor mi.se zatrese ( i mjenjac). Imam osjecaj kao da gume zaslajdraju. Ista stvar kao i.kad u rikverc hocu krenuti.
Auto dobro vuce i imam osjecaj da i kad vozim lagano cetvrtom po ravnom, ako pustim gas, da ako ne ide.dovoljnom brzinom, opet zatrese motor.
Sta.bi moglo biti, bobina ili lamela ili mozda korpa? Nosac motora?
Auto laguna 1, benzin.
Sto se tice.lamele, auto moze i iz druge i iz trece krenuti. Sacekat cu jos.malo.
-
Throttle
#21336 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja mislim da je prije nosac motora il mjenjaca nego nesto oko kvacila
Digni haubu, zategni rucnu, nek neko gleda u motor a ti ga trzaj na kvacilu kao da ces krenut, probaj u prvoj i u rikvercu
Ako se puno ljulja do nosaca je. Pogotovo ako lupa, znaci da je jedan il vise nosaca propalo skroz
Digni haubu, zategni rucnu, nek neko gleda u motor a ti ga trzaj na kvacilu kao da ces krenut, probaj u prvoj i u rikvercu
Ako se puno ljulja do nosaca je. Pogotovo ako lupa, znaci da je jedan il vise nosaca propalo skroz
- Yenna
#21337 Re: Pitamo Mehanicare ?
Radila isto prije 2 godine. Klima centar Butmir.Kataklinger wrote:Da ali gdje? Klima centar? Komel? Ovaj, onaj?Throttle wrote:Pa nek ti ubace boju i pregledaju ima li curenja. Nije to neka naukaKataklinger wrote:Punio klimu prosle godine kod nekih momaka na Dobrinji, prije Merkatora desno u ulici (kod nekog nargila bara). Hladio super mjesec dana i popustilo. Odvezem im ponovo, oni urade punjenje klime besplatno ovaj put, i ista prica. Bit ce da i kod mene negdje pusta ili je nesto rikavela. Gdje da odvezem lava da se uradi dobrar pregled klima sistema? Ne bih da mi caprka neko napamet, vec da zna sta radi...
Napunjena klima nakon toga i garancija, sve bilo ok.
Ove godine bi morala napuniti opet.
- skafiskafsnjak
#21338 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad smo kod klime... kazu svako 3 godine otprilike pune.
Jel puniti tako ili cekati da prestane hladiti?
Neki kazu da ne valja ni do kraja isprazniti...
- nivla
#21339 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne diraj dok radi, to da ima auta u garanciji bi to redovno radila, a ne radi, ubleha da placas, dezinfekcija je druga stvarskafiskafsnjak wrote:Kad smo kod klime... kazu svako 3 godine otprilike pune.
- skafiskafsnjak
#21340 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja 2016te punio i dezinfekciju radio... od tad nista, hladi ok ahha. Siguran sam da bi bolje hladila da napunim...tada 2016 je isto hladila, neka akcija bila haj rekoh odradit cu. E kad sam napunio, tek onda vidio kako nije hladila hahaahah.nivla wrote:ne diraj dok radi, to da ima auta u garanciji bi to redovno radila, a ne radi, ubleha da placas, dezinfekcija je druga stvarskafiskafsnjak wrote:Kad smo kod klime... kazu svako 3 godine otprilike pune.
Al sad za sad ne diram nista haha
-
channel10
#21341 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sljedece sedmice moram kuglu mijenjati, pa cu tada i to isprobati (ako vec majstor ne utvrdi na licu mjesta kad bude pregledao auto). HvalaThrottle wrote:Ja mislim da je prije nosac motora il mjenjaca nego nesto oko kvacila
-
NediM17
#21342 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel i kod kuce frizidere dopunjavate godisnje? Cim se mora dopunjavati znaci da nesto ne valja, sistem je negdje porozan. Ali lakse cvaju godisnje dati, nego popraviti kvar. 
- BaDa
#21343 Re: Pitamo Mehanicare ?
kod mene kako izgleda stvarno problem do dizni jutros majstor stavio druge dizne i evo cijeli dan vozam i testiram nasuo goriva kao prije trenutno presao 145km i potrosnja je ok nije se ispraznio 
-
profatr
#21344 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod auto klime je normalno da se gubi 10-20% plina godišnje, a hladnjak ne hoda po cesti, grbama i rupama.NediM17 wrote:Jel i kod kuce frizidere dopunjavate godisnje? Cim se mora dopunjavati znaci da nesto ne valja, sistem je negdje porozan. Ali lakse cvaju godisnje dati, nego popraviti kvar.
- amar1994
#21345 Re: Pitamo Mehanicare ?
da je tako pisalo bi u knjizici da se svaki drugi ili treci servis radi i servis klime...
- Bakir1
#21346 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod mene je auto 2005 godina, tj sad kod starog, klima nikad nije dirana, radi kao i prvi dan...
- amar1994
#21347 Re: Pitamo Mehanicare ?
bjez Bakire,nemas pojma,mora se to servisirat i sarafat

- nivla
#21348 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma radi mu eco mode, ne hladi
nije auto ali na poslu mmitsubishi klime od server sale rade 15 godina, svasta se moralo raditi(elektronika, senzori) ali nikad nije dopunjen plin, ista je tehnologija i na autima, ako ne hladi kako treba moze biti kompresor, da negdje pusta, da je hladnjak propao, a dopunjavati je u suprotnom ne treba, to je samo reklama da se cesto posjecuju ovi centri koji nekad znaju jednaku kolicinu koju su izvukli vratiti u sistem
nije auto ali na poslu mmitsubishi klime od server sale rade 15 godina, svasta se moralo raditi(elektronika, senzori) ali nikad nije dopunjen plin, ista je tehnologija i na autima, ako ne hladi kako treba moze biti kompresor, da negdje pusta, da je hladnjak propao, a dopunjavati je u suprotnom ne treba, to je samo reklama da se cesto posjecuju ovi centri koji nekad znaju jednaku kolicinu koju su izvukli vratiti u sistem
-
NediM17
#21349 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko to dodje po racunici profesorskoj 14 x 10-20%= 140-280%, hljeba nisi imao...MLogo brate. Jos da im smijes kazati koje auto je u pitanju.Bakir1 wrote:Kod mene je auto 2005 godina, tj sad kod starog, klima nikad nije dirana, radi kao i prvi dan...
-
Naslovnica
#21350 Re: Pitamo Mehanicare ?
Niđe veze. Plin je u zatvorenom sistemu i nije normalno da se gubi ni 1%.profatr wrote:Kod auto klime je normalno da se gubi 10-20% plina godišnje, a hladnjak ne hoda po cesti, grbama i rupama.NediM17 wrote:Jel i kod kuce frizidere dopunjavate godisnje? Cim se mora dopunjavati znaci da nesto ne valja, sistem je negdje porozan. Ali lakse cvaju godisnje dati, nego popraviti kvar.