SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#21326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

made_in_sarajevo wrote:Za crne hronike mi je vala, bruda argelini koliko vidim po slikama vracen u policiju i to ni manje ni vise nego u SPJ ili ga beretke.

Drzava na nivou 8-)
Koji ba bruda?
julisiz es grant

#21327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

smijesni_ste wrote:
made_in_sarajevo wrote:Za crne hronike mi je vala, bruda argelini koliko vidim po slikama vracen u policiju i to ni manje ni vise nego u SPJ ili ga beretke.

Drzava na nivou 8-)
Kamo sreće da je jedini...eno onaj bruda što je učestvovao u ubistvu Amara Mistrića se takodjer naslikava, malo Tajland, malo iftar, malo skupa auta :(....kontam da se tvoj post više odnosio na državu koja ga je vratila na posao, ali eto da i ja malo sebi oduška dam :D
Koji od njih?
smijesni_ste

#21328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Pa onaj drugi..Herak..Vuk je još u zatvoru (barem se nadam) :o
brat moj

#21329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by brat moj »

jašta je jos 5+
zipoo

#21330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

Pa Herak od kada je izasao dobro stoji. Mada je normala lik, da nisam znao sta je uradio ne bi nikad povjerovao da je uradio sto je uradio.
insomnia78

#21331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Sa sjevera ide huk
al-em

#21332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by al-em »

Vuk je vani ubrzo.
studiorum_tuzlaensis

#21333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

Fakat, dok se okreneš prođu godine... Tako ćeš skontat da će i Gaši vani brzo itd. itd.. :D Jedino će Zika i Laki izać u vrijeme holograma i dobu elektronske naplate GRAS karata :lol:
Koshpa

#21334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Koshpa »

neki je "belaj" izgleda bio na Dobrinji, pusnjava itd....
zateznistub

#21335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Neko sranje na dzadi aerodrom-Lukavica blokirana totalno, policije ko u kafani, vatrogasci... Neki bijeli kombi...
vješalica

#21336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Lafo lokusaj kradje vozila
Da je necija sklopocija dvojkara ne bi tako bilo
Al et
UterivacDugoga

#21337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by UterivacDugoga »

To sto se desilo da su jos se ne zna tacno 2 ili 3 lika navodno sa crnim audijem pokusali da klepe jedno auto tu sa parkinga.Policijska patrola ih je zatekla na licu mjesta,medjutim ovi su odmah poceli da rokaju po policiji,ispucali cijeli okvir i dali se u bijeg.Policija je uzvratila ali koliko efikasno nagadjanja su sad za sad.Premda jake policijske snage su dosle na lice mjesta bukvalno par sekundi nakon pucnjave,ovi koji su zapucali prema policiji uspjeli su da se ispale prema Kuli (Lukavica) sa autom kojim su dosli.Ni policija nije vjerovatno ocekivala da ce na njih biti otvorena paljba. To sto je za sada spekulativno jeste taj navodno treci koji se udaljio trceci u unutrasnjost naselja.Mada je policija u roku odmah blokirala cijelo naselje do sada vjerovatno nije niko pronadjen.Naglasavam za ovu trecu osobu koja je bjezala u naselje ne zna se pouzdano da li je bio lopov ili neko od zatecenih u obliznjem parku pa pokusao da spasi zivu glavu.

Ono sto je zastrasujuce,jeste sto tuzilastvo za ovakve slucajeve ne radi apsolutno nista .Lopove i slicne nagradjuje nekim mizernim da kazem bukvalno disciplinskim kaznama,ono kao u skoli.Ako to uradis jos jednom,usi cu ti na masnu svezati.

Mogla je pasti mrtva glava i sta onda.Krajnje je vrijeme da se po pitanju ovakvih desavanja policiji daju veca ovlastenja.Po americkom principu.Zaustavljam te navecer,hocu da ti vidim ruke na volanu.Krenes li nesto sumnjivo,glavurdu cu ti proburaziti.

Ja znam da ce se vjerovatno javiti tonu onih pedera io kojekakvih aktivista fol za zastitu ljudskih prava,ali svi koji ne misle tako neka se zamisle kako bi se osjecali da je njihov neko sinoc nastradao.

Policajcu je navodno prebijena ruka,tj.slomljena kost od pogotka.Nagadja se da je vjerovatno neki veci kalibar od strane lopova bio upotrebljen.

Ovo sto kazu da je bila rafalna,nije rafalna pucnjava,nego jednostavno kada vise oruzja puca istovremeno cini se kao rafal.

EDIT: ipak se radilo o rafalnoj pucnjavi,i dvojica policajaca su ranjena.

Mozda bi bilo pametno i otvoriti neku temu po pitanju ovakvih stvari da li policiji dati vece ovlasti,i kako prisiliti tuzilastvo da radi svoj posao kako treba.

Ja sam sinoc jos kasno ovu vijest dojavio klixu medjutim vidim tek jutros je objavljena
Last edited by UterivacDugoga on 22/05/2018 09:09, edited 1 time in total.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#21338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Klix radi od 8 do 23, nakon toga da padne nuklearna ne bi pročitao o tome do 8:05 ujutru :mrgreen:

A što se toga tiče, kako su fino stale krađe auta nakon što ih je policija uhvatila na Termama, pa ih dobro ispucala, čak čini mi se i ubila jednog. E kakva ja tad kuknjava bila.
vješalica

#21339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

E boooraaazzzz imas vec pederskih tema otvorenih na temu policijske tzv torture pri saobracajnoj kontroli hahah
Eno lik modelira na drugoj temi za slucajeve x i pronalazak bejzbol palice mislim trebali su je nabiti u gujicu doticnom i to snimiti....eto treba mu umjesto oklagije da razvije pitu hahah
Dok postoji mentalitet tzv ljudskih prava i preseravanja bice jos okrsaja i pucnjava
I nije problem u ovlastenjima nego u cinjenici da nece ljudi da se peglaju jer ce sutra radi klosara ostati bez posla a klosarcina ce glumiti da je zrtva jer je nas sud obicna hala
UterivacDugoga

#21340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by UterivacDugoga »

Ovde izmedju ostalog ima i jedan veliki dio krivice vladajucih struktura policije.
Kada se desi da policajac uhvati kriminalca u cinjenu ili pokusaju krivicnog djela,treba cijele eseje pisati kako i sta se desilo.Ako je ista kako ne treba,ukljucuje se unutrasnja kontrola da zavrce usi policajca.
Ovde je bitno naglasiti i molim vas da ne ode tema u pogresnom pravcu,pricamo o cestitim ljudima,cestitim policajcima koji svoj posao rade casno i posteno(oni drugi,a u svakom zitu ima kukolja,to su prica za sebe).

Desilo se prije par noci da je narkoman prilikom kontrole otvorio vatru,tako da kazem, iz gasnog pistolja prema policiji. O tome niko nista ne pise?
Koliko je ovakvih slucajeva? Zeli li mozda da se zataska i da se na press konferencijama prica kako je sigurnosna situacija u gradu OK?
made_in_sarajevo

#21341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

zato nek im beretke glade muda, a nek prasinare i jedinicu za javni red i mir taslace svaki dan. digni sve, idi na granicu sa lukavicom, svakog ko izgleda sumnjivo skini do gaca.

pocelo se pucati na policiju, nece ni policija vise biti "daj da se uhljebim" jer ce skontati da se moze i zaginuti tu.

nekad je bilo da zaustave na sred ulice auto, nema skreni na prosirenje. izvedu ih sve iz auta, ruke na krov pretres svega, sve iz auta izbace sto imaju izbaciti i ako ne nadju nista odu samo, ako nadju odma hapsenje. pa ih je bilo kurcevica koji onda popisani skupljaju ostatke u traci dok ih svi gledaju.
The BEN10

#21342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

liaar wrote:A što se toga tiče, kako su fino stale krađe auta nakon što ih je policija uhvatila na Termama, pa ih dobro ispucala, čak čini mi se i ubila jednog. E kakva ja tad kuknjava bila.
Krađe auta nikada nisu stale, samo su smanjene sa 2 auta dnevno na 1 auto dnevno.
Uporedi par prethodnih godina i vidjet ćeš da se samo upolovilo sa krađom. I dalje je to strašna cifra jarane, 1 auto dnevno! Za ovako mali grad apsolutno nevjerovatno...
http://mup.ks.gov.ba/organizacija/izvjestajoradu
julisiz es grant

#21343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

smijesni_ste wrote:Pa onaj drugi..Herak..Vuk je još u zatvoru (barem se nadam) :o
Pa dobro...odslužio je kaznu. Može ići i raditi šta hoće, ako je po zakonu. A ako više ne bude pravio sranja, znači da je kazna vaspitno djelovala. Vidićemo.
UterivacDugoga

#21344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by UterivacDugoga »

Dvojica policajaca izranjavana iz AK.

Auto koristeno u pljacki nadjeno na Trebevicu.
vješalica

#21345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

UterivacDugoga wrote:Ovde izmedju ostalog ima i jedan veliki dio krivice vladajucih struktura policije.
Kada se desi da policajac uhvati kriminalca u cinjenu ili pokusaju krivicnog djela,treba cijele eseje pisati kako i sta se desilo.Ako je ista kako ne treba,ukljucuje se unutrasnja kontrola da zavrce usi policajca.
Ovde je bitno naglasiti i molim vas da ne ode tema u pogresnom pravcu,pricamo o cestitim ljudima,cestitim policajcima koji svoj posao rade casno i posteno(oni drugi,a u svakom zitu ima kukolja,to su prica za sebe).

Desilo se prije par noci da je narkoman prilikom kontrole otvorio vatru,tako da kazem, iz gasnog pistolja prema policiji. O tome niko nista ne pise?
Koliko je ovakvih slucajeva? Zeli li mozda da se zataska i da se na press konferencijama prica kako je sigurnosna situacija u gradu OK?
Bilo je za gasni pistolj na drugom portalu
Nego nece vidjeniji portal (tzv) da srozava sebi ugled medju debilskim miljeom objevljivajuci svaku litu koja se desi za 24h
Prece je kovati u zvjezde milorada govnjika,jadana covica i el bakhira ....to se trazi
vješalica

#21346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

UterivacDugoga wrote:Dvojica policajaca izranjavana iz AK.

Auto koristeno u pljacki nadjeno na Trebevicu.
Na drugim portalima pise da je jedan ranjena drugi udaren autom prilikom bijega
Ma stoka je to
Sa njima se samo moze ako.imas masinku na krovu i tuci po.svakom debosu koji se nadje na putu
Dosta je pogledati njuskare koje gamizu po gradu i sve ti jasno
Sve klosari,olos,stoka,drogalji,i sve najgore na kugli zemaljskoj
brat moj

#21347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by brat moj »

al-em wrote:Vuk je vani ubrzo.

S 16 na 18 mu povecali 2009 se desilo..

2019 se puni 10 godina da li ubzo znaci 5 godina i da mu skinu eto 3 zbog " dobrog ponašanja " jel to ubrzo?
nepass1

#21348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Policija je sama kriva, da se malo stane u kraj i nagnjece ovi kradljivci drugacije bi bilo.
kudrilo

#21349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kudrilo »

liaar wrote:Klix radi od 8 do 23, nakon toga da padne nuklearna ne bi pročitao o tome do 8:05 ujutru :mrgreen:

A što se toga tiče, kako su fino stale krađe auta nakon što ih je policija uhvatila na Termama, pa ih dobro ispucala, čak čini mi se i ubila jednog. E kakva ja tad kuknjava bila.
To je jedini ispravan metod. Po Lukavice tako možeš pobit za mjesec.
julisiz es grant

#21350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

brat moj wrote:
al-em wrote:Vuk je vani ubrzo.

S 16 na 18 mu povecali 2009 se desilo..

2019 se puni 10 godina da li ubzo znaci 5 godina i da mu skinu eto 3 zbog " dobrog ponašanja " jel to ubrzo?
Nije....nama vani možda jest, ali njemu u zatvoru dan je duži nego nama. Ima on još da se naleži.
Post Reply