HAVANA wrote:Ma previse se pise o negativnim stvarima,previse se forsira ta sva prica.Trebalo bi manje pisati a policija da radi svoj posao.Sad i kad frajer prdne u australiji, ja znam da je prdno.Eno ona se jebala na godisnjem,koga ba boli qrac sto se ona jebala.Ko samo se ona jebe.I ovi novinari poludili skroz sa ovim vjestima.Niko nista normalno ne pise,sve sto je dobro,uspjesno...niko i ne spominje,samo se gluposti guraju u prvi plan.Dizu se tenzije,proizvodi se strah,bombarduju nas glupostima,negativnostima,nebitnim stvarima,...pa onda red reklama,da se obradujemo potrosimo para na kurcic i palcic,pa za par mjeseci novi model...I u ona mirna vremena,recimo mirna,bilo je svakakvih budalastina ali je sistem funkcionisao i kaznjavao pocinioce a oni su bili spomenuti malim slovima u nekoj crnoj hronici.Zamisli da su onda udarne vijesti bile kolak ubio zenu,celo smoto sudiju u cilim,kuduz ubio bademu,u cekrcicima sudar otpala mu glava,pa slika glave...Zamisli da u bilo kojem svjetskom gradu otvoris novine i udarne vijesti su zaklo,ubio,zapalio...Ima sistem,ima policija i ko treba da rjesava takve slucajeve...u normalnoj zemlji.Mi to nismo.Al nisu ni novinari.Skinite nam se s kurca vise s crnjacima.Pisi o crnoj hronici ali u crnoj hronici.Na naslovnu stavi onog malog iz boinga,stavi tuku,dzeku,dzumhura,stavi koncert filharmonije besplatno,stavi bektu,bingo...daj snage malo ljudima,i nade.Ubise u pojam i ovo malo mozga sto je ostalo.
Nažalost, poplavom medija se desila i poplava "novinara", od kojih nažalost 99% nije u stanju proizvesti bilo kakvu vijest.
Samim tim su, pogotovo na portalima, udarne vijesti na naslovnim stranicama:
- Gorio stan u Zenici!!!!
- Sudar na Dobrinji!!!!!
- Meksiko: Pet mrtvih u obračunu narko bandi!!!!
- Strava u Srbiji: poginuo u padu s motora!!!!!
Bez obzira što kuće gore od kada ljudi žive u njima, auta se sudaraju od kada su ih Benz i Daimler napravili, banditi se ubijaju još od kada je Noa nasukao barku a motociklisti u Srbiji ginu još od kada je prvi motor tamo stigao...
Oni jednostavno ne shvataju da to nije vijest!
Dno dna