SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Thorgerson

#21326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

zateznistub wrote:
HAVANA wrote:Pa sta mislite vi da je ono zajebancija iz nadrealista o prodavanju cigli,skidaj tene kad kazemo mi,sejo se danas super osjeca...Ih,nije se tad pisalo,neg se snalazi kako znas.Jedino je sad zajebano sto kretencici imaju i utoke...prije se pobijes i kuci.Pa ko koga odere.
htjedoh nesto ovao napisati ali kontam, nece djeca vjerovati... al sreca, jos ima metuzalema na forumu...
Starudije drugo je to vrijeme jeboga. :D sad mozes kakve hos tikepa uzet na svakom koraku butik, svi ih nosaju...tad nije bas da ih je bio na bacanje...

I ovim klosarima...pa jbmu lakse im je valjda otic do alte shidija i klepit tene...isto im dodje...jos nove dobiju.
Last edited by Thorgerson on 02/09/2015 15:10, edited 1 time in total.
Pirija

#21327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pirija »

prodavale se cigle od dobrinje do vratnika :) ukljucujuci vase miskinu ;)
Thorgerson

#21328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

sunceKOtepsija wrote:
Kombat wrote:Nego...sta mislite?! Jel ovdje ide oslobadjajuca ili ce biti ukor sa uslovnom presudom od 2 godine i da se majkom zaklete da nece nikad vise?

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150902013

Ne znam ko ga brani, ali ako je Lunarni Omar, onda oslobadjajuca nije tako daleko. Ne zbog njegovih kvaliteta, naravno, nego zbog pazljivo ispletene mreze...

Pade mi na pamet scena iz Alan Forda od prije tridesetak godina...kada pricaju o advokatu koji je dobio oslobadjajucu presudu za lika koji je uhvacen sa krvavim nozem u rukama iznad tijela iskasapljene zrtve dok urlice DRAGO MI JE DA SAM ZAKLAO GADA!!! To bi mogao biti Omar, Lunarni... :run:

Fuj...
Egzodus jedino rjesenje...

P.S. Zna li iko je li izisao iz zatvora onaj Mostarski drot sto je isto djevojku sluzbenim pistoljem (doduse on je jos bio i u uniformi) usmrtio>? Pa nije valjda da ce najbolji sinovi ove zemlje morati cak 4 godine odsjediti...zbog zEMske?!

Sve spaliti....i posaditi konoplju....
jel istina da je tuzilac u ovom slucaju sin Sefika Dzaferovica? ili samo dijele prezime?
Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodnih riječi tužioca Jasmina Džaferovića danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo suđenje Harisu Tabakoviću, inspektoru FUP-a optuženom za ubistvo Firzete Halkić (49) koje se dogodilo 13. aprila ove godine u stanu u ulici Bajrama Zenunija na Alipašinom Polju.
Ja mislim da ce ovdje biti drugacije.

Mislim da ce sudija odraditi svoj posao i da ce ozbiljnim glasom naruziti ubicu da nikad vise nikoga ne smije ubiti, da to ne valja.
zateznistub

#21329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Thorgerson wrote: Starudije
:angry:
ins

#21330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ins »

zateznistub wrote: Da li si ikada u zivotu prosao ispred ulaza u ŽIŠ?
Očito on nikada nije čuo "spusti ruuuuuke" :D Dijete iz fine kuće :zzzz:

Kada sam bio VI-VII razred mene je u pola bijela dana od platoa Skenderije do Rapid nebodera ganjao neki cigo naoružan skakavcem jer mu nisam dao da mi prebere džepove. To je bilo cca 1987-1988
Last edited by ins on 02/09/2015 15:13, edited 1 time in total.
Thorgerson

#21331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

zateznistub wrote:
Thorgerson wrote: Starudije
:angry:
Izvinjajem se. :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

zateznistub wrote:
hrasno38 wrote:
HAVANA wrote:Pa sta mislite vi da je ono zajebancija iz nadrealista o prodavanju cigli,skidaj tene kad kazemo mi,sejo se danas super osjeca...Ih,nije se tad pisalo,neg se snalazi kako znas.Jedino je sad zajebano sto kretencici imaju i utoke...prije se pobijes i kuci.Pa ko koga odere.
I te cigle su se prodavale ispred masinske ili u krugu masinske od 100m i nigdje vise u gradu izuzev ako bas nisi zalutao u neku jebenu mahalu.
Da li si ikada u zivotu prosao ispred ulaza u ŽIŠ?
Pa druze moj ja sam rodjen u Sarajevu i prosao sam ga uzduz i poprijeko hiljadu puta i bio ispred masinske kao srednjoskolac, zavrsio elektrotehnicku u Buca Potoku i marisao se sa svojom skolom protiv masinske, i ne prolazio nego stajao ispred ZIS-a pitaj boga koliko puta pa i dom im je pored moje srednje skole, i na Drveniji ....ne kazem ja da se takve stvari nisu desavale ali ja ne nzam ni za jednu u dijelu grada gdje sam proveo mladost a to je Hrasno i Grbavica oko Sopinga.
ins

#21333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ins »

Koje si godište?
zateznistub

#21334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Havana

jel ono nekad birvaktile momcic izbo nekog dobro starijeg jer ga je dugo maltretirao i malom puko film, uzeo noz i fikno ga nekoliko puta u trbuhe...

Lokacije je negdje oko pjesacnkog na čvili...
Yahweh
Location: See the shadow? Well, that's not anyone that you're expecting.

#21335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Yahweh »

hrasno38 wrote:
ins wrote:
O'zone wrote:A jebem mu mater pa sad i patike s nogu kradu :roll:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150902046
Prije rata su se na Grbavici bukvalno svakodnevno skidale patike i jakne sa nas djece, a nešto se ne sjećam da je CJB Sarajevo SUP-a SRBiH o tome pisao saopštenja :roll:
ja ne znam ko je sa tebe skidao ali ja citav zivot proveo na Grbavici i nikad mi niko nije nista skinuo ni patike ni jakne.

'bježmo, 'bježmo eto Al Pachina
zateznistub

#21336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

hrasno38 wrote:
Pa druze moj ja sam rodjen u Sarajevu i prosao sam ga uzduz i poprijeko hiljadu puta i bio ispred masinske kao srednjoskolac, zavrsio elektrotehnicku u Buca Potoku i marisao se sa svojom skolom protiv masinske, i ne prolazio nego stajao ispred ZIS-a pitaj boga koliko puta pa i dom im je pored moje srednje skole, i na Drveniji ....ne kazem ja da se takve stvari nisu desavale ali ja ne nzam ni za jednu u dijelu grada gdje sam proveo mladost a to je Hrasno i Grbavica oko Sopinga.
Ja eto rođen u Grmuši donjoj...

a boga mi si ti izgleda neke stvari prespavo...al nejse...

a rambovci, ha sjeca li se ko njih?
hrasno38

#21337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

ins wrote:
zateznistub wrote: Da li si ikada u zivotu prosao ispred ulaza u ŽIŠ?
Očito on nikada nije čuo "spusti rukeee" :D Dijete iz fine kuće :zzzz:

Kada sam bio VI-VII razred mene je u pola bijela dana od platoa Skenderije do Rapid nebodera ganjao neki cigo naoružan skakavcem jer mu nisam dao da mi prebere džepove. To je bilo cca 1987-1988
Heheheh tad sam ja ipak vec bio veliki momak a inace Hrasno je prije rata bilo prepuno cigana pa i dan danas zive ispod zaobilaznice u onim kucama i sve u zivotu ti je stvar stava i sta ces dozvoliti da ti neko radi a sta ne. Mene je u kod groblja u Kosevu jedne ljetne noci zaustavio Djale i trazio pare i dobio je samo cunu jer nije imao muda da ih uzme sam iz mog dzepa. Daleko od toga da sam ja nesto zajeban ali muda su se vidjela 92 godine kad su se takvi kriminalci mahom ispalili i pobjegli iz BiH a ovi normalni ostali.
HAVANA

#21338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

Ma previse se pise o negativnim stvarima,previse se forsira ta sva prica.Trebalo bi manje pisati a policija da radi svoj posao.Sad i kad frajer prdne u australiji, ja znam da je prdno.Eno ona se jebala na godisnjem,koga ba boli qrac sto se ona jebala.Ko samo se ona jebe.I ovi novinari poludili skroz sa ovim vjestima.Niko nista normalno ne pise,sve sto je dobro,uspjesno...niko i ne spominje,samo se gluposti guraju u prvi plan.Dizu se tenzije,proizvodi se strah,bombarduju nas glupostima,negativnostima,nebitnim stvarima,...pa onda red reklama,da se obradujemo potrosimo para na kurcic i palcic,pa za par mjeseci novi model...I u ona mirna vremena,recimo mirna,bilo je svakakvih budalastina ali je sistem funkcionisao i kaznjavao pocinioce a oni su bili spomenuti malim slovima u nekoj crnoj hronici.Zamisli da su onda udarne vijesti bile kolak ubio zenu,celo smoto sudiju u cilim,kuduz ubio bademu,u cekrcicima sudar otpala mu glava,pa slika glave...Zamisli da u bilo kojem svjetskom gradu otvoris novine i udarne vijesti su zaklo,ubio,zapalio...Ima sistem,ima policija i ko treba da rjesava takve slucajeve...u normalnoj zemlji.Mi to nismo.Al nisu ni novinari.Skinite nam se s kurca vise s crnjacima.Pisi o crnoj hronici ali u crnoj hronici.Na naslovnu stavi onog malog iz boinga,stavi tuku,dzeku,dzumhura,stavi koncert filharmonije besplatno,stavi bektu,bingo...daj snage malo ljudima,i nade.Ubise u pojam i ovo malo mozga sto je ostalo.
hrasno38

#21339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

ins wrote:Koje si godište?
Pa recimo ovako da sam od tebe stariji jedno 10 godina i da sam odrastao kad su gradom zarili braca Todori, braca Rikici, Dino Bjeli, Djale, Grom, Campo kad Cela, Juka nije bilo ni na mapi, kad je Brne skako po kaktusu, rezao se ziletima, jeo staklo a opet bio manji od makovog zrna kad se pojave Vikic, Nastasic i komapnija u Kaktusu...dakle ne podudaraju nam se vremena jer za te sto su tebi skidali tebe ja sam bio vec veliki ciko!
Mislim da me pogresno ne razumijes ovi gore nisu ni zarili ni palili po Sarajevu, ni otimali ni tukli onako iz cejfa ali su bili zajebane face tog vremena kojih se trebalo jednostavno klonuti.
ins

#21340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ins »

Ja sam samo čuo da postoje neki tako stari ljudi :D

U mojoj generaciji je već bilo drugačije, već je u maloj raji (prelaz osnovna-srednja) bilo VKV jalijaša, i od kojih su mnogi kasnije završili u crnoj hronici. Tako da sve onočega se danas ljudi (poprilično isforsirano) zgražavaju, je u mom odrastanju na Grbavici bilo normalno, svakodnevno.

I tuče i otimanja, i skakavci i dogovorene marisane. Velika razlika u odnosu na danas je da tada nije bilo droge u današnjem obimu, pa se u svemu tome moglo osloniti na popriličnu uračunljivost svih učesnika, dok danas to baš i nije slučaj
Last edited by ins on 02/09/2015 15:37, edited 2 times in total.
HAVANA

#21341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

zateznistub wrote:
hrasno38 wrote:

:lol: Cuj sjeca li,drugovi moji.Prvo smo se tukli a ko odrasli druzili.I sad ih cujem ponekog.Jedan radi u opstini u holandiji :lol: jedan u turizmu,jedan sanira...
Kako ba nema hrasno a rus ti hodo s tetovazom ovde me zakolji...Pa seje,debe,njufka,nikson,beli,celo,dragisa...do sutra cvjecke nabrajat...
ins

#21342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ins »

HAVANA wrote:Ma previse se pise o negativnim stvarima,previse se forsira ta sva prica.Trebalo bi manje pisati a policija da radi svoj posao.Sad i kad frajer prdne u australiji, ja znam da je prdno.Eno ona se jebala na godisnjem,koga ba boli qrac sto se ona jebala.Ko samo se ona jebe.I ovi novinari poludili skroz sa ovim vjestima.Niko nista normalno ne pise,sve sto je dobro,uspjesno...niko i ne spominje,samo se gluposti guraju u prvi plan.Dizu se tenzije,proizvodi se strah,bombarduju nas glupostima,negativnostima,nebitnim stvarima,...pa onda red reklama,da se obradujemo potrosimo para na kurcic i palcic,pa za par mjeseci novi model...I u ona mirna vremena,recimo mirna,bilo je svakakvih budalastina ali je sistem funkcionisao i kaznjavao pocinioce a oni su bili spomenuti malim slovima u nekoj crnoj hronici.Zamisli da su onda udarne vijesti bile kolak ubio zenu,celo smoto sudiju u cilim,kuduz ubio bademu,u cekrcicima sudar otpala mu glava,pa slika glave...Zamisli da u bilo kojem svjetskom gradu otvoris novine i udarne vijesti su zaklo,ubio,zapalio...Ima sistem,ima policija i ko treba da rjesava takve slucajeve...u normalnoj zemlji.Mi to nismo.Al nisu ni novinari.Skinite nam se s kurca vise s crnjacima.Pisi o crnoj hronici ali u crnoj hronici.Na naslovnu stavi onog malog iz boinga,stavi tuku,dzeku,dzumhura,stavi koncert filharmonije besplatno,stavi bektu,bingo...daj snage malo ljudima,i nade.Ubise u pojam i ovo malo mozga sto je ostalo.
Nažalost, poplavom medija se desila i poplava "novinara", od kojih nažalost 99% nije u stanju proizvesti bilo kakvu vijest.
Samim tim su, pogotovo na portalima, udarne vijesti na naslovnim stranicama:

- Gorio stan u Zenici!!!!
- Sudar na Dobrinji!!!!!
- Meksiko: Pet mrtvih u obračunu narko bandi!!!!
- Strava u Srbiji: poginuo u padu s motora!!!!!

Bez obzira što kuće gore od kada ljudi žive u njima, auta se sudaraju od kada su ih Benz i Daimler napravili, banditi se ubijaju još od kada je Noa nasukao barku a motociklisti u Srbiji ginu još od kada je prvi motor tamo stigao...

Oni jednostavno ne shvataju da to nije vijest!

Dno dna :run:
zateznistub

#21343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

HAVANA wrote: :lol: Cuj sjeca li,drugovi moji.Prvo smo se tukli a ko odrasli druzili.I sad ih cujem ponekog.Jedan radi u opstini u holandiji :lol: jedan u turizmu,jedan sanira...
Kako ba nema hrasno a rus ti hodo s tetovazom ovde me zakolji...Pa seje,debe,njufka,nikson,beli,celo,dragisa...do sutra cvjecke nabrajat...
...jednog uzmes za vjenčanog kuma... 8)
HAVANA

#21344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

ins wrote:
HAVANA wrote:Ma previse se pise o negativnim stvarima,previse se forsira ta sva prica.Trebalo bi manje pisati a policija da radi svoj posao.Sad i kad frajer prdne u australiji, ja znam da je prdno.Eno ona se jebala na godisnjem,koga ba boli qrac sto se ona jebala.Ko samo se ona jebe.I ovi novinari poludili skroz sa ovim vjestima.Niko nista normalno ne pise,sve sto je dobro,uspjesno...niko i ne spominje,samo se gluposti guraju u prvi plan.Dizu se tenzije,proizvodi se strah,bombarduju nas glupostima,negativnostima,nebitnim stvarima,...pa onda red reklama,da se obradujemo potrosimo para na kurcic i palcic,pa za par mjeseci novi model...I u ona mirna vremena,recimo mirna,bilo je svakakvih budalastina ali je sistem funkcionisao i kaznjavao pocinioce a oni su bili spomenuti malim slovima u nekoj crnoj hronici.Zamisli da su onda udarne vijesti bile kolak ubio zenu,celo smoto sudiju u cilim,kuduz ubio bademu,u cekrcicima sudar otpala mu glava,pa slika glave...Zamisli da u bilo kojem svjetskom gradu otvoris novine i udarne vijesti su zaklo,ubio,zapalio...Ima sistem,ima policija i ko treba da rjesava takve slucajeve...u normalnoj zemlji.Mi to nismo.Al nisu ni novinari.Skinite nam se s kurca vise s crnjacima.Pisi o crnoj hronici ali u crnoj hronici.Na naslovnu stavi onog malog iz boinga,stavi tuku,dzeku,dzumhura,stavi koncert filharmonije besplatno,stavi bektu,bingo...daj snage malo ljudima,i nade.Ubise u pojam i ovo malo mozga sto je ostalo.
Nažalost, poplavom medija se desila i poplava "novinara", od kojih nažalost 99% nije u stanju proizvesti bilo kakvu vijest.
Samim tim su, pogotovo na portalima, udarne vijesti na naslovnim stranicama:

- Gorio stan u Zenici!!!!
- Sudar na Dobrinji!!!!!
- Meksiko: Pet mrtvih u obračunu narko bandi!!!!
- Strava u Srbiji: poginuo u padu s motora!!!!!

Bez obzira što kuće gore od kada ljudi žive u njima, auta se sudaraju od kada su ih Benz i Daimler napravili, banditi se ubijaju još od kada je Noa nasukao barku a motociklisti u Srbiji ginu još od kada je prvi motor tamo stigao...

Oni jednostavno ne shvataju da to nije vijest!

Dno dna :run:
Udarila sisom u kameru kaze...Naka,nedje,na nakoj farmi...pa cemo mi ko biva zvat da glasamo...Sisa ba ko sisa,vazda sisa bila,sta je isticete vise,zgadi mi sisu.Puco iz pistolja,jok iz kurca ce pucat,na naslovnoj strani...Daj mi ba nesta,sport,nauka,ekonomija...guraj ovog na zadnju stranu...
zateznistub

#21345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

HAVANA wrote: :lol: Cuj sjeca li,drugovi moji.Prvo smo se tukli a ko odrasli druzili.I sad ih cujem ponekog.Jedan radi u opstini u holandiji :lol: jedan u turizmu,jedan sanira...

A sa Dursunom nerazdvojan bio jedno vrijeme...
HAVANA

#21346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

zateznistub wrote:
Koji li je sad :? :lol: :twisted: Stakor,drale,dursa,srle...nije.Blizu sam,upalicu.
zateznistub

#21347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

HAVANA wrote:
zateznistub wrote:
Koji li je sad :? :lol: :twisted: Stakor,drale,dursa,srle...nije.Blizu sam,upalicu.
Ma ni jedan, ovaj je zalutao među njih...doso tobe na vakat...Sad je post'o fora, kantonalni ministar...nesta je u nekoj stranki...

a zbog budale durse kroz citavu me skolu murija provela ko zadnjeg...stid me bilo pravo... :stidljiv:
dječak sa šibicama

#21348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

hrasno38 wrote:
I te cigle su se prodavale ispred masinske ili u krugu masinske od 100m i nigdje vise u gradu izuzev ako bas nisi zalutao u neku jebenu mahalu.
Jesi isao ikada u kino Sutjeska ili Prvo maj, ili pokusao proci Goricom u mrak?
hrasno38

#21349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

HAVANA wrote:
zateznistub wrote:
hrasno38 wrote:

:lol: Cuj sjeca li,drugovi moji.Prvo smo se tukli a ko odrasli druzili.I sad ih cujem ponekog.Jedan radi u opstini u holandiji :lol: jedan u turizmu,jedan sanira...
Rus je bio obicni karinas i to je iskopiro od Djaleta na vratu "kad me uhvatis ovde me zakolji"....Njufko je bio i ostao obicni karinas koji se prije rata slepao uz Brneta i maltretirao djevojcice.....ne kazem ja da nije bilo ali su drukciji kodeksi bili a boga mi i strah od milicije.
dječak sa šibicama

#21350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

zateznistub wrote: a rambovci, ha sjeca li se ko njih?
De podsjesti, to sam skroz zaboravio, na rambovce :D

Ko su oni bili? negdje mi je to u magli sjecanja.

Ja se sjecam jalije sa bistrika ali oni su vise razvikani mada bilo je tamo bagre svakakve. Na KB se prije rata decko objesio u lokalnom vrticu jer su ga maltretirali u skoli, sad se ne sjecam svih detalja samo se sjecam jedno jutro ne mozes uci u skolu, sve blokirano. Momak se objesio o drvo.

Da je tad bilo medija ko danas, i interneta, bi prastalo naslovnicama.
Locked