iPhone - All about
Moderator: Benq
-
tnt-tunja
#21301 Re: iPhone - All about
Hvala na uputi, ali nije mi toliko bitno da bi se odlucio na taj korak. Pogotovo sto sam stekao neka loša iskustva nakon jailbreaka pojedinih iphonea.
-
Saka
#21302 Re: iPhone - All about
Ne možeš brickovati trajno mobitel jailbreakom. Ta izjava je notorna glupost. Uvijek se može odraditi restore i u najgorem slučaju ćeš upgradirati telefon na najnoviju verziju iOS-a kojeg nije moguće jailbreakati.arnes_king wrote:To ti dodje slicno kao root na androidu samo sto je teze za odraditi, mozes brikovati trajno mobitel i nije funkcionalno kao root, ali bar ces moci skidati applikacije sa drugih mjesta koje su "krekovane".
- arnes_king
#21303 Re: iPhone - All about
Nije notorna glupost, kod iOS uredjaja se trajno brikovati moze i zvanicnim azuriranjem, 100% provjereno u rodjaka 2 uredjaja unistena radi azuriranja i niko mu ih nije mogao popraviti, a kod jednog crko wifi modem.Saka wrote:Ne možeš brickovati trajno mobitel jailbreakom. Ta izjava je notorna glupost. Uvijek se može odraditi restore i u najgorem slučaju ćeš upgradirati telefon na najnoviju verziju iOS-a kojeg nije moguće jailbreakati.arnes_king wrote:To ti dodje slicno kao root na androidu samo sto je teze za odraditi, mozes brikovati trajno mobitel i nije funkcionalno kao root, ali bar ces moci skidati applikacije sa drugih mjesta koje su "krekovane".
Jailbreakom je jos veca sansa bas zato jer je sve zakljucano i apple ne zeli da se bilo sta mijenja.
Taj restore je jako dobra i uspjesna opcija cim u vecini slucajeva ne uspije cak i ako se obicni update radio pa zbog nekog razloga bio prekinut.
-
Saka
#21304 Re: iPhone - All about
Lupaš brate, to što se navodno tvom rođaku desilo nije dokaz nizašta. Hardverski kvar nije mogao dobiti upgradeom ni jailbreakom već samo fizičkim oštećenjem, ili je riknuo sam od sebe, nezavisno od softvera.arnes_king wrote:Nije notorna glupost, kod iOS uredjaja se trajno brikovati moze i zvanicnim azuriranjem, 100% provjereno u rodjaka 2 uredjaja unistena radi azuriranja i niko mu ih nije mogao popraviti, a kod jednog crko wifi modem.Saka wrote:Ne možeš brickovati trajno mobitel jailbreakom. Ta izjava je notorna glupost. Uvijek se može odraditi restore i u najgorem slučaju ćeš upgradirati telefon na najnoviju verziju iOS-a kojeg nije moguće jailbreakati.arnes_king wrote:To ti dodje slicno kao root na androidu samo sto je teze za odraditi, mozes brikovati trajno mobitel i nije funkcionalno kao root, ali bar ces moci skidati applikacije sa drugih mjesta koje su "krekovane".
Jailbreakom je jos veca sansa bas zato jer je sve zakljucano i apple ne zeli da se bilo sta mijenja.
Taj restore je jako dobra i uspjesna opcija cim u vecini slucajeva ne uspije cak i ako se obicni update radio pa zbog nekog razloga bio prekinut.
Evo kod mene je svaki iPhone jailbreakan od četvorke, najmanje 10 uređaja sam jailbreakao, nikad nikakvih problema. Jel to dokaz za nešto? Naravno da nije, već se informiši malo od ljudi koji poznaju materiju, npr: https://www.quora.com/Can-jailbreaking- ... iOS-device
Simplified explanation: Your device has built in recovery options that won't allow it to become hard bricked. Even if your OS gets screwed up beyond all hope, you can use iTunes to restore back to factory settings. A jailbreak can't and won't touch any of the files associated with DFU mode because they're stored in separate partition only accessible to the bootrom. It is extremely difficult to hard brick an iOS device.
- arnes_king
#21305 Re: iPhone - All about
Ma pisi ti sta hoces ja znam da ne lupam i nije samo rodjak imao problema nego kod iosa općenito su male sanse da ce restore uspjeti spasiti ako se brikovao.
Nemam se ja sta s tobom dokazivati, znas koliko si mi bitan. Samo kazem kako jeste, a da hardverski kvar mu se desio upravo radi azuriranja kao i milionima drugim korisnicima.
Nemam se ja sta s tobom dokazivati, znas koliko si mi bitan. Samo kazem kako jeste, a da hardverski kvar mu se desio upravo radi azuriranja kao i milionima drugim korisnicima.
-
Saka
#21306 Re: iPhone - All about
Hahaha pa gdje su ti milioni korisnika, pokazi. Cuj mom rodjaku se desilo i milionima. Bjezi ba, trollovi sami.arnes_king wrote:Ma pisi ti sta hoces ja znam da ne lupam i nije samo rodjak imao problema nego kod iosa općenito su male sanse da ce restore uspjeti spasiti ako se brikovao.
- diablobih
#21307 Re: iPhone - All about
A ne mozes vala ni ti quora stavljati k'o relevantan site. Tu svaka budala odgovara i daje pitanja. To k'o wikipedia relevantan site za bilo sta.
-
duffy_duck
#21308 Re: iPhone - All about
Iphone SE2 ce bit prava zvjerka.
-
Saka
#21309 Re: iPhone - All about
Jest al upvoted komentar je obično relevantan. Sigurno relevantniji od lupanja po forumu. Uostalom dovoljno je pretražiti malo pa ćeš naći desetine sličnih odgovora i na drugim izvorima.diablobih wrote:A ne mozes vala ni ti quora stavljati k'o relevantan site. Tu svaka budala odgovara i daje pitanja. To k'o wikipedia relevantan site za bilo sta.
A i malo logično razmisliti, kad bi ažuriranje iOS-a moglo hardverski oštetiti iPhone i da se to desilo milionima korisnika (kako dotični tvrdi) ne bi 4 najprodavanija smartfona na svijetu svi bili iPhone. To bi bio skandal nad skandalima. Uostalom s kim se ja raspravljam.
Onaj leak koji je izašao je izmišljotina, ako na to misliš. Uopšte se ne zna kako će SE2 izgledati jer je Apple rigorozno pooštrio kontrole curenja informacija.duffy_duck wrote:Iphone SE2 ce bit prava zvjerka.
-
duffy_duck
#21310 Re: iPhone - All about
Znam za to ali sigurno ce biti ljepši od starog SE.
-
Saka
#21311 Re: iPhone - All about
Ma sumnjam da će puno mijenjati jer cilj je da to bude jeftina varijanta, a kad bi stavili edge-to-edge display, face-ID itd. sigurno više ne bi bio jeftin. Tako da će najvjerovatnije dizajn ostati vrlo sličan prošlom, sa upgradiranim specifikacijama i staklenom poleđinom zbog bežičnog punjenja. I naravno bez 3,5mm jacka.duffy_duck wrote:Znam za to ali sigurno ce biti ljepši od starog SE.
- Bluemore
#21312 Re: iPhone - All about
opet ja
moze li me neko uputiti ako hocu da promejnim apple ID sa firmine email adrese da predjem na privatnu
da li se neki podaci gube
koji su bili n apredhodnom ID??
moze li me neko uputiti ako hocu da promejnim apple ID sa firmine email adrese da predjem na privatnu
da li se neki podaci gube
- PeeJay
#21313 Re: iPhone - All about
Koliko sam upoznat, nijedna stvar (podatci, postavke, licencije, isl.) nije prenosljiva sa jednog Apple ID-ja na drugi Apple ID. To je ustvari bitan dio poslovne politike. Sto se tice samih podataka (slike, audio, video i ostali fajlovi) mogu se eksportirati, pojednako i kontakti isl., pa re-importirati po potrebi.Bluemore wrote:opet ja![]()
da li se neki podaci gubekoji su bili n apredhodnom ID??
-
miikaa77
#21314 Re: iPhone - All about
Imam pitanje dakle ako obrisem slike s iClouda (zelim da oslobodim iCloud memoriju) da li ce se obrisat s uredjaja slike? Inace ugasio sam iCloud fotoalbum koji je prije bio upaljen. Hvala unaprijed
- Better Man
#21315 Re: iPhone - All about
Neće ako ih imaš u memoriji telefona.miikaa77 wrote:Imam pitanje dakle ako obrisem slike s iClouda (zelim da oslobodim iCloud memoriju) da li ce se obrisat s uredjaja slike? Inace ugasio sam iCloud fotoalbum koji je prije bio upaljen. Hvala unaprijed
- hp_user
#21316 Re: iPhone - All about
Skontah nešto (znam da nisam otkrio Ameriku ali...)..
iPhone mi bolje radi kad radim OTA update, kad radim update preko iTunes bez obzira sto je laptop i7/16gb ram i ima mogucnost da sve to fino raspakuje ali se uvijek neki problem desi i mobitel ne radi glatko...
Tako da od sad samo OTA update... iTunes i DFU zajebancije nista...
iPhone mi bolje radi kad radim OTA update, kad radim update preko iTunes bez obzira sto je laptop i7/16gb ram i ima mogucnost da sve to fino raspakuje ali se uvijek neki problem desi i mobitel ne radi glatko...
Tako da od sad samo OTA update... iTunes i DFU zajebancije nista...
-
ado_sar
#21317 Re: iPhone - All about
DFU je nesto drugo... za OTA se slazem.
- Bluemore
#21318 Re: iPhone - All about
PeeJay wrote:Koliko sam upoznat, nijedna stvar (podatci, postavke, licencije, isl.) nije prenosljiva sa jednog Apple ID-ja na drugi Apple ID. To je ustvari bitan dio poslovne politike. Sto se tice samih podataka (slike, audio, video i ostali fajlovi) mogu se eksportirati, pojednako i kontakti isl., pa re-importirati po potrebi.Bluemore wrote:opet ja![]()
da li se neki podaci gubekoji su bili n apredhodnom ID??
- Ady88
#21319 Re: iPhone - All about
Kome se obratiti da pokusaju uraditi optimizaciju klix aplikacije za iphone x. Nervira me ovako a cesto koristim istu.
-
Saka
#21320 Re: iPhone - All about
Pa autorima, tj. Klixu. Dotad koristi optimizirane, npr. moju: https://itunes.apple.com/us/app/slobodn ... 11186?mt=8Ady88 wrote:Kome se obratiti da pokusaju uraditi optimizaciju klix aplikacije za iphone x. Nervira me ovako a cesto koristim istu.
- Ady88
#21321 Re: iPhone - All about
Reko mozda citaju forum pa ce vidjeti
, ako bude kao sa tapatalk nista od toga hah. A skinuo sam aplikaciju, hvala
- Curve
#21322 Re: iPhone - All about
jel ikom jos whatsapp, dodje mi poruka, samo pise whatsapp, ne pise ime kao inace sto je bilo, iz cista mira ne znam da sam ista mjenjao u postavkama
- basicm
#21323 Re: iPhone - All about
Kod mene isto.Curve wrote:jel ikom jos whatsapp, dodje mi poruka, samo pise whatsapp, ne pise ime kao inace sto je bilo, iz cista mira ne znam da sam ista mjenjao u postavkama
- Qler
#21325 Re: iPhone - All about
ima li neki besplatan tool da odradi recover iphone-a. iTunes javlja error 56 jer touchID ne radi (iPhone 6 u pitanju), ovo sto sam nasao se plaća...
sad samo stoji ona slika iTunes-a i kabla da se spoji telefon i to je to. Kad krene recovery dodje do cca 60% ona linija i tu stane i javi error 56 na iTunes-u...
sad samo stoji ona slika iTunes-a i kabla da se spoji telefon i to je to. Kad krene recovery dodje do cca 60% ona linija i tu stane i javi error 56 na iTunes-u...