Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- Laplace
#21301 Re: Xiaomi mobiteli
Kod Telekoma nisu u pitanju samo neplaćene rate za telefon (u slučaju da se neko ispali prije nego što otplati telefon) nego i neplaćeni računi za pretplatu u ugovorenom periodu (jer se kupovinom uređaja obavezuješ na trajanje ugovora minimalno do isplate zadnje rate kredita za uređaj). Oduzimanjem uređaja Telekom ne dobija nazad svoje, samo im ostaje problem šta uraditi sa tim uređajem (koji je sad već polovan i vjerovatno ne vrijedi onoliko koliko bivši vlasnik duguje Telekomu).
U takvom slučaju Telekom svoja prava traži na sudu.
U takvom slučaju Telekom svoja prava traži na sudu.
- Ateista
#21302 Re: Xiaomi mobiteli
Generalno, sta god da kupis od tehnike, ko god da ti proda nesto nema veze sa garancijom, prodavac samo ovjeri garanciju i daje ti racun, ali sta god kasnije da se desi za to je zaduzen ovlasteni servis i njima se treba javiti.kenan77 wrote: ↑24/04/2023 14:57Pa znam da bi telekom trazio novac,al nema lika,otišao,samo adresa ostala..osto i mobitel koji je prodao..sve je ok ako ti njega mozes direkt u ovlasteni servis i riješiti problem bez bhtelekoma.Al ako ovlasteni rekne prvo u bhtelekom i nek oni ga donesu a oni ti ga zaplijene..Ja samo pitam,nisam nikad uzimao nikakav uredaj preko ovih operatera..ne znam sta piše u ugovoruzippoo87 wrote: ↑24/04/2023 12:46
Ugovor se veze za ime korisnika i nema veze sa uredjajem koji je kupljen.
Dakle neko je uzeo taj uredjaj na svoje ime i svoj paket i ima iuracunato koliko treba platiti i ako ispostuje ugovor i ako ne ispostuje.
Tebi niko ne moze zaplijeniti nista kao ni njemu...telekom ne oduzima robu,nego trazi novac koji si im duzan.
Ljudi u telekomu uzmu telefon na rate i sa popustom,prodaju ga jeftinije za kes i dobiju mini kredit bez kamate.
Na garantnom listu uglavnom i pise ko je ovlasteni servis u slucaju reklamacije, nikakve potrebe nema da se javljas onome ko ti je to prodao ako imas sve papire.
Izuzetak je samo kada je servis ujedno i prodavac robe.
-
citroen xm
#21303 Re: Xiaomi mobiteli
Kupi li iko ovaj Note 12 Pro?
Generalno od kada pratim Xiaomi i Redmi Note seriju, nikada manje interesovanje nije bilo nego sada. Par foruma pratim, telefon kao da ne postoji. Valjda većina ljudi pokupovala 10 Pro pa nema razloga da se mijenja.
Generalno od kada pratim Xiaomi i Redmi Note seriju, nikada manje interesovanje nije bilo nego sada. Par foruma pratim, telefon kao da ne postoji. Valjda većina ljudi pokupovala 10 Pro pa nema razloga da se mijenja.
-
zippoo87
#21304 Re: Xiaomi mobiteli
Ne radi se tu o brendu i modelu...opao je interes na trzistu telefona...prodaja telefona opala i u svijetu a kod nas posebno.
U 2023. potraznja za telefonima je nikakva a jedan od razloga je svakako sto su novi modeli isti ili losiji nego prethodnih godina a cijene vise,pa nece niko da plati vise a dobije manje...pa crpi do maksimuma stare telefone.
Visoka inflacija,energenti,duga zima,pare iz stekova potrosene i odmah nema vise novca za cejfove.
Note 12 pro je odlican model,cak nije ni cijena previsoka kod nas ali zbog gore pomenutih problema,prodaja je k obicni.
Telefon skuplji od 300 KM je sada jako tesko prodati za kes.
U 2023. potraznja za telefonima je nikakva a jedan od razloga je svakako sto su novi modeli isti ili losiji nego prethodnih godina a cijene vise,pa nece niko da plati vise a dobije manje...pa crpi do maksimuma stare telefone.
Visoka inflacija,energenti,duga zima,pare iz stekova potrosene i odmah nema vise novca za cejfove.
Note 12 pro je odlican model,cak nije ni cijena previsoka kod nas ali zbog gore pomenutih problema,prodaja je k obicni.
Telefon skuplji od 300 KM je sada jako tesko prodati za kes.
-
citroen xm
#21305 Re: Xiaomi mobiteli
Ok, jasno mi je sve to. Ali o modelu se uopšte i ne piše. Ima ljudi koji možda nemaju želju, ali imaju potrebu da zamjene telefon. A kao i sve, ne kupuje se samo za keš već može i na rate od kartičnog plaćanja, do telekoma preko ugovora.
Vidim na Iq mobile da je sa 2 godine garancije 650 KM, to je sa fiskalnim, znači plaćeno sve.
-
zippoo87
#21306 Re: Xiaomi mobiteli
Pa cim nema mase koja kupuje nesto,nema ni price o tome.Necu ja pisati o modelu kojeg nemam i ne znam kakav je
.
Dakle slaba prodaja i odmah nema ni hypea za necim.
Nije nista bolje ni sa novim Samsung modelima iz A serije,jos su oni i skuplji,pa jos slabija prodaja.
Jednostavno po prioritetima,telefon je sada na 10tom mjestu .
Da si vidio ludila u koroni...ono svi u kucama zatvoreni,nakotilo se para u novcaniko,jer potrosnja stala skroz...pa to od dosade ljudi trguju,jedni prodaju,drugi kupuju...poceli se ljudi druziti i dopisivati preko olxa od dosade

Sada nema trecina oglasa u ponudi kao prije 2 godine.
Dakle slaba prodaja i odmah nema ni hypea za necim.
Nije nista bolje ni sa novim Samsung modelima iz A serije,jos su oni i skuplji,pa jos slabija prodaja.
Jednostavno po prioritetima,telefon je sada na 10tom mjestu .
Da si vidio ludila u koroni...ono svi u kucama zatvoreni,nakotilo se para u novcaniko,jer potrosnja stala skroz...pa to od dosade ljudi trguju,jedni prodaju,drugi kupuju...poceli se ljudi druziti i dopisivati preko olxa od dosade
Sada nema trecina oglasa u ponudi kao prije 2 godine.
-
citroen xm
#21307 Re: Xiaomi mobiteli
Ma meni vala telefon nikada nije bio ni na 100-tom mjestu prioriteta, ali eto volim da propratim.
-
Dzontra_Volta
#21308 Re: Xiaomi mobiteli
Meni opet proximity senzor na Mi 10T počeo da ze*ebava. Radio dobro jedno vrijeme nakon updatea na miui 14 i sad opet serucka.
Ne kontam.
Ne kontam.
-
sencobih
#21309 Re: Xiaomi mobiteli
Zna ponekad da serucka, ali kako je bilo ovo je sad odlično, mada gledajući recenzije nekih samsunga vidim da virtualni senzor nije samo kod šaomija nego handri svaki uređaj gdje god je ugrađenDzontra_Volta wrote: ↑29/04/2023 18:27 Meni opet proximity senzor na Mi 10T počeo da ze*ebava. Radio dobro jedno vrijeme nakon updatea na miui 14 i sad opet serucka.
Ne kontam.
-
zippoo87
#21310 Re: Xiaomi mobiteli
Pisali smo o tome i ne bi bilo lose da procitate tacno upustvo kako se koristi.sencobih wrote: ↑29/04/2023 23:25Zna ponekad da serucka, ali kako je bilo ovo je sad odlično, mada gledajući recenzije nekih samsunga vidim da virtualni senzor nije samo kod šaomija nego handri svaki uređaj gdje god je ugrađenDzontra_Volta wrote: ↑29/04/2023 18:27 Meni opet proximity senzor na Mi 10T počeo da ze*ebava. Radio dobro jedno vrijeme nakon updatea na miui 14 i sad opet serucka.
Ne kontam.
Caka je da se mora telefon nageti 45 stepeni da bi to aktiviralo ziroskop i ugasilo ekran.
Ako drzis telefon uspravno dok pricas,tada se nece ugasiti,jer nema senzor blizine,nego ziroskop ga aktivira.
Pokusajte tako raditi pa javite rezultate.
Pisao sam vec o ovom ovdje,nasao sam na YT video i postavljao pa pogledajte i vi.
- Ateista
#21311 Re: Xiaomi mobiteli
Ima li jos neko problem sa mijenjenjem glasnoce zvuka na media kanalu?
Standardno mi je tu stisan zvuk osim ako mi zatreba, medjutim svako malo se sam pojaca, pravo nervira...
Standardno mi je tu stisan zvuk osim ako mi zatreba, medjutim svako malo se sam pojaca, pravo nervira...
-
Dzontra_Volta
#21312 Re: Xiaomi mobiteli
Jbg ko ce pricati sa tako nagetim telefonom. Do juce je radio sa uspravnim javljanjem.zippoo87 wrote: ↑30/04/2023 00:11Pisali smo o tome i ne bi bilo lose da procitate tacno upustvo kako se koristi.
Caka je da se mora telefon nageti 45 stepeni da bi to aktiviralo ziroskop i ugasilo ekran.
Ako drzis telefon uspravno dok pricas,tada se nece ugasiti,jer nema senzor blizine,nego ziroskop ga aktivira.
Pokusajte tako raditi pa javite rezultate.
Pisao sam vec o ovom ovdje,nasao sam na YT video i postavljao pa pogledajte i vi.
- -Chesterfield-
#21313 Re: Xiaomi mobiteli
Kako naštimati da snimak zaslona sprema na SD karticu a ne u internu memoriju?
-
vernes81
#21314 Re: Xiaomi mobiteli
Kako da apdejtujem poco x3 pro (global) na miui 14 , nekad je davno on to sam poceo pa ga ja prekidao u downloadu, sad nece sam da povuce.
Ja skidao neke verzije preko nekog updatera koji sam skinuo sa play store, i kad probam azurirat ili mi kaze netacna putanja ili da je rom namjenjem testerima i da provjerim ima li nalog potrebne dozvole.
Ako ko zna kakav dobar tutorial da ne lutam, jer sam debil za te stvari.
Ja skidao neke verzije preko nekog updatera koji sam skinuo sa play store, i kad probam azurirat ili mi kaze netacna putanja ili da je rom namjenjem testerima i da provjerim ima li nalog potrebne dozvole.
-
zippoo87
#21315 Re: Xiaomi mobiteli
To je poznato kod Xiaomija,da ako odbijes update,on nestane i nema ga vise.vernes81 wrote: ↑03/05/2023 11:06 Kako da apdejtujem poco x3 pro (global) na miui 14 , nekad je davno on to sam poceo pa ga ja prekidao u downloadu, sad nece sam da povuce.
Ja sam na vise telefona rijesio tako sto resetujem telefon na fabricke postavke i obicno mi se sutradan pojavi update.
Naravno prije restarta,napravim backup svega pa onda samo vratim prilikom ponovnog postavljanja telefona...najlakse preko googla uraditi update i restore.
- Quaresma
#21316 Re: Xiaomi mobiteli
e svasta, odbijes update i moras na fabricke vracati da bi ti ponovo isti ponudio. I to tek sutradan. 
-
adsubzero
#21317 Re: Xiaomi mobiteli
Nadjes u postavkama aplikaciju "Updater" i odradis clear data?zippoo87 wrote: ↑04/05/2023 00:02To je poznato kod Xiaomija,da ako odbijes update,on nestane i nema ga vise.vernes81 wrote: ↑03/05/2023 11:06 Kako da apdejtujem poco x3 pro (global) na miui 14 , nekad je davno on to sam poceo pa ga ja prekidao u downloadu, sad nece sam da povuce.
Ja sam na vise telefona rijesio tako sto resetujem telefon na fabricke postavke i obicno mi se sutradan pojavi update.
Naravno prije restarta,napravim backup svega pa onda samo vratim prilikom ponovnog postavljanja telefona...najlakse preko googla uraditi update i restore.
-
hamo1977
#21318 Re: Xiaomi mobiteli
Pogrešna putanja ti kaže kada je update skinut i ostao u Download folderu, trebaš ga samo prebaciti direktno u root folder interne memorije.vernes81 wrote: ↑03/05/2023 11:06 Kako da apdejtujem poco x3 pro (global) na miui 14 , nekad je davno on to sam poceo pa ga ja prekidao u downloadu, sad nece sam da povuce.
Sa MIUI Downloader-om možeš uvijek uraditi update (skineš sa play store), sam ti prepozna koji ti je telefon i zaokruži verziju sw za tvoj telefon (global, indijska verzija itd,,), samo skini taj koji je zaokružen.
-
vernes81
#21319 Re: Xiaomi mobiteli
E hvala obojici probat cu
-
Erhardt
#21320 Re: Xiaomi mobiteli
Ne mora se vraćati na fabrička dovoljno je samo regiju promijeniti i sačekati par sati.
-
vernes81
-
zippoo87
#21322 Re: Xiaomi mobiteli
Pokusavao sam ja sve te fixove ali nije mi izbacivalo ponovo update a nakon restarta na 3 telefona sam isto radio i pojavi se sutradan.
Npr.factory reset u toku dana a sutradan mi se pojavi update...
Ovo da skinem rucno update i odradim,nisam nikada uspio napraviti da radi,ma gdje da ga ubacim ali moguce da sam sta pogresno radio.
Ovo da skinem rucno update i odradim,nisam nikada uspio napraviti da radi,ma gdje da ga ubacim ali moguce da sam sta pogresno radio.
- HardCore
#21323 Re: Xiaomi mobiteli
Moraš proučit bismilu pa onda pokušatizippoo87 wrote: ↑04/05/2023 19:33 Pokusavao sam ja sve te fixove ali nije mi izbacivalo ponovo update a nakon restarta na 3 telefona sam isto radio i pojavi se sutradan.
-
zippoo87
#21324 Re: Xiaomi mobiteli
Ucio i hodzi Englendziji fatihu da mi pronadje update ali nije pomagalo a hodza Englendzija uvijek pomogneHardCore wrote: ↑04/05/2023 22:55Moraš proučit bismilu pa onda pokušatizippoo87 wrote: ↑04/05/2023 19:33 Pokusavao sam ja sve te fixove ali nije mi izbacivalo ponovo update a nakon restarta na 3 telefona sam isto radio i pojavi se sutradan.
-
adsubzero
#21325 Re: Xiaomi mobiteli
Brate probaj samo ocistiti cache od update aplikacije, kakvo vracanje na fabricke pobogu