Renta wrote:Ti radosni, komentari su ti promašeni i infantilni.
Furaš se kao na "normalnog" srbina ali sve dok negiraš pravu prirodu Jugoslavije kao poligona za srpski ekspanzionizam i hegemonizam u naravi si ništa drugo nego njegov zagovornik i advokat.
Srećom, prošlo svršeno vrijeme...plači.
dragi moj renta...
u cilju boljeg razumjevanja, osjećam obavezu da ti odgovorim. ne mislim da je to off topic, jer ću se dotaći i ukrajine.
dakle, da počMemo -
stav a) ne furam se na srbina, nego se furam na p.čku. da imam 100.000 milona funti kao elton džon, i da sam iz.ebo komplet postavu viktorija sikretsa, možda bi mi dosadilo, pa bih skakao na muške ili životinje, kao što rade svi bogati zapadni europejci. ovako, ostaje mi seljačka varijanta i zabava, da trčim za suknjom.
stav b) tu jugoslaviju ste VI, baš takvi kao TI uvalili svima ostalima (uz pomoć par slovenaca)...neka ste, hvala bogu kad ste pametni. PRODALI ste nam muda za bubrege. i srbima, i bošnjacima i ostalima...nije ono seljače iz gruže ili neke popizdine iz bosne imalo pojma ni šta je jugoslavija, niti mu je bilo do ikakve expanzije, nakon rata sa turcima i balkanskih ratova, nego eto...ko te pita.
nek ste VI našli sagovornike u vidu majmuna pašića i kralja aleksandra ili koji se već pitao...pa ste se prilijepili uz pobjednike I sv. rata, da vas ne bi strane sile pobjednice eliminisale, u geografskom smislu.
pa ste se zajebali i 41. glede biranja strana...golog partizana niste imali prve dvije godine...više partizana je bilo u prve tri epizode -kapelskih kresova-, nego u čitavoj hrvatskoj od 41. do početka 43. i ti dobro znaš nacionalni sastav hrvatskih brigada tog perioda (čast dalmatincima).
pa ste opet 45 prodali muda za bubrege srbima, bošnjacima (koje ste uvjek rabili/raubovali - bošnjake) TI i takvi kao ti. Ne hrvatski narod, nego baš ti i oni koji dijele takvo mišljenje o jugoslaviji. raubovali ste i 14. i 41. i 92.
dokaz za ovo što pišem su tvoji stavovi o nop-u, nob-i, sfrj, bošnjacima, itd, zbog kojih si već prozivan.
i kad je čerčil predlagao da se hrvatska rasformira- ugasi (a ti znaš zašto), kako ste s lijepo sjetili divne i krasne fnrj, pa onda sfrj, sa još ljepšim ustavom iz 1974.
vi ste u svaku jugoslaviju ulazili da se spasite. vama je svaka jugoslavija imala rok trajanja. i u svakoj ste tražili majmune sa druge, treće, četvrte strane, da je zajednički srušite (prvenstveno kod srba i bošnjaka). ti i takvi kao što ste ti.
sa obzirom na navedeno, a čime dolazimo do
stavke c), ja nikako ne mogu biti zagovornik jugoslavije. dosta je bilo. ako te kad nužda natjera da je opet praviš, ne računaj na mene...znam, znam, preskoči ono - ja, nikad, ni u ludilu...pričali ste takvi kao ti i 14-te, i 15., i 16., i 1941., 42., 43., pa ste je opet pravili.
e, ali ti moram dati za pravo u jednom... jesam njen advokat i biću. juče, danas i sutra. to što MI nismo dorasli takvoj ideji, to je druga priča. ali je činjenica da je to bila DRŽAVA.
eto, sad ćeš me bolje razumjeti...i pošto što sam ovdje, u više navrata, nekim -svojima- (a ideološki bliski tvojima) rekao - idi majke ti, ne brukaj me, ne vidim razlog što i tebi ne bi rekao da si blajburška narikača.
dakle, moj stav prema ukrajinskoj krizi nije takav kao što jeste jer bi po defaultu treba biti proruski...to je smiješno...pravoslavna identifikacija?

pravoslavci su i ukrajinci...
ne...vrlo je jednostavno - ovaj svijet, baš ovakak kakav jeste, nikada u svojoj istoriji nije zao da funkcioniše a da nije bio podjeljen da dva, nekad i više blokova. samo tad, u tim uslovima, on je išao naprijed.
a naprijed je išao zbog konkurencije među suprotstavljenim blokovima ili ideologijama. slobodE i demokratija koju je amerika dostigla i ostvarila, i unaprijedila civilizaciju, ne bi bile ostvarene bez nekog protivnika, antipoda, negacije tog istog za šta se amerika borila.
no, kada je ostala sama, i kada nije više imala sa kim da se takmiči ili bori, i ona se srušila, kao što su se srušila i mnoga
ranija carstva, države, ideologije...
ne, nije se srušila amerika, srušila se ona ideja demokratije i slobodA koje su ameriku i dovele (zasluženo) na prvo mjesto.
pojeo ih kapital druže...goli kapital.
i da se ne bi desilo da u krajnjoj liniji SVI budemo robovi kredita, da radimo za 10 dolara dnevnicu i četvrt hljeba, što je i stvarni cilj kapitala, neko mora izaći na crtu, pa makar to bila i rusija, ovakva kakva je, i koja malo toga šta ima zajedničko sa sssr-om, lenjinom, komunizmom, radničkim pravima i slično...
kontrateg mora postojati, inače ćeš imati jednu ideologiju koja će ti govoriti - to što mi radimo je ok, a to što ti radiš nije ok, iako se tebi čini da su to dvije iste stvari. nemoj da ti se čini, jer mi smo tu da odredimo kome se čini, šta se čini, i da to činjenje tumačimo.
o tome se radi dragi renta.