palermo wrote:Banksy wrote:pametolog wrote:
Ja sam razocaran ponasanjem ekipe DF - g. Komsic, g. Suljagic, g. Podzic, jedva cekaju da izadju pred novinare I da kratkorocno zarade par poena kod malog dijela glasaca (koji su svakako njihovi glasaci, sta god manje/vise uradili). Time nece steci nove simpatizere (par stotina gore/dole ne mijenja nista), nece napravit nista pozitivno sto su predstavljali u kampanji, nece steci povjerenje partnera ko god im to bio, nece steci ni reputaciju kredibline opozicije, nego uplakane djecice. Rano za predizbornu kampanju, vrijeme je da se pokazu na djelu, a to nije mahalanje sa sastanaka, nekoordinirano izjavljivanje raznih ljudi. Ja licno ne znam sta oni sada tacno hoce, a iznose to u javnost. Sta hoce treba da kazu SDA I HDZ, a ne svakodnevno svima nama. Time samo sebi otezavaju posao, a nama gradjanima otezavaju zivot.
Suljagiceva agresivnost definitivno ne moze u konacnici donijeti nista pozitivno, to se vec pokazalo kroz godine njegovog politickog rada.
Tačno.
A šta misliš da obrnemo logiku, pa kažemo da SDA I HDZ trebaju NAMA da kažu šta hoće, a ne između četiri oka.
Mislim, ova je jedna od najboljih dosada, optužuju se političari što transparentno iznose svoje stavove.
Mene bi recimo jako zanimalo šta SDA hoće, koji je njihov minimum ispod kojeg neće ići, do koje će se granice HDZ-u popuštati i slično. I bilo bi lijepo da Bakir to kaže NAMA, a ne HDZ-u(tj. Draganici) u četiri oka.
Jedno je transparentno iznosenje stavova, I mislim da nam je svima prilicno jasno sta su stavovi sve tri stranke (posebno je pitanje da li i ko se drzi tih javno deklarisanih stavova). Pregovaracki proces je sasvim druga stvar, koji kredibilan i pozeljan partner/politicar vodi do kraja i detalje drzi za sebe.
Ako g. Komisc ni kao politicar od visegodisnje karijere nije naucio kako se pregovara, onda je los politicar. Pregovaranje nije bjezanje sa bojnog polja. Da gaparafraziram, niti ovdje bori na prvoj liniji, niti se sakrio u trezor, nego cim zapuca pobjegne kuci I onda zenama u mahali prica kako je ispalio dvadeset tromblona s' ramena, unistio tri tenka, osvojio tri rova, ali eto, nisu ga drugi pratili.
Volio bih da vidim napokon neki konkretan rezultat g. Komsica i g. Suljagica, da nesto zaokruze. Cak i da nije po mom ukusu, cijenio bih potez. A ovako, pa moja draga komsinica drzi mnogo bolje govore od njega, ali ne bih joj dao da vodi drzavu.
Nepristojno je onako se odnositi prema g. Izetbegovicu i g. Covicu, bez obzira na moje/nase misljenje o njima. Onakvim ponasanjem g. Komsic moze samo pokazati da je nedorastao zadatku drzavnika i da nije bolji covjek od njih dvojice. A ja bih prvi volio da se pojavi hiljadu boljih od njih, ali DF nazalost to nije.
A sto se tice teze da oni cijene svoje glasace, to trebaju da dokazu ulaskom u vlast i mijenjanjem stvari. Ja ih cekam barem da kantonalnom nivou, da npr preuzmu MUP i da urade nesto na opcoj sigurnosti. Da rijese vrlo ozbiljan problem pasa lutalica. Da ublaze problem zagadjenja zraka. Da rade na razvoju privrede. Omalovazavanje prihvacenih partnera iza njihovih ledja me ne interesuje, prica
moj je tata jaci je za osnovne skole.
Broj glasova njima dozvoljava cetiri ministarstva, moze i jos jedno zajednicko, i ne znam zasto se bune kad je to ekvivalent povjerenja glasaca. Sve preko toga je otimanje glasova koje je osvoji neko drugi, ko, nije ni bitno. Otimanje je otimanje, bez obzira od koga, a DF se predstavlja fer i korektnim igracem. Koliko ce SDA prepustiti HDZu, i sta stoji iza toga, to je vec nesto drugo i nema veze sa DF brojkama.