SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dezurni_ucenik

#21301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

vjesticanametli wrote:
AdnanSA wrote:Zna li neko šta je sinoč pucalo u Velešićima oko 24 sata. Čulo se nekih 10-12 pucnjeva. Nije bilo rafalno ali nikada stat kad je počelo pucati.
u velUšićima pucalo :shock: :D
Kazu tu ima najmanje srpskog zivlja.
StupskaBitanga

#21302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:Izdržite, od septembra pravna država!
Dino je upravo najavio zapošljavanje još 130 nehljeba u policiji, koji će "pomesti kriminal sa ulica" :oops:
a zar i ovako nemamo previše policajaca u Sarajevu
Freamon Lester

#21303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

Dino je upravo najavio zapošljavanje još 130 nehljeba u policiji, koji će "pomesti kriminal sa ulica" :oops:
Mudrac covjek ce se odluciti na otvaranje buregdzinice kad procita ovu informaciju. :izet:
jao_situacije

#21304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

i kaže nije do policije..

čovjeku tene ukrali 45 sekundi hoda od pu centar
Naslovnica

#21305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Naslovnica »

Taman da ih zaposle 130.000 hiljada, neće biti ništa drugačije jer je sistem taj koji sve ovo omogućava.
Nekada su 2 drota držala cijelo Alipašino bez problema, a danas je sve drugačije.
Šta se ima drot zajebavati sa dilerima i kriminalcima, kada ionako zna da će oni sutra opet biti pušteni i naći se na ulici?!
Vjerujem da u muriji ima mnogo poštenog kadra koji bi da radi, ali su jednostavno obeshrabreni sistemom (politika, tužilaštvo, sudstvo), i mislim da su digli ruke od svega.
Gledaju i oni da gdje šta ušićare ako mogu (cvaju za pojas ili žmigavac), da završe smjenu i da furaju kući.
Nema od ovoga ništa, vide i oni...
VjecitiStudent

#21306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Naslovnica wrote:
Taman da ih zaposle 130.000 hiljada, neće biti ništa drugačije jer je sistem taj koji sve ovo omogućava.
Nekada su 2 drota držala cijelo Alipašino bez problema, a danas je sve drugačije.
Šta se ima drot zajebavati sa dilerima i kriminalcima, kada ionako zna da će oni sutra opet biti pušteni i naći se na ulici?!
Vjerujem da u muriji ima mnogo poštenog kadra koji bi da radi, ali su jednostavno obeshrabreni sistemom (politika, tužilaštvo, sudstvo), i mislim da su digli ruke od svega.
Gledaju i oni da gdje šta ušićare ako mogu (cvaju za pojas ili žmigavac), da završe smjenu i da furaju kući.
Nema od ovoga ništa, vide i oni...
Kad je ostatak kriminala tako nerješiv, što onda barem nepropisno parkiranje ne riješe?
Barem tu pravna država uglavnom bez problema odradi svoj posao.
Thorgerson

#21307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Policija redovno i HLADNO sjedi po bastavam kafica!

Ok, sto ja sjedim na kafi, ja mogu. Takav mi je posao, imam pauzu i odem na kafu. Nit ce mi ko sta prigovorit ni nista. Ali ja kad vidim policajca u uniformi ili vise njih da sjede, ne znam...To mi toliko nehbljebovski izgleda da ne mozes da vjerujes.

Drzava na kafi.

Ja ne kontam ima li ikakav kodeks ponasanja, sta ima koji qrac policajac dok je na duznosti sjedit na kafi?! Izvoli zavrsi smjenu, skini se u civilnu odjecu i sjedi. Mora se znati neki red, policajac treba biti autoritet, a ne sjedit po kafi i supljirat i izgledat ko zadnji nehljeb...

:run:

Od carsije do Ilidze maloprije vozim, nigdje ja policije nisam vidio?! Nijedna patrola da stoji sa radarom pored...ne kontam sta rade jbmu, toliko ih ima, gdje su!?

Znaju se nacrtat kad dolazi neki glavonja svako 20m...cim takvi odu, oni se vracaju u svoj rezim (ne)rada...tipa znaju se gradjani Sarajeva sami cuvat.
VjecitiStudent

#21308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Thorgerson wrote: ...
Od carsije do Ilidze maloprije vozim, nigdje ja policije nisam vidio?! Nijedna patrola da stoji sa radarom pored...ne kontam sta rade jbmu, toliko ih ima, gdje su!?
...
Čim ih zaposle, viđaćemo kadete, mjesec-dva, dok i oni ne skontaju šeme starijih, ko što je bilo sa prošlom turom.
Kombat

#21309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kombat »

Nego...sta mislite?! Jel ovdje ide oslobadjajuca ili ce biti ukor sa uslovnom presudom od 2 godine i da se majkom zaklete da nece nikad vise?

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150902013

Ne znam ko ga brani, ali ako je Lunarni Omar, onda oslobadjajuca nije tako daleko. Ne zbog njegovih kvaliteta, naravno, nego zbog pazljivo ispletene mreze...

Pade mi na pamet scena iz Alan Forda od prije tridesetak godina...kada pricaju o advokatu koji je dobio oslobadjajucu presudu za lika koji je uhvacen sa krvavim nozem u rukama iznad tijela iskasapljene zrtve dok urlice DRAGO MI JE DA SAM ZAKLAO GADA!!! To bi mogao biti Omar, Lunarni... :run:

Fuj...
Egzodus jedino rjesenje...

P.S. Zna li iko je li izisao iz zatvora onaj Mostarski drot sto je isto djevojku sluzbenim pistoljem (doduse on je jos bio i u uniformi) usmrtio>? Pa nije valjda da ce najbolji sinovi ove zemlje morati cak 4 godine odsjediti...zbog zEMske?!

Sve spaliti....i posaditi konoplju....
sunceKOtepsija

#21310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

Cholina_Lokica wrote:
zateznistub wrote:
shin wrote:

Sinoć spavam kad tekbir/alahu ekber zagrmi, kontam šta se dešava. Kad balavurdija 15-1 godina, navukli maje na glave i kamenuju crkvu, bile i dvije ženske sa njima. Uglavnom nepismena banda, jebaše majku četničku katoličkoj crkvi.
Majke ti, jel ovo istina? :shock:
Crvka evandjelisticka :lol: a lole im majku cetnicku :lol:
ne provaljuj se :lol: to sto se crkva zove Luke Evangelistickog ne znaci da je evangelisticka :lol: ovo samo pokazuje koliko poznajemo drugog...
hrasno38 wrote:
Black swan wrote:djeca samo rade sto im roditelji misle
i govore :mrgreen:
Prije ce biti da su oni za ovo od nekoga u blizini dobili po cenera da urade........
ma ja, ne bi oni, roditelji su im vazda govorili da postuju komsiju ma koje vjere bio
Forsaken

#21311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Forsaken »

VjecitiStudent wrote:
Thorgerson wrote: ...
...
Čim ih zaposle, viđaćemo kadete, mjesec-dva, dok i oni ne skontaju šeme starijih, ko što je bilo sa prošlom turom.
Hrasno, jednosmjerna ulica. Vozi lik auto u suprotnom smjeru a drot prica sa nakom trebom i ne benda ovog ni 2%. Hocu reci, i da si ih vidio nisu bas korisni :P
jao_situacije

#21312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

zanimljivo je da konstantno isti na ovoj temi brane policiju " svi su ostali krivi jer policija ne radi "; " kad može i u općini da ne radi onaj s pečatima, može i policija "

bolan naslovnice, jel te sramota braniti ljude koji 50 m od policijske stanice dopuste razbojništvo, imaš li imalo obraza ?
pu centar se nalazi 50 m od ulice magribija, za one koji ne znaju
sunceKOtepsija

#21313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

Kombat wrote:Nego...sta mislite?! Jel ovdje ide oslobadjajuca ili ce biti ukor sa uslovnom presudom od 2 godine i da se majkom zaklete da nece nikad vise?

Ne znam ko ga brani, ali ako je Lunarni Omar, onda oslobadjajuca nije tako daleko. Ne zbog njegovih kvaliteta, naravno, nego zbog pazljivo ispletene mreze...

Pade mi na pamet scena iz Alan Forda od prije tridesetak godina...kada pricaju o advokatu koji je dobio oslobadjajucu presudu za lika koji je uhvacen sa krvavim nozem u rukama iznad tijela iskasapljene zrtve dok urlice DRAGO MI JE DA SAM ZAKLAO GADA!!! To bi mogao biti Omar, Lunarni... :run:

Fuj...

P.S. Zna li iko je li izisao iz zatvora onaj Mostarski drot sto je isto djevojku sluzbenim pistoljem (doduse on je jos bio i u uniformi) usmrtio>? Pa nije valjda da ce najbolji sinovi ove zemlje morati cak 4 godine odsjediti...zbog zEMske?!

jel istina da je tuzilac u ovom slucaju sin Sefika Dzaferovica? ili samo dijele prezime?
Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodnih riječi tužioca Jasmina Džaferovića danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo suđenje Harisu Tabakoviću, inspektoru FUP-a optuženom za ubistvo Firzete Halkić (49) koje se dogodilo 13. aprila ove godine u stanu u ulici Bajrama Zenunija na Alipašinom Polju.
ins

#21314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ins »

O'zone wrote:A jebem mu mater pa sad i patike s nogu kradu :roll:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150902046
Prije rata su se na Grbavici bukvalno svakodnevno skidale patike i jakne sa nas djece, a nešto se ne sjećam da je CJB Sarajevo SUP-a SRBiH o tome pisao saopštenja :roll:
jao_situacije

#21315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Thorgerson wrote:Policija redovno i HLADNO sjedi po bastavam kafica!

Ok, sto ja sjedim na kafi, ja mogu. Takav mi je posao, imam pauzu i odem na kafu. Nit ce mi ko sta prigovorit ni nista. Ali ja kad vidim policajca u uniformi ili vise njih da sjede, ne znam...To mi toliko nehbljebovski izgleda da ne mozes da vjerujes.

Drzava na kafi.

Ja ne kontam ima li ikakav kodeks ponasanja, sta ima koji qrac policajac dok je na duznosti sjedit na kafi?! Izvoli zavrsi smjenu, skini se u civilnu odjecu i sjedi. Mora se znati neki red, policajac treba biti autoritet, a ne sjedit po kafi i supljirat i izgledat ko zadnji nehljeb...

:run:

Znaju se nacrtat kad dolazi neki glavonja svako 20m...cim takvi odu, oni se vracaju u svoj rezim (ne)rada...tipa znaju se gradjani Sarajeva sami cuvat.
prošli petak popodne dođem ja u kafić malo poslije mene dođe i mladi drot tzv. kadet, ja sam završio on je ostao poslije mene sjediti, igrao se na mobu popio kafu s nekom trebom, motorolu stišao da ne ometa na kafici, naravno

kad sam ja završio s kaficom pojavi se i drugi drot na biciklu sjede i on, i računaju njih dvojica do kad im smjena traje đe će izaći navečer itd itd
dok su oni sjedili, a ja za stolom pored njih, namjerno pričam s jaranom mahalske priče o kriminalu navodim imena djela droga pištolji vako nako kontam da neće slučajno reagirati pa makar upitati, ko su ti lokal krimosi, đe žive, ma nema teorije, mobitel ne spušta na stol

da se razumijemo nisam ja mislio da će on sad ići da hapsi nego samo eto kao mali eksperiment da vidim koliko je zainteresiran za svoj posao
fikusi u uniformama.
HAVANA

#21316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by HAVANA »

Pa sta mislite vi da je ono zajebancija iz nadrealista o prodavanju cigli,skidaj tene kad kazemo mi,sejo se danas super osjeca...Ih,nije se tad pisalo,neg se snalazi kako znas.Jedino je sad zajebano sto kretencici imaju i utoke...prije se pobijes i kuci.Pa ko koga odere.
zateznistub

#21317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

HAVANA wrote:Pa sta mislite vi da je ono zajebancija iz nadrealista o prodavanju cigli,skidaj tene kad kazemo mi,sejo se danas super osjeca...Ih,nije se tad pisalo,neg se snalazi kako znas.Jedino je sad zajebano sto kretencici imaju i utoke...prije se pobijes i kuci.Pa ko koga odere.
htjedoh nesto ovao napisati ali kontam, nece djeca vjerovati... al sreca, jos ima metuzalema na forumu...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

ins wrote:
O'zone wrote:A jebem mu mater pa sad i patike s nogu kradu :roll:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150902046
Prije rata su se na Grbavici bukvalno svakodnevno skidale patike i jakne sa nas djece, a nešto se ne sjećam da je CJB Sarajevo SUP-a SRBiH o tome pisao saopštenja :roll:
ja ne znam ko je sa tebe skidao ali ja citav zivot proveo na Grbavici i nikad mi niko nije nista skinuo ni patike ni jakne.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#21319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

HAVANA wrote:Pa sta mislite vi da je ono zajebancija iz nadrealista o prodavanju cigli,skidaj tene kad kazemo mi,sejo se danas super osjeca...Ih,nije se tad pisalo,neg se snalazi kako znas.Jedino je sad zajebano sto kretencici imaju i utoke...prije se pobijes i kuci.Pa ko koga odere.
I te cigle su se prodavale ispred masinske ili u krugu masinske od 100m i nigdje vise u gradu izuzev ako bas nisi zalutao u neku jebenu mahalu.
VjecitiStudent

#21320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Ni u mom dijelu grada se prije rata ništa slično nije dešavalo. A prvi slučaj za kojeg znam, desio se u Banjaluci, za vrijeme rata.
O'zone
Globalni moderator

#21321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Jarane nekad tene jesu bile pojam posebno ako su bile bolje u tom vremenu socijalizma nije se baš moglo do svega doći pa čak i ako se imalo para.

Međutim da ti danas neko prisloni nož na stomak i traži da skineš tene je smiješno pa da ne kažem glupo i bezobrazno
JThomas

#21322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

sunceKOtepsija wrote:
Kombat wrote:Nego...sta mislite?! Jel ovdje ide oslobadjajuca ili ce biti ukor sa uslovnom presudom od 2 godine i da se majkom zaklete da nece nikad vise?

Fuj...

jel istina da je tuzilac u ovom slucaju sin Sefika Dzaferovica? ili samo dijele prezime?
Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodnih riječi tužioca Jasmina Džaferovića danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo suđenje Harisu Tabakoviću, inspektoru FUP-a optuženom za ubistvo Firzete Halkić (49) koje se dogodilo 13. aprila ove godine u stanu u ulici Bajrama Zenunija na Alipašinom Polju.
mislim da jeste.
ins

#21323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ins »

hrasno38 wrote:

ja ne znam ko je sa tebe skidao ali ja citav zivot proveo na Grbavici i nikad mi niko nije nista skinuo ni patike ni jakne.
Meni niko nikada, ja sam imao veliku raju iza sebe, ali znam barem 10 ljudi koji su barem jednom bosi došli u školu ili bez jakne. O tadašnjim walkmenima, loptama, parama, užinama i da ne pričam... Jedino se biciklo "posuđivalo", pošto je to bila krupna stvar zbog koje bi roditelji digli frku.

Oko Bane Šurbat i Boriše su se u 80-im redovno izvrtali džepovi da pokažeš da nemaš para. Tako da onda ne ne znam na kojoj si ti Grbavici onda bio. ..
ins

#21324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ins »

hrasno38 wrote:
I te cigle su se prodavale ispred masinske ili u krugu masinske od 100m i nigdje vise u gradu izuzev ako bas nisi zalutao u neku jebenu mahalu.
+ plato Željezničke stanice + plato Skenderije + oko škole Branko Lazić, itd, itd..
zateznistub

#21325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

hrasno38 wrote:
Da li si ikada u zivotu prosao ispred ulaza u ŽIŠ?
Locked