Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#21276 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Kovanj uzbrdo ili nizbrdo?
nepass1

#21277 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote:
nepass1 wrote:...........ali cim kaze pravim ti problem ovom kaznom haj prodji vamo iza auta znas koliko je sati.
sjoooo
Tacno mi dodje da upalim snimanje na mobitelu svaki put kad pricam sa policijom.
Srecom nemam puno zajeee sa njima ali ovo neko navlacenje vode na vodenicu kao nehajno mi bas pocinje ici na zivac.
Vec pocinju biti I iritantni sa tim "nevinim" iskanjem.
a nikako kaznu da pocne pisati :D
jbg fakat i zbog posla nmg bez vozacke da ostajem. da trazim sud, haj protiv njih dvojice a ja sam bio.
a ispred kombija bio bus i toliko je pravca bilo da sam mogao i bus prestici, ali znam da ide novi pravac i kontam tu cu raspad od aroma prevoznika prestici. nema sanse da sam punu liniju nagazio ali jebi ga.
nepass1

#21278 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

NediM17 wrote:Kovanj uzbrdo ili nizbrdo?
kad se prodje znak ogranicenje 60 prema rogatici, pa budu na tom pravcu pretezno, ali sad su bili nize na narednom pravcu tj na samom kraju.
NediM17

#21279 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

nepass1 wrote:
NediM17 wrote:Kovanj uzbrdo ili nizbrdo?
kad se prodje znak ogranicenje 60 prema rogatici, pa budu na tom pravcu pretezno, ali sad su bili nize na narednom pravcu tj na samom kraju.
Sto im nisi donio kifle, kaze beni da nema jacih u drzavi. :lol:
nepass1

#21280 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

dao sam im za kifli, mjesecnu zalihu. e vako isto neki dan za sjecenje krivine, mozda sam tockom bio na liniji ali da sam sjekao nema sanse. kaze 50KM, kontam pisi, platicu radije 25 nego tebi 20 dati. i pusti me, kao vozi opreznije. jos vozio jebenih 65km/h.
NediM17

#21281 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

nepass1 wrote:dao sam im za kifli, mjesecnu zalihu. e vako isto neki dan za sjecenje krivine, mozda sam tockom bio na liniji ali da sam sjekao nema sanse. kaze 50KM, kontam pisi, platicu radije 25 nego tebi 20 dati. i pusti me, kao vozi opreznije. jos vozio jebenih 65km/h.
Vidis da su te vec skontali. Imaju dojavu vec kad krenes iz Sarajeva. Ja bih na tvom mjestu promijenio rutu, okreno bih preko Prace i Mesica. :ljut:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21282 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Grebak, sire cestu... ljeti tamo uvijek od sad

Samo opet do trnova imas sigurnu patrolu
NediM17

#21283 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Ako ide do Ustikoline ili Gorazda to je ok. Ali ako ce u Ticurogu onda ipak ova ruta na Pracu i Mesice.
denimb

#21284 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by denimb »

530i wrote:
denimb wrote: Helem problem su autoskole. Postujem ja oznaku pocetnik i sve, ali taj pocetnik znaci da je polozio. Ako je polozio znaci da zna voziti. To podrazumjeva voznju po pravilima i ogranicenjima. Slovo P znaci ako vidim da se parkira da ce mu mozda trebati vise i vremena i prostora. Ako krece na uzbrdici da ce mozda pola metra nazad se vratiti dok krenem, ali zar morak ocekivat da na ravnom ne moze voziti normalno?

Imam ja slovo P na autu, i vjeruj mi mogu samo pohvaliti reakcije 99% vozaca na cesti u nekim situacijama koje si opisao...evo u subotu ukljucujem se na stupu na petlji na M17 i dok se penjem gore gledam ima li traka ubrzanja, mislim znam da mora biti ali ne znam jbg prvi put sam tu, dok sam ja to gore dole lijevo desno izgubim brzinu, u drugoj po gasu i klap ugasi se auto...pogledam u retrovizor covjek iza mene digao ruku pokazuje mi kao polahko, uredu je...

A sta napravi problem, idioti koji su stali ispred mene kod vranduka, izlaze iz auta da zapale, sve trojci pivo u rukama...poslije vranduka guslaju, 60-70 pa ga odjednom spusti na 50...na mjestu gdje ga mozes preteci vazda neke kolone iz suprotnog pravca, vozim gradski auto, ne pada mi na pamet da ulazim u neke vratolomije, pogotovo ne sa drugim ljudima u autu.
Nanizao nas lik dvadesetak u kolonu, ljudi ulijecu u makazice zbog debila...ja prvi iza njega, ostavim prostor ispred da se mogu ubaciti ljudi tj. da nas ne moraju obojcu iz cuga preteci, i pratim retrovizor ako zatreba da ubrzam da napravim prostor iza sebe...i tako kilometrima, kazu ljudi vozis godinu i pol i vec se nerviras pa jbt...imbecili dovode u opasnost i mene, i jos dvadesetak ljudi iza mene.

Ja sam imao srecu da sam imao starijeg covjeka za instruktora, covjeku sam zauvijek zahvalan zato sto me naucio sta je protok saobracaja, sta je brzina prilagodjena saobracaju...ali nije on popularan u gradu, svi traze i hvale ove druge, s kojima vozaju neke salate u haubi, prevoze stvari...bolan instruktori danas drze telefon od kandidata dok on vozi, ide instagram story jbt...na kraju, zasto su oni popularni, zasto ih svi traze, pa daj 200KM i polozio si...imaju stelu lole.

Ma bjezi ba, cuvaj sebe na cesti i to je to.
Hvališ instruktora, a nakon godinu i po auto ti se gasi po cesti. Prevario te čovjek. Druga stvar kad si prvi iza nekog što vozi sporo, red je da ga pretekneš čim prije, jer tako samo stvaraš probleme drugima kojima nije do vožnje 50 na sat i početnika...

Nemam toliko vremena da pisem, ali vidim meni si se nakacio, i to zbog dvije stvari. Ugasilo mi se auto, i nisam "cim prije pretekao" sporaca ispred sebe.

Fino sam napisao ako si procitao da sam tada vozio gradski auto, sa jos dvije osobe u autu...ako si primjetio napisao sam i da je na mjestima gdje ga mogu preteci bilo saobracaja iz drugog pravca...u takvom autu ja nikada, i nikada necu ulaziti u neko preticanje gdje vidim da mi dolazi covjek u lijevoj traci, neposredno blizu... jer znam da moj motor nije toliko jak da potegne i da me izvuce iz te situacije.

Ne znam zbog cega, i zasto lupas gluposti, ja mozda imam P na autu ali nisam toliko glup...izbaci mene eto iz jednacine, a uzmi u obzir dva covjeka samnom u autu, uzmi u obzir ljude u autu koji mi dolaze u susret, ko sam ja bolan da ugrozavam neciji zivot, jer eto moram sto prije preteci "sporaca" bez obzira sta vozim, i bez obzira kakva je situacija na cesti?

Propustio si i dio gdje sam napisao da covjek vozi 60-70 pa ga spusti na 50...svezao si se za to 50 a nisi skontao da on vozi nepredvidivo, piju pivo u autu ni to nisi procitao? Ko mi garantuje kad ga pocnem preticati da nece ubrzati, da nece meni produziti put preticanja...

Po meni, i ono najbolje sto sam tada mogao da uradim je bilo da ostavim prostor ispred sebe, i pratim retrovizor, i lijevu traku...ako ubrzam mogu vrlo lahko napraviti prostor iza sebe, sve dok ne dodjem u situaciju da ga mogu preteci bezbjedno, sto sam i uradio.

Ali jok ti, ja sam tu bio problem upravu si :thumbup:
Laplace

#21285 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

To sa ubrzavanjem je postala česta pojava. U zadnje vrijeme od deset preticanja najmanje kod tri-četiri automobil kojeg pretičem ubrzava čim krenem u preticanje.

Baš juče, čovjek na otvorenom gusla 40-50, izađemo na pravac sa isprekidanom, krenem u preticanje a on ubrza na 70. Ograničenje je na oba mjesta, prema zadnjem znaku, 50. Sreća je da nije bilo saobraćaja sa druge strane, preglednost je bila dobra i nije bilo policije.
Laplace

#21286 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Laplace wrote:To sa ubrzavanjem je postala česta pojava. U zadnje vrijeme od deset preticanja najmanje kod tri-četiri automobil kojeg pretičem ubrzava čim krenem u preticanje.

Baš juče, čovjek na otvorenom gusla 30-40, izađemo na pravac sa isprekidanom, krenem u preticanje a on ubrza na 60. Ograničenje je na oba mjesta, prema zadnjem znaku, 50. Sreća je da nije bilo saobraćaja sa druge strane, preglednost je bila dobra i nije bilo policije.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21287 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

denimb wrote:

Nemam toliko vremena da pisem, ali vidim meni si se nakacio, i to zbog dvije stvari. Ugasilo mi se auto, i nisam "cim prije pretekao" sporaca ispred sebe.

Fino sam napisao ako si procitao da sam tada vozio gradski auto, sa jos dvije osobe u autu...ako si primjetio napisao sam i da je na mjestima gdje ga mogu preteci bilo saobracaja iz drugog pravca...u takvom autu ja nikada, i nikada necu ulaziti u neko preticanje gdje vidim da mi dolazi covjek u lijevoj traci, neposredno blizu... jer znam da moj motor nije toliko jak da potegne i da me izvuce iz te situacije.

Ne znam zbog cega, i zasto lupas gluposti, ja mozda imam P na autu ali nisam toliko glup...izbaci mene eto iz jednacine, a uzmi u obzir dva covjeka samnom u autu, uzmi u obzir ljude u autu koji mi dolaze u susret, ko sam ja bolan da ugrozavam neciji zivot, jer eto moram sto prije preteci "sporaca" bez obzira sta vozim, i bez obzira kakva je situacija na cesti?

Propustio si i dio gdje sam napisao da covjek vozi 60-70 pa ga spusti na 50...svezao si se za to 50 a nisi skontao da on vozi nepredvidivo, piju pivo u autu ni to nisi procitao? Ko mi garantuje kad ga pocnem preticati da nece ubrzati, da nece meni produziti put preticanja...

Po meni, i ono najbolje sto sam tada mogao da uradim je bilo da ostavim prostor ispred sebe, i pratim retrovizor, i lijevu traku...ako ubrzam mogu vrlo lahko napraviti prostor iza sebe, sve dok ne dodjem u situaciju da ga mogu preteci bezbjedno, sto sam i uradio.

Druze, moras shvatiti da su se pojedini forumasi rodili sa vozackom i da su redovno po Nirburgringu vozili auta,....
Travnički Noćni Šetač

#21288 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

denimb wrote:

Imao si više pozitivnih komentara na svoj stav nema potrebe da ističeš negativne...
vjeshalica

#21289 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Laplace wrote:To sa ubrzavanjem je postala česta pojava. U zadnje vrijeme od deset preticanja najmanje kod tri-četiri automobil kojeg pretičem ubrzava čim krenem u preticanje.

Baš juče, čovjek na otvorenom gusla 40-50, izađemo na pravac sa isprekidanom, krenem u preticanje a on ubrza na 70. Ograničenje je na oba mjesta, prema zadnjem znaku, 50. Sreća je da nije bilo saobraćaja sa druge strane, preglednost je bila dobra i nije bilo policije.
A zakonom kaznjivo
Inace ljudi misle da nisu duzni zakon znati na pamet
Zakon=pravila ponasanja u saobracaju
Nema kod nas sve gola govna
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21290 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Ljudi se u kuci, kafani, kinu, pozoristu, restoranu, prodavnici, itd. ne znaju ponasati, a da znaju u saobracaju...
Naslovnica

#21291 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Jučer u Nedžarićima iza mene nekakav šištavac u VW Polo, ispružio ruku kroz prozor, u ruci cigareta, na glavuši nekakve sunčane ala Jala&Buba, i u ušima slušalice!
E pa svašta sam vidio, ali da neko vozi i u oba uha drži slušalice, pa to je skoro za nepovjerovat. :shock:
kokuz_sa

#21292 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kokuz_sa »

Naslovnica wrote:Jučer u Nedžarićima iza mene nekakav šištavac u VW Polo, ispružio ruku kroz prozor, u ruci cigareta, na glavuši nekakve sunčane ala Jala&Buba, i u ušima slušalice!
E pa svašta sam vidio, ali da neko vozi i u oba uha drži slušalice, pa to je skoro za nepovjerovat. :shock:
Sta je cudno?

Ja redovno vozim sa slusalicama..
Koriste mi samo za pozive, da me policija ne kazni..

Nista BT slusalice nego one obicne sto dodju uz telefon.
Normalno se cuje sav promet i sve sto dolazi izvana..
Nisu glasne kao 1BT slusalica ili hands free u autu sto dodje..
Naslovnica

#21293 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

kokuz_sa wrote:
Naslovnica wrote:Jučer u Nedžarićima iza mene nekakav šištavac u VW Polo, ispružio ruku kroz prozor, u ruci cigareta, na glavuši nekakve sunčane ala Jala&Buba, i u ušima slušalice!
Sta je cudno?

Ja redovno vozim sa slusalicama..
Koriste mi samo za pozive, da me policija ne kazni..

Nista BT slusalice nego one obicne sto dodju uz telefon.
Normalno se cuje sav promet i sve sto dolazi izvana..
Nisu glasne kao 1BT slusalica ili hands free u autu sto dodje..
Voziš auto sa slušalicama u oba uha?! I to tebi normalno?! :roll:
Slušalice same od sebe izoliraju zvuk, još ako su ti u oba uha i imaš poziv... :roll:
Koliko ja znam, po ZOBS-u pješacima je zabranjeno prelaziti ulicu sa obje slušalice u ušima, a mislim da je totalna zabrana za bicikliste u oba uha istovremeno cijelo vrijeme vožnje.
I sada da mi ne bude čudno što neko vozi automobil od tonu i kusur sa slušalicama u oba uha, bez obzira na namjenu slušalica?!?! :lol: :roll:
amar1994

#21294 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ja ba,handsfree qrcu ne valja a ima microfon u krovu i zvuk ide preko zvucnika :lol: :lol: ,ma nema slusalica je zakon :lol:
AlenK

#21295 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AlenK »

amar1994 wrote:ja ba,handsfree qrcu ne valja a ima microfon u krovu i zvuk ide preko zvucnika :lol: :lol: ,ma nema slusalica je zakon :lol:
A kad ima jos neko u autu, i ne valja da zvuk ide na zvucnike. Ja cesto koristim obicne slusalice...ali samo onu stranu sto je mikrofon na njoj.
amar1994

#21296 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

AlenK wrote:
amar1994 wrote:ja ba,handsfree qrcu ne valja a ima microfon u krovu i zvuk ide preko zvucnika :lol: :lol: ,ma nema slusalica je zakon :lol:
A kad ima jos neko u autu, i ne valja da zvuk ide na zvucnike. Ja cesto koristim obicne slusalice...ali samo onu stranu sto je mikrofon na njoj.
ma sta me briga nek slusa,ne dilam drogu i nuklearne glave :-) :-) ,policija isto nema sta da trazi po pitnaju imaginarne kazne za drzanje mobitela :thumbup:
AlenK

#21297 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AlenK »

amar1994 wrote: ma sta me briga nek slusa,ne dilam drogu i nuklearne glave :-) :-) ,policija isto nema sta da trazi po pitnaju imaginarne kazne za drzanje mobitela :thumbup:
A ne dilam ni ja... haahah ali ne zelim da mi razgovor slusa bilo ko. Najbolje su one bt ... jedna u uho , bez kablova, taman.
amar1994

#21298 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

AlenK wrote:
amar1994 wrote: ma sta me briga nek slusa,ne dilam drogu i nuklearne glave :-) :-) ,policija isto nema sta da trazi po pitnaju imaginarne kazne za drzanje mobitela :thumbup:
A ne dilam ni ja... haahah ali ne zelim da mi razgovor slusa bilo ko. Najbolje su one bt ... jedna u uho , bez kablova, taman.
pa jebo ga ti pise na displayu ko zove,mogu odbit ili prihvatit poziv,a sve tipke na volanu 8-)
AlenK

#21299 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by AlenK »

amar1994 wrote:
AlenK wrote:
pa jebo ga ti pise na displayu ko zove,mogu odbit ili prihvatit poziv,a sve tipke na volanu 8-)
Nemamo svi tipke na volanu :D
Gdje ima kupiti takvih volana ? :roll:
amar1994

#21300 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

AlenK wrote: Nemamo svi tipke na volanu :D
Gdje ima kupiti takvih volana ? :roll:
:D

dodje fabricki u jacim paketima..
Post Reply