Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Njanjavi

#21276 Re: Zeničani

Post by Njanjavi »

Mejtefam koje ste vi muske babe al doslovno.
Mrtvi mahalasi i propali wanna be uhljebi, kojima sudba teska ne dade da se uhljebe :lol:
Jebo vas i politika i te kasaba price, imal sta lijepo, pozitivno, imal sta za nasmijat se alahavam.
Kad god ovde udjem sive eminencije i mahaluse zenicke koje znaju sve i svakog od uhljeba, sikcu na te iste konstantno.
Pa jebo vas svak kad ste tolko optereceni sa tim, polizite koje dupe i vi pa vidite kako je na tim pozicijama :D
A onaj jos jednom ako spomene da je murija vakva nakva, da se biraju vakvi nakvi u muriju a sam pokuso potplatit da dobije poso pa ga izradili, iskopacu sebi oba oka samo da to ne citam vise.
I takva precrtana prica kod 90 posto posjetilaca ove teme mensecini.
Casual's

#21277 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Samo kod tebe nije :thumbup:
muhafuca

#21278 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

Cekaj dok navali ona ekipa sto o Celiku raspravlja :D

Tad se pravo zakuha ovo oko politike je nista :-)

btw imas li gdje stelu, al samo drzavni posao ako je

ono da se malo radi a puno kuka na platu kako je mala :D
Norm

#21279 Re: Zeničani

Post by Norm »

Njanjavi wrote:Mejtefam koje ste vi muske babe al doslovno.
Mrtvi mahalasi i propali wanna be uhljebi, kojima sudba teska ne dade da se uhljebe :lol:
Jebo vas i politika i te kasaba price, imal sta lijepo, pozitivno, imal sta za nasmijat se alahavam.
Kad god ovde udjem sive eminencije i mahaluse zenicke koje znaju sve i svakog od uhljeba, sikcu na te iste konstantno.
Pa jebo vas svak kad ste tolko optereceni sa tim, polizite koje dupe i vi pa vidite kako je na tim pozicijama :D
A onaj jos jednom ako spomene da je murija vakva nakva, da se biraju vakvi nakvi u muriju a sam pokuso potplatit da dobije poso pa ga izradili, iskopacu sebi oba oka samo da to ne citam vise.
...Takooo Jeeeee....a odkud znas da su sve muske BaBe?
Njanjavi

#21280 Re: Zeničani

Post by Njanjavi »

Norm wrote:
Ma nemre zensko bit baba ko musko da jebe rak raka!
Norm

#21281 Re: Zeničani

Post by Norm »

Njanjavi wrote:
Norm wrote:
Ma nemre zensko bit baba ko musko da jebe rak raka!
...il' jez jeza... :lol:
apsidejzi

#21282 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Jimmy McNulty wrote:Ja mislim da se i @kamen kaje što je glasao za SDA :D

Fudo ima 4 godine da se pokaže, ali evo sad će skoro godina, a ja uopšte nisam zadovoljan njegovim radom, ali ipak sačekat ćemo još malo, možda nas iznenadi. Jedino je pozitivno da yebe ove SDA uhljebe, jedan moj drug dobio pripravnički u opštini negdje i priča mi ovi SDA uhljebi se boje Fude ko đavo krsta. :mrgreen:
Sta znaci biti zadovoljan necijim radom?

Da bismo stvari sagledali objektivno i realno koliko je to moguce, moramo staviti na stol sve kandidate koje smo imali i onda "pretpostaviti" kako bi nam bilo s njima. Ovako kako si ti iznio, to je kritika na jednu osobu a mozda i ocekivanje nemoguceg. Ja mislim da se Fudu mora analizirati s relativne a ne apsolutne pozicije. U Zenici imas nekoliko struja i svaka vuce na svoju stranu i veoma je tesko naci kompromis da se svi sloze oko necega, tako da ubijek moras praviti kompromise.

Sta ne bismo imali da je neko drugi dosao na vlast a sta imamo zato sto je Fudo tu? Nekoliko stvari mi pada na pamet... Ako krenemo od pocetka mandata onda je Novogodisnje slavlje i Divlje Jagode prvo sto mi pada. Mozda nije veliko, ali sta smo imali prethodnih godina? Zatim cuke. Nema ih. POjavi se ponegdje tu i tamo neki ali kako je bilo, ovo je super. Zatim statut za Robijase. U jednom periodu to je bilo goruce pitanje i stvari su se postavljale tako da ce biti smak svijeta ako se ne usvoji. Usvojilo se i sad se omalovazava javni pritisak na Fudu. Nakon toga je bio aktuelan reprogram pa je i to uradjeno. Nista od toga ne bi bilo da je SDA ostala na vlasti.

Eh sad, grad ima jos gorucih problema poput grijanja i to je veliki problem koji nije rijese al ja se sjecam sjednica sa pocetka godine (Mart nekad) kad je Fudo navijao da se usvoji prijedlog za kredit i pocne raditi na rjesenju problema, SDA je digla ruke protiv. Znaci, u nekim apsolutnim terminima, Fudo nije napravio neke velike i krucijalne stvari ali treba biti realan i priznati da to ne bi mogao niko. I ja bih volio da imamo podzemne garaze svuda, da imamo jos 100.000 radnih mjesta samo u zenici, da imamo love i mnogo dobrih restorana u koje cemo izlaziti, da imamo lidere na radnim mjestima a ne robovlasnike, da ovo da ono...

Ja Fudu ipak vidim kao pozitivnu tacku u gradu. Bilo bi lijepo da je pozitivni krug al sta je tu je. Da je Nemila pobjedio nit bi imali statuta za celik, nit reprogam, cuke bi te i dalje ganjale, a grijanje svakako ne bismo imali a plus niko ne bi rastresao SDA uhljebe. I tako... ja malo razradih tvoju misao :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#21283 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Slažem se sa mnogo toga što si napisao, za neke od vas ja sam ovdje ipak još dijete, ali očekivao sam više od Fude, a što se tiče Čelika upravo zbog njegovog politiziranja izgleda da je šansa za reprogram ipak propuštena.

Ali kao što rekoh, sudiću mu pred izbore 2020 godine. Niko nema čarobni štapić pa ni on.
channel10

#21284 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Jimmy McNulty wrote:Slažem se sa mnogo toga što si napisao, za neke od vas ja sam ovdje ipak još dijete, ali očekivao sam više od Fude, a što se tiče Čelika upravo zbog njegovog politiziranja izgleda da je šansa za reprogram ipak propuštena.

Ali kao što rekoh, sudiću mu pred izbore 2020 godine. Niko nema čarobni štapić pa ni on.
Sta je propusteno? Zar to nije nedavno dogovoreno i potpisano?
avenija

#21285 Re: Zeničani

Post by avenija »

@apsidejzi Kazes Fudo usvojio reprogram :lol: , Fudo je htio ici u stecaj tj likvidiranje Celika ali vijece nije dalo te su izglasali reprogram, zato je on postavio svoje ljude u Celik da odugovlace i krse statut kako bi prosao vremenski rok za reprogram sto je vec i uspio.
Izjavi da nece biti novi Hamko te pozove trenera u gradsku upravu i on odluci kao gradonacelnik ko ce biti sef strucnog staba. :-)
Nemam nista protiv trenera Hafizovica ali ti si novi Hamko ti odlucujes sve.

U martu kaze grijanje je zavrseno u narednih 15 dana potpisujemo ugovor i idemo u joint venture, evo ga septembar nista se nije desilo, mozda je mislio 15 mjeseci ?

Investicije, poslovno-prodajna zona JUG na ulazu ?

Trgovi, rekontrukcija ? Cistoca korita ? Obaloutvrde ? Signalizacija na saobracajnicama ? Mostovi ? Cistoca grada ? Smetovi ? Djecija igralista? Gradska kafana ? Pausali ? Parkinzi, najavljenje 4 podzemne garaze? Takse na telekom i kablovske operatere?
Vrecu cementa i pijeska nije ulozio u grad kako je dosao na vlast :)

Da ne bude da nije nista uradio, sve pohvale za pse lutalice i lijepu novogodisnju proslavu, naplatio je i od kladionica nekoliko taksi nakon 3-4 godine neplacanja.

Ispod ocekivanja je daleko, vjerovatno ga opstuisu sa svih nivoa, pogotovo kanton ali eto vidjecemo u buducnosti, do sada je to jako lose.
Last edited by avenija on 18/08/2017 13:29, edited 1 time in total.
channel10

#21286 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Pa zasto nije potpisan reprogram? Zasto o tome niko ne govori pa ni ovi donosioci novog statuta?

Nesto sam nacuo da bi moglo biti velikih problema sa grijanjem ove zime. Istina ili ne?
Casual's

#21287 Re: Zeničani

Post by Casual's »

channel10 wrote:Pa zasto nije potpisan reprogram? Zasto o tome niko ne govori pa ni ovi donosioci novog statuta?

Nesto sam nacuo da bi moglo biti velikih problema sa grijanjem ove zime. Istina ili ne?
Svakodnevno se govori, samo ne pratiš.
Fuad želi ugasiti NK Čelik - i kraj.
Fuad je za kurac - i kraj.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#21288 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

channel10 wrote:Pa zasto nije potpisan reprogram? Zasto o tome niko ne govori pa ni ovi donosioci novog statuta?
Izglasano na vijeću da kamere uprate i to je to, nikad više nije bilo ni na dnevnom redu nit se ko za to zanimao.
Evo pročitaj šta o tome kaže Nadzorni Odbor.
[ZAHTJEVI] Dužni smo obavijestiti članove da Upravni odbor NK Čelik Zenica na čelu s gosp. Jasminom Memiševićem, ni nakon 15 dana ponovo nije ispunio niti jedan od zahtjeva koje je uputio Nadzorni odbor ( http://bit.ly/2wW9wK7 ).
I pored usmenog dogovora na sastanku, i pored pismenog zahtjeva, Upravni odbor se još jednom oglušio na zahtjeve i tako još jednom izravno prekršio statut.
Klub i dalje posluje bez plana rada i plana budžeta koje po statutu usvaja Nadzorni odbor. Na taj način je nemoguće vršiti kvalitetan nadzor poslovanja, ali i sprovoditi racionalnu politiku trošenja. Nadzornom odboru još uvijek nisu ustupljeni ugovori s igračima, te se ne zna koliki su mjesečni troškovi kluba.
Najviše od svega nas žalosti činjenica da, i pored obećanja predsjednika Upravnog odbora, još uvijek nije upućen zahtjev za sastanak s predstavnicima Porezne uprave po pitanju reprograma poreskih dugovanja, što smatramo vrhuncem nemara jer se potpisivanje reprograma postavilo kao prioritet od strane Upravnog odbora u narednom periodu.
Satori

#21289 Re: Zeničani

Post by Satori »

Na zenica.ba imas materijale za 12. sjednicu GV koja ce se odrzati 24.08. Tacka 3 se odnosi na (ne)organizovanje grijanja u ovoj sezoni. Citati i plakati.
Ja se samo nadam da ce 1. zima biti puno blaza nego prosle godine, 2.elektroenergetska mreza podnijeti dodatna opterecenja.
kamen spoticanja

#21290 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

channel10 wrote:
Jimmy McNulty wrote:Slažem se sa mnogo toga što si napisao, za neke od vas ja sam ovdje ipak još dijete, ali očekivao sam više od Fude, a što se tiče Čelika upravo zbog njegovog politiziranja izgleda da je šansa za reprogram ipak propuštena.

Sta je propusteno? Zar to nije nedavno dogovoreno i potpisano?
evo kazu da ti javim :mrgreen:
https://www.zenicablog.com/ngg-za-celik ... a-celikom/
Shmeker

#21291 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Zna li iko koliki su poticaji na lazne FB profile? Vidim fakat armija laznjaka po FB brani cast "velikog ekonomskog strucnjaka".
clio_dci120

#21292 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Sve je krenulo od Emine Becic i Rialde Kolic, Dofu samo usavrsio... :) Valjda se bune sto je sa sobom ponio glavni patent.
Not My Idea

#21293 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

ko su sad rialda i emina?

upravu je njanjavi :lol: kako samo stignete sve pohvatat i saznat, i to sve u nekim siframa, za svakog neki interni nadimak....

kakavdanakneiskustvu wrote:
U bivsoj solajinoj,tamo od atlantisa prema kp domu,nisam.mogao vjerovati da to.policija ne kaznjava,pjesaci jednim dijelom,tamo od atlantisa do klraja re zgrade gdje su posll.prostori nema dvadesrt cm prostora za pjesake,je li do.mene sto.mi je to za ne povjerovati ili je to danas u stvari normalno?
koji si ti kralj :lol:
steta sto nemas nekih veza u mupu pa da saznas il utices na stvari...
Shmeker

#21294 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

clio_dci120 wrote:Sve je krenulo od Emine Becic i Rialde Kolic, Dofu samo usavrsio... :) Valjda se bune sto je sa sobom ponio glavni patent.
SDA se bas obrukala sa laznim profilima. Lafo pravili profile kao da iza njih stoje prave osobe. Dofuvoa armija od tri covjeka napavila stotine i ne trude se prikazati ih kao stvarne korisnike. Jednog od Dofuvovih farmera poznajem i licno i dobro znam kakva supacina je ta osoba.
kakavdanakneiskustvu

#21295 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Not My Idea wrote:ko su sad rialda i emina?

upravu je njanjavi :lol: kako samo stignete sve pohvatat i saznat, i to sve u nekim siframa, za svakog neki interni nadimak....

kakavdanakneiskustvu wrote:
U bivsoj solajinoj,tamo od atlantisa prema kp domu,nisam.mogao vjerovati da to.policija ne kaznjava,pjesaci jednim dijelom,tamo od atlantisa do kraja te zgrade gdje su posll.prostori nema dvadeset cm prostora za pjesake,je li do.mene sto.mi je to za ne povjerovati ili je to danas u stvari normalno?
koji si ti kralj :lol:
steta sto nemas nekih veza u mupu pa da saznas il utices na stvari...

teško da na to bilo ko može uticati,kad je takvo ponasanje postalo posve normalno
triconja

#21296 Re: Zeničani

Post by triconja »

A ja paora braco :lol:
Ja_Ja

#21297 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Satori wrote:

Na zenica.ba imas materijale za 12. sjednicu GV koja ce se odrzati 24.08. Tacka 3 se odnosi na (ne)organizovanje grijanja u ovoj sezoni. Citati i plakati.
Ja se samo nadam da ce 1. zima biti puno blaza nego prosle godine, 2.elektroenergetska mreza podnijeti dodatna opterecenja.
Znalo se vec par godina da prosla, ova, a mozda i slijedeca grijna sezona nece biti servisirane ne na optimalnom nivou vec gotovo nikako. Licno sam veoma kritican prema KF-u, ali u slucaju grijanja mislim da trenutno nije do njega. Cak sta vise po meni je povukao logicne poteze ulazeci u projekt grijanja sa Mittalom.

Huso i SDA su apsolutno najveci krivci za katastrofu prosle sezone, kao i za ovu nadolazecu sezonu. Nadati se da ce Mittal sto prije krenuti pa i zavrsiti novi projekt mada ne cujem u zadnje vrijeme nista novo tako da je i 2018/2019 sezona upitna.

Za Celik je apsolutni krivac. Uspjeli su minirati citav proces i sada imamo ovo sto imamo. Tip bukvalno gusi klub.

Pitanje cuka nije rijesio. Jel ih manje? Jeste, u nekim dijelovima grada ali on je dao nerealno obecanje da ce rijesiti taj problem a ne smanjiti ga u roku od par mjeseci.

Kladionice, poslovno okruzenje, podsticaji, i sve ostalo je ispod nivoa za sada.

Utrosak namjenski sredstava je u najmanju ruku upitan i neko od vijecnika mora da pita kako je neke budjetske stavke uspio spiskat u roku od par mjeseci.

No slazem se da za pravu analizu treba cekati bar jednu budjetsku godinu a tek nakon 3 ce se imati prava slika koliku je stetu ili korist donio.
triconja

#21298 Re: Zeničani

Post by triconja »

ljuspica wrote:Nije do mene, provjereno.
Znam da niko nije kaznjen zbog gitare :) I ko je pomeno gitaru-da nisi ti taj komsija? :-D
Necu nikom ovdje da se obracam.
Necu da placam lokalne narkice da nekog ubijaju.
Hocu posteno.
Sve.
Pa makar mi zadnje bilo.
Uzmem ja nekad svirat gitaru (elektricnu) u stanu ali ne vjerujem da se toliko cuje. Nadam se da nisam ja, inace sviram jednom u dva tri dana po pola sata :lol: .
HardcoreMX

#21299 Re: Zeničani

Post by HardcoreMX »

Na zapadu se moze vidjeti svakakve bjelosvjetske i domace mrake, ali u principu dobro rjeseno samo klasikom udaranja po dzepu te spuste svakog galamdziju. Gle ovog glente, liku nije do njega kad predlaze rezanje zica, glasno pustanje muzike itd,ali zato jeste do drugoga kome smeta kad on drugog uznemirava idiotskim ponasanjem, a kultura mu svojim sugradjanjima napraviti igranku u naselju i pojacati razglas povazdan i ko orangutan skakati za loptom, pa ko se jos fura na slumove, doduse to je realni primjer raspalog drustva u begokratiji.. korida je na mjestu, sklonili se ljudi, otisli na livadu nikom ne smetaju, ko voli nek izvoli.. realno bio bi red i civilizacijski cin ovoj javasluk djeci da ne urlicu po cesti i ne klosare, pronaci neku alternativu, barem nekog izletista u prirodi napraviti za sporta i sl..
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#21300 Re: Zeničani

Post by gentoo »

HardcoreMX wrote:Na zapadu se moze vidjeti svakakve bjelosvjetske i domace mrake, ali u principu dobro rjeseno samo klasikom udaranja po dzepu te spuste svakog galamdziju. Gle ovog glente, liku nije do njega kad predlaze rezanje zica, glasno pustanje muzike itd,ali zato jeste do drugoga kome smeta kad on drugog uznemirava idiotskim ponasanjem, a kultura mu svojim sugradjanjima napraviti igranku u naselju i pojacati razglas povazdan i ko orangutan skakati za loptom, pa ko se jos fura na slumove, doduse to je realni primjer raspalog drustva u begokratiji.. korida je na mjestu, sklonili se ljudi, otisli na livadu nikom ne smetaju, ko voli nek izvoli.. realno bio bi red i civilizacijski cin ovoj javasluk djeci da ne urlicu po cesti i ne klosare, pronaci neku alternativu, barem nekog izletista u prirodi napraviti za sporta i sl..
Ti si svoje diskusije davno zavrsio sa "koridama", i postovima tipa Eke na drogama.. ne znam koji se q javljas ovdje uopste i kacis se na mene ?
Post Reply