Ako bi bio suocen sa tako groznim izborom neminovno bih izabrao Saudiju. Siguran sam da bi ti isto postupio sta god sad rekao.mirsek wrote:Evo Saudija se ne kaci sa Amerikom, imaju sve ekonomske beneficije koje Amerika moze dati pa bi li radije zivio u Iranu ili Saudiji ?Kikibombona wrote:
U odnosu na drzavu, jesam oportunista. Nisam toliko glup da se patim dok onaj ko me predstavlja, ko me je uvalio u bijedu, zivi u zlatu i svili.
Kriv je mulanski rezim zato sto se kaci sa Amerikom. Nemoguce je uci u konflikt sa Amerikom a ne snositi posljedice.
Kurdistan je proglasio nezavisnost i Iran je prvi uveo sankcije. Ponasali su se prema irackim Kurdima isto kao sto se Amerika ponosa prema njima. To je tako...
Naravno da ce uvesti sankcije nelegalnom separatistickom pokretu koji zeli da cijepa jednu medjunarodno priznatu drzavu.
Pogledaj usporedbu Rijada i Teherana
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... rrency=EUR
Prosjecna plata u Rijadu je 1 400 a u Teheranu 300 eura. To je druze ogromna razlika.
Sa 300€ bi morao zivjeti u nekom socijalnom stanu i jedva bih prezivljavao. Mozda bi se morao prijaviti u narodnu kuhinju ako bi morao izdvajati odredjen iznos za stan. O iznajmljivanju stana nema ni govora. O autu nema ni govora. Dakle, teska bijeda.
U Rijadu se sa 1 400€ moze pristojno zivjeti.
...
Dakle, kao da poredis Njemacku i Moldaviju...