Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
NediM17

#21276 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

nivla wrote:
NediM17 wrote:Sa sistemom kojeg moraš dopunjavati svake godine očito nešto ne valja. Ali valjda našem čovjeku lakše dati trobanak svake godine nego riješiti problem.
pa nije bas 30 ovaj skuplji plin, pola litra oko 150 km plus ruke
ovdje je problem bio sto ga je autohit vozao do momenta kad nesto nije u garanciji
Ma htio sam se referisati na ovog 007, ali uletio tvoj post prije.
Pa tim još više ako je taj skupi plin treba riješiti uzrok a ne posljedicu, dakle kao što je na kraju i uradio zamjenu hladnjaka.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21277 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Posmatrac_007 wrote:Odoh sutra do Neskovica pa da vidim jel oni sta popravljaju ili samo mogu da napune.
Nesto sam citao kao da taj njihov proces punjenja nije kako bi trebalo.
Sad ne razumijem se kako bi trebalo pa ne znam da li rade po pravilima.
Uglavnom prosle godine sam bas pratio citav proces sta ispisuje na monitoru uredjaja, pisalo je i praznjenje sistema i punjenje ulja i gasa i test nepropusnosti. Jedino sta ne rade je dezinfekcija, jednom su uradili kako treba i tada se u autu osjecao miris mentola, ali drugi put su pokusali preskociti dezinfekciju, a kada sam pitao onda je donio aparat ali je ocito bio prazan jer se mentol nakon dezinfekcije nimalo nije osjecao.
Javim sta su rekli i rade li opravke ili samo punjenje.
Mislim da neskovic ne popravlja. Oni su samo nabavii desetak automatskih uredjaja za punjenje i to je to koliko znam. Dosta loših komentara sam cuo, ponajviše da koriste freon no name proizvodnje...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21278 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

basicm wrote:
konektovan wrote:Klima centar zaobilaziti u sirokom luku. Boze sacuvaj kako se ljudi ponasaju, ona arogancija, drskost, bahatost....fuj.
Gdje ici?
Konektovani je upravu, ali za sad nemaju kvalitetne alternative. Zbog toga se i ponasaju kako se ponasaju :-) Ali sve do jednom.

Zadnji put bio kod njih prije jedno dvije godine, april ja mislim, gadjao sam da bude prije sezone, izasao sa posla ranije maksuz radi toga. Dodjem dole sve uredno, auto uvukao u servis, kad odjednom nidje nikoga, uzeli auto digli haubu i rasputili se :shock: sjedim u onoj njihovoj kafanici i gledam, nidje ziva roba. I tako bezmalo sat vremena, da bi se na kraju smilovali i ubacili mi taj freon sa bojom u sistem sto je trajalo desetak minuta :-) Ni a ni be sto sam cekao ni sta je razlog, ko biva ko te jebe :roll:
radostan dan

#21279 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by radostan dan »

pa ne piše ti u cjenovniku minutaža nego satnica.. :mrgreen:
konektovan

#21280 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Ćelo i ekipa su pošten posao radili dok su bili na staroj lokaciji, cim su se preselili u novi objekat nastupio je period kurzobolje, i iskreno neprofesionalizma.
Doci u servis i da te njegov gazda doceka sa, sta je tebi, umjesto dobar dan, izvolite, kako vam mogu pomoci, dosta govori o kakvoj ljudskoj mentalnoj bjedi se radi....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21281 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote:Ćelo i ekipa su pošten posao radili dok su bili na staroj lokaciji, cim su se preselili u novi objekat nastupio je period kurzobolje, i iskreno neprofesionalizma.
Doci u servis i da te njegov gazda doceka sa, sta je tebi, umjesto dobar dan, izvolite, kako vam mogu pomoci, dosta govori o kakvoj ljudskoj mentalnoj bjedi se radi....
Nazoves da se najavis na servis, dere se lik 'nea najavljivanja dodji i cekaj' :-)

Ko god ima monopol na nesto isto se ponasa.

Doduse moram reci da kad su mi uradili klimu sve evo fercera trecu godinu na jednom autu, na drugom je bilo ovo spomenuto cekanje i tu su samo naupunili sistem...
Ned071

#21282 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Industrialyzer wrote:
Ned071 wrote:Od komela bjezat sto dalje mozes... Ublehasi... Cobra ok, klima ni pod razno...

Zasto?

Ja sam imao odlicno iskustvo, trebao mi je jedan dio za klimu i samo kod njih nasao, oni zavrsavali sa radom prije mene i jedan radnik mi je taj dio donio na posao jer mu je usput, a uopste nije skup dio, 25KM

Pisao o tome vec dva puta. Tri dana raskopan auto stajao, nista nisu napravili niti su znali sta da rade. Lemili plastiku koja se ne lemi i sl... Vracali pare na kraju jedva. U isto vrijeme im neka cura napravila dramu zbog slicnog sranja... Usminkana ubleha
NediM17

#21283 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Ne mere se mejt ozivit, samo zagrnut.
Ned071

#21284 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Jbg ne znaju ljudi sta je presostat...
NediM17

#21285 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Pa sto ih nisi poucio?
amar1994

#21286 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

nivla wrote: kolega kupio nepune 2 godine star kaskai sa 4 godinr garancije, autu iste sedmice otiso akumulator(ne pokriva garancija), slabo covjek koristi klimu u trecoj godini garancije skonta da ne radi posalju ga celi u butmir, ovi mu dospu plin(neki skupi nije onaj r134a) i opet za dva mjeseca problem, vozali ga dok nije isteklo 4g garancije, na kraju je o svom trosku zamijenio hladnjak klime i sve profunkcionisalo, napominjem da su kvarovi nastali na smijesnoj kilometrazi od oko 70000
da ne govorim o presmijesnim fakturama za redovni servis ko da je neki w12 motor a ne 1.6 dci
:run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21287 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

Da priupitam i vođe, biće da je primjerenije:
_BataZiv_0809 wrote:Raja naplacuje li BIHAMK preklemavanje i vjerovatno zamjenu akumulatora na autu koje je neregistrovano i stoji u garazi, ako sam njihov član?
Ned071

#21288 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

NediM17 wrote:Pa sto ih nisi poucio?
Nisam ja inzinjer iz Visokog ko ti i londonac. Odem kod onoga koji zna, popravi, platim i vozim. Niti prodajem srot na forumu nit mi je drama za pet feninga plina...
NediM17

#21289 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Veliki si ti gospar, zajebo si Dubrovcane.
Maraschino

#21290 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Maraschino »

spreca wrote:Prije desetak dana sam mjenjao pakne na zadnjim tockovima na Passatu sestici(rucna je elektricna)kocnice rade uredu ali se pri kocenju kad auto prakticno stane se cuje zvuk kao od rucne kocnice a ranije to nije bio slucaj...sta bi moglo da biDne?
To ono bzzzz, kao da motoric zateze ili otpusta pakne?
spreca

#21291 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Maraschino wrote:
spreca wrote:Prije desetak dana sam mjenjao pakne na zadnjim tockovima na Passatu sestici(rucna je elektricna)kocnice rade uredu ali se pri kocenju kad auto prakticno stane se cuje zvuk kao od rucne kocnice a ranije to nije bio slucaj...sta bi moglo da biDne?
Da bas taj zvuk i mislim da dolazi iz motorica
Maraschino

#21292 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Maraschino »

spreca wrote:
Maraschino wrote:
Da bas taj zvuk i mislim da dolazi iz motorica
Vrati se kod majstora da to pregleda. Nekada se zna desiti da se motori raspare pa jedan zateze dok drugi otpusta. Sta je kod tebe ne znam ali bi majstor to trebao pregledati jer se taj zvuk ne smije cuti.
spreca

#21293 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Maraschino wrote:
Vrati se kod majstora da to pregleda. Nekada se zna desiti da se motori raspare pa jedan zateze dok drugi otpusta. Sta je kod tebe ne znam ali bi majstor to trebao pregledati jer se taj zvuk ne smije cuti.
Nesta su zeznuli....na pocetku su morali ih raslabiti da bi stare izvadili i nove stavili kad je bilo gotovo opet je na isti naccin i vratio nazad,vljda neki program kompjutersi ili kako se vec zove...otici da pogledaju sta je
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#21294 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RagibUzoriti »

spreca wrote:
Maraschino wrote:
Nesta su zeznuli....na pocetku su morali ih raslabiti da bi stare izvadili i nove stavili kad je bilo gotovo opet je na isti naccin i vratio nazad,vljda neki program kompjutersi ili kako se vec zove...otici da pogledaju sta je
Pa mora ti uraditi kalibraciju klijesta/motorica nakon zamjene plocica. Valjda su to uradili?
spreca

#21295 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

RagibUzoriti wrote:
spreca wrote:
Maraschino wrote:
Pa mora ti uraditi kalibraciju klijesta/motorica nakon zamjene plocica. Valjda su to uradili?
Sudeci po zvuku da nisu...koliko je opasno sad voziti ,s obzirom da sam sad od majstora oko 300km a neznam ovdje gdje sam sad dali ima neki servis
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#21296 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RagibUzoriti »

Nije opasno samo funkcionalitet EPB nije 100%
Throttle

#21297 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Provjeri grije li ti se tocak
alexa988

#21298 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by alexa988 »

Pozdrav, imam Audi A4 B8 2008 god. U posljednje vrijeme primjetio sam vodu u autu ispred i iza suvozaca. Naime tapacirung je vlazan kod jakih kisa. Dal je neko imao slican problem, gdje su slabe tacke ovog modela. Hvala
konektovan

#21299 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Prolazio pored neskovica danas u dva navrata, kolaps zivi, bilo je oko 20 auta najmanje svaki put na punje ju klime... :mrgreen:
Throttle

#21300 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Throttle »

Lakše sunut 30 marelica plina sezonski nego popravit gdje curi :mrgreen:
Post Reply