e jest begovic bas bio krme tad. nece da igra, pa susic mora staviti povrijedjenog golmana. pa onda odigra jedno poluvrijeme a drugo nece, i onda opet stavi safeta na vatru koji mora da baci svoju dragocijenu trecu izmjenu, (koja mu je za lijeka bila protiv albanije i francuske), na golmana pod sedativima, i tako...Sarajevo1946 wrote: Safet nije imao veze sa Begovićevim debijem, mi smo njega mnogo ranije kaparisali, a Begović se nije ni najmanje profesionalno odnosio prema reprezentaciji u to vrijeme.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#21276 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
Korisničkoime
#21277 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma sad je prošao voz nema više probanja i kombinacija a vala da smo na toj poziciji nešto pokušali i nismo Cocalić, Zukanović, Salihović su samo mogućnosti za koje sada možemo samo špekulirati kako bi se pokazale kao i verzija bez def.veznog u klasičnom 4-4-2 sistemu. U svemu tome najgore je to lažno krilo iole ozbiljna ofenzivna ekipa koja ne daj Bože bude imala i nekog dobrog krilnog napadača ili krilo ima da nas stavi na muke.Kontra__ wrote:@Splend, za nadimke se zahvali delegatusa sportsporta, Dautbegovicu, koji valjda konta da je to simpaticno i da bude po necemu ekskluzivan pa eto malo malo daje nekakve kretenske nadimke reprezentativcima!
Sto se tice naseg zadnjeg veznog, jasno je ko dan, na toj smo poziciji deficitarni a nemamo ni alternative. Mozemo mi sad nagadjati tipa treba tu Vranjesa probati, Zukanovica, ovog onog, ali jasno je da su to sve eksperimenti koji nemaju bas puno veze sa zdravom pamecu. Nije to vise do Safeta, vec jednostavno tu igraca nemamo!
Poseban bi sunovrat bilo sad ensto majmunisati pred Grcku odnosno u toj tekmi. drzi se toga sta imas, jer nekad je vaznija i uigranost od same kvalitete, uslovno receno naravno.
Sto se Papeta tice, njemu zaista se najmanje moze zamjeriti na taktickom planu i vodjenju utakmice, tu je za mene odlican i dao bih mu 8/10. Jedine tekme u kojima je cucno bile su famozna Rumunija, Franucska Kosevo i Albanije, dok je po meni ostali korektno i poneke odlicno odradio.
Zamjerka je jedino na PR i skauting, no bar ima i tu jasan sistem, kojeg iako se ne slazem moram postovati. On glasi u repku se jako tesko ulazi ali, ruku na srce, i jako tesko ispada iz nje. To moze biti negativno ali i itekako pozitivno, moral za igrace, motiv itd...
Ponavljam vise kao papagaj, ako klepimo Helene, makar i 0,5:0 mi smo ljudi 95% u Brazilu, cuvajte pare, dizite kredite, pripremajte havajke!
Ja bi ipak pričekao Slovačku, trebamo ići tekmu za tekmom ali nipošto otpisati Slovake.
- Muhamed Đakmić
#21278 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije se odazvao na 2-3 prijateljske radi tobožnjih povreda, da bi u svom klubu bio u sastavu već u narednim utakmicama. Ja ga ne nazvah krmetom, ti si.505sCrtom wrote:e jest begovic bas bio krme tad. nece da igra, pa susic mora staviti povrijedjenog golmana. pa onda odigra jedno poluvrijeme a drugo nece, i onda opet stavi safeta na vatru koji mora da baci svoju dragocijenu trecu izmjenu, (koja mu je za lijeka bila protiv albanije i francuske), na golmana pod sedativima, i tako...Sarajevo1946 wrote: Safet nije imao veze sa Begovićevim debijem, mi smo njega mnogo ranije kaparisali, a Begović se nije ni najmanje profesionalno odnosio prema reprezentaciji u to vrijeme.
- Mikady
#21279 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Druze sta ces zacepio im je Safet Susic - PapeCrvena Tifoza wrote:Dosadniji ste sa tim kasetama nego onaj "pečat". Kad se nema šta pisati, opleti po kasetama, samo nek se piše.
-
Kontra__
#21280 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A vama kao nije sega kaseta je l'? Daj ba nemojte suplje! Smijesno jeste, ali ne treba covjeka zbog toga zajebavati, jer i nace ocevi, dede, ovi ili oni nose jos uvijek sa sobom vrijeme uz koje su odrasli i tesko im se naviknuti na novu tehnologiju i terminologiju. 
- Mikady
#21281 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Konacno da napises jednu pametnuKontra__ wrote:A vama kao nije sega kaseta je l'? Daj ba nemojte suplje! Smijesno jeste, ali ne treba covjeka zbog toga zajebavati, jer i nace ocevi, dede, ovi ili oni nose jos uvijek sa sobom vrijeme uz koje su odrasli i tesko im se naviknuti na novu tehnologiju i terminologiju.
Pape dominira kao selektor rep. BIH
- Charuga
- Globalni moderator
#21282 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Imate dvije teme na kojima se prica o reprezentativcima, potencijalnim reprezentativcima i ostalom vezano za igracki kadar:
http://www.klix.ba/forum/bh-reprezentat ... ead#unread
http://www.klix.ba/forum/bh-fudbalski-n ... l#p8231350
Neke sam postove pobrisao a neke prebacio na te teme.
Ostavite ovu temu za komentarisanje rada selektora Sušića!
http://www.klix.ba/forum/bh-reprezentat ... ead#unread
http://www.klix.ba/forum/bh-fudbalski-n ... l#p8231350
Neke sam postove pobrisao a neke prebacio na te teme.
Ostavite ovu temu za komentarisanje rada selektora Sušića!
- cvrčak_na_hedonizmu
#21283 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Izgleda da je Dinamo iz Minska prepoznao ogromni potencijal standardnog reprezentativca BIH Adnana Zahirovića
Eto, Sajo je pomogao bratu, sad bi bio red da se ozbiljnije pozabavi sa pozicijom zadnjeg veznog igrača 
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#21284 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Izgleda da je Dinamo iz Minska prepoznao ogromni potencijal standardnog reprezentativca BIH Adnana ZahirovićaEto, Sajo je pomogao bratu, sad bi bio red da se ozbiljnije pozabavi sa pozicijom zadnjeg veznog igrača
E bas tako
Daleko mu kuca bila od reprezentacije
- Edin H.
#21285 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zamjena teza, Susicu je proradio ego i htio je natjerati momka da putuje na prijateljske utakmice, kad je Begovic tek uskocio na mjesto prvog golmana Stokea. Da je ostao na klupi Stoke-a ne bi bio ni od kakve koristi reprezentaciji.Sarajevo1946 wrote:Safet nije imao veze sa Begovićevim debijem, mi smo njega mnogo ranije kaparisali, a Begović se nije ni najmanje profesionalno odnosio prema reprezentaciji u to vrijeme.Dead Man Walking wrote: A u tom je znaci caka gosn selektore. Zbog logike se Sajo svojski trudio da izgubimo Begovica jer je logicno da on igra za Kanadu, kao sto je logicno da Miralem igra za Luksemburg. Nemam sta da kazem.
Ali to Susicevo istjerivanje vlastitoga ega nas je kostalo utakmice u Albaniji, pa mozda u i u Francuskoj i posljedicno plasmana.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#21286 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
whatever ali nakon viđenog ni Zukanović, a posebno Vrsajevic nisu kalibar za reprezentacije
još se lomim se između Pjanića i Begovića ko je bio naš najbolji igrač....odbrana nam je bila klasična taraba....jedini vidljiv napredak je da nije bilo one, nekada, karakteristične panike....ovaj novi lik Zukanović je toliko izgubljen u vremenu i prostoru da se i ne uspaniči
Begović nas je spasio da nas Slovenci ne razvale, a Pjanić je razvalio Slovence
definitivno izbaciti Zahirovića sa def veznog i forsirati Svraku na toj poziciji
još se lomim se između Pjanića i Begovića ko je bio naš najbolji igrač....odbrana nam je bila klasična taraba....jedini vidljiv napredak je da nije bilo one, nekada, karakteristične panike....ovaj novi lik Zukanović je toliko izgubljen u vremenu i prostoru da se i ne uspaniči
definitivno izbaciti Zahirovića sa def veznog i forsirati Svraku na toj poziciji
- ultima_palabra
#21287 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zukanović je do sada imao jednu dobru i jednu slabiju utakmicu... obje prijateljske (+20 minuta protiv Litvanije kad je sve bilo gotovo), ne mogu se nikakvi veliki zaključci izvlačiti iz toga.JoseMujica wrote:whatever ali nakon viđenog ni Zukanović, a posebno Vrsajevic nisu kalibar za reprezentacije
još se lomim se između Pjanića i Begovića ko je bio naš najbolji igrač....odbrana nam je bila klasična taraba....jedini vidljiv napredak je da nije bilo one, nekada, karakteristične panike....ovaj novi lik Zukanović je toliko izgubljen u vremenu i prostoru da se i ne uspaniči![]()
Svraka nije defanzivni vezni, ne može on to odigrati.
- ganjeta
#21288 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ohooo ti se kad se vrate corizarni i lucky zvani tabela i otaj radJoseMujica wrote:whatever ali nakon viđenog ni Zukanović, a posebno Vrsajevic nisu kalibar za reprezentacije
još se lomim se između Pjanića i Begovića ko je bio naš najbolji igrač....odbrana nam je bila klasična taraba....jedini vidljiv napredak je da nije bilo one, nekada, karakteristične panike....ovaj novi lik Zukanović je toliko izgubljen u vremenu i prostoru da se i ne uspaniči![]()
-
ajvaz_dedo
#21289 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ljudi ba,ne bantajte bezze,tako je kako je,molit Boga da se Salihovic oporavi koliko-toliko,eventualno mali Besic,jer bih mu ja povjerio to Adnanovo mjesto def veznog,i to je to... Molit Boga i nadati se pobjedi protiv Grka...
Idealno bi bilo da se general vrati,ali,koliko je to moguce,neznam!?!
Igrati za gol vise,jedina,po meni,realna solucija.
Idealno bi bilo da se general vrati,ali,koliko je to moguce,neznam!?!
Igrati za gol vise,jedina,po meni,realna solucija.
- jeza u ledja
#21290 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne znam sta je toliko problem u Zukanovicu, nije bio nista losiji nego plejada drugih stopera kroz zadnjih par godina.
U stvari nismo dovoljno vidjeli da bi donjeli zakljucak.
Ali s druge strane Vranjes
, fantasticna igra protiv Slovenije i Litvanije.
Ali s druge strane Vranjes
-
Kontra__
#21291 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jeza u ledja wrote:Ne znam sta je toliko problem u Zukanovicu, nije bio nista losiji nego plejada drugih stopera kroz zadnjih par godina.
Ali s druge strane Vranjes, fantasticna igra protiv Slovenije i Litvanije.
To je ono sto ja govorim. I Vranjes je djelovao pogubljeno dok se decko nije uhadao sa defanzivom i dok se nije opustio u igri, kao na kraju krajeva i toliko osporavani Pandza, koji se sada priziva k'o Terry! Treba imati kontinuitet igara i uigranost sa ekipom, drugacije ne ide. Naravno, postoje i oni rigorozni primjeri kao Stojan Vranjas, kod kojih odmah vidis na cemu si, ili neki kojima ni kontinuitet ne pomaze jer su jednostavno prelosi, tipa Mravac!
Za ovu "djecu" ja vjerujem da ima jos kuveta, samo im treba sansu dati. Vranjes bi mogo sasvim solidan postati kao i Zukanovic. Naravno mozda se za Ervina ispostavi da je taraba, no prerano je donositi bilo kakve zakljucke na osnovu nekih 200 minuta igre za nacionalni tim, jer nije cestito ni upozn'o kolege, a kamo li se uigrao.
- DonVito
#21292 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bolje Zukanovic nego Mravac ili Cocalic.
- limeni
#21293 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
dobro mravcina ali zasto cocalic?DonVito wrote:Bolje Zukanovic nego Mravac ili Cocalic.
- dinty2
#21294 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
e ovako.
ovdje mnogi hvale Vranješa za njegovu predstavu protiv janeza
ono što sam ja vidio u prvom plol. bilo je veoma loše postavljanje,inferiornost u duelu ( snaga) i veoma loši pasovi,,ne znam da li je imao tri tačna dodavanja.
II pol sam gledao onako nasumično..i kao da je bio malo bolji,,ali ne monogo u oodnosu na prvo pol.
imao je par dobrih uklizavanja i vidi se da igra borbeno i da se trudi..ali prosto je to sve na silu..to je ono kad neko hoće a ne zna i onda tako ispada i griješi..
mislim da je on ipak budućnost naše repke i podrzavam ogija..samo zato sto se trudi i što je mlad
pozz

ovdje mnogi hvale Vranješa za njegovu predstavu protiv janeza
ono što sam ja vidio u prvom plol. bilo je veoma loše postavljanje,inferiornost u duelu ( snaga) i veoma loši pasovi,,ne znam da li je imao tri tačna dodavanja.
II pol sam gledao onako nasumično..i kao da je bio malo bolji,,ali ne monogo u oodnosu na prvo pol.
imao je par dobrih uklizavanja i vidi se da igra borbeno i da se trudi..ali prosto je to sve na silu..to je ono kad neko hoće a ne zna i onda tako ispada i griješi..
mislim da je on ipak budućnost naše repke i podrzavam ogija..samo zato sto se trudi i što je mlad
pozz
- shalla
#21295 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije Ogi bio loš, veći problem je bio (što već negdje napisah) taj da kad je Lulić išao prema gore Medunjanin nije zatvarao tu stranu (jebiga i njemu se mili otiči pred gol), onda je Zukanović morao izlaziti sa svoje pozicije da to pokrpi i zato je ostajala rupa u sredini (šanse Birse u prvom i Brečka u drugom)...
p.s. iz prve ruke, Pandža se aBd vraća na teren za nekih 20-ak dana, želimo mu što brži oporavak
p.s. iz prve ruke, Pandža se aBd vraća na teren za nekih 20-ak dana, želimo mu što brži oporavak
-
Kontra__
#21296 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mog'o si bar slucajno na PM odgovorit, ccc stvarno si zaista.

- shalla
#21297 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Znaš da ne smijem jbgKontra__ wrote:Mog'o si bar slucajno na PM odgovorit, ccc stvarno si zaista.![]()
Al mislim da će se znati ubrzo...
-
Kontra__
#21298 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Joj joj koji li si ti hrsuz. 
- cvrčak_na_hedonizmu
#21299 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moram priznati da si vrlo talentovan i oštrouman što se tiče percepcije fudbala i procjene igračaDonVito wrote:Bolje Zukanovic nego Mravac ili Cocalic.
- Logovan
#21300 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Za Cocalića se ne može reći da nam ne bi valjao, ali isto tako ne može se reći ni da bi nam valjao. Što se tiče Mravca, to si u pravu, od njega sam i ja bolji.DonVito wrote:Bolje Zukanovic nego Mravac ili Cocalic.