iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#21276 Re: iPhone - All about

Post by avaks »

Od 750KM pa na gore:
https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=iPhone%207%2032GB

Možeš za te pare i pravi smartfon kupiti jbt :lol:
hp_user

#21277 Re: iPhone - All about

Post by hp_user »

GoodTaste wrote:Za koliko se moze kupiti iPhone 7 - 32gb, da je bas ocuvan, ko nov...? Kako se cijene krecu? :D
Os moj za 900
hp_user

#21278 Re: iPhone - All about

Post by hp_user »

Napravio sam Facebook grupu za one koji nisu stalno na forumu, pa ko želi neka se priključi. Grupa je na "secret", tako da vaši prijatelji ne vide šta pišete unutar grupe. Diskusije u vezi iPhone-a.

Link: https://www.facebook.com/groups/173435550024147/ Image
isx

#21279 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Imam jednu staru četvorku sa odličnim iOS 6.1.3, samo je problematično home dugme, koje bi starija osoba koristila. Telefon u odličnom stanju samo home dugme ne reaguje na klik, reaguje ali treba jače stisnuti, pa bi to htio promijeniti, ima li šanse da se zbavi to home dugme i zamjeni? Eventualno neke upute kako to uraditi?
arnes_king

#21280 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

isx wrote:Imam jednu staru četvorku sa odličnim iOS 6.1.3, samo je problematično home dugme, koje bi starija osoba koristila. Telefon u odličnom stanju samo home dugme ne reaguje na klik, reaguje ali treba jače stisnuti, pa bi to htio promijeniti, ima li šanse da se zbavi to home dugme i zamjeni? Eventualno neke upute kako to uraditi?
Narucis tipku sa ebay, nadjes na google npr sa ifixit upute sa slikama kako ga otvoriti ili direktno na YouTube nadjes video kako otvoriti, a vjerujem da je neko i snimao bas kako tipku mijenjati.
Na engleski kucaj inace neces nista naci.
isx

#21281 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Gledam ovaj video zamjene home dugmeta, meni je ovo srklet raditi, trebam raskopat cijeli telefon da dođem do dugmeta, a ni alata ni zanata. :-)
exampLe.

#21282 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

isx wrote:Gledam ovaj video zamjene home dugmeta, meni je ovo srklet raditi, trebam raskopat cijeli telefon da dođem do dugmeta, a ni alata ni zanata. :-)
Naruci dio i odnesi nek’ ti neko drugi uradi.
arnes_king

#21283 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

isx wrote:Gledam ovaj video zamjene home dugmeta, meni je ovo srklet raditi, trebam raskopat cijeli telefon da dođem do dugmeta, a ni alata ni zanata. :-)
Ako se time nisi bavio onda i nemoj, samo ces pokvariti. Pogotovo jer se radi o iphone uređaju a oni imaju daleko najsitnije dijelove i poprilicno bude tesko doci do odredjenih dijelova.
sandzokan

#21284 Re: iPhone - All about

Post by sandzokan »

Unazad heftu ovaj se moj iphone automatski diskonektuje sa mreze ukoliko se aktivno ne koristi safari. Znaci ja ga ostavim par minuta i on se diskonektuje kada odem u settings on za sekundu opet se konektuje, samo sto pritisnem ikonu settings. Slicno se desava i kada igram neku igricu, svakih 2-3 minute moram izaci iz igre i otici na settings ponekad se konektuje cim dodjem do home screena. Ali nije problem za igrice nego sto mi notifikacije sa vibera i wp i mailovi dolaze sa zakasnjenjem. Desi se nekad da cim otkljucam telefon mi stignu poruke koje au poslate prije sat vremena. Frustrirajuce.
U pitanju je sedmica.
exampLe.

#21285 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

sandzokan wrote:Unazad heftu ovaj se moj iphone automatski diskonektuje sa mreze ukoliko se aktivno ne koristi safari. Znaci ja ga ostavim par minuta i on se diskonektuje kada odem u settings on za sekundu opet se konektuje, samo sto pritisnem ikonu settings. Slicno se desava i kada igram neku igricu, svakih 2-3 minute moram izaci iz igre i otici na settings ponekad se konektuje cim dodjem do home screena. Ali nije problem za igrice nego sto mi notifikacije sa vibera i wp i mailovi dolaze sa zakasnjenjem. Desi se nekad da cim otkljucam telefon mi stignu poruke koje au poslate prije sat vremena. Frustrirajuce.
U pitanju je sedmica.
Probaj reset all settings, ako ne uspije onda factory reset.
Saka

#21286 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Šta rekoše ovi što su predviđali smrt Apple-a jer je izbacio headphone jack, što je previše zatvoren ili što je preskup? :D
U prva tri mjeseca 2018. 4 od 5 najprodavanijih modela smartphone-a na svijetu su iPhone-i, među njima jedan godinu i po star, a najprodavaniji taj ružni i bezobrazno skupi.

Image

Ah da, prije nego što hejteri počnu sa zaključcima kako je to zahvaljujući Apple fanboysima koji kupuju sve od Apple-a - oni su svoj iPhone X kupili već u novembru ili decembru prošle godine. Ovo su rezultati za prva tri mjeseca ove godine, dakle regularnih korisnika kojima je trebao novi telefon.
arnes_king

#21287 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Saka wrote:Šta rekoše ovi što su predviđali smrt Apple-a jer je izbacio headphone jack, što je previše zatvoren ili što je preskup? :D
U prva tri mjeseca 2018. 4 od 5 najprodavanijih modela smartphone-a na svijetu su iPhone-i, među njima jedan godinu i po star, a najprodavaniji taj ružni i bezobrazno skupi.

Image

Ah da, prije nego što hejteri počnu sa zaključcima kako je to zahvaljujući Apple fanboysima koji kupuju sve od Apple-a - oni su svoj iPhone X kupili već u novembru ili decembru prošle godine. Ovo su rezultati za prva tri mjeseca ove godine, dakle regularnih korisnika kojima je trebao novi telefon.
I, šta sad? :lol: :lol: :lol:
strongmen

#21288 Re: iPhone - All about

Post by strongmen »

Saka wrote:Šta rekoše ovi što su predviđali smrt Apple-a jer je izbacio headphone jack, što je previše zatvoren ili što je preskup? :D

Image

vjerovo ti ili ne uglavnom zahvaljujući za trećinu većoj prodaji u Kini!! a bude li se budaletina Tramp zajebavo sa kinezima i izazvo trgovinski rat, ili nastave sa glupostima bezrazložne zabrane huawei i ZTE mobitela na USa tržištu , zbog smiješnih glupih razloga a kao čisti znak preplašenosti od zdrave kineske konkurencije i uzvrate li kinezi protumjerama eto pušione za Apple

Pad prodaje smartfona u Kini, no Apple ih je prodao 32% više nego lani

Najnoviji statistički podaci Counterpoint Researcha kažu da je kinesko, inače najveće tržište smartfona na svijetu, u prvom kvartalu zabilježilo pad od 8% u odnosu na isto razdoblje godinu ranije i 21% u odnosu na prethodni kvartal. Broj ukupno prodanih uređaja iznosio je ispod 100 milijuna, prvi put nakon 2013. godine

Vidljivo je da je i kinesko tržište napokon dočekalo zasićenje. Međutim, pad prodaje nije zadesio sve proizvođače jednako. I dok su domaći uglavnom bilježili pad ili smanjeni rast, slavio je Apple. U prvom kvartalu prodao je čak 32% iPhonea više nego u istom razdoblju lani, čime je povećao svoj udio i plasirao se ispred Xiaomija. Prvi je i dalje Huawei s 21,6% udjela, drugi Oppo sa 17,6, a treći Vivo s 15,5% udjela.

Prilično velik uspjeh za Apple, budući mu je Kina jedno od najvažnijih tržišta, no s obzirom na zahuktavanje trgovinskog rata s SAD-om, sudbina ovakve Appleove pozicije je neizvjesna. S obzirom na sve veće pritiske američkih vlasti na ZTE i Huawei, odnosno onemogućavanje njihovog normalnog poslovanja na američkom tržištu, za očekivati je da Kina neće sjediti skrštenih ruku.
https://mob.hr/pad-prodaje-smartfona-u- ... nego-lani/
puz_u_salati

#21289 Re: iPhone - All about

Post by puz_u_salati »

iPhone 5 ko nov, bez packe. Ako neko ima nek se javi u PP. Cijena ne veća od 99€ ;)
ado_sar

#21290 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

puz_u_salati wrote:iPhone 5 ko nov, bez packe. Ako neko ima nek se javi u PP. Cijena ne veća od 99€ ;)
na piku po 100 - 150 maraka...
puz_u_salati

#21291 Re: iPhone - All about

Post by puz_u_salati »

ado_sar wrote:
puz_u_salati wrote:iPhone 5 ko nov, bez packe. Ako neko ima nek se javi u PP. Cijena ne veća od 99€ ;)
na piku po 100 - 150 maraka...
Ko želi taj otpad sa pika, bujrum.
arnes_king

#21292 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

:-) :-) :-)
basicm

#21293 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Malo neukusno nesto tudje zvati otpadom a svoje velicati. I to na nevidjeno.
tnt-tunja

#21294 Re: iPhone - All about

Post by tnt-tunja »

Pozdrav ljudi!

Imam jedno pitanje, koristim jednu aplikaciju My FitnessPal od Under Armour, na androidu dok sam bio imao sam full verziju ove aplikacije, dok na iOS to nije slucaj.
Malo mi je poskupa sa 9,99€ mjesecno da bih je placao.
Da li postoji neka opcija kao na androidu da se dodje do full verzije aplikacije za badava :D :D?
Dr Kova

#21295 Re: iPhone - All about

Post by Dr Kova »

tnt-tunja wrote:Pozdrav ljudi!

Imam jedno pitanje, koristim jednu aplikaciju My FitnessPal od Under Armour, na androidu dok sam bio imao sam full verziju ove aplikacije, dok na iOS to nije slucaj.
Da li postoji neka opcija kao na androidu da se dodje do full verzije aplikacije za badava :D :D?
:mrgreen:

ne postoji
mad_max_ba

#21296 Re: iPhone - All about

Post by mad_max_ba »

Buckethead wrote:

:mrgreen:

ne postoji
a ono
kako se ono zove
:D
basicm

#21297 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Jailbreak, ali rijetko koja verzija sad ima. Provjeri.
Ali_G

#21298 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

A realno pik i jeste pun zacijenjenih skartova.
tnt-tunja

#21299 Re: iPhone - All about

Post by tnt-tunja »

Ako neko zeli iPhone 6s plus, 64GB, bez packe, moze se javiti u inbox
arnes_king

#21300 Re: iPhone - All about

Post by arnes_king »

Nadji na netu upustvo kako uraditi jailbreak na iPhone, odnosno ios verziji koja je kod tebe.

To ti dodje slicno kao root na androidu samo sto je teze za odraditi, mozes brikovati trajno mobitel i nije funkcionalno kao root, ali bar ces moci skidati applikacije sa drugih mjesta koje su "krekovane".
Post Reply