Ma neeeee.
Necu da ispitivam, pokusiram i mjenjam sedmicno varijantom: ovaj valja, ovaj ne valja.
MIUI 14 me razocarao bas.
Moderator: Benq
to se radilo 2010te. sad instaliras jedan koji ti se svidja i zaboravis da si instalirao custom rom
Hvala.Quaresma wrote: ↑22/04/2023 23:35necu ti bas dati tacan odgovor, ali mislim ovi romovi koji su bazirani na AOSP source codu treba rootati (otprilike lineage os, syberia, crdroid), ovi drugi koji su bazirani na xiaomijevem firmwareu ne treba (neki pixel experience romovi, evolution x)
dakle ove koje ne treba flashati bukvalno treba samo instalirati custom recovery koji podrzava flashanje, i nakon toga pokrenes flashanje za taj custom rom sto imas i to je to.
btw ovo govorim konkretno za moj Poco F3, tako da za svaki uredjaj treba pratiti guide za instalaciju na podforumu za uredjaj koji imate i custom rom koji flashate.
Pa evo covjek iznad kaze da moze ako odaberes odredjeni rom koji je baziran haman na istom kernelu kao i MIUI.
iskreno ja bih volio da mi pokaze kako ? - pogotovo ove koje je on nabrojao, dok sam imao Xiaomi telefon redovno sam se igrao sa tim romovima i svaki put se morao otkljucati bootloader, flashovao ja Lineage, ili Pixel Experience, jednostavno moras to flashovati preko custom recoverya, nema nacina da drugacije flashujes, pa i za Miui.eu ti treba custom recovery kamoli za stock android romovezippoo87 wrote: ↑23/04/2023 18:11Pa evo covjek iznad kaze da moze ako odaberes odredjeni rom koji je baziran haman na istom kernelu kao i MIUI.
I ja sam uvijek do sada morao prvo rootati uredjaj da bi flashovao ali evo neki odredjeni Romovi izgleda mogu.
Meni iskreno MIUI top...nemam pojma sta neki pljuju i kukaju ali hajde nebitno,stvar ukusa ali da je nestabilan,da ne radi dobro,ds ima bugove...nema nista od toga...radi savrseno.
MIUI 12,13,14...odlicni
Ako je dobra cijena,to je najpouzdanija kupovina.
Da,u vecini se slazem sa vama..A posto nisam nikad uzimao preko bhtelekoma i bilo kojeg operatera neki uredaj ne znam sta piše u ugovoru kod npr ovo slucaja,ti kupiš u bhtelekomu na ugovor od 24 mjeseca sa tom i tom ratom i prodas ga meni ,ti iz nekog razloga ne platiš 2-3 rate ili jednostavno te nema,odes u njemacku,boli te briga za ratom a meni se u meduvremenu pokravi mobitel i odnesem ga u telekom na reklamaciju,oni vide tamo da je tvoj mob i da ne placas rate,da li oni mogu zaplijeniti mob ili jednostavno reci ne placaju se pretplate redovno sad je mobitel naš?zippoo87 wrote: ↑24/04/2023 12:29Ako je dobra cijena,to je najpouzdanija kupovina.
Bukvalno nov telefon sa legalnom dvogodisnjom garancijom...dakle bolje ne moze.
A ne znam ko ti govori nemoj a ni zasto nemoj?
Mozes li navesti neki od razloga zasto ne bi kupio taj telefon?
Ja se nakupovao i naprodavao takvih telefona
Ne slušaj budale, uvijek je bolje kupiti malo korišten telefon sa 2 godine zvanične garancije nego nov piljarski.
ne nosis u telekom nego u ovlasteni servis naveden na garantnom listu... ovlasteni servis apsolutno ne interesuje odakle tebi telefon, da li ga uredno otplacujes, imas li racun, ovlasteni servis samo interesuje da li je uredno ovjeren garantni list...kenan77 wrote: ↑24/04/2023 12:39Da,u vecini se slazem sa vama..A posto nisam nikad uzimao preko bhtelekoma i bilo kojeg operatera neki uredaj ne znam sta piše u ugovoru kod npr ovo slucaja,ti kupiš u bhtelekomu na ugovor od 24 mjeseca sa tom i tom ratom i prodas ga meni ,ti iz nekog razloga ne platiš 2-3 rate ili jednostavno te nema,odes u njemacku,boli te briga za ratom a meni se u meduvremenu pokravi mobitel i odnesem ga u telekom na reklamaciju,oni vide tamo da je tvoj mob i da ne placas rate,da li oni mogu zaplijeniti mob ili jednostavno reci ne placaju se pretplate redovno sad je mobitel naš?zippoo87 wrote: ↑24/04/2023 12:29
Zanimljivo pitanje , jer ja sam jednom imao slučaj u garanciji, i telefon odnio na telekom prodajno mjesto zbog reklamacije , vidiš, nije mi ni palo na pamet da možda mogu da ga nosim direktno u ovlašteni serviskenan77 wrote: ↑24/04/2023 12:39Da,u vecini se slazem sa vama..A posto nisam nikad uzimao preko bhtelekoma i bilo kojeg operatera neki uredaj ne znam sta piše u ugovoru kod npr ovo slucaja,ti kupiš u bhtelekomu na ugovor od 24 mjeseca sa tom i tom ratom i prodas ga meni ,ti iz nekog razloga ne platiš 2-3 rate ili jednostavno te nema,odes u njemacku,boli te briga za ratom a meni se u meduvremenu pokravi mobitel i odnesem ga u telekom na reklamaciju,oni vide tamo da je tvoj mob i da ne placas rate,da li oni mogu zaplijeniti mob ili jednostavno reci ne placaju se pretplate redovno sad je mobitel naš?zippoo87 wrote: ↑24/04/2023 12:29
Koja je verzija, 6 ili 8 GB rama?kenan77 wrote: ↑24/04/2023 12:39Da,u vecini se slazem sa vama..A posto nisam nikad uzimao preko bhtelekoma i bilo kojeg operatera neki uredaj ne znam sta piše u ugovoru kod npr ovo slucaja,ti kupiš u bhtelekomu na ugovor od 24 mjeseca sa tom i tom ratom i prodas ga meni ,ti iz nekog razloga ne platiš 2-3 rate ili jednostavno te nema,odes u njemacku,boli te briga za ratom a meni se u meduvremenu pokravi mobitel i odnesem ga u telekom na reklamaciju,oni vide tamo da je tvoj mob i da ne placas rate,da li oni mogu zaplijeniti mob ili jednostavno reci ne placaju se pretplate redovno sad je mobitel naš?zippoo87 wrote: ↑24/04/2023 12:29
Ugovor se veze za ime korisnika i nema veze sa uredjajem koji je kupljen.kenan77 wrote: ↑24/04/2023 12:39Da,u vecini se slazem sa vama..A posto nisam nikad uzimao preko bhtelekoma i bilo kojeg operatera neki uredaj ne znam sta piše u ugovoru kod npr ovo slucaja,ti kupiš u bhtelekomu na ugovor od 24 mjeseca sa tom i tom ratom i prodas ga meni ,ti iz nekog razloga ne platiš 2-3 rate ili jednostavno te nema,odes u njemacku,boli te briga za ratom a meni se u meduvremenu pokravi mobitel i odnesem ga u telekom na reklamaciju,oni vide tamo da je tvoj mob i da ne placas rate,da li oni mogu zaplijeniti mob ili jednostavno reci ne placaju se pretplate redovno sad je mobitel naš?zippoo87 wrote: ↑24/04/2023 12:29
Pa generalno svejedno mi je koji je RAM,meni je zbog baterije dobre i kamere,imao sam redmi 8 i generalno me sluzio al ne moze više,dva puta plivo u neretvi,sad baterijaPaulTracy wrote: ↑24/04/2023 12:45Koja je verzija, 6 ili 8 GB rama?kenan77 wrote: ↑24/04/2023 12:39
Da,u vecini se slazem sa vama..A posto nisam nikad uzimao preko bhtelekoma i bilo kojeg operatera neki uredaj ne znam sta piše u ugovoru kod npr ovo slucaja,ti kupiš u bhtelekomu na ugovor od 24 mjeseca sa tom i tom ratom i prodas ga meni ,ti iz nekog razloga ne platiš 2-3 rate ili jednostavno te nema,odes u njemacku,boli te briga za ratom a meni se u meduvremenu pokravi mobitel i odnesem ga u telekom na reklamaciju,oni vide tamo da je tvoj mob i da ne placas rate,da li oni mogu zaplijeniti mob ili jednostavno reci ne placaju se pretplate redovno sad je mobitel naš?
Sa 8 GB rama su u shopovima oko 550 KM sa 2g garancije tako da mu ja ne bih dao više od 500 KM za 8GB varijantu a 470 KM za 6 GB varijantu.
Ono zbog čega ja ne bih taj telefon je Helio G96 procesor koji je performansa u nivou/malo ispod SD720 koji je bio u Redmi note 9 pro iz 2020 godine.
Pa znam da bi telekom trazio novac,al nema lika,otišao,samo adresa ostala..osto i mobitel koji je prodao..sve je ok ako ti njega mozes direkt u ovlasteni servis i riješiti problem bez bhtelekoma.Al ako ovlasteni rekne prvo u bhtelekom i nek oni ga donesu a oni ti ga zaplijene..Ja samo pitam,nisam nikad uzimao nikakav uredaj preko ovih operatera..ne znam sta piše u ugovoruzippoo87 wrote: ↑24/04/2023 12:46Ugovor se veze za ime korisnika i nema veze sa uredjajem koji je kupljen.kenan77 wrote: ↑24/04/2023 12:39
Da,u vecini se slazem sa vama..A posto nisam nikad uzimao preko bhtelekoma i bilo kojeg operatera neki uredaj ne znam sta piše u ugovoru kod npr ovo slucaja,ti kupiš u bhtelekomu na ugovor od 24 mjeseca sa tom i tom ratom i prodas ga meni ,ti iz nekog razloga ne platiš 2-3 rate ili jednostavno te nema,odes u njemacku,boli te briga za ratom a meni se u meduvremenu pokravi mobitel i odnesem ga u telekom na reklamaciju,oni vide tamo da je tvoj mob i da ne placas rate,da li oni mogu zaplijeniti mob ili jednostavno reci ne placaju se pretplate redovno sad je mobitel naš?
Dakle neko je uzeo taj uredjaj na svoje ime i svoj paket i ima iuracunato koliko treba platiti i ako ispostuje ugovor i ako ne ispostuje.
Tebi niko ne moze zaplijeniti nista kao ni njemu...telekom ne oduzima robu,nego trazi novac koji si im duzan.
Ljudi u telekomu uzmu telefon na rate i sa popustom,prodaju ga jeftinije za kes i dobiju mini kredit bez kamate.
Razumijem ja tebe sta govoris ali Telekom ne uzima noti blokira uredjaje...ako je neko duzan,tuzi ga na sudu i trazi nadoknadu stete.kenan77 wrote: ↑24/04/2023 14:57Pa znam da bi telekom trazio novac,al nema lika,otišao,samo adresa ostala..osto i mobitel koji je prodao..sve je ok ako ti njega mozes direkt u ovlasteni servis i riješiti problem bez bhtelekoma.Al ako ovlasteni rekne prvo u bhtelekom i nek oni ga donesu a oni ti ga zaplijene..Ja samo pitam,nisam nikad uzimao nikakav uredaj preko ovih operatera..ne znam sta piše u ugovoruzippoo87 wrote: ↑24/04/2023 12:46
Ugovor se veze za ime korisnika i nema veze sa uredjajem koji je kupljen.
Dakle neko je uzeo taj uredjaj na svoje ime i svoj paket i ima iuracunato koliko treba platiti i ako ispostuje ugovor i ako ne ispostuje.
Tebi niko ne moze zaplijeniti nista kao ni njemu...telekom ne oduzima robu,nego trazi novac koji si im duzan.
Ljudi u telekomu uzmu telefon na rate i sa popustom,prodaju ga jeftinije za kes i dobiju mini kredit bez kamate.
Traži neki sa IP68 certifikatom.kenan77 wrote: ↑24/04/2023 12:56Pa generalno svejedno mi je koji je RAM,meni je zbog baterije dobre i kamere,imao sam redmi 8 i generalno me sluzio al ne moze više,dva puta plivo u neretvi,sad baterijaPaulTracy wrote: ↑24/04/2023 12:45
Koja je verzija, 6 ili 8 GB rama?
Sa 8 GB rama su u shopovima oko 550 KM sa 2g garancije tako da mu ja ne bih dao više od 500 KM za 8GB varijantu a 470 KM za 6 GB varijantu.
Ono zbog čega ja ne bih taj telefon je Helio G96 procesor koji je performansa u nivou/malo ispod SD720 koji je bio u Redmi note 9 pro iz 2020 godine.![]()