SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#21276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

Pa nije ti to samo u policiji. Urgiraj u telekomu, urgiraj u telemachu, urgiraj bilo gdje za nekog radnika, poznanika i sl. Sto bi policija bila drugacija?
AmirBaa

#21277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

un1ted wrote:Pa nije ti to samo u policiji. Urgiraj u telekomu, urgiraj u telemachu, urgiraj bilo gdje za nekog radnika, poznanika i sl. Sto bi policija bila drugacija?
pa valjda jer bi trebalo (u imalo normalnim drzavama) da nema urgiranja kad te neko pljacka, tuce, udara, puca na tebe i slicno. Nije isto da te neko pogura da ti nabavi mobitel preko reda i kad ti lopov u kuci a murija nece da dodje
insomnia78

#21278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Mislis da se vani policija ne trudi vise kad je u pitanju tuzilac il sudija?
AmirBaa

#21279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

insomnia78 wrote:Mislis da se vani policija ne trudi vise kad je u pitanju tuzilac il sudija?
a vec sam par mjeseci bio miran od tvojih tegoba vani. Otvori temu Francuska crna hronika pa pisi koliko hoces kako je tamo :thumbup:
BadBoy

#21280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Koliko god bio naporan sa dijasporskim uljetanjem, upravu je u jednoj stvari. Mi smo najdepresivniji narod na planeti i uvijek mislimo da je ovdje najgore. Upravu je za mnoge stvari kad kaže da nisu ništa bolje ili su iste i vani. Samo jedan od primjera, u Kanadi mi je prijatelj čekao godinu i nekoliko mjeseci na magnetnu rezonancu. Brže bi na koševu došao.

Al to ide kontra uvaženog mišljenja i bit će popljuvan.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

BadBoy wrote:Koliko god bio naporan sa dijasporskim uljetanjem, upravu je u jednoj stvari. Mi smo najdepresivniji narod na planeti i uvijek mislimo da je ovdje najgore. Upravu je za mnoge stvari kad kaže da nisu ništa bolje ili su iste i vani. Samo jedan od primjera, u Kanadi mi je prijatelj čekao godinu i nekoliko mjeseci na magnetnu rezonancu. Brže bi na koševu došao.

Al to ide kontra uvaženog mišljenja i bit će popljuvan.
pa naravno da je tako... al haj ti dokaži nekome da se u UK može čekati i 18 sedmica na magnetnu :mrgreen:

to jednostavno po propagandi koju imamo nije moguće :lol:
insomnia78

#21282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Evo ovdje neki dan. Zena 22 godine, majka dvoje djece. Nazvala vatrogasce, ovdje oni imaju svoju hitnu, lose joj bilo. Ova joj rekla zovi bolnicu, sta nas zoves bezveze. Lose mi je, umrijecu. Hoces, svi cemo umrijeti nekad. I odjebala je. Zena umrla
AmirBaa

#21283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

Ou...dobro je onda, ja mislio nama ovdje najgore, hvala vam sto ste me prosvjetlili. Da onda ocekujem isto navalu omladine iz tih europskih (i USA i Kanade) zemalja ovdje kod nas, jer je i njima isto kao i nama? Jedva cekam da zaposlim neku visoko obrazovnu njemicu da mi ovdje nani pere guzicu :thumbup: :thumbup: totalno nije tema, do mene :roll:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#21284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

AmirBaa wrote:Ou...dobro je onda, ja mislio nama ovdje najgore, hvala vam sto ste me prosvjetlili. Da onda ocekujem isto navalu omladine iz tih europskih (i USA i Kanade) zemalja ovdje kod nas, jer je i njima isto kao i nama? Jedva cekam da zaposlim neku visoko obrazovnu njemicu da mi ovdje nani pere guzicu :thumbup: :thumbup: totalno nije tema, do mene :roll:
za razliku od bošnjaka, druge nacije poštuju svoju državu i domaće... :thumbup:
drug_profi

#21285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ja bih dapače rekao da je patriotska duznost svakog ko voli ovu zemlju da kritikuje sve što ne valja.
A zdravstvena zaštita kurcu ne valja i to treba glasno reći.
JThomas

#21286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

svega ima svugdje. ali da u prosjeku, u totalu nije bolje tamo, i ti bi vratio guzove. to je bar jednostavno i jasno.
wolfie

#21287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

insomnia78 wrote:Mislis da se vani policija ne trudi vise kad je u pitanju tuzilac il sudija?
Svugdje se urgira kad je VIP u pitanju, no razlika je sto ovi vani vec daju 100% od sebe ne gledajuci ko je u pitanju.
Bas su se obrukali kad su selektoru ukrali auto, mislio sam da ce to ekspresno naci. No obraza nemaju.
Sto se tice kradja auta i nase policije, to je isto kao da ja radim u hitnoj, a ne znam previti ranu.
TheGodfather001

#21288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by TheGodfather001 »

Veći je problem što jedna tužiteljica, kojoj je ukraden novčanik u prodavnici dok je kupovala namirnice kao i svaki drugi građanin, koristi svoju funkciju da bi sebe predstavila kao žrtvu tužiteljicu a ne žrtvu građanku. Naravno, neki mediji jedva dočekaju "senzacionalnu" priču o "pink" novčaniku i izbjeglici, pa se to predstavi kao atak na pravosudni sistem, a ne kao obična krađa.
U ZKP i ZPS KS nema kategorije VIP ili šta već... barem nije napisano.
drunken tiger

#21289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

mk ultra wrote:
AmirBaa wrote:Ou...dobro je onda, ja mislio nama ovdje najgore, hvala vam sto ste me prosvjetlili. Da onda ocekujem isto navalu omladine iz tih europskih (i USA i Kanade) zemalja ovdje kod nas, jer je i njima isto kao i nama? Jedva cekam da zaposlim neku visoko obrazovnu njemicu da mi ovdje nani pere guzicu :thumbup: :thumbup: totalno nije tema, do mene :roll:
za razliku od bošnjaka, druge nacije poštuju svoju državu i domaće... :thumbup:
A šta se to ima poštovati? Najsiromašnija zemlja u Evropi, najgore rengirani univerziteti... Najkormpiranija zemlja Evrope, najveći stepen nezaposlenosti mladih (čak 67%)... Šta se ima poštovati??
drunken tiger

#21290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drunken tiger »

drugi profil wrote:Ja bih dapače rekao da je patriotska duznost svakog ko voli ovu zemlju da kritikuje sve što ne valja.
A zdravstvena zaštita kurcu ne valja i to treba glasno reći.
E to!! Ali hajde ti to objasni ljudima koji svaku kritiku gledaju kao mržnju. Ja se slažem s tobom 100%!!
BadBoy

#21291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Nije problem u kritici problem je u nekonstruktivnoj kritici i pljuvanju.

Mi smo najpametniji narod na svijetu kad treba naprđivati na forumima, kafama i besjedama. "Treba ovo, treba ono, što nisu 'vako što nisu 'nako".

A onda izlaznost na izborima ispod 50%.

Smiješan narod.
lajkujMe

#21292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by lajkujMe »

Sta je ono na Trebevicu vidite li onaj silni dim gore sta to gori?
Dope_Man

#21293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dope_Man »

Samo nek nije zicara, tek je napravise :D
lajkujMe

#21294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by lajkujMe »

Cudi me da ni jedan portal ne javlja... meni ono licilo na.lokalitet Brusa mozda blize sunnylandu bas je jak dim bio.
drug_profi

#21295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

BadBoy wrote:Nije problem u kritici problem je u nekonstruktivnoj kritici i pljuvanju.

Mi smo najpametniji narod na svijetu kad treba naprđivati na forumima, kafama i besjedama. "Treba ovo, treba ono, što nisu 'vako što nisu 'nako".

Smiješan narod.
Kad god nekog cujem da se na nesto zali ja ga pitam jel glasao i ako jeste za koga?
Dobar broj pocne sa vadionama, ma svi su isti, trt-mrt...
BadBoy

#21296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

drugi profil wrote:
BadBoy wrote:Nije problem u kritici problem je u nekonstruktivnoj kritici i pljuvanju.

Smiješan narod.
Kad god nekog cujem da se na nesto zali ja ga pitam jel glasao i ako jeste za koga?
Bravo, to je to :thumbup:

Uvijek ista priča. Ili ne glasa ili glasa SDA. A onda hrk pljuc po svemu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#21297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

drugi profil wrote: ma svi su isti, trt-mrt...
za koga si ti glasao?
insomnia78

#21298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Za reformiste :-D
zdruzdjo

#21299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

BadBoy wrote: Samo jedan od primjera, u Kanadi mi je prijatelj čekao godinu i nekoliko mjeseci na magnetnu rezonancu. Brže bi na koševu došao. .......
E bas neka si spomenuo ovo.
Neki dan pricam sa jaranom u torontu zivi. Vozi metro nekakav.
Bio sudar nekakav i njega cvaknulo u vratu. Bio na prvom pregledu i nakon toga poslije odprilike godinu otisao da se zakaze za kontrolu. Magnetna. Zakazali ga za heftu u jedanaest sati
Covjek otisao taj dan, a tehnicar mu rekao sto ste uranili.
Kaze on pa nisam na vrijeme sam, jedanaest je sati.
Reko ovaj da ali vi ste zakazani za veceras u jedanaest sati.
Tako da eto i ovaj je u kanadi i salje mi video sa messenger-a, evo me u 23:00 na mri.
Uglavnom mri RADI U 23:00. Halooooo.
Kod nas petkom od 13:00 ako uhvatis doktora a da nije razgulio kuci ili na dzumu, na konju si. Da ne pricam da ce ti se neka operacija zakazati se za vikend ili sl.
zdruzdjo

#21300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

drugi profil wrote:.....

Isto kazem.
Kad neko mi odgovori kako nije glasao ili je prekrizio glasacki list ja bi ga sjekirom u glavu fisnuo. Konju.
Pa kako ocekujes ikakvu promjenu kad nisi u stanju da sam probas makar da ukljucis glavu i nesto pokusas promjeniti makar na tom listu.
Jok. I bio sam na jednom glasanju u onoj komisiji za kontrolu. Tada sam sve vidio i sve mi je bilo jasno.

A moj stil glasanja je da uvijek prije izbora potrazim najvecu budalu (naravno ne iz nacionalno vladajucih stranaka) na listama i to mi bude izabranik.
Uvijek mi naumpadne Fadlija Bambur. Mislim da su za nju glasali clanovi porodice ali ono otac, majka, muz i djeca plus dva glasa od mene i jarana.
Bogu sam se molio da makar negdje se izglasa da ruku dize zaneke odluke Dragan Marinkovic Maca.
Post Reply