Sirija vol. 2

Locked
Co0l

#21276 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

ioannes wrote:Cool izvadio svoj najveći adut iz rukava....
Famozni utjecaj sirije nad irakom.

Ključaj temu...sve objašnjeno :-)
Nisi licio na nekog ko izmislja.Al' opet,podrzavas Asada pa i ne cudi...
Kaligrafija

#21277 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Evo sta ISIlovci i pobunjenici rade sa zarobljenicima, na ovakvu stoku ne da treba bacati barel bombe, vec komotno atomsku....

18+ ubistvo na snimku...

http://www.liveleak.com/view?i=b20_1457481459
Novak20

#21278 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Kaligrafija wrote:Evo sta ISIlovci i pobunjenici rade sa zarobljenicima, na ovakvu stoku ne da treba bacati barel bombe, vec komotno atomsku....

18+ ubistvo na snimku...

Šta te čudi? Vidiš da ne ubijaju civile nego nenaoružane i zarobljene vojnike. Samim tim njihovi haveri im odmah halale.
Kaligrafija

#21279 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Novak20 wrote:
Kaligrafija wrote:Evo sta ISIlovci i pobunjenici rade sa zarobljenicima, na ovakvu stoku ne da treba bacati barel bombe, vec komotno atomsku....

18+ ubistvo na snimku...

Šta te čudi? Vidiš da ne ubijaju civile nego nenaoružane i zarobljene vojnike. Samim tim njihovi haveri im odmah halale.
Lijepa nasa Armija BiH...

Mucenje sevdalinkom...

Last edited by Kaligrafija on 09/03/2016 07:39, edited 1 time in total.
sumirprimus

#21280 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Znači, kad su Hankara i Rijad (po S. Hershu) bacale plin po Sirijcima u Guti, ovdje je bila dreka na Damask. A sada kada njihova tzv. "opozicija" direktno baca plin na građane Srije (u Šejh Maksudu), sada se spinuje...

Ne valja vam posao ni malo.
To isti onaj hersh stoj reko da sto posto izrael napada iran i ne ceka amere..prosle godine... :mrgreen:
sumirprimus

#21281 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

handžar88 wrote:Aki, cool, cbrt, savo aj priznajte koji se od vas krije pod maskom
Image
Koza je plemenita domaca zivotinja...
Ne valja ti ovo....
sumirprimus

#21282 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Isto tako smo rekli - pogledavši lijevo i desno - da se sirijski piromani BOGU HVALA ne osjećaju baš najbolje. Nećemo da krijemo naše zadovoljstvo zbog ove Božije intervencije.
Inace bog voli odabrat stranu...ako ga ima... :skoljka:
Em2r

#21283 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

18+ ubistvo na snimku...

Jebem mater njima i svima koji ih u trunki svoje svijesti podrzavaju.
SA 071

#21284 Re: Sirija vol. 2

Post by SA 071 »

zrakomlat wrote:
SA 071 wrote: Bolan, i sada nakon 5 godina većina stanovništva je za Assada. Puno je više interno raseljenih u Siriji od ovih koji su izbjegli u treće zemlje. I ti interno raseljeni su uglavnom prebjegli na stranu pod kontrolom sirijske regularne vojske. To sve govori onome koji hoće da shvati, a onaj koji se oslanja na Reutersove istine i istine Sirijskog opservatorija iz Londona zastupa stavove kao ti.

Da pogrešno ne shvatiš i ovi koji su izbjegli u treće zemlje su pobjegli od ISIL-a i drugih islamista unaprijeđenih u "pobunjenike"...
Golemo ti već neko nije objasnio da civili bježe na teritorij pod kontrolom vlade da nebi bili granatirani od iste, već je jednom korišteno na prošloj temi, kao odgovor na to tvoje :D
Kao što su i kod nas u ratu civili bježali na teritoriju pod kontrolom Armije BiH da ne bi bili granatirani od iste. Kod mene u zgradu u ratu pred kraj '92. ili početkom '93 kada je Otes pao u ruke četa dođe pravoslavac sa porodicom. Izbjegao sa Otesa...
Ja sve kontao čovjek regularan, eto Srbin a bosanski orijentisan, pa pobjegao od srpske vojske. A sada mi ti objasni da je on ustvari prebjegao na ovu našu stranu da ne bi tamo bio granatiran od strane naša Armije... :lol: :lol: :lol: :thumbup: :bih:
husein_kapetan

#21285 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Em2r wrote:

18+ ubistvo na snimku...

Jebem mater njima i svima koji ih u trunki svoje svijesti podrzavaju.
Iako te razumijem.. ostavi emocije na stranu..
Moras znati da se ideologija i nauk ovih primata temelji na teroru i zivotinjskim nagonima nize vrste koja se u ljude svrstati ne moze..
Isto tako trebas znati da ova divljastva imaju dvostruki karakter..
Sa jedne strane ovim.... nazovi ga kako hoces..se motiviraju..zvuci surealno ali je tako..
A sa druge ovim metodom ciljano prave strahovladu i medju svojim redovima..i time prvenstveno svojim poruku salju..da ne zaborave..
Ali..metodika kojom sirijska vlada rijesava ovo pitanje danas dovoljno govori.. od ovih primata ni trag u pijesku sirijskom natopljenom krvi sinova njenih nece ostati..
I.. sto je najvaznije oni i njihovo ce na smetlistu istorije zavrsiti bez traga i pomena njihove (besmislene) i tragicne egzistencije..
Novak20

#21286 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Isisove morbidne statistike sa vijesti ummeta. Nešto ne vidim da obuhvataju revolucionare, pobunjenike i rebelse mada i njih vjerovatno ima u kojekakvim mafijaškim obračunima.

Image

Image

Image
General War

#21287 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Novak20 wrote:

18+ ubistvo na snimku...

"ovi drugi" nesto bolji :-) isti racQ...

18+

http://www.liveleak.com/view?i=035_1457210224
Kikibombona

#21288 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Barzani, Iran i Amerika - jedna dusa tri tijela! :D

http://m.voanews.com/a/sources-iraqi-ku ... 26237.html

Opet Iran spasava Barzanija!
AleksoMKD

#21289 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

Mislim da je bilo ali vredi ponoviti realan pogled na situaciju.
People need to realize the real situation here.

The assholes in charge of Turkey are supporting some assholes in Syria. The assholes in charge of Russia are supporting different assholes in Syria.

The western world can't find anyone to support in Syria who isn't an asshole, except possibly the Kurds. Except that the US doesn't want to support the Kurds too much because it would piss off the assholes in charge of Turkey. Even though the Turks are assholes, they used to not be assholes and the US kind of wants them to not be assholes again. So the US doesn't want to be assholes to Turkey, even though it means kind of being assholes to the Kurds.

So when some other assholes in Syria (who everyone agrees are assholes) attacked the French, the Russians decided to use it as an excuse to bomb some of the assholes in Syria that they don't like, and they figured no one would really pay much attention to whether or not the assholes they bombed were actually the assholes who attacked the French. And the western governments pretty much decided to just not make a fuss about specifically which assholes the Russians bombed, since they are all assholes.

Except that the Turks were pissed that the Russians were bombing their assholes. So they decided to be assholes and kill the assholes who were killing their assholes.

Meanwhile, the Syrian people are stuck in the middle. Surrounded by assholes on all sides, with pretty much no hope of anyone who isn't an asshole coming to help them.
Opetja033

#21290 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Samo da vas sviju pozdravim i poselamim :mrgreen:
Nadam se da vam nisam previse nedostajao :mrgreen:

Valja mi sada izgubiti par sati da bih ponovo usao u desavanja. Za pocetak mi treba jedna dobra mapa trenutne situacije na terenu, pa ako ko ima neka postavi.
Bukvalno sam pratio samo ono sto je bilo po nasim medijima. Upoznat sam sa situacijom oko Halepa, ovo sve ostalo veze nemam sta se desavalo.

Je li kompletna stara ekipa na okupu? :)
DuckZz

#21291 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Opetja033 wrote:Samo da vas sviju pozdravim i poselamim :mrgreen:
Valja mi sada izgubiti par sati da bih ponovo usao u desavanja. Za pocetak mi treba jedna dobra mapa trenutne situacije na terenu, pa ako ko ima neka postavi.
Bukvalno sam pratio samo ono sto je bilo po nasim medijima. Upoznat sam sa situacijom oko Halepa, ovo sve ostalo veze nemam sta se desavalo.
Objavit ću 3 mape na twitteru, 2 za Qalemun, 1 za sjever Aleppa.
Challenger__

#21292 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:Nadam se da vam nisam previse nedostajao :mrgreen:
*ebo ga ti, sljedeći put makar pošalji nekom pp ili se odjavi kao haver sa Soukbunara. Salik i ja smo pitali za tebe. Vjerovao ili ne, meni si nedostajao.
Challenger__

#21293 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Idriz wrote:GB se cijepa od Evrope bez ikakve sumnje.
Jasno kao dobar dan. Sa ekipom (USA, Izrael, Turska, KSA...) su potopili Evropu, uskoro će da se cerekaju preko Lamanša. U cijeloj priči je samo nevjerovatna pozicija Francuske koja igra u timu koji i nju zavaljuje u haos.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21294 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

nikog oni potpit neće dok je rusa poljaka i istočne europe
Challenger__

#21295 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nemoj mi pričati samo o Poljacima i drugim Evropljanima koji na ovaj izazov odgovaraju sankcijama Rusiji, zahtjevima prema USA (NATO) da pojačaju vojno prisustvo prema Rusiji, zahtjevom za smjenom Assada i kešom Turskoj.

Poljaci su politički idioti.

_____

Ruse, naravno, neće potpiti.
Idriz

#21296 Re: Sirija vol. 2

Post by Idriz »

Challenger__ wrote:
Idriz wrote:GB se cijepa od Evrope bez ikakve sumnje.
Jasno kao dobar dan. Sa ekipom (USA, Izrael, Turska, KSA...) su potopili Evropu, uskoro će da se cerekaju preko Lamanša. U cijeloj priči je samo nevjerovatna pozicija Francuske koja igra u timu koji i nju zavaljuje u haos.
Elite su vazda bile trojanski konj u Evropi, ali mislim da nisu htjeli izaci skroz iz Evrope. Sad ce ih narod dovesti pred svrsen cin jer je projekat postao besmislen. EU se skroz pogubila i ne zna sta radi, Turci iz vrte oko malog prsta.
Kikibombona

#21297 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Samo da vas sviju pozdravim i poselamim :mrgreen:

Ne seriii, lijepo priznaj da si se uketario jer je SDF nasutao pobunjenike u Alepu! :mrgreen: :mrgreen:

Morali su ih moliti Amerikanci da stanu, cisto eto da malo umire Tursku, koja je pjenila 24h dnevno! :mrgreen:

Kurdi su ugazili ISIL i u Shadadiju, sada im jebu majku i u Deir ez Zoru, priblizavaju se Raki... Propobunjenicki tviterasi rone suze jer SDF napreduje u provinciji Deir ez Zor protiv ISILa... to je pokazatelj da im je drzi ISIL od YPG. To je na kraju i rekao pobunjenicki komadant (turska pudlica), da je PYD/PKK veca prijetnja od ISILa. :mrgreen:

I za kraj :mrgreen:

Kurdska Partija demokratskog jedinstva zabranila učenje ezana i klanjanje na sjeveru Sirije

http://saff.ba/kurdska-partija-demokrat ... uA8uFsrLIU

Sve je izvjesnije da ce se Sirija ustrojiti po federalnom modelu. Barzani i iracki Kurdistan su snazno podrzali federalizaciju Sirije. KNC, u kojem glavnu rijec vodi KDPS (Barzanijeva ekipa u Siriji), poziva na jedinstvo i borbu za federalizaciju Sirije. Podrsku federalnoj Siriji daje i Rusija. Ni Amerikanci nemaju nista protiv. Stavise, porucili su da postoji 'opasnost' da ce se Sirija rapasti i podijeliti na vise drzavica... :oops:
Idriz

#21298 Re: Sirija vol. 2

Post by Idriz »

Black swan wrote:nikog oni potpit neće dok je rusa poljaka i istočne europe
Kakvi Poljaci to je najveci americki isprdak od nacije.
Challenger__

#21299 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Idriz wrote:Turci iz vrte oko malog prsta.
Ne budi naivan. Turska je američko-izraelska kapija u ovim dirigovanim migracijama.
Last edited by Challenger__ on 09/03/2016 16:17, edited 1 time in total.
Ironmen

#21300 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

18+ ubistvo na snimku...

Monstrumi.
Locked