Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#21251 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Samo zvati policiju,dosadice policiji dolaziti mu non stop
ljuspica

#21252 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

Nije do mene, provjereno.
Znam da niko nije kaznjen zbog gitare :) I ko je pomeno gitaru-da nisi ti taj komsija? :-D
Necu nikom ovdje da se obracam.
Necu da placam lokalne narkice da nekog ubijaju.
Hocu posteno.
Sve.
Pa makar mi zadnje bilo.
veliki_ah

#21253 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Ti si spomenula gitaru..
Čovjek ti je fino rekao, ima kućni red i ako ga poštuje po satnici, teško da možeš nešto. Pored toga, postoji nivo buke koji se može tolerisati, a koji ne. Ako je on ispod toga, ne možeš mu ništa.
To je problem života u zgradama i ljudi se na to naviknu. Neko ima komšije morone, neko pravo fine. Naravno, treba imati obostrane tolerancije, ali za sve postoji granica. Kako sam shvatio, kod tebe se održavaju probe za gitaru i svirke, a to je za mene bezobrazluk da se radi u stanu, ali to ti ništa ne znači.
ljuspica

#21254 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

veliki_ah wrote:Ti si spomenula gitaru..
Čovjek ti je fino rekao, ima kućni red i ako ga poštuje po satnici, teško da možeš nešto. Pored toga, postoji nivo buke koji se može tolerisati, a koji ne. Ako je on ispod toga, ne možeš mu ništa.
To je problem života u zgradama i ljudi se na to naviknu. Neko ima komšije morone, neko pravo fine. Naravno, treba imati obostrane tolerancije, ali za sve postoji granica. Kako sam shvatio, kod tebe se održavaju probe za gitaru i svirke, a to je za mene bezobrazluk da se radi u stanu, ali to ti ništa ne znači.
Hahaha jesam jesam...a u biti i ne znam dal' se radi o gitari ili necem drugom. Ne zanima me.
Za kucni red znam. I za satnicu isto znam.
On postuje satnicu (iako prije nije), ne pusta muziku nakon 23. To ne mogu reci da radi zaista.Ali ljudi moji da vi samo cujete koliko je to jasan, glasan i cist zvuk u cijeloj zgradi kad pocne.....kao da ima zvucnike za diskoteku od 1000 kvadrata. Mislim da se taj zvuk jednako cuje kako kod njega tako i kod komsije na 1 spratu. Da se razumijemo-to zna trajat jedva 5 minuta, ali zna i po sat-dva. Sasvim dovoljno da se nanerviras. Ko ne bi puko? Ko? Gubis svoj rahatluk. Ako ces nesto pisat, citat, nema teorije...ne mozes...ne mozes spavat, ne mozes s nekim razgovarat putem skajpa jer il ti tog ne cujes il tebe taj ne cuje....a nista im policija ne moze....ustvari veze....
veliki_ah

#21255 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

ljuspica wrote:
Hahaha jesam jesam...a u biti i ne znam dal' se radi o gitari ili necem drugom. Ne zanima me.
On postuje satnicu (iako prije nije), ne pusta muziku nakon 23. To ne mogu reci da radi zaista.Ali ljudi moji da vi samo cujete koliko je to jasan, glasan i cist zvuk u cijeloj zgradi kad pocne.....kao da ima zvucnike za diskoteku od 1000 kvadrata. Mislim da se taj zvuk jednako cuje kako kod njega tako i kod komsije na 1 spratu. Da se razumijemo-to zna trajat jedva 5 minuta, ali zna i po sat-dva. Sasvim dovoljno da se nanerviras. Ko ne bi puko? Ko? Gubis svoj rahatluk. Ako ces nesto pisat, citat, nema teorije...ne mozes...ne mozes spavat, ne mozes s nekim razgovarat putem skajpa jer il ti tog ne cujes il tebe taj ne cuje....a nista im policija ne moze....ustvari veze....
Ironija je da je taj problem rješiv ako bi on koristio slušalice (bar ja to tako kontam i tako je u filmovima :D)

Šta kažu ostali stanari? Nemoguće da samo tebi smeta..
Mustang1

#21256 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Sta fali, ti bar znas otprilike kada to da ocekujes. Nije gore nego kad odjednom pocne neko da busi ranom zorom :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#21257 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ona bi odmah u Strazbur... :) Eee dijete moje.

Najbolji savjet ti je dao @kdn, on uostalom radi u policiji i zna kako stvari idu. Ako si dobra sa nekoliko komšija, zamoli i njih da i oni zovu policiju. Jedan dan ti, drugi dan drugi komšija, treći dan treći komšija. Eventualno će policiji dosadit da dolaze i nayebat će i mse matere, a možda će i prije toga taj lik shvatit da je dozlogrdio. Dakle samo što više da vas zove.

I obavezno kad nazoveš reci policajcima ili vi riješite ovo ili ću ja jednom riješit ZA SVA VREMENA. Vidjećeš kako se fino iznađe rješenje, moja porodica je bila u sličnoj situaciji prije par godina i nakon što policija nije ništa mogla da uradi seljacima prva 3-4 puta, nakon petog puta gdje sam nazvo i reko da ću ih ja danas riješit nisu više nikad došli i puštali muziku.
kakavdanakneiskustvu

#21258 Re: Zeničani

ljuspica wrote:

Shvatam,imao sam slican problem sa idiotima u stanu ispod mog,jednom sisao i zamolio da stisaju muziku,nista,poslije toga nekoliko puta zvao policiju i problem rijesen
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 16/08/2017 14:21, edited 1 time in total.
s@mson

#21259 Re: Zeničani

Post by s@mson »

Ma ljuspica nije ozbiljna...
Mozda i ona sama sebi pusta pa konta komsija sa drugog...
kakavdanakneiskustvu

#21260 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:Ona bi odmah u Strazbur... :) Eee dijete moje.

Najbolji savjet ti je dao @kdn, on uostalom radi u policiji i zna kako stvari idu. Ako si dobra sa nekoliko komšija, zamoli i njih da i oni zovu policiju. Jedan dan ti, drugi dan drugi komšija, treći dan treći komšija. Eventualno će policiji dosadit da dolaze i nayebat će i mse matere, a možda će i prije toga taj lik shvatit da je dozlogrdio. Dakle samo što više da vas zove.

I obavezno kad nazoveš reci policajcima ili vi riješite ovo ili ću ja jednom riješit ZA SVA VREMENA. Vidjećeš kako se fino iznađe rješenje, moja porodica je bila u sličnoj situaciji prije par godina i nakon što policija nije ništa mogla da uradi seljacima prva 3-4 puta, nakon petog puta gdje sam nazvo i reko da ću ih ja danas riješit nisu više nikad došli i puštali muziku.

Da,vjerovatno jos nekom od komsija to smeta,udruzite se i non stop zovete 122
Kralj Tvrtko I.

#21261 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ako je u normalnom vremenu...ono do 23h navece...ne mozes nista uraditi. I da...problem je u tebi.
clio_dci120

#21263 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Sad ozbiljno na ovu temu, ja sam prije pet-sest godina u Sarajevu imao problem, jedna ugledna sarajka ukljucivala nekakvu masinu iznad mene, zuji cijeli noc...Udjem na klix forum, i procitam vezano za kasike i radijator, opleo ja dvije noci po radijatoru, trecu silazi ona i pita cujete li vi nekakvu lupu u dva ujutro..Ja rekao njoj ne cujem bista zaista, cujem samo nekakvu masinu sto zuji...Nikada se vise nije cula ta masina. :)
kakavdanakneiskustvu

#21264 Re: Zeničani

Kralj Tvrtko I. wrote:Ako je u normalnom vremenu...ono do 23h navece...ne mozes nista uraditi. I da...problem je u tebi.

može,zvati policiju,ja sam to radio jer je muzika ispod mene bila izuzetno glasna,znaci tako glasna da se u mom stanu nije moglo normalno pricati,policija dosla,upozorila ih,ponovilo se isto,ponovo zvao policiju,oni došli,nije se ponovilo,opet za desetak dana sve isto,došla policija,muzika stala
kamen spoticanja

#21265 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Ja_Ja

#21266 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

kamen spoticanja wrote:https://www.zenit.ba/raspada-se-nasa-st ... u-stranke/

postaje sve veselije
Renicka prelet iz DF-a u NS. A danas potrcko gazde KF-a.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#21267 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ja glasao baš za nju. :evil: Veća sam ubleha od Ekrema Ćosića.
Mustang1

#21268 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ko god je za bilo koga glasao na ovim izborima sad jebe sam sebi sve :D
muhafuca

#21269 Re: Zeničani

Post by muhafuca »

Mustang1 wrote:Ko god je za bilo koga glasao na ovim izborima sad jebe sam sebi sve :D
Moj stari nije glasao uopste, sad jebe sebi sve sto nije glasao za Fudu :D

Znaci i ko nije glasao uopste, jebe sam sebi sve sto nije glasao :izet:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#21270 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ja mislim da se i @kamen kaje što je glasao za SDA :D

Fudo ima 4 godine da se pokaže, ali evo sad će skoro godina, a ja uopšte nisam zadovoljan njegovim radom, ali ipak sačekat ćemo još malo, možda nas iznenadi. Jedino je pozitivno da yebe ove SDA uhljebe, jedan moj drug dobio pripravnički u opštini negdje i priča mi ovi SDA uhljebi se boje Fude ko đavo krsta. :mrgreen:
channel10

#21271 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ma njega se boje i ovi sda- ovci iz zeničke centrale, a da ga se ne boje uhljebi.
Norm

#21272 Re: Zeničani

Post by Norm »

channel10 wrote:Ma njega se boje i ovi sda- ovci iz zeničke centrale, a da ga se ne boje uhljebi.
...kolega, nije ti bas neka referenca za sda-ovcE iz Ze. centrale :lol: ...mislim, stvarno... :run:
Casual's

#21273 Re: Zeničani

Post by Casual's »

channel10 wrote:Ma njega se boje i ovi sda- ovci iz zeničke centrale, a da ga se ne boje uhljebi.
Trenutno jacu cdntralu ima Isak Ramo. :Dd
channel10

#21274 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Kakav Ramo Ramo druže moj? Zar tog lika iko ozbiljno shvata?

A kad sam se maloprije Odrazio, mislio sam i na stare pulene iz SDA centrale. Svi su maksimalno oprezni sa KF-om.
Casual's

#21275 Re: Zeničani

Post by Casual's »

channel10 wrote:Kakav Ramo Ramo druže moj? Zar tog lika iko ozbiljno shvata?

A kad sam se maloprije Odrazio, mislio sam i na stare pulene iz SDA centrale. Svi su maksimalno oprezni sa KF-om.
Svašta znaju jedni o drugima, i KF je oprezan. Vala, svi pravi puleni su tu gdje su i bili, on ama baš ništa uradio nije.
Post Reply