Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
Sigma90
#21251 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Isto sto i ovi u Kozarcu negoduju u vezi AP BL-Prijedor-Bosanski Novi. Cisto sumnjam da ce tu ista poceti raditi u iduci 15 godina. Ako i tada.
Ali to da naprave USK bi bio povezan sa Sarajevom komplet AP kad bude gotov 5C Doboj-Zenica. I to bi im bio puno bolji put nego preko Kljuca i Viteza.
Ali to da naprave USK bi bio povezan sa Sarajevom komplet AP kad bude gotov 5C Doboj-Zenica. I to bi im bio puno bolji put nego preko Kljuca i Viteza.
-
elk
#21252 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Riknuce on mnogo prije, kao i pola nas za foruma dok se sve ne zavrsi. Konjokradica u 7-8 godina mandata otvorio 11km. Koje je poslije par dana zatvorio.
-
mistek
#21253 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kada bi put Prijedor-BL postao realnost, to bi značilo nekih 290km autoputa na relaciji Sarajevo-Prijedor i recimo 2 i po sata vožnje, nešto manje. Međutim, od Prijedora do Cazina (recimo), ima nemalih 80km ne baš neke ceste
Znači, moralo bi se i tu praviti nešto, jer uz trenutno stanje, za tih 80km treba sat i po.
I dalje mislim da je najjednostavnije i najjeftinije rješenje za Krajinu izgraditi 30-ak km nove ceste na relaciji Turbe-Jajce dolinom Rike. Uz brzu cestu Lašva-Travnik, koja će valjda u narednih 10-ak godina ličiti na nešto, to bi učinilo Jajce dostupnim iz Sarajeva za sat i 45 minuta, možda čak i manje (125km). Eh sad, i odatle do Cazina treba dobrih 2 i po sata, ali obzirom da od Ključa do Ripača nema 6 kuća uz cestu u vrh glave, mislim da bi se tu jednostavno mogla odraditi modernizacija i da se taj put svede na 4 sata voćnje u vrh glave, a Bihać na 3 i po sata.
I dalje mislim da je najjednostavnije i najjeftinije rješenje za Krajinu izgraditi 30-ak km nove ceste na relaciji Turbe-Jajce dolinom Rike. Uz brzu cestu Lašva-Travnik, koja će valjda u narednih 10-ak godina ličiti na nešto, to bi učinilo Jajce dostupnim iz Sarajeva za sat i 45 minuta, možda čak i manje (125km). Eh sad, i odatle do Cazina treba dobrih 2 i po sata, ali obzirom da od Ključa do Ripača nema 6 kuća uz cestu u vrh glave, mislim da bi se tu jednostavno mogla odraditi modernizacija i da se taj put svede na 4 sata voćnje u vrh glave, a Bihać na 3 i po sata.
- animus
#21254 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Mještani Rike izrazili nezadovoljstvo
https://jajce-online.com/mjestani-rike- ... ovoljstvo/
Izgleda da je srecom ipak odluceno da se ide na pravac Turbe-Jajce. Značajna ušteda u odnosu na verziju preko Vakufa. Nadam se da ce ovo i ostati. Sarajevo i Bihac bi nakon ovoga mogli biti puno blizi ali i B. Luka bi ovim pravcem bila isto bliža. Puno ljudi bi koristilo ovu trasu.
https://jajce-online.com/mjestani-rike- ... ovoljstvo/
Izgleda da je srecom ipak odluceno da se ide na pravac Turbe-Jajce. Značajna ušteda u odnosu na verziju preko Vakufa. Nadam se da ce ovo i ostati. Sarajevo i Bihac bi nakon ovoga mogli biti puno blizi ali i B. Luka bi ovim pravcem bila isto bliža. Puno ljudi bi koristilo ovu trasu.
- So What!
#21255 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Bolje petnaest godina ranije, nego da negoduju kao sto su stanovnici Hrasnog Brda, tek kada masine dodju u mahalu.Sigma90 wrote: ↑09/03/2021 19:26 Isto sto i ovi u Kozarcu negoduju u vezi AP BL-Prijedor-Bosanski Novi. Cisto sumnjam da ce tu ista poceti raditi u iduci 15 godina. Ako i tada.
-
Nivelacija
#21256 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Hajde Terzicu jel vrijeme?
-
Tempo
- ZeModerator
#21257 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
sad si ga subverzivno prozvao.
-
Nivelacija
#21258 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
-
Tempo
- ZeModerator
#21259 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
realno ti ne znas nista.Nivelacija wrote: ↑11/03/2021 00:38Realno Mirade ja ne znam kako Arnel dodje do ministra a ti tako elokventan ni do gradonačelnika.
- So What!
#21260 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Hahahahahah, ovo fakat Mirad?Nivelacija wrote: ↑11/03/2021 00:38Realno Mirade ja ne znam kako Arnel dodje do ministra a ti tako elokventan ni do gradonačelnika.
-
Hendrix
#21261 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jel im ovo neko hakovao Fejs?!?! Nije ovo valjda ozbiljna objava?!?

- drug_profi
#21262 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Meni izgleda kao prepisani i prevedeni fun facts (fucks
) sa anglosaksonskog govornog podrucja. Ovo mi na njih lici.
- Haris.ba
#21263 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jer kod nas ta fraza znaci da nije ociscena cesta. Ko da se nekome gledaju ralice.drug_profi wrote: ↑12/03/2021 08:14 Meni izgleda kao prepisani i prevedeni fun facts (fucks) sa anglosaksonskog govornog podrucja. Ovo mi na njih lici.
- drug_profi
#21264 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kao da je Dilfaš lično pisao ovo.
-
Q_Line
-
Hendrix
#21266 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I ja sam ono ostao zatecen... toliko je glupo sroceno da ne znas je li pokusaj humora ili je njima dopizdilo da ih ljudi opravdano prozivaju oko odrzavanja, sto im je jebeni posao i to dobro placen.
Bilo je jos slika tipa "Ljudi negoduju da snijeg iznenadi zimsku sluzbu." I onda kao cinjenica "Snijeg se ne moze cistiti prije nego sto padne!"
-
detroit-mercy
#21267 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
26 godina od kraja rata, i jos ni naznake da ce autoput biti zavrsen. Jebo te nesto kontam, kad je sve pocelo covjek bio mlad, nado se za jedno 10-15 godina ce se provozat od Save do mora i sad kontam da mi je dozivjet to cudo dok sam jos u stanju vozit
. Ljudi se spremaju pomalo na Mars, ono tacno dodje ti da zapjevas, " boze kako neki mogu gore, a ja i Zuga ni na more"
.
I onda ce mi pilot sa ove teme da uvije sve u narandzasti celofan i da ustvrdi kako je dobro da se gradi pa makar i 3 km za 10 godina jer je 3 vise od 0
.
I onda ce mi pilot sa ove teme da uvije sve u narandzasti celofan i da ustvrdi kako je dobro da se gradi pa makar i 3 km za 10 godina jer je 3 vise od 0
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#21268 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jedan se zali na zagadjenje, drugi na vakcine, treci na ap. Ko bi vam svima ugodio?
-
detroit-mercy
#21269 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I to sto kazes, a vlast se slomi da svima ugodi. Ne znaju gdje ce prije.
- Grean
#21270 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dodik mijenja trasu autoceste u Republici Srpskoj, neće rušiti kuće Hrvata u BiH
POTPREDSJEDNIK Republike Srpske (RS) iz reda Hrvata Josip Jerković izjavio je da se kuće hrvatskih povratnika u općini Modriči neće rušiti jer će se izmijeniti trasa buduće autoceste, nakon razgovora hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika te zauzimanja hrvatskih političkih predstavnika u tom entitetu.
"Ide izmjena te trase. To mi je u razgovoru potvrdio gospodin Dodik s kojim je hrvatski premijer Andrej Plenković jučer razgovarao o ovome problemu te zatražio promjenu trase autoceste", rekao je Jerković Hini.
Ima li vise detalja dokle je sa ovim?Komšić poručio Dodiku: Promijeni trasu autoputa...
stu 05, 2019
Drugi bošnjački član i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da učine zajedničke napore kako bi imovina povratnika u Kozarcu kod Prijedora ostala neoštećena, budući da predviđena trasa autoputa prelazi preko povratničke imovine u Kozarcu.
- Imajući u vidu da se tako postupilo i u slučaju imovine povratnika kod Modriče, smatram da bi se shodno tome moralo identično postupiti kada je riječ i o imovini povratnika u Kozarac - kazao je Komšić u priopćenju iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.
Pozdravio je odluku da se trasa autoputa Banja Luka-Bijeljina izmjesti u dijelu trase koja prolazi kroz nekoliko povratničkih naselja u Modriči, kako ne bi došlo do rušenja kuća povratnika.
Zbog toga očekuje da se na isti način postupi i u slučaju trase autoputa Banja Luka-Prijedor koja prolazi kroz bošnjačko povratničko naselje jer se predviđenom trasom to povratničko naselje presijeca dva puta i predviđeno je rušenje više privatnih stambenih objekata povratnika.
Dnevnik.ba
Vidim Kozarcani se i dalje skupljaju, ljudi samo sto ne placu, ovi iz Sarajeva kao i obicno ni mukajet ili pokoja podrska bez konkretne akcije, zadeverali se valjda ko ce kantonom vladati sto je kao i obicno bitnije.
Postoji li varijanta po kojoj bi autoput zaobisao Kozarac na nacin da ljudi budu zadovoljni i sta bi to znaci za investitora? Ima li kakva karta? Ako se to gdje moze saznati onda je to ovdje.
-
Max_Bunker
#21271 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Autoput će prolaziti 3 km južno od izlaza iz Kozarca, (odmah iznad ukrajinske crkve u Trnopolju, ako te zanima da tražiš na mapama). Za rušenje su predviđene četiri kuće i petnaest pomoćnih objekata.
Da li je u pitanju naduvavanje cijene galamom ili politička instrukcija sa strane, ne znam, ali obim rušenja u odnosu na značaj objekta je beznačajan, obzirom da je u pitanju relativno gusto naseljen kraj.
Da li je u pitanju naduvavanje cijene galamom ili politička instrukcija sa strane, ne znam, ali obim rušenja u odnosu na značaj objekta je beznačajan, obzirom da je u pitanju relativno gusto naseljen kraj.
- Grean
#21272 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nisu samo kuce zivot, od zemlje zive a a cisto sumnjam da bi ljudi protestovali samo zbog protesta.Max_Bunker wrote: ↑17/03/2021 19:48 Autoput će prolaziti 3 km južno od izlaza iz Kozarca, (odmah iznad ukrajinske crkve u Trnopolju, ako te zanima da tražiš na mapama). Za rušenje su predviđene četiri kuće i petnaest pomoćnih objekata.
Kod vas uvijek "instrukcije sa strane" u glavi, sta neko ima od instrukcija? Nego ne znam sa koje strane nagovorise one iz Bosanskog Petrovca da protestuju protiv izgradnje migrantskog kampa u povratnickoj opstini a i to je nekakav znacajan objekat.
-
Max_Bunker
#21273 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Autoput nekud mora proći, i uvijek je to nečija zemlja a često i nečije kuće. Autoput ima svoj obuhvat od 30-50 metara i malen radijus krivina, nemoguće je da svakog zaobiđe. Kao što rekoh, na teritoriji Kozarca i okolnih povratničkih naselja ruše se ukupno četiri kuće, i kao što se to uvijek i svuda kod ovakvih projekata radi, zbog izbjegavanja nemira i protesta te nekretnine budu isplaćene daleko više nego što vrijede. A ti uzmi Google maps, zumiraj sav taj predio oko Kozarca pa reci kuda bi ga provukao da se baš ništa ne mora rušiti.
- drug_profi
#21274 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ljude se i lako izmanipulise. Prikaze im se jedna "istina" koje zna biti i razlicita od realnosti.
Ljudi se dignu da protestuju radi rusenja, itd.
Vlast i ne zna zasto se bune jer barataju potpuno drugacijim informacijama.
Ne kazem da je to ovdje slucaj, ali moguce je.
Ljudi se dignu da protestuju radi rusenja, itd.
Vlast i ne zna zasto se bune jer barataju potpuno drugacijim informacijama.
Ne kazem da je to ovdje slucaj, ali moguce je.
- Haris.ba
#21275 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
To ono ko u Nemili. Jedni protestvuju sto nece autoput iznad kuca, drugi sto nije pored kuca da im kuce buduza eksproprijaciju.Grean wrote: ↑17/03/2021 19:56Nisu samo kuce zivot, od zemlje zive a a cisto sumnjam da bi ljudi protestovali samo zbog protesta.Max_Bunker wrote: ↑17/03/2021 19:48 Autoput će prolaziti 3 km južno od izlaza iz Kozarca, (odmah iznad ukrajinske crkve u Trnopolju, ako te zanima da tražiš na mapama). Za rušenje su predviđene četiri kuće i petnaest pomoćnih objekata.
Kod vas uvijek "instrukcije sa strane" u glavi, sta neko ima od instrukcija? Nego ne znam sa koje strane nagovorise one iz Bosanskog Petrovca da protestuju protiv izgradnje migrantskog kampa u povratnickoj opstini a i to je nekakav znacajan objekat.
Ja nisam skontao sto je ona trasa oko Kozarca problem. Bolje da su protestovali da im se odmah isplati. Jer nema od onoga puta nista. Bicce im blokirana imovina.