IRAN
- nosara
#21251 Re: IRAN
Klovn poredi drzavu koja razvija vlastiti nuklearni program s drzavama koje nemaju svoju proizvodnju nicega, bukvalno. 
-
Benjo34
#21252 Re: IRAN
salik79 wrote:Ne, daj mi statistike njemacke Savezne sluzbe za statistiku. Moze li to?Benjo34 wrote:Zvanične statistike su ti statistike statistike Iranske vlade? Čovječe jel ti shvataš da 90% ljud koji bježe su ilegalni migranti i da je to jako jako teško pratiti i kontrolisati, i da tek kad zatraže azil ih možeš računati i povuci crtu i reći koliko ih je. De mi reci šta ti to podrazumijevaš kao konkretni podaci? Najbolje da takve statistike tražiš u Informeru, možda bi ti njihovi podaci zvučali onako kako želiš da vidišsalik79 wrote:@Benjo34
Daj mi, ba, zvanicne statisticke podatke, mani mi se kojekakvih linkova americke "Slobodne Evrope" i sl. Samo konkretni podaci, gdje pisu i migracije ostalih naroda, poput Nijemaca i sl.
Evo i ovo smatram statistikom:
http://www.bamf.de/DE/Infothek/Statisti ... -node.html Evo, tu imaš, svaki mjesec su u top 5 po traženju azila u njemačkoj, o ostalim državama, bar sam siguran da su u austriji, turskoj, švedskoj, britaniji također pri vrhu, o ovim jadnicima što su još u smještajima kolektivnim i što se prebacuju i putuju još neću da govorim
-
Benjo34
#21253 Re: IRAN
I Sjeverna Koreja razvija nuklearni program, pa im ljudi umiru od gladi, naravno sad ćete reći i da ni to nije istina i da je to propaganda svjetskih razmjera i da tamo ljudi žive u blagostanju, miru i demokratijinosara wrote:Klovn poredi drzavu koja razvija vlastiti nuklearni program s drzavama koje nemaju svoju proizvodnju nicega, bukvalno.
- Kikibombona
#21254 Re: IRAN
Gradjanin Tuzle, elektricar iz Tuzle, zivi neuporedivo bolje od elektricara iz Isfahana.nosara wrote:Klovn poredi drzavu koja razvija vlastiti nuklearni program s drzavama koje nemaju svoju proizvodnju nicega, bukvalno.
Meni ne bi bila nikakva satisfakcija da proizovodimo ne znam sta a da imam platu 150 eura. Mozda ti bacas drkicu na tenkove, mene najvise zanima plata i kvalitet zivota.
- King Theoden
#21255 Re: IRAN
Koja nuklearnoj sili kakva je engleska zadrži brod i još kaže da su spremni na sve eventualitete. A ista ta engleska koja je za par dana sjebala argentinu kaže da nije za vojnu opciju
ili kad amerima obore dron i kažu da su im poštedjeli avion.
Ovaj hudnik ode u pišani entitet pa glasa ne smije podignut
i iran je banana država
ili kad amerima obore dron i kažu da su im poštedjeli avion.
Ovaj hudnik ode u pišani entitet pa glasa ne smije podignut
i iran je banana država
- mirsek
#21256 Re: IRAN
Aha, znaci ne smeta ti verbalni delikt u Jugoslaviji i goli otok ako sta pogresno pisnes jer Juga nije imala paravojne formacije(a i kako ce kad ih niko nije zvao niti tamo ima puno jugoslovenskog stanovnistvaKikibombona wrote:
Jes' samo Jugoslavija nije imala paravojne formacije u Grckoj, Austriji, Italiji itd.
Jugoslavija je imala dobre odnose sa Amerikom i Evropom pa smo zato zivjeli bolje nego zadrti anti-zapadni komunisti.
- nosara
#21257 Re: IRAN
Benjo34 wrote:I Sjeverna Koreja razvija nuklearni program, pa im ljudi umiru od gladi, naravno sad ćete reći i da ni to nije istina i da je to propaganda svjetskih razmjera i da tamo ljudi žive u blagostanju, miru i demokratijinosara wrote:Klovn poredi drzavu koja razvija vlastiti nuklearni program s drzavama koje nemaju svoju proizvodnju nicega, bukvalno.
Jebala vas demokratija, u miru zive, itekako, a blagostanje, kako ko, haman ko i mi.
- Kikibombona
#21258 Re: IRAN
Gola bijeda. Bio je na FTV Iranac iz Bihaca, kaze da je u njegovoj zemlji tesko siromastvo. Cak je odlucio ostati u BiH...Benjo34 wrote:http://www.bamf.de/DE/Infothek/Statisti ... -node.html Evo, tu imaš, svaki mjesec su u top 5 po traženju azila u njemačkoj, o ostalim državama, bar sam siguran da su u austriji, turskoj, švedskoj, britaniji također pri vrhu, o ovim jadnicima što su još u smještajima kolektivnim i što se prebacuju i putuju još neću da govorim
Ovi ljudi za 10 dolara prenose ogroman teret preko planina u Irak... Ko bi kod nas ovo radio za 10 puta vecu zaradu? Ne bi niko.

Svi diktatorski rezimi odrzavaju imidz sile crpeci novac iz velike populacije. Kada imas 80 miliona stanovnika od kojih uzimas porez lako je praviti rakete. Medjutim, obicni ljudi su gola bijeda.
- mirsek
#21259 Re: IRAN
Pa dobro ti si znaci obicni oportunista, ne znam sta onda pises po temama iz drugih drzava i o nekim novim drzavnim i nacionalnim projektima, to nije tvoj mindset.Kikibombona wrote:Gradjanin Tuzle, elektricar iz Tuzle, zivi neuporedivo bolje od elektricara iz Isfahana.nosara wrote:Klovn poredi drzavu koja razvija vlastiti nuklearni program s drzavama koje nemaju svoju proizvodnju nicega, bukvalno.
Meni ne bi bila nikakva satisfakcija da proizovodimo ne znam sta a da imam platu 150 eura. Mozda ti bacas drkicu na tenkove, mene najvise zanima plata i kvalitet zivota.
Ko je kriv sto elektricar u Isfahanu nema dobru platu, da nije onaj ko je citav narod podrvgnuo sankcijama i patnji da bi ih natjerao da silom mijenjaju trenutni rezim ?
Last edited by mirsek on 22/07/2019 13:27, edited 1 time in total.
- salik79
#21260 Re: IRAN
OdlicnoBenjo34 wrote:salik79 wrote:Ne, daj mi statistike njemacke Savezne sluzbe za statistiku. Moze li to?Benjo34 wrote: Zvanične statistike su ti statistike statistike Iranske vlade? Čovječe jel ti shvataš da 90% ljud koji bježe su ilegalni migranti i da je to jako jako teško pratiti i kontrolisati, i da tek kad zatraže azil ih možeš računati i povuci crtu i reći koliko ih je. De mi reci šta ti to podrazumijevaš kao konkretni podaci? Najbolje da takve statistike tražiš u Informeru, možda bi ti njihovi podaci zvučali onako kako želiš da vidiš
Evo i ovo smatram statistikom:
http://www.bamf.de/DE/Infothek/Statisti ... -node.html Evo, tu imaš, svaki mjesec su u top 5 po traženju azila u njemačkoj, o ostalim državama, bar sam siguran da su u austriji, turskoj, švedskoj, britaniji također pri vrhu, o ovim jadnicima što su još u smještajima kolektivnim i što se prebacuju i putuju još neću da govorim

Od januara do juna 4924, dok je iz Turske 4969. Znajuci da je Njemacka glavni cilj i da se u njoj najvise trazi Azil, od svih ostalih EU zemalja, pitam te - gdje su te "desetine hiljada ljudi koji pjeske bjeze iz Irana"?!
- nosara
#21261 Re: IRAN
Vrijedni ljudi rade, lijenstine cekaju pomoc od rodbine iz Manhajma.Kikibombona wrote:Gola bijeda. Bio je na FTV Iranac iz Bihaca, kaze da je u njegovoj zemlji tesko siromastvo. Cak je odlucio ostati u BiH...Benjo34 wrote:http://www.bamf.de/DE/Infothek/Statisti ... -node.html Evo, tu imaš, svaki mjesec su u top 5 po traženju azila u njemačkoj, o ostalim državama, bar sam siguran da su u austriji, turskoj, švedskoj, britaniji također pri vrhu, o ovim jadnicima što su još u smještajima kolektivnim i što se prebacuju i putuju još neću da govorim
Ovi ljudi za 10 dolara prenose ogroman teret preko planina u Irak... Ko bi kod nas ovo radio za 10 puta vecu zaradu? Ne bi niko.
Svi diktatorski rezimi odrzavaju imidz sile crpeci novac iz velike populacije. Kada imas 80 miliona stanovnika od kojih uzimas porez lako je praviti rakete. Medjutim, obicni ljudi su gola bijeda.
- Kikibombona
#21262 Re: IRAN
Ja sam anti-komunista. Kako mozes pomisliti da opravdavam verbalni delikt.mirsek wrote:Aha, znaci ne smeta ti verbalni delikt u Jugoslaviji i goli otok ako sta pogresno pisnes jer Juga nije imala paravojne formacije(a i kako ce kad ih niko nije zvao niti tamo ima puno jugoslovenskog stanovnistvaKikibombona wrote:
Jes' samo Jugoslavija nije imala paravojne formacije u Grckoj, Austriji, Italiji itd.
Jugoslavija je imala dobre odnose sa Amerikom i Evropom pa smo zato zivjeli bolje nego zadrti anti-zapadni komunisti.) i imala je dobre odnose sa Amerikom i EU ali ti smeta sto se ne moze u dopicnjaku hodati Teheranom ? Imas vrhunski poredane prioritete u zivotu
...
Neka Iranci rasformiraju paravojske i ne sabotiraju americke interese u regionu pa Amere nece zanimati sto oni bicuju i vjesaju svoje gradjane. Niko ovdje ne kaze da je Amerika andjeo pravde, ljudi se vode interesima.
-
Benjo34
#21263 Re: IRAN
Demokratija sam spomenuo više ironično jer svi znamo da toga nema dole, ne samo u Iranu nego generalno u tim državama, ali činjenica je da an sve moguće načine, ilegalno naravno, pokušavaju pobjeći na taj mrski zapad, to je ono što cijelo vrijeme pokušavam ovdje reći ali Saliku i nekim se ne da to pojasniti, da koliko god mrzili ameriku, ne znači da je u Iranu dobro, a ja mrzim svaku onu državu čiji će narod, staviti glavu u torbu i iz nje bježati, čamcima preko sredozemlja, pješke preko turske pa dalje. Nažalost po statistikama evo Njemačke čiji sam link ostavio Saliku, vidi se da ljudi dole nisu zadovoljni i da je tanka granica između njih i još nekih država koje smatramo nazadnim. Meni to nije normalno i za mene to nije društvo u kojem bi ikome normalnom poželio da živi. Ljudi ovdje spominju, i navode kao relevantne izvore, turiste koji odu dole, pa jbt idu ljudi turistički u Černobil pa ne znači da je u njemu dobro živitnosara wrote:Benjo34 wrote:I Sjeverna Koreja razvija nuklearni program, pa im ljudi umiru od gladi, naravno sad ćete reći i da ni to nije istina i da je to propaganda svjetskih razmjera i da tamo ljudi žive u blagostanju, miru i demokratijinosara wrote:Klovn poredi drzavu koja razvija vlastiti nuklearni program s drzavama koje nemaju svoju proizvodnju nicega, bukvalno.
Jebala vas demokratija, u miru zive, itekako, a blagostanje, kako ko, haman ko i mi.
-
Benjo34
#21264 Re: IRAN
Brat moj, uzeo si samo za Juni mjesec, saberi samo od početka godine do sad pa ćeš da vidiš koliko ćeš imat, a o tome kako bježe, imaš njihove priče, pun ih netsalik79 wrote:
Od januara do juna 4924, dok je iz Turske 4969. Znajuci da je Njemacka glavni cilj i da se u njoj najvise trazi Azil, od svih ostalih EU zemalja, pitam te - gdje su te "desetine hiljada ljudi koji pjeske bjeze iz Irana"?!
I mene ne zanima turska, ja je nisam spomenuo, za tursku prodaji priču nekom ko se loži na erdogana, ali vjerovatno je taj broj turaka dobrim dijelom vezan za kurde
Last edited by Benjo34 on 22/07/2019 13:32, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#21265 Re: IRAN
Rade i Bosanci ali ne vuku kao konji za saku rize. A vukli bi da moramo, da se razumijemo. Covjek kada je gladan ne trazi puno, dovoljno je da mu djeca ne umru od gladi.nosara wrote:Vrijedni ljudi rade, lijenstine cekaju pomoc od rodbine iz Manhajma.
Slabo smo placeni ali opet dosta bolje nego Iranci.
- mirsek
#21266 Re: IRAN
Neka Amerika sa Saudijom i cionistima ne rovare protiv Irana od kraja revolucije pa evo do danas pa nece biti potrebe za paravojskama.Kikibombona wrote:Ja sam anti-komunista. Kako mozes pomisliti da opravdavam verbalni delikt.mirsek wrote:Aha, znaci ne smeta ti verbalni delikt u Jugoslaviji i goli otok ako sta pogresno pisnes jer Juga nije imala paravojne formacije(a i kako ce kad ih niko nije zvao niti tamo ima puno jugoslovenskog stanovnistvaKikibombona wrote:
Jugoslavija je imala dobre odnose sa Amerikom i Evropom pa smo zato zivjeli bolje nego zadrti anti-zapadni komunisti.) i imala je dobre odnose sa Amerikom i EU ali ti smeta sto se ne moze u dopicnjaku hodati Teheranom ? Imas vrhunski poredane prioritete u zivotu
![]()
...
Neka Iranci rasformiraju paravojske i ne sabotiraju americke interese u regionu pa Amere nece zanimati sto oni bicuju i vjesaju svoje gradjane. Niko ovdje ne kaze da je Amerika andjeo pravde, ljudi se vode interesima.
Sto krivis onda iranske Mule za stanje u Iranu kad znas da je Amerika uzrok njihovog ekonomskog stanja a ne proizvodnja raketa za odbranu drzave ?
- Kikibombona
#21267 Re: IRAN
U odnosu na drzavu, jesam oportunista. Nisam toliko glup da se patim dok onaj ko me predstavlja, ko me je uvalio u bijedu, zivi u zlatu i svili.mirsek wrote:Pa dobro ti si znaci obicni oportunista, ne znam sta onda pises po temama iz drugih drzava i o nekim novim drzavnim i nacionalnim projektima, to nije tvoj mindset.Kikibombona wrote:Gradjanin Tuzle, elektricar iz Tuzle, zivi neuporedivo bolje od elektricara iz Isfahana.nosara wrote:Klovn poredi drzavu koja razvija vlastiti nuklearni program s drzavama koje nemaju svoju proizvodnju nicega, bukvalno.
Ko je kriv sto elektricar u Isfahanu nema dobru platu, da nije onaj ko je citav narod podrvgnuo sankcijama i patnji da bi ih natjerao da silom mijenjaju trenutni rezim ?
Kriv je mulanski rezim zato sto se kaci sa Amerikom. Nemoguce je uci u konflikt sa Amerikom a ne snositi posljedice.
Kurdistan je proglasio nezavisnost i Iran je prvi uveo sankcije. Ponasali su se prema irackim Kurdima isto kao sto se Amerika ponosa prema njima. To je tako...
- salik79
#21268 Re: IRAN
Brat moj, lijepo ti pise:Benjo34 wrote:Brat moj, uzeo si samo za Juni mjesec, saberi samo od početka godine do sad pa ćeš da vidiš koliko ćeš imat, a o tome kako bježe, imaš njihove priče, pun ih netsalik79 wrote:
I mene ne zanima turska, ja je nisam spomenuo, za tursku prodaji priču nekom ko se loži na erdogana, ali vjerovatno je taj broj turaka dobrim dijelom vezan za kurde
Valjda znas citati?Anträge und Entscheidungen nach den zugangsstärksten Staatsangehörigkeiten
im Zeitraum Januar - Juni 2019
- nosara
#21269 Re: IRAN
Nemas ti pojma o zivotu.Kikibombona wrote:Rade i Bosanci ali ne vuku kao konji za saku rize. A vukli bi da moramo, da se razumijemo. Covjek kada je gladan ne trazi puno, dovoljno je da mu djeca ne umru od gladi.nosara wrote:Vrijedni ljudi rade, lijenstine cekaju pomoc od rodbine iz Manhajma.
Slabo smo placeni ali opet dosta bolje nego Iranci.
-
Ljuci
#21270 Re: IRAN
muslimani moraju da se ujedine kako bi zivjeli bolje jer islamske zemlje su bogate.
- mirsek
#21271 Re: IRAN
Evo Saudija se ne kaci sa Amerikom, imaju sve ekonomske beneficije koje Amerika moze dati pa bi li radije zivio u Iranu ili Saudiji ?Kikibombona wrote:
U odnosu na drzavu, jesam oportunista. Nisam toliko glup da se patim dok onaj ko me predstavlja, ko me je uvalio u bijedu, zivi u zlatu i svili.
Kriv je mulanski rezim zato sto se kaci sa Amerikom. Nemoguce je uci u konflikt sa Amerikom a ne snositi posljedice.
Kurdistan je proglasio nezavisnost i Iran je prvi uveo sankcije. Ponasali su se prema irackim Kurdima isto kao sto se Amerika ponosa prema njima. To je tako...
Naravno da ce uvesti sankcije nelegalnom separatistickom pokretu koji zeli da cijepa jednu medjunarodno priznatu drzavu.
- mirsek
#21272 Re: IRAN
Ko je protiv ujedinjenja, Vatikan ili komunisti ?Ljuci wrote:muslimani moraju da se ujedine kako bi zivjeli bolje jer islamske zemlje su bogate.
- SmokingMan
#21273 Re: IRAN
https://www.minimum-wage.org/international/iran
Ako je istina....
Ako je istina....
Iran has a government-mandated minimum wage, and no worker in Iran can be paid less then this mandatory minimum rate of pay. Employers in Iran who fail to pay the Minimum Wage may be subject to punishment by Iran's government
-
Benjo34
#21274 Re: IRAN
Ok, nisam vidio Januar, a šta ćemo sa godinom ranije? Šta sa ostalim državama EU, šta sa onim koji idu u SAD, šta sa onim koji su negdje u nekom izbjegličkom kampu na putu do mrskog zapada?salik79 wrote:Brat moj, lijepo ti pise:Benjo34 wrote:Brat moj, uzeo si samo za Juni mjesec, saberi samo od početka godine do sad pa ćeš da vidiš koliko ćeš imat, a o tome kako bježe, imaš njihove priče, pun ih netsalik79 wrote:
Valjda znas citati?Anträge und Entscheidungen nach den zugangsstärksten Staatsangehörigkeiten
im Zeitraum Januar - Juni 2019
-
Ljuci
#21275 Re: IRAN
Komunisti.mirsek wrote:Ko je protiv ujedinjenja, Vatikan ili komunisti ?Ljuci wrote:muslimani moraju da se ujedine kako bi zivjeli bolje jer islamske zemlje su bogate.