Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Posmatrac_007

#21251 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Posmatrac_007 »

Pozdrav,
Vozilo je Golf 4 2000g.
Imam problem sa klimom. Prestala je da hladi a kompresor radi. Vozilo je kod mene od 2015. godine. Klimu sam punio 2016. kod Neškovića na Kuli, u blizini aerodroma, 25KM i radila je do prošle godine, tačno dvije godine. Prošle godine u aprilu ponovo napunjena na istom mjestu za 25KM i hladila ali samo godinu. Sada je opet ne hladi.
Da li imate islustva sa navedenim servisom i da li kada poveže aparat na auto, aparat sve sam uradi ili možda imaju neke nedostatke zbog kojih je došlo do ovako brzog pražnjenja ili je klima šuplja?
Imate li neke preporuke gdje se može utvrditi do čega je, znači po mogućnosti povoljno i dobro ako te dvije stvari idu pod ruku :)
Čuo sam da ima neki Ćelo iza aerodroma ali opet vidim i loših komentara kao zabranjen pristup vozilu pa bukvalno mogu čačkati šta žele i oštetiti nešto a i navodno su jako skupi.
Ako ima neka preporuka bio bih zahvalan na odgovoru :)
amar1994

#21252 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:ta dva su ok,ja bi dodao i sachs ako se moze nac :)

kyb ide za mazde ko halva i vecinom traju ljudima,trebali bi i za c4 bit dobri..

edit:a mozes i ove uvijek montirat 8-)
https://www.bilstein-shocks.co.uk/products/35-052746
Ako ces mi ti platiti ovaj bilstein, moze .. :mrgreen:
Meni trebaju zadnji, nisu oni sad ono oslsbili da se auto ljulja i da je nestabilno, nemam takvih problema fakat, ali na poprecnim neravninama, prelazak preko tramvajskih šina, sahtova, bilo cega slicnog, osjeti se lupkanje...i njihova tvrdoca..
Majstori kazu da su seleni dobri, solje amortizera dobre, jedino amortizeri se cine lošiji.
Po testu u stanici tehnickog pregleda, 82 % lijevi, desni 84, kazu da to nije loše uopšte, pa šta onda lupa, ako je sve u redu??? :mrgreen:
ma ja ne bi mijenjao dzaba,lupa i meni kad su niskoprofilne gume,stavi 17 na c4 pas vidjet sta je lupanje :lol: 8-)

ja sebi gledao koni FSD(sporCki),ubrzo odustao jer su 900e :D
nivla

#21253 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by nivla »

Posmatrac_007 wrote:Pozdrav,
Vozilo je Golf 4 2000g.
Imam problem sa klimom. Prestala je da hladi a kompresor radi. Vozilo je kod mene od 2015. godine. Klimu sam punio 2016. kod Neškovića na Kuli, u blizini aerodroma, 25KM i radila je do prošle godine, tačno dvije godine. Prošle godine u aprilu ponovo napunjena na istom mjestu za 25KM i hladila ali samo godinu. Sada je opet ne hladi.
Da li imate islustva sa navedenim servisom i da li kada poveže aparat na auto, aparat sve sam uradi ili možda imaju neke nedostatke zbog kojih je došlo do ovako brzog pražnjenja ili je klima šuplja?
Imate li neke preporuke gdje se može utvrditi do čega je, znači po mogućnosti povoljno i dobro ako te dvije stvari idu pod ruku :)
Čuo sam da ima neki Ćelo iza aerodroma ali opet vidim i loših komentara kao zabranjen pristup vozilu pa bukvalno mogu čačkati šta žele i oštetiti nešto a i navodno su jako skupi.
Ako ima neka preporuka bio bih zahvalan na odgovoru :)
klima centar butmir( celo) skuplji od ostalih ali nisam cuo da ima reklamacija, mozes prici autu dok oni rade ali i nema potrebe, ne znam sta bi te mogli uzeti na golfu 4
preludezalude

#21254 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by preludezalude »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:ta dva su ok,ja bi dodao i sachs ako se moze nac :)

kyb ide za mazde ko halva i vecinom traju ljudima,trebali bi i za c4 bit dobri..

edit:a mozes i ove uvijek montirat 8-)
https://www.bilstein-shocks.co.uk/products/35-052746
Ako ces mi ti platiti ovaj bilstein, moze .. :mrgreen:
Meni trebaju zadnji, nisu oni sad ono oslsbili da se auto ljulja i da je nestabilno, nemam takvih problema fakat, ali na poprecnim neravninama, prelazak preko tramvajskih šina, sahtova, bilo cega slicnog, osjeti se lupkanje...i njihova tvrdoca..
Majstori kazu da su seleni dobri, solje amortizera dobre, jedino amortizeri se cine lošiji.
Po testu u stanici tehnickog pregleda, 82 % lijevi, desni 84, kazu da to nije loše uopšte, pa šta onda lupa, ako je sve u redu??? :mrgreen:
Amortizer koji je na 82% ispravnosti je dobar amortizer. I nov kad smontiras nece ti testiranje pokazati 100% ispravnost. Vrlo lako bi lupanje moglo ostati i nakon zamjene. Fokusiraj se na druge stvari. Kod mene lupkalo iz zadnjeg trapa...zamjenjena jedna stvar - lupka opet, zamjenjena druga stvar - lupka opet. Zamjenim apsolutno sve na zadnjem trapu - opet lupka. Naknadno se pronadje da saraf koji veze stabilizator se smanuo, postao tanji i uzrokovao lupkanje. Stavljen nov saraf i lupkanje prestalo.
NediM17

#21255 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

konektovan wrote:
NediM17 wrote:Sjecam se da je na novom 307 hdi iz 2002 zadnji trap lupao ko na drvenim konjskim kolima.
Imao sam 307 1.6 benzin to godište, bilo je slicno, mozda za nijansu da je bio bolji. Lupa ko kocija. :mrgreen: Kazu da je to do silent blokova, koji su manji nego što bi trebali biti, pa brze stradaju. Ovi drugi kazu da je amortizer, ne znam kome više vjerovati.....ostarila i istrošila se kocija.. :mrgreen:
Mislim da je došlo vrijeme da ti se oči ukose. :D
Optimist

#21256 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Optimist »

nivla wrote: klima centar butmir( celo) skuplji od ostalih ali nisam cuo da ima reklamacija, mozes prici autu dok oni rade ali i nema potrebe, ne znam sta bi te mogli uzeti na golfu 4
Ja imam negativno iskustvo sa celom i klimacentrom.
Auto odvezeno na servis, ustanovljeno da pustaju gumice na kompresoru. Uradjena reparacija istog, par mjeseci poslije klima opet ne radi.
Isprva nije htio pristati, ali drugi put uradjena reparacija kompresora o njihovom trosku jer bi trebalo da je u garanciji godinu dana, za 15 dana klima ne hladi. Narucen u ponedjeljak da ustanove sta je problem ovaj put.
U servisu majstori neozbiljni i bez nekog respekta prema musteriji. O fiskalnom racunu nema govora, samo isprinta kao neku otpremnicu na A4 formatu.
Ned071

#21257 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Celo jest "najbolji", al zna ga i on sfuserit. Meni nije popravio klimu prije par godina a fino je naplatio dijelove. Popravili su mi je elektricari na Kosevskom, H&A...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21258 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Klima centar zaobilaziti u sirokom luku. Boze sacuvaj kako se ljudi ponasaju, ona arogancija, drskost, bahatost....fuj.
basicm

#21259 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

konektovan wrote:Klima centar zaobilaziti u sirokom luku. Boze sacuvaj kako se ljudi ponasaju, ona arogancija, drskost, bahatost....fuj.
Gdje ici?
noviclan

#21260 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by noviclan »

Optimist wrote:
nivla wrote: klima centar butmir( celo) skuplji od ostalih ali nisam cuo da ima reklamacija, mozes prici autu dok oni rade ali i nema potrebe, ne znam sta bi te mogli uzeti na golfu 4
Ja imam negativno iskustvo sa celom i klimacentrom.
Auto odvezeno na servis, ustanovljeno da pustaju gumice na kompresoru. Uradjena reparacija istog, par mjeseci poslije klima opet ne radi.
Isprva nije htio pristati, ali drugi put uradjena reparacija kompresora o njihovom trosku jer bi trebalo da je u garanciji godinu dana, za 15 dana klima ne hladi. Narucen u ponedjeljak da ustanove sta je problem ovaj put.
U servisu majstori neozbiljni i bez nekog respekta prema musteriji. O fiskalnom racunu nema govora, samo isprinta kao neku otpremnicu na A4 formatu.
Prijavis ajdinovicu da vidimo hoce li izaci na teren kakav je onaj icindic ili braca u rs-u neskovic
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#21261 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

basicm wrote:
konektovan wrote:Klima centar zaobilaziti u sirokom luku. Boze sacuvaj kako se ljudi ponasaju, ona arogancija, drskost, bahatost....fuj.
Gdje ici?
To i mene isto zanima,....
Optimist

#21262 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Optimist »

noviclan wrote:
Prijavis ajdinovicu da vidimo hoce li izaci na teren kakav je onaj icindic ili braca u rs-u neskovic
Kojem Ajdinovicu? Moze info i na pp.
Na stranu sto sam vec izdavao para za popravak a nije napravljeno, vec sto sam potrosio sigurno dvije pune dnevnice dolazeci, odlazeci i cekajuci kad ce biti napravljeno uzalud.
nivla

#21263 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by nivla »

ne znam kako je sad znam kako je bilo 2016. i 2015. jer sam na dva auta imao problem s klimom(2015. udes i 2016. sve osim kompresora propalo na autu), napravili i klime i danas rade, nije bilo potrebe da se vracam u servis

2015. mi doduse rekose jednu cijenu za hladnjak, kad su zavrsili kaze lik drugu, i posvadjam se ja sa celom, kad vidi fazona ispostavi se da je unio pogresan kataloski broj od drugog auta i opet naplati kako smo dogovorili
ne kazem opet da nisu pocelo fuseriti i da se nije desilo da su nekom sfuserili, ali kolega kupio novog leona 2010 u ASI i nije mu klima radila
sto se tice fiskalnog racuna nisam ja jos usao kod mehanicara koji ti ne da nista vise od liste odstampane na a4 papiru a koja je iz skoljica, zgodica, motorexa, simimpexa, nuica a na osnovu koje oni kasnije plate te fakture dobro ispod cijene navedene na istim, zato kad mogu kupim dijelove sam i ne govorim da je problem kad neko zaradi 10-15 km na dijelovima, vec te neki uzme 50%
Industrialyzer

#21264 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Industrialyzer »

basicm wrote:
Gdje ici?

http://autoklime.ba/

Kod Grasa se nalaze, imao sam vrlo pozitivno iskustvo sa njima, a vidim da dobro rade jer je dosta auta bilo tu
Ned071

#21265 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Od komela bjezat sto dalje mozes... Ublehasi... Cobra ok, klima ni pod razno...
Industrialyzer

#21266 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Industrialyzer »

Ned071 wrote:Od komela bjezat sto dalje mozes... Ublehasi... Cobra ok, klima ni pod razno...

Zasto?

Ja sam imao odlicno iskustvo, trebao mi je jedan dio za klimu i samo kod njih nasao, oni zavrsavali sa radom prije mene i jedan radnik mi je taj dio donio na posao jer mu je usput, a uopste nije skup dio, 25KM
amar1994

#21267 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

:thumbup:

to je i mene odbilo,nazoves ko covjek,javi ti se preko qrca,neka hvala...
amar1994

#21268 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

basicm wrote:
Gdje ici?
ovlasteni :D ,isto kosta punjenje ko i kod njih :lol:
nivla

#21269 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by nivla »

amar1994 wrote:
basicm wrote:
Gdje ici?
pa autohit posalje auto u garanciji u klima centar, znam da su nissane slali u klima centar
amar1994

#21270 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

nivla wrote:
amar1994 wrote:
basicm wrote:
Gdje ici?
pa autohit posalje auto u garanciji u klima centar, znam da su nissane slali u klima centar
:shock:
sta ga ima slat,kad bi trebali da zamijene kompresor klime kad ne radi ili napuniti sistem,ako nemaju masinu za servis klime onda je to katastrofa :run:
Posmatrac_007

#21271 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Posmatrac_007 »

Odoh sutra do Neskovica pa da vidim jel oni sta popravljaju ili samo mogu da napune.
Nesto sam citao kao da taj njihov proces punjenja nije kako bi trebalo.
Sad ne razumijem se kako bi trebalo pa ne znam da li rade po pravilima.
Uglavnom prosle godine sam bas pratio citav proces sta ispisuje na monitoru uredjaja, pisalo je i praznjenje sistema i punjenje ulja i gasa i test nepropusnosti. Jedino sta ne rade je dezinfekcija, jednom su uradili kako treba i tada se u autu osjecao miris mentola, ali drugi put su pokusali preskociti dezinfekciju, a kada sam pitao onda je donio aparat ali je ocito bio prazan jer se mentol nakon dezinfekcije nimalo nije osjecao.
Javim sta su rekli i rade li opravke ili samo punjenje.
nivla

#21272 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by nivla »

amar1994 wrote: :shock:
sta ga ima slat,kad bi trebali da zamijene kompresor klime kad ne radi ili napuniti sistem,ako nemaju masinu za servis klime onda je to katastrofa :run:
kolega kupio nepune 2 godine star kaskai sa 4 godinr garancije, autu iste sedmice otiso akumulator(ne pokriva garancija), slabo covjek koristi klimu u trecoj godini garancije skonta da ne radi posalju ga celi u butmir, ovi mu dospu plin(neki skupi nije onaj r134a) i opet za dva mjeseca problem, vozali ga dok nije isteklo 4g garancije, na kraju je o svom trosku zamijenio hladnjak klime i sve profunkcionisalo, napominjem da su kvarovi nastali na smijesnoj kilometrazi od oko 70000
da ne govorim o presmijesnim fakturama za redovni servis ko da je neki w12 motor a ne 1.6 dci
NediM17

#21273 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Sa sistemom kojeg moraš dopunjavati svake godine očito nešto ne valja. Ali valjda našem čovjeku lakše dati trobanak svake godine nego riješiti problem.
nivla

#21274 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by nivla »

NediM17 wrote:Sa sistemom kojeg moraš dopunjavati svake godine očito nešto ne valja. Ali valjda našem čovjeku lakše dati trobanak svake godine nego riješiti problem.
pa nije bas 30 ovaj skuplji plin, pola litra oko 150 km plus ruke
ovdje je problem bio sto ga je autohit vozao do momenta kad nesto nije u garanciji
spreca

#21275 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by spreca »

Prije desetak dana sam mjenjao pakne na zadnjim tockovima na Passatu sestici(rucna je elektricna)kocnice rade uredu ali se pri kocenju kad auto prakticno stane se cuje zvuk kao od rucne kocnice a ranije to nije bio slucaj...sta bi moglo da biDne?
Post Reply