Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#21251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

I ja bih bio protiv tog populistickog smeca od 'deklaracije'.
Kifla nek se bavi konktretnim stvarima, za koje je nadlezan. Neka se uhvati u borbu sa konkretnim rupama u budzetu, rupama u zakonima....i nepotizmom, korupcijom....infrastruturnim i energetskim problemima itd.itd.

Al ok, zna kifla da je svaki vid populizma, ono sto najvise i pali kod SDAovaca. Hebes zaposljavanje familije, mada im to konkretno i odgovara :lol: ...hebes redukcije vode...hebes GRAS koji ne funkconise, hebes kvazi sindikate, probleme u obrazovnom sistemu....hebes sve konkretne probleme ovog svijeta....hajmo mi usvojiti kvazi patriotske deklaracije, i zamasimo par puta zastavom....i oper cemo dobiti iste 'patriotske' glasove.

Klasicni vid kvazipatriotske desnicarske logike.

Opet kazem, i ja bih bio suzdrzan da sam kojim slucajem imao priliku da glasam za tu sprdnju od 'deklaracije'.

SDA- politikanstvo i manipulacija. Sic. :run:
JThomas

#21252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

kiflizam.

reci ono što vole da čuju, ono što ne vole prešuti i mirna bosna. ili naprosto činjenično slaži kao ono za fiskalnu stabilnost budžeta u ekspozeu, jer takve trice tvog prosječnog preferencijalnog glasača ustvari ne zanimaju, a i što će kad si visok, markantan i naš...
walk_M-A-N

#21253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by walk_M-A-N »

Podržavam Orića i institucionalnu borbu za njegovo oslobađanje. Ali KS nema veze s tim.
Danas je bio budžet, i time se trebalo ozbiljno baviti. Očekujem više od priče o savjetnicima, što je kap u jezeru nepotrebnih, od zastupnika koji i sami imaju veće plate od premijera, pa i oni su kao ti savjetnici..
Gdje su pismeni stavovi?

Primjera radi, ima li neko u Skupštini ko će tražiti konkretnu akciju policije i Tužilaštva protiv plaćanja radnih mjesta, umjesto opće priče o korupciji.
Kada bi bez posla ostali oni koji su ga platili, osim onoga ko prijavi, znatno bi se smanjio broj zaposlenih, pa bi se moglo i zaposliti novih stručnih ljudi.
Ili obavezu kantonalnih organizacija da se zapošljavanje vrši samo konkursom, što sada rade samo 4 od 67 njih!? I tako onaj iz Rada zaposli 84-oro svojih!
Iako je i konkurs proforma, posebno gdje se prvo stavi v.d. A i uslovi, direktor ViK može imati DIF...

NS traži tematsku sjednicu o zdravstvu. Već na forumu, da ne spominjem dalje, se mogu naći primjeri plaćanja poslova baš tu, i to u ogromnim iznosima i do 20.000 KM po čovjeku. Pa kolike su tu pare u igri i u džepovima i u nekretninama!? Je li to tema?
VjecitiStudent

#21254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

walk_M-A-N wrote: NS traži tematsku sjednicu o zdravstvu. Već na forumu, da ne spominjem dalje, se mogu naći primjeri plaćanja poslova baš tu, i to u ogromnim iznosima i do 20.000 KM po čovjeku. Pa kolike su tu pare u igri i u džepovima i u nekretninama!? Je li to tema?
Tim NS, na čelu sa Validom Repovac, punom parom radi na programu borbe protiv korupcije i nepotizma u zapošljavanju. :oops:
Novak20

#21255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

..bo državu u kojoj će mene neko svakih pet minuta prozivati da se izjasnim o pojedinačnim slučajevima ratnih "heroja" 20 godina iza rata. Da sam ja bio kapetan srebreničkog broda, poginuo bih mirne savjesti sa svojom posadom i zdra'o. Ne bih sebi dozvolio da me iko brani ili pljuje. Ovako, svako može i jedni i drugo.
mg

#21256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mg »

Kakav jeftini populizam, dvopadežni premijer Kifla sa ostatkom neradnika za plaću osuđuje nešto za šta ga se ništa i ne pita, i nigdje ta osuda neće stići osim na par lokalnih portala. Glupost.

Trebaju svi raditi svoj posao, i držati se toga. Naser nije u nadležnosti Kifle i ostalih debila. GRAS recimo jeste. Ili ZOI '84.

Al patriotizam zaista jeste posljednje utočište hulja.

U duhu nevedenog predlažem Pedji da uputi inicijativu da svaka mjesna zajednica i dom penzionera u roku od 24 sata uputi protesnu notu povodom nemilog nam hapšenja. Usput da se popiše i ko je bio protiv inicijative!

Stoga mislim da je suzdžanost naše stranke ispravna odluka.
The BEN10

#21257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

walk_M-A-N wrote:Podržavam Orića i institucionalnu borbu za njegovo oslobađanje. Ali KS nema veze s tim.
Danas je bio budžet, i time se trebalo ozbiljno baviti. Očekujem više od priče o savjetnicima, što je kap u jezeru nepotrebnih, od zastupnika koji i sami imaju veće plate od premijera, pa i oni su kao ti savjetnici..
Gdje su pismeni stavovi?

Primjera radi, ima li neko u Skupštini ko će tražiti konkretnu akciju policije i Tužilaštva protiv plaćanja radnih mjesta, umjesto opće priče o korupciji.
Kada bi bez posla ostali oni koji su ga platili, osim onoga ko prijavi, znatno bi se smanjio broj zaposlenih, pa bi se moglo i zaposliti novih stručnih ljudi.
Ili obavezu kantonalnih organizacija da se zapošljavanje vrši samo konkursom, što sada rade samo 4 od 67 njih!? I tako onaj iz Rada zaposli 84-oro svojih!
Iako je i konkurs proforma, posebno gdje se prvo stavi v.d. A i uslovi, direktor ViK može imati DIF...
:thumbup:
eifel

#21258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by eifel »

oćete li sa SDA i HDZ?
Pedja Kojovic

#21259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

eifel

Ne

p.k.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#21260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

tvsabina wrote:
JoseMujica wrote:
Ludzak wrote:šta me briga ! Obični hašišar.
Kad je trebao čuvati Srebrenicu, pobjegao je.
nije tačno da je pobjegao nego je čitav štab divizije izvučen iz Srebrenice na "obuku" čime je enklava ostala obezglavljena.

Tako se radi kad se na višoj razini dogovori šta kome ide Ilidža, Vogošća, Hadžići za Srebrenicu i Žepu
Tako nekako....
VjecitiStudent

#21261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Iwao Enokizu wrote:Uglavnom,odbijanjem da osudi nezakonita hapšenja branilaca BiH,koja sprovodi ili inicira fašistički čmar od države kakva je Srbija,Naša stranka je pokazala da i nije baš "naša".Slažete li se sa mojom konstatacijom?
Otkad je Kanton nadležan za spoljnju politiku?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#21262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Iwao Enokizu wrote:Uglavnom,odbijanjem da osudi nezakonita hapšenja branilaca BiH,koja sprovodi ili inicira fašistički čmar od države kakva je Srbija,Naša stranka je pokazala da i nije baš "naša".Slažete li se sa mojom konstatacijom?
Ne.

Ugodan dan ti zelim...uz kvazi patriote i populiste.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#21263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Iwao Enokizu wrote:
VjecitiStudent wrote: Otkad je Kanton nadležan za spoljnju politiku?
Nebitno.Kada je već ta tačka došla na red,digni ruku,neće ti kruna s glave spast."Naši smo",jel?Ko nije digao ruku,nije "naš".It's as simple as that,što kažu Ameri ;)
Kako mali desnicar-nacionalista zamislja svijet oko sebe. :D

A ti si, pretpostavljam, neko ko izdaje certifikat ko je nas, vas.....i sl. :mrgreen:
mirzadelibasic

#21264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirzadelibasic »

Ima li kanton svojih privatnih problema čije je rješavanje od krucijalnog značaja za stanovništvo ?? - Ima ih i previše.

Za ovakav vid osude nije nadležan kanton, već više distance i institucije i koliko god da osuđujem hapšenje Orića, moram konstatovati da je ovaj potez Konakovića samo skupljanje političkih poena i jeftinog publiciteta.
gospodja profiterka

#21265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by gospodja profiterka »

Iwao Enokizu wrote:
Nebitno.Kada je već ta tačka došla na red,digni ruku,neće ti kruna s glave spast."Naši smo",jel?Ko nije digao ruku,nije "naš".It's as simple as that,što kažu Ameri ;)
Ma hajde, veliš ti tako?
:mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#21266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Iwao Enokizu wrote:
-LIBERO- wrote: Kako mali desnicar-nacionalista zamislja svijet oko sebe. :D

A ti si, pretpostavljam, neko ko izdaje certifikat ko je nas, vas.....i sl. :mrgreen:
OK.Ja sam kvazi ovo,kvazi ono,nejse...Opet pitam,šta fali osudi montiranih hajki na ljude koji su branili Bosnu i Hercegovinu?
Nivo razine vlasti, recimo. ;-)

Hocemo krenuti i po opstinama, mjesnim zajdnicama, kvartovima, haustorima...da se oglasavamo za situacije koje nisu u nadleznostima. I kome je poslata ta 'deklaracija'...il sta je vec?

Klasicno jahanje na talasu populizma i kvazi patriotizma.

Kifla, svoj patriotizam neka pokaze, i dokaze, na konkretnim stvarima u ovom kantonu. Za to je nadlezan. Al po budzetu vidimo i ne bas vican i poletan.

Al' ok, bice jos mahanja zastavom, i raznih slicnih proglasa i deklaracija. :zzzz: :thumbup: :bih:
gospodja profiterka

#21267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Iwao Enokizu wrote:
gospodja profiterka wrote: Ma hajde, veliš ti tako?
Ma dismr tu nešto,gđo.Profiterka.Ja postavim lagano pitanje,a ovdje se uskofrčili kao da sam tražio rješenje za jednačinu sa 50 nepoznatih :mrgreen: Jest,doduše,ovaj @Libero,iz moga pitanja zaključio da sam nacionalistički kvazipatriotski desničarski kepec.
Meni je drago što ti nisi nacionalistički kvazipatriotski desničarski kepec, to već imamo.
Innovation

#21268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

Lijepo je što je kantonalna vlast izdvojila i hitno uplatila milion maraka, kao kauciju za puštanje .....
Sta znaci rijec Deklaracija? Da li si procitao Deklaraciju SKS?
Innovation

#21269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

-LIBERO- wrote:da se oglasavamo za situacije koje nisu u nadleznostima. I kome je poslata ta 'deklaracija'...il sta je vec?
Lijepo je što je kantonalna vlast izdvojila i hitno uplatila milion maraka, kao kauciju za puštanje .....
Nikome.
O'zone
Globalni moderator

#21270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by O'zone »

Peđa (izvini što ne persiram)

Haj živ bio pokrenite neku inicijativu za pooštravanje saobraćajnih propisa odnosno za temeljitije provođenje postojećih propisa na KS. Dennis je nešto načeo na Federalnom nivou ali ovo je bitnije da se odradi na Kantonalnom. Bar za Sarajevo

Ginu nevini ljudi a i "nevini" ljudi bivaju proglašeni ubicama zbog tuđe neodgovrnosti.

Viđam te ponekad da ideš pješke i znam da i sam vidiš kolika je neodgovornost učesnika u saobraćaju a to nije nešto što se ne može riješiti za max 30 dana sveobuhvatnom akcijom MUP-a KS a usput se i budžet može popuniti ne zanemarivom sumom novca.
GoldenSpoon

#21271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GoldenSpoon »

SDA u KS gubi vrijeme na neke deklaracije koje nemaju uticaj ili dobačaj dalje od Skenderije, a kamoli negdje drugo.

Naravno, mahalasima i kvazi patriotama je to vrh, i kao evo NS su izdajnici nisu podrzali deklaraciju, a SDA kriminalci kad su podrzavali da se Budnji da koncesija za termalne vode 1 KM na 20. godina nisi se bunila Innovation.

Samo polako, MMF drzi zavrnutu pipu, izdrzimo jos malo :)

Pedja neka niste podrzali deklaraciju koja ne pije nigdje vode, to je ocigledno poltronstvo i kvazi patriotizam ratnih profitera i kriminalaca iz SDA, skretanje fokusa sa gorucih problema.
gospodja profiterka

#21272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

GoldenSpoon wrote:SDA u KS gubi vrijeme na neke deklaracije koje nemaju uticaj ili dobačaj dalje od Skenderije, a kamoli negdje drugo.

Naravno, mahalasima i kvazi patriotama je to vrh, i kao evo NS su izdajnici nisu podrzali deklaraciju, a SDA kriminalci kad su podrzavali da se Budnji da koncesija za termalne vode 1 KM na 20. godina nisi se bunila Innovation.

Samo polako, MMF drzi zavrnutu pipu, izdrzimo jos malo :)

Pedja neka niste podrzali deklaraciju koja ne pije nigdje vode, to je ocigledno poltronstvo i kvazi patriotizam ratnih profitera i kriminalaca iz SDA, skretanje fokusa sa gorucih problema.
Budnjo nas čuva od vulkana, a vi tako. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#21273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

A hoce li Oric, ispostovati ovu Vladu, i mandatara, zbog 'deklaracije', i barem smanjiti reketarenje u KS kada ga, uz kauciju, puste na slobodu?

Mislim da bi bilo fer s njegove strane, kao vid dobre volje, i cina, koji bi jasno naglasio da je zahvalan za 'deklaraciju', i sve ostalo :D

Iwao Enokizu wrote:
E,Mirza,sve ja tebe razumijem-krucijalni problemi,ovo,ono.Neće oni to riješiti zadugo.Nego,hoće taj poene?Pa dobili bi ih svi koji bi digli ruku,zar ne?Meni onako malo truhlo izgleda da zastupnici iz stranke koja se hrani glasovima Sarajlija,od toga dosta Bošnjaka koji su inače žrtve agresije i genocida(da napomenem one koji su zaboravili),a koje je Naser branio,sjede tu i prave se Englezi.
A mozda si primjetio, valjda jesi, da ima tih njihovih glasaca kojima je jasan nijihov stav, i podrzavaju ga. Dakle, tri poslanika NS su ovim cinom na pravcu djelovanja, i odnosa politikom, zbog kojih su i dobili povjerenje svojih glasaca. Dakle, ispostovali su svoje glasace. Barem veliku vecinu njih. :thumbup:
Banksy

#21274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

gospodja profiterka wrote:
GoldenSpoon wrote: Naravno, mahalasima i kvazi patriotama je to vrh, i kao evo NS su izdajnici nisu podrzali deklaraciju, a SDA kriminalci kad su podrzavali da se Budnji da koncesija za termalne vode 1 KM na 20. godina nisi se bunila Innovation.
Budnjo nas čuva od vulkana, a vi tako. :mrgreen:
:lol: :lol: Skoro sam zaboravila ... :mrgreen:

SDA-ov tajkun ne samo da ne plaća koncesiju za korištenje termalne vode, nego još tvrdi da općini Ilidža čini uslugu jer „zbrinjava živi vulkan“.
„Ukoliko bi neko takav vulkan zatvorio, došlo bi do erupcije vulkana, i isti bi prouzrokovao ogromne poljedice za općinu, Kanton, a i šire“, tvrdi Budnjo u (ne)pismenom dopisu upućenom Vladi Sarajevskog kantona u kojem obrazlaže razloge zbog kojih ne bi trebao plaćati koncesiju na korištenje termnalne vode.
Innovation

#21275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Innovation »

GoldenSpoon wrote:Budnji da koncesija za termalne vode 1 KM na 20. godina nisi se bunila Innovation.
:lol:
GoldenSpoon wrote: Pedja neka niste podrzali deklaraciju koja ne pije nigdje vode, to je ocigledno poltronstvo i kvazi patriotizam ratnih profitera i kriminalaca iz SDA, skretanje fokusa sa gorucih problema.
Ja se uopste ne bunim. :) Samo sam napisala, da mi nije jasno zbog cega, jer nisam upratila objasnjenje gosp. Kojovica nakon pauze, koju je trazio.
Locked