Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#21251 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:Zar ga nisam dobro opisao? :mrgreen:

Pa jeste, frajer je Nijemce uspio istraumirati podobro.
Pa u dvije riječi si ga baš odlično opisao, zato mi je smiješno bilo :D

Onakvi prosjeci su meni najzeznutiji igrači, igra jednako i protiv dobrog i protiv lošeg protivnika.
Artest

#21252 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

vicious wrote:
Artest wrote:Salpi i Gekas su ziva vatra.

Nizeg igraca treba Spaha preuzet. Ako igrao Mitar ili Samaras, njihA bi povjerio Zukanoviču. :mrgreen:
Čuj, čuj. A ako budu mijenjali mjesta, hoće li ih ovi pratiti ili će ići na preuzimanje? ;)

Šalu na stranu, ja bih nekako više volio Vranješa i Spahu na stoperskim pozicijama, a Zukanovića možda na lijevom beku. Ako se ne varam, to je igrao i onih 15-ak minuta protiv Litvanije i protiv Alžira.
Ako idem s prespostavkom da ce Zukanovic igrat jednog od stopera, onda on nema sta trazit u duelima sa Gekasom ili Salpingidisom. Pogotovo ako ga izvuku daleko od gola. Ako jedan od ove dvojice napada okomito na nas gol ili vuce neku polukontru, tu bi radje vidio Spahu ispred njih. Sitna preuzimanja na malom prostoru, i nekako.

Ali vjerovatno si u pravu. Vranjes ce biti drugi stoper, a Zukanovic na beku. Mada me Vranjes jos nije ubijedio da je nesto plaho brzi od Zuk. (mozda jest startniji)

Salpi ce svakako biti dzoker s klupe. Gekasa se bojim; podsjeca na grcku verziju Teveza. :D
Kontra__

#21253 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kontra__ »

Ma Salpingids je brzanac samo takav, kad izleti sam pred Bega kontam evo ga, neeee majku ti tvoju, srecom hobotnica nasa skide! :mrgreen: Odlican igrac, nadam se da ni u Zenici nece pocet tekmu. :mrgreen:

Samo nek Spaha opet cuva Smarasa kao i u drugom poluvremenu one tekme i bice OK, mislim da Vranjes nije dorastao tom zadatku.

PS Evo Pape opet maloprije "kasete" izleti, ali vise mi je postalo simpaticno, bas se slatko nasmijah, jebi ga covjek je odrastao u vremenu kaseta, pa mi je i normalno da se ne moze tek tako presaltati na dvd-ove i ostala sranja. :)

PS1 ali sto me pojedini naci novinari znaju iznervirat to je cudo jedno. Bog te vidio ubjedi covjeka da je Seferovic izgubljen za nas, i tako dvojica-trojica istu glupost ponove i Pape konta fakat nema nista od momka! Pa INFORMISITE SE prije nego izvalite glupost, nevjerovatno!
vicious

#21254 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Artest wrote:
vicious wrote:

Nizeg igraca treba Spaha preuzet. Ako igrao Mitar ili Samaras, njihA bi povjerio Zukanoviču. :mrgreen:
Čuj, čuj. A ako budu mijenjali mjesta, hoće li ih ovi pratiti ili će ići na preuzimanje? ;)

Šalu na stranu, ja bih nekako više volio Vranješa i Spahu na stoperskim pozicijama, a Zukanovića možda na lijevom beku. Ako se ne varam, to je igrao i onih 15-ak minuta protiv Litvanije i protiv Alžira.
Ako idem s prespostavkom da ce Zukanovic igrat jednog od stopera, onda on nema sta trazit u duelima sa Gekasom ili Salpingidisom. Pogotovo ako ga izvuku daleko od gola. Ako jedan od ove dvojice napada okomito na nas gol ili vuce neku polukontru, tu bi radje vidio Spahu ispred njih. Sitna preuzimanja na malom prostoru, i nekako.

Ali vjerovatno si u pravu. Vranjes ce biti drugi stoper, a Zukanovic na beku. Mada me Vranjes jos nije ubijedio da je nesto plaho brzi od Zuk. (mozda jest startniji)

Salpi ce svakako biti dzoker s klupe. Gekasa se bojim; podsjeca na grcku verziju Teveza. :D
Ma malo se za'ebavam ovo za preuzimanje :D

A za Gekasa si u pravu. Iako je i on već podobro prošišao svoj zenit :) još uvijek je u stanju kad ima dobar dan napraviti probleme svakoj odbrani, još ako je neuigrana kao naša...

Kad bi Rahimić bio spreman za Zenicu, ja lično bih bio puno mirniji, jer siguran sam da bi stari lisac pročitao i spriječio dobar dio njihovih pokušaja iz centrale prema naprijed. Da ne govorim koliko je važno njegovo iskustvo u raspoređivanju i pozicioniranju saigrača (pa Zahirović djeluje kao potpuno drugi igrač kad igra pored Generala).

Kad smo već kod toga, ima li kakva informacija šta je s njim, u kojoj je fazi? Ima li uopšte teoretskih šansi da bude spreman za Grčku?
EDIT: Evo nađoh članak od neki dan da je igrao za CSKA 2. poluvrijeme u prijateljskoj protiv Rosenborga :thumbup:

PAPE, ZOVI GENERALA!!! :D
splend

#21255 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

ne vezano za predhodni post, al' ko daje ove nadimke nasima :shock:
te general, te ministar nekakav, plavooki bombarder, te mladi princ, te ovaj te onaj. hocemo ratnike na terenu, a zovemo ih kao da su žene :mrgreen: nekako mi je to sve na silu. dje su nestali oni tipcni fudbalerski nadimci, raha, spaha, pjana, lula, vedo :-D
IcedMFEarth

#21256 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IcedMFEarth »

Pa dobro, General može proći, mislim da je dobio neku titulu generala u rusiji ili tako nešto :D
Ali slažem se za ostale nadimke, katastrofa. Pogotovo Mali Princ :shock:
vicious

#21257 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Samo da ponovim ovo što je @bingov buraz postavio na temi
BiH-Grčka:

Image

:D
splend

#21258 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

plavooki general :lol: :lol:
Edin H.

#21259 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Cini se da se ipak Pape nabildao uz pomoc steroida, jer drugacije ne mogu shvatiti zasto daje ovakve izjave :? Safete, Sajo, Sarajlijo ti si trener BiH i moras zastupati samo njene interese, koga bolan briga za satro neutralce koji isporucise Jevreje cim ih se malo pritislo.

" Što se Harisa Seferovića tiče, logično je da igrač koji odigra sve utakmice za U19 reprezentaciju Švicarske i U21 tim u posljednjim kvalifikacijama i ostane u toj reprezentaciji. Nemam šta da kažem", završio je Pape.
vicious

#21260 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Niko ne komentariše ovo:

"Švicarska je jedna od najboljih reprezentacija sudeći prema rezultatima. Očekivao sam i da pobijede Grke. Utakmicu nisam gledao, dobit ću snimak ovih dana, ali sam poslao svog čovjeka koji je pratio taj susret i od njega ću dobiti izvještaj. Ima još vremena do te utakmice. Što se Harisa Seferovića tiče, logično je da igrač koji odigra sve utakmice za U19 reprezentaciju Švicarske i U21 tim u posljednjim kvalifikacijama i ostane u toj reprezentaciji. Nemam šta da kažem", završio je Pape.

Izgleda da je dohako kasetama :D
http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /130207075

@Edin H. - a šta drugo da kaže, da ebe majku ovome što se odlučio za neutralce, ili da nastavi zakuhavati kako mi još računamo na njega? Bolje ovako, nek se više smiri sva ta priča, a onda možda mu i poslati poziv za "pravu" tekmu ;)
Mikady

#21261 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mikady »

Safet Susic Pape nije Ćiro da spominje majku Seferovicu i ostalima.
medo28

#21262 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by medo28 »

Mikady wrote:Safet Susic Pape nije Ćiro da spominje majku Seferovicu i ostalima.
X fin korektan odgovor od gospodina, pa ne zavisimo mi od njega sad je BIH u stanju da je jednom Seferoviću navijački poruči: Haris Haris ko te j.... Bosna jača je brez tebe.... a ovako Seferoviću sve najbolje osim kad bude protivnik onda mu želim da prime barem tri komada i da sluša ovo skandiranje tijekom utakmice.
Mikady

#21263 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mikady »

medo28 wrote:
Mikady wrote:Safet Susic Pape nije Ćiro da spominje majku Seferovicu i ostalima.
X fin korektan odgovor od gospodina, pa ne zavisimo mi od njega sad je BIH u stanju da je jednom Seferoviću navijački poruči: Haris Haris ko te j.... Bosna jača je brez tebe.... a ovako Seferoviću sve najbolje osim kad bude protivnik onda mu želim da prime barem tri komada i da sluša ovo skandiranje tijekom utakmice.
Nema od tog Seferovica, nece on nikad naletiti na nas u dresu Svice upamti druze, nije kvalitet i tako bi bio upitan i za nas da igra al et znaci nista jos jedan Jakupovicu svicarskom siru 8)
jeza u ledja

#21264 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Artest wrote:
vicious wrote:

Ma ja ono za Samarasa govorim zato sto mislim da ce desni bek i desni stoper s njim imati najvise posla. Ne znam koga bih tu stavio ali Vranjes je malecki i tesko se snalazio sa ovim.
tvrtko 1. kotromanić

#21265 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tvrtko 1. kotromanić »

Kakav Seferović, pa nećemo ni mi svakog ba :oops:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#21266 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by I am Happy »

Ma pokvario mu se video :-D pa sta ce covjek...trazi alternativu 8-)
Crvena Tifoza

#21267 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

Dosadniji ste sa tim kasetama nego onaj "pečat". Kad se nema šta pisati, opleti po kasetama, samo nek se piše. :roll:
ja71

#21268 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

vicious wrote:Samo da ponovim ovo što je @bingov buraz postavio na temi
BiH-Grčka:

Image

:D
Na Ruskoj wikipediji ipise da ima vise nadimaka a izmedju ostalog i Terminator
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%B5%D1%80
Kontra__

#21269 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kontra__ »

vicious wrote:Niko ne komentariše ovo:

"Švicarska je jedna od najboljih reprezentacija sudeći prema rezultatima. Očekivao sam i da pobijede Grke. Utakmicu nisam gledao, dobit ću snimak ovih dana, ali sam poslao svog čovjeka koji je pratio taj susret i od njega ću dobiti izvještaj. Ima još vremena do te utakmice. Što se Harisa Seferovića tiče, logično je da igrač koji odigra sve utakmice za U19 reprezentaciju Švicarske i U21 tim u posljednjim kvalifikacijama i ostane u toj reprezentaciji. Nemam šta da kažem", završio je Pape.

Izgleda da je dohako kasetama :D
http://www.klix.ba/sport/nogomet/susic- ... /130207075
Rekao je "kasetama", samo sto je u clanku ispravljeno! :)

A taj kloc bolje mu je da se upozna sa pravilima fudbalske igre, prije nego predje na pisanje za medije! Samo bezze dezinformise i selektora a Bogami kasnije i naciju! :x
Korisničkoime

#21270 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Prvo čestitke selektoru i igračima na pobjedi.
Ne znam na temama vidim da se polako diže euforija već gulimo kožu Grčkoj ne znam na osnovu čega. Ovdje sada trebaju da dođu pozitivne strane Sušića do izražaja a to je da zna stati na loptu da ne diže euforiju.
Protiv Slovenije Medunjanin najslabiji zatim Zahirović i Lulić.
Ponovo igra sa lažnim krilom ovaj puta lijevim i to opet iz istog razloga jer se Zahiroviću mora staviti asistent neko ko će iznijeti loptu za njega. Budući da u ovoj tekmi nije imao ni neki def.učinak ne znam više šta reći. Sušić je odlučio da mu Zahirović bude def.vezni po bilo koju cijenu više se ne može ni probati ni kombinirati sa Zahirovićem idemo protiv Grčke.
Medunjanin nije dobro izgledao čak ni u onom dijelu koji zna da igra a to je iznošenje lopte, preglednost igre i slično o njegovim def.kvalitetama koje nije nikada ni imao ne treba trošiti riječi. Realno ovo su na terenu dva igrača manje.
Lulić nije očigledno u formi ili tu formu izgubi u repki nije mi nikako jasno šta se dešava. Jučer je morao da drži sam cijelu lijevu stranu i to ga je sputavalo ali Mujdža koji je slabiji fudbaler od njega je to do sada na desnoj strani bolje radio. Lulića zbog toga što je bio sam nije bilo ni u napadu ni u odbrani kako treba.
Vidim ima budala kojima je drago jer je Zukanović imao par slabih poteza hajde neka im je na dušu. Zukanović nije brz toga smo od sinoć svi svjesni još ako ga zadužiš da bude ispomoć Luliću lijevo ne znam šta se treba od njega očekivati. Zukanović je izlazio često lijevo i kad nije smio jer je morao tako da je igrao ni na nebu ni na zemlji. Da se makar neko Zahirović ili Medunjanin sjetili da se oni pomaknu na njegovo mjesto čisto da ne bi zijapilo ali ni to.
Pjanić pored svega pozitivnog zna zijaniti loptu da li to bilo jer mu je nekad potez preočit ili zato što ga suigrači ne mogu pratiti nije važno ali kad je izgubi dobar protivnik će pored naših nepostojećih def.veznih u dva poteza stići pred stopere i eto problema i za najbolju odbranu na svijetu a ne za Spahića i Zukanovića/Vranješa.
Kod šanse Brečka nedostaci naše sredine su bili očiti lik je vidio rupu na mjestu stopera koji su bili razvučeni i uputio se ka istoj i umjesto da ga Pjanić i Zahirović koji su bili blizu njega prate i onemoguće akciju obojica ga mirne duše puštaju da se ušeta u prazninu iako vide da su i Spahić i Zukanović predaleko. Mislim jednostavno su prestali trčati obojica i pustili lika da se prošeta.
Misli da se Grčka može dobiti sa igrom preko krila da se ista razvuče u širinu čime bi se ostavilo više prostora u centru prije svega Pjaniću. Pored toga je brzina bitna protiv Grčke imamo brze igrače na krilima i bokovima trebali bi to iskoristiti međutim nećemo. Znam da će Zahi igrati jer mora stoga znam da će opet neko biti uz njega tako da je jasno da ćemo opet igrati sa jednim lažnim krilom sada da li lijevim ili desnim zavisi od povrijeđenih u repki.
Dead Man Walking

#21271 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

vicious wrote: Što se Harisa Seferovića tiče, logično je da igrač koji odigra sve utakmice za U19 reprezentaciju Švicarske i U21 tim u posljednjim kvalifikacijama i ostane u toj reprezentaciji. Nemam šta da kažem", završio je Pape.
A u tom je znaci caka gosn selektore. Zbog logike se Sajo svojski trudio da izgubimo Begovica jer je logicno da on igra za Kanadu, kao sto je logicno da Miralem igra za Luksemburg. Nemam sta da kazem.
jeza u ledja

#21272 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Trebao je reci da nije logicno. :oops:
Muhamed Đakmić

#21273 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Dead Man Walking wrote:
vicious wrote: Što se Harisa Seferovića tiče, logično je da igrač koji odigra sve utakmice za U19 reprezentaciju Švicarske i U21 tim u posljednjim kvalifikacijama i ostane u toj reprezentaciji. Nemam šta da kažem", završio je Pape.
A u tom je znaci caka gosn selektore. Zbog logike se Sajo svojski trudio da izgubimo Begovica jer je logicno da on igra za Kanadu, kao sto je logicno da Miralem igra za Luksemburg. Nemam sta da kazem.
Safet nije imao veze sa Begovićevim debijem, mi smo njega mnogo ranije kaparisali, a Begović se nije ni najmanje profesionalno odnosio prema reprezentaciji u to vrijeme.
Kontra__

#21274 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kontra__ »

@Splend, za nadimke se zahvali delegatusa sportsporta, Dautbegovicu, koji valjda konta da je to simpaticno i da bude po necemu ekskluzivan pa eto malo malo daje nekakve kretenske nadimke reprezentativcima!

Sto se tice naseg zadnjeg veznog, jasno je ko dan, na toj smo poziciji deficitarni a nemamo ni alternative. Mozemo mi sad nagadjati tipa treba tu Vranjesa probati, Zukanovica, ovog onog, ali jasno je da su to sve eksperimenti koji nemaju bas puno veze sa zdravom pamecu. Nije to vise do Safeta, vec jednostavno tu igraca nemamo!
Poseban bi sunovrat bilo sad ensto majmunisati pred Grcku odnosno u toj tekmi. drzi se toga sta imas, jer nekad je vaznija i uigranost od same kvalitete, uslovno receno naravno.

Sto se Papeta tice, njemu zaista se najmanje moze zamjeriti na taktickom planu i vodjenju utakmice, tu je za mene odlican i dao bih mu 8/10. Jedine tekme u kojima je cucno bile su famozna Rumunija, Franucska Kosevo i Albanije, dok je po meni ostali korektno i poneke odlicno odradio.
Zamjerka je jedino na PR i skauting, no bar ima i tu jasan sistem, kojeg iako se ne slazem moram postovati. On glasi u repku se jako tesko ulazi ali, ruku na srce, i jako tesko ispada iz nje. To moze biti negativno ali i itekako pozitivno, moral za igrace, motiv itd...

Ponavljam vise kao papagaj, ako klepimo Helene, makar i 0,5:0 mi smo ljudi 95% u Brazilu, cuvajte pare, dizite kredite, pripremajte havajke! 8-)
Dead Man Walking

#21275 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Sarajevo1946 wrote:
Dead Man Walking wrote:
Safet nije imao veze sa Begovićevim debijem, mi smo njega mnogo ranije kaparisali, a Begović se nije ni najmanje profesionalno odnosio prema reprezentaciji u to vrijeme.
Sva sreca pa nije, jer da jeste sad bi nam Avdukic bio uzdanica.
Locked