@Splend, za nadimke se zahvali delegatusa sportsporta, Dautbegovicu, koji valjda konta da je to simpaticno i da bude po necemu ekskluzivan pa eto malo malo daje nekakve kretenske nadimke reprezentativcima!
Sto se tice naseg zadnjeg veznog, jasno je ko dan, na toj smo poziciji deficitarni a nemamo ni alternative. Mozemo mi sad nagadjati tipa treba tu Vranjesa probati, Zukanovica, ovog onog, ali jasno je da su to sve eksperimenti koji nemaju bas puno veze sa zdravom pamecu. Nije to vise do Safeta, vec jednostavno tu igraca nemamo!
Poseban bi sunovrat bilo sad ensto majmunisati pred Grcku odnosno u toj tekmi. drzi se toga sta imas, jer nekad je vaznija i uigranost od same kvalitete, uslovno receno naravno.
Sto se Papeta tice, njemu zaista se najmanje moze zamjeriti na taktickom planu i vodjenju utakmice, tu je za mene odlican i dao bih mu 8/10. Jedine tekme u kojima je cucno bile su famozna Rumunija, Franucska Kosevo i Albanije, dok je po meni ostali korektno i poneke odlicno odradio.
Zamjerka je jedino na PR i skauting, no bar ima i tu jasan sistem, kojeg iako se ne slazem moram postovati. On glasi u repku se jako tesko ulazi ali, ruku na srce, i jako tesko ispada iz nje. To moze biti negativno ali i itekako pozitivno, moral za igrace, motiv itd...
Ponavljam vise kao papagaj, ako klepimo Helene, makar i 0,5:0 mi smo ljudi 95% u Brazilu, cuvajte pare, dizite kredite, pripremajte havajke!