Aa ko si ti da nekome određuješ gdje bi ko trebao pisati?? Šta si ti??Sefket007 wrote: ↑23/05/2021 13:47 Jaki su ovi likovi koji bi eto odredjivali na kojim temema bi ljudo trebali pisati, o cemu bi trebali razmisljati i sta bi trebali raditi.
Kako kontam njihovu logiku na forumu politika trebala bi biti samo 1 tema, nesto o politici u BIH i to je to, dok se to ne rijesi (sta god to znacilo) nema se sta pisat o drugim stvarima.
Kakve šifre hahaha
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Ludzak
#21251 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Sefket007
#21252 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Druze ja ne odredjujem nikome sta ce pisati, nek pise sta god ko zeli i na bilo kakvim temama koje zeli. Ako nema teme koja te interesuje otvoris je i to je to.Ludzak wrote: ↑23/05/2021 13:53Aa ko si ti da nekome određuješ gdje bi ko trebao pisati?? Šta si ti??Sefket007 wrote: ↑23/05/2021 13:47 Jaki su ovi likovi koji bi eto odredjivali na kojim temema bi ljudo trebali pisati, o cemu bi trebali razmisljati i sta bi trebali raditi.
Kako kontam njihovu logiku na forumu politika trebala bi biti samo 1 tema, nesto o politici u BIH i to je to, dok se to ne rijesi (sta god to znacilo) nema se sta pisat o drugim stvarima.
Kakve šifre hahaha
Ne razumijem potrebu dolazit na teme na kojima pisu ljudi koje to pitanje interesuje i govorit im da prvo treba pisati o necemu drugom... Kakva je to glupost.
Dobro ti je neko napisao, nemas sta reci na temu onda produži dalje i to je to.
-
oruzana_pobuna
#21253 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
JastA dok nije bilo Hamasa do 1987 palestincima cvjetale ruzice.... Pored svega imamo i kvalitetnih strucnjaka za istoriju .... Samo mi jos uvijek nije jasno kako smo jis uvijek karina od naroda i drzave....
-
elcaliente
#21254 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema bitke nema rata bez Jasira Arafata!!
- MorningStar
#21255 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema ni para jer je jaserov fatah jedan od razloga uspjeha hamasa u dobijanju podrske palestinaca. Fatah je opuhao palestince gore nego sda bosnjake
- vatrogasac
#21256 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jeste dosadni više sa tim defetizmom. Izađem vani i puni kafići i restorani, puni trgovački centri, nemam se gdje u gradu parkirati jer svaka kuća ima u prosjeku 2 auta, idu ljudi pa ljetuju nema gdje nas nema, kuće i stanovi sređeni i dođem ovdje i ubjeđuju mu kako je država propala. Prošetaj malo temama o autima, klimama, televizorima, mobitelima, ljetovanjima, zimovanjima....E, pa po tom pisanju nije. Ima je još i kakva takva je moja je. Ne bih je mijenjao sigurno za Izrael. A da možemo bolje i to možemo.oruzana_pobuna wrote: ↑23/05/2021 14:14 Samo mi jos uvijek nije jasno kako smo jis uvijek karina od naroda i drzave....
-
Palmalma
#21257 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pici wrote: ↑23/05/2021 11:47Dobro, tako je kako ti kazes.Palmalma wrote: ↑23/05/2021 10:44sramota je i za jedne i druge sto civile ko zivi stit koriste... to sto si pristrasan prema jednima a susnjetiv (sto bi bOkir reko) prema drugima to je tebi na obraz... koja je razlika izmedju ovih manekena i dizanjem prsta i isilovaca... ista govna, i jedni i drugi bi klali.Jebo vas teroristicki hamas, gluperde.pici wrote: ↑23/05/2021 10:17
Razumiješ li ti, da Izrael razumije samo silu.
Ti “manekeni”, odnosno njihovi roditelji, strpani su u geto naselja tako sto su izbačeni i oduzeta im imovina u Tel Avivu, Jaffi...
Da Palestinci imaju svo međunarodno pravo na svojoj strani već vrši od 70 godina, od povelje britanske krune, desetine rezolucija VS i GS UN... o formiranju države Palestine, povratku izbjeglica i raseljenih.... pa, ništa.
Da se i danas negdje palestinac izbacuje sa porodicom iz svoje kuće, jer će uskoro doseliti Židov iz Ukrajine ili picke materine, koji će automatski dobiti boravišnu dozvolu, državljanstvo, stan/kuću, državna primanja.... samo zato sto je Židov.
Hamas je posljedica aparthejda i genocida koji se sistematski sprovodi nad Palestincima, a ne uzrok, kako to sramno želiš predstaviti.
Ali te ovaj palestinski sveštenik iz Palestine u sinoćnom intervju demantuje. Ako ti znaš bolje od njega šta se događa na terenu - skidam kapu.
[youtube/] https://youtu.be/znUEbUOHuac[/youtube]
-
Sefket007
#21258 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa istina je to sve, previse mi kukamo.vatrogasac wrote: ↑23/05/2021 14:32Jeste dosadni više sa tim defetizmom. Izađem vani i puni kafići i restorani, puni trgovački centri, nemam se gdje u gradu parkirati jer svaka kuća ima u prosjeku 2 auta, idu ljudi pa ljetuju nema gdje nas nema, kuće i stanovi sređeni i dođem ovdje i ubjeđuju mu kako je država propala. Prošetaj malo temama o autima, klimama, televizorima, mobitelima, ljetovanjima, zimovanjima....E, pa po tom pisanju nije. Ima je još i kakva takva je moja je. Ne bih je mijenjao sigurno za Izrael. A da možemo bolje i to možemo.oruzana_pobuna wrote: ↑23/05/2021 14:14 Samo mi jos uvijek nije jasno kako smo jis uvijek karina od naroda i drzave....
Ima rupa u puno toga, posebno u javnom dobru i sektoru ali zivi se bolje nego ikad. Putuje se vise nego ikad, jede se vise nego ikad, vozi se vise auta nego ikad, nosaju se skupi mobiteli vise nego ikad prije, ide se privatnim doktorima vise nego ikad prije, privatnim ginekolozima, privatnim zubarima itd...
Ljudi puno seru ali u suatini imaju svega vise nego ikad do sad.
- Bloo
- Globalna šefica
#21259 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I sve to uglavnom na kreditvatrogasac wrote: ↑23/05/2021 14:32Jeste dosadni više sa tim defetizmom. Izađem vani i puni kafići i restorani, puni trgovački centri, nemam se gdje u gradu parkirati jer svaka kuća ima u prosjeku 2 auta, idu ljudi pa ljetuju nema gdje nas nema, kuće i stanovi sređeni i dođem ovdje i ubjeđuju mu kako je država propala. Prošetaj malo temama o autima, klimama, televizorima, mobitelima, ljetovanjima, zimovanjima....E, pa po tom pisanju nije. Ima je još i kakva takva je moja je. Ne bih je mijenjao sigurno za Izrael. A da možemo bolje i to možemo.oruzana_pobuna wrote: ↑23/05/2021 14:14 Samo mi jos uvijek nije jasno kako smo jis uvijek karina od naroda i drzave....
Ako posmatramo drzavu kao drzavu, stanje nije dobro. Ide se kod privatnih lijecnika jer je usluga bolja.
Pogledajmo ipak i druge stvari - javni saobracaj, stanje puteva, gradsku cistocu, zavirimo u mjesta izvan Sarajeva...
-
Tempo
- ZeModerator
#21260 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
tvoja percepcija nije objektivno mjerilo stvarnosti.vatrogasac wrote: ↑23/05/2021 14:32Jeste dosadni više sa tim defetizmom. Izađem vani i puni kafići i restorani, puni trgovački centri, nemam se gdje u gradu parkirati jer svaka kuća ima u prosjeku 2 auta, idu ljudi pa ljetuju nema gdje nas nema, kuće i stanovi sređeni i dođem ovdje i ubjeđuju mu kako je država propala. Prošetaj malo temama o autima, klimama, televizorima, mobitelima, ljetovanjima, zimovanjima....E, pa po tom pisanju nije. Ima je još i kakva takva je moja je. Ne bih je mijenjao sigurno za Izrael. A da možemo bolje i to možemo.oruzana_pobuna wrote: ↑23/05/2021 14:14 Samo mi jos uvijek nije jasno kako smo jis uvijek karina od naroda i drzave....
vidio ti da coek kupuje parfem od 150 maraka, a drugi jede stejk i ti skonto da nam je dobro. jel alaha ti?
pola miliona penzionera zivi od 350 maraka mjesecno, radnici od 600, pola miliona od nicega.
a ono jest, budzetlijama nije lose. ima ih jedno 70 hiljada sve skupa.
- vatrogasac
#21261 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa i u EU žive na kredite. Više tamo ima podstanara nego kod nas gdje je skoro svako vlasnik svoje kuće ili stana što je na Zapadu skupa stavka u kućnom budžetu. Što se tiče unutrašnjosti juče sam bio u jednom selu gdje imaju sve kao u gradu od asfalta sa trotoarom, ulične rasvjete, kuće u inoxu i mermeru, škola im ima veliku filskutrnu salu gdje idu na rekreaciju.....istina nema više krava i kokošaka pa ne pojedoh ni domaćeg sira ni domaćih jaja. Mi samo da još popravimo stanje penzionera i zaposlenost što je u kauzalnom odnosu tako da možemo mi i bolje. Kada kupujem bilo šta volim pogledati koliko mi je PDV-a uzeto i uzima se mnogo što znači da para u budžetu ima samo nisu raspoređene kako treba za šta je kriva politička elita.Bloo wrote: ↑23/05/2021 15:27I sve to uglavnom na kreditvatrogasac wrote: ↑23/05/2021 14:32Jeste dosadni više sa tim defetizmom. Izađem vani i puni kafići i restorani, puni trgovački centri, nemam se gdje u gradu parkirati jer svaka kuća ima u prosjeku 2 auta, idu ljudi pa ljetuju nema gdje nas nema, kuće i stanovi sređeni i dođem ovdje i ubjeđuju mu kako je država propala. Prošetaj malo temama o autima, klimama, televizorima, mobitelima, ljetovanjima, zimovanjima....E, pa po tom pisanju nije. Ima je još i kakva takva je moja je. Ne bih je mijenjao sigurno za Izrael. A da možemo bolje i to možemo.oruzana_pobuna wrote: ↑23/05/2021 14:14 Samo mi jos uvijek nije jasno kako smo jis uvijek karina od naroda i drzave....
Ako posmatramo drzavu kao drzavu, stanje nije dobro. Ide se kod privatnih lijecnika jer je usluga bolja.
Pogledajmo ipak i druge stvari - javni saobracaj, stanje puteva, gradsku cistocu, zavirimo u mjesta izvan Sarajeva...
- Bloo
- Globalna šefica
#21262 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Biti podstanar nije sramota. U odredenim zemljama je podstanarstvo zakonski uredeno i normalan status.vatrogasac wrote: ↑23/05/2021 15:45Pa i u EU žive na kredite. Više tamo ima podstanara nego kod nas gdje je skoro svako vlasnik svoje kuće ili stana što je na Zapadu skupa stavka u kućnom budžetu. Što se tiče unutrašnjosti juče sam bio u jednom selu gdje imaju sve kao u gradu od asfalta sa trotoarom, ulične rasvjete, kuće u inoxu i mermeru, škola im ima veliku filskutrnu salu gdje idu na rekreaciju.....istina nema više krava i kokošaka pa ne pojedoh ni domaćeg sira ni domaćih jaja. Mi samo da još popravimo stanje penzionera i zaposlenost što je u kauzalnom odnosu tako da možemo mi i bolje. Kada kupujem bilo šta volim pogledati koliko mi je PDV-a uzeto i uzima se mnogo što znači da para u budžetu ima samo nisu raspoređene kako treba za šta je kriva politička elita.Bloo wrote: ↑23/05/2021 15:27I sve to uglavnom na kreditvatrogasac wrote: ↑23/05/2021 14:32
Jeste dosadni više sa tim defetizmom. Izađem vani i puni kafići i restorani, puni trgovački centri, nemam se gdje u gradu parkirati jer svaka kuća ima u prosjeku 2 auta, idu ljudi pa ljetuju nema gdje nas nema, kuće i stanovi sređeni i dođem ovdje i ubjeđuju mu kako je država propala. Prošetaj malo temama o autima, klimama, televizorima, mobitelima, ljetovanjima, zimovanjima....E, pa po tom pisanju nije. Ima je još i kakva takva je moja je. Ne bih je mijenjao sigurno za Izrael. A da možemo bolje i to možemo.
Skole nam vecinski nemaju labratorija za praksu iz hemije i fizike ali to djelomicno krivim i nas fosilizirani skolski kurikulum i nastavnike.
Biti kritican, objektivno, prema svojoj drzavi nije nista lose. Drzava je tu da se kritikuje i to je duznost svakog gradana.
Takode, drzava treba i da preodgoji gradane - npr. kazne za parkiranje,m bacanje smeca itd - pa ce nam i drzava biti ljepsa. Takode treba i da omoguci vise kanti, redoviti odvoz smeca, reciklazu i tako te fantazije.
- vatrogasac
-
Tempo
- ZeModerator
#21264 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
relikti komunizma
- vatrogasac
#21265 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne u tom smislu. Živio sam na Zapadu poprilično dugo i najveća stavka za izdvajanje iz kućnog budžeta je bio stan, a u Bosni imam svoju kuću. Ulica u kojoj živim svi imaju svoje kuće.Bloo wrote: ↑23/05/2021 15:51 Biti podstanar nije sramota. U odredenim zemljama je podstanarstvo zakonski uredeno i normalan status.
Skole nam vecinski nemaju labratorija za praksu iz hemije i fizike ali to djelomicno krivim i nas fosilizirani skolski kurikulum i nastavnike.
Biti kritican, objektivno, prema svojoj drzavi nije nista lose. Drzava je tu da se kritikuje i to je duznost svakog gradana.
Takode, drzava treba i da preodgoji gradane - npr. kazne za parkiranje,m bacanje smeca itd - pa ce nam i drzava biti ljepsa. Takode treba i da omoguci vise kanti, redoviti odvoz smeca, reciklazu i tako te fantazije.
Jedno je kritikovati nepravilnosti u našem sistemu, a drugo je kao Dodik priča kako je ova država neodrživa pa je trebamo rasturiti ili kako se ovdje ne može živjeti i treba ići negdje u svijet i kako nam je država propala. Pa nije propala za inat kreatorima specijalnog rata protiv ove države iz bilo kakvih kuhinja one dolazile.
Svako Vlada ima ministarstvo okoliša, neka rade svoj posao.
- bogoljub
#21266 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
....Jevrejski antiratni aktivisti oslikali ”rijeku krvi” na stepenicama izraelskog konzulata u Torontu u znak protesta protiv udara u Gazi
https://balkanin.net/jevrejski-antiratn ... ra-u-gazi/
https://balkanin.net/jevrejski-antiratn ... ra-u-gazi/
- vatrogasac
#21267 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#21268 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
znaci pop bio u tunelima hamasovim i sve vidio...Palmalma wrote: ↑23/05/2021 14:52
Dobro, tako je kako ti kazes.
Ali te ovaj palestinski sveštenik iz Palestine u sinoćnom intervju demantuje. Ako ti znaš bolje od njega šta se događa na terenu - skidam kapu.
[youtube/] https://youtu.be/znUEbUOHuac[/youtube]
-
Tempo
- ZeModerator
#21269 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jes, iz oliksa se mogu izvuci podaci o vlasnickoj strukturi stambenog prostora na nivou drzave i uporedne vrijednosti onoga sto je izgradjeno u socijalizmu i onoga sto je kupljeno dugogodisnjim kreditnim zaduzenjem. a i gradi se nevjerovatno puno. narocito u varesu, drvaru, brezi, visokom, zenici, jablanici, konjicu, bihacu, sanskom postu, prijedoru i dalje. sjebase se od gradjenja. a stanovnika sve manje i manje. realno nas je manje za milion i po nego 92., a manje nas je za 4 miliona nego sto nas je trebalo biti. a jes, nevjerovatni mnogo se gradi. i jako mnogo puno se gradi. jebem te blesava.vatrogasac wrote: ↑23/05/2021 16:11Gradi se nevjerovatno mnogo. Kupuju se mnogo stanovi. Posjeti malo OLX da vidiš kolike se pare tamo obrću kada su nekretnine u pitanju, a ostalo neću ni spominjati. Fedex i ostale brze pošte samo kruže ulicama.
Nakon 14. minute.
- muhafuca
#21270 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ako su vikendom puni kafici u po grada to je znak da je drzava karina a ne da je dobra.vatrogasac wrote: ↑23/05/2021 14:32Jeste dosadni više sa tim defetizmom. Izađem vani i puni kafići i restorani, puni trgovački centri, nemam se gdje u gradu parkirati jer svaka kuća ima u prosjeku 2 auta, idu ljudi pa ljetuju nema gdje nas nema, kuće i stanovi sređeni i dođem ovdje i ubjeđuju mu kako je država propala. Prošetaj malo temama o autima, klimama, televizorima, mobitelima, ljetovanjima, zimovanjima....E, pa po tom pisanju nije. Ima je još i kakva takva je moja je. Ne bih je mijenjao sigurno za Izrael. A da možemo bolje i to možemo.oruzana_pobuna wrote: ↑23/05/2021 14:14 Samo mi jos uvijek nije jasno kako smo jis uvijek karina od naroda i drzave....
vikendom se spici porodicno ili sa jaranima, kako ko, u auta potrpa i picish na vikendice ili na planinu ili negdje drugo
van grada, pa ni do mora ne bi trebalo biti problem svaki vikend skoknuti
tj tako u normalnim zemljama
u karina zemlji se izadje i prosheta po carshiji eventualno sjedne na kafu ili pivu
- vatrogasac
#21271 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Prošetaj po ovim temama zimovanja i ljetovanja pa ćeš vidjeti gdje svijet sve ide. Pogledaj šta nude turističke agencije. Nekada je bilo povlastica otići do grčke, Turske, Egipta ili Tunisa, a danas je to normala. Znam automehaničara kojima je postalo normalno otići dva puta godišnje na more i nekoliko puta godišnje po nekoliko dana na skijanje. Pa ne pišem ovo s Marsa.... Ova zemlja je bogata. Lijepa zemlja. Može i bolje naravno.
- Lincoln-Burrows
#21272 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne dijelim njen svjetonazor, daleko bilo ali jednu stvar je dobro rekla: manipulatori kažu šta smo sve prošli ali zapravo ne postoji dovijeka žrtva.
- vatrogasac
#21273 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Šta ću ti ja.
https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=+ ... stranica=1
A gradi se stvarno.
https://timgradnja.ba/
https://www.cicko.ba/nekretnina/ekskluz ... ozimice-i/
- muhafuca
#21274 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ako su kafici i carshija puni kao sto kazesh, nemash mi dalje sta govoriti vidi ovo vidi onovatrogasac wrote: ↑23/05/2021 16:39Prošetaj po ovim temama zimovanja i ljetovanja pa ćeš vidjeti gdje svijet sve ide. Pogledaj šta nude turističke agencije. Nekada je bilo povlastica otići do grčke, Turske, Egipta ili Tunisa, a danas je to normala. Znam automehaničara kojima je postalo normalno otići dva puta godišnje na more i nekoliko puta godišnje po nekoliko dana na skijanje. Pa ne pišem ovo s Marsa.... Ova zemlja je bogata. Lijepa zemlja. Može i bolje naravno.
vecina naroda ne ide nigdje ili se dugo dugo skuckava da barem jednom mjesecno ili u dva mjeseca sebi priusti
neki nesirotinjski izlet i onda dugo razmislja je li se isplatilo ili nije
ako ga kisha taj dan potrefi, zali se za potroshenim parama.
redovno i bez razmisljanja ide mali procenat stanovnistva, drzavni uhljebi a i to samo vishi sloj uhljeba, i privatnici/robovlasnici.
nego nebitno - hajde u off topicu smo duboko
- vatrogasac
#21275 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nećete da prestanete da me quotirate. Ja sam bio na Zapadu poprilično dugo i savjetujem i tebi da odeš koju godinu bar u Njemačku i uživaš u radizmu. Probaj i u Izraelu ako je ovo sirotinjska zemlja. Ima istina bogatijih, ali ne znači da su svi u njima podjednako bogati. To nema nigdje jer i na Zapadu imaš mnogo ljudi koji spavaju ispod mostova.