...ne znam ja da li su Lukić i Strelkov uopće plaćeni...prije bih rekao da su ratovali na dobrovoljnoj bazi...ali kako bilo da bilo oni nisu ni bili svjesni činjenice da u nekoj dalekoj konačnici ratuju za tuđe ciljeve...e pa vidiš Soroš je platio odgovorne, dakle nacionalističke vođe, a oni su sa svojim zavedenim, indoktriniranim, izmanipuliranim ovcama mogli da čine što ih volja...bitno je da su ostvarili cilj i plan NLI, a on je još jedna prepreka manje na putu uspostave globalnog carstva...General War wrote:Pa nije Soros ili CIA placla Lukica ili Strelkova...izgleda da su njih placali i indoktrinirali antiglobalisti i predvodnici multipolarnog slobodarskog svijetaKaligula I wrote:
...Lukić i Strelkov su samo posljedica, ali ja govorim o uzroku...a uzrok je želja za globalnom dominacijom i upravljanjem iz jednog centra...da nije bilo ciljeva i planova NLI, MFO i KSK, dakle ne bi bilo ni domaćih nacionalističkih govana, a da nije bilo njih ne bi bilo ni pokolja među slavenskim narodima, primarno nad Bošnjacima-muslimanima...meni zvuči vrlo logično......znaci nacionalisticka govna su bila tu samo su cekala povod...odnosno odrijesene ruke, povod im nije ni trebao...naslo bi se vec nesto...
Ukrajina
-
Kaligula I
#21251 Re: Ukrajina
- Challenger__
#21252 Re: Ukrajina
Kolomojski smeta Porošenku. Smeta Ahmetovu. Smeta Zaharčenku.
Mozgovoj smeta Porošenku. Smeta Ahmetovu. Smeta Zaharčenku.
Ako potraje primirje...
Mozgovoj smeta Porošenku. Smeta Ahmetovu. Smeta Zaharčenku.
Ako potraje primirje...
-
jastuk1
#21253 Re: Ukrajina
Ma hajde bježi ba. Tu šuplju prodaji neupućenima i duducima, znaš!Kaligula I wrote:...ne samo Aliju, nego sve nacionalističke lidere sa tla bivše Juge...nije ih nagovorio bukvalno, kako to ti shvataš, nego ih je 'naguzio' onako diplomatski, džentlmenski...što bi se nardoski reklo 'bacio im košćuru'...i naravno ne samo Klinton nego cijela družina koja fura taj projekt...zar ti nije nimalo čudno da se jedna Jugoslavija, koja je nekoliko puta bila jača od svake svoje članice pojedinačno, nije mogla održat na svjetskoj političkoj pozornici, a da to uspijeva ogriscima od država?...jeste čudno, ali i objašnjivo...Jugoslavija je bila zemlja sa kičmom i stavom i koja se kao takva nije dala pod noge NLI, dok su se ove karikature od država stavile u službu tog istog imperijalizma i zahvaljujući tome opstaju, istina gmižući i pužući, ali opstaju...pici wrote:koja budalaština...tih neupućenih seljaka...
Klinton nagovorio aliju na ratGeorge Herbert Walker Bush (Milton, Massachusetts, 12. juni 1924), bio je 41. predsjednik SAD-a (1989-1993).
Rođen pod imenom William Jefferson Blythe III, Clinton je bio 42. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Njegov prvi mandat je započeo 20. januara 1993.![]()
![]()
![]()
![]()
Znamo svi vrlo dobro uzroke rata u bivšoj smrdislaviji - niko nikoga ne može natjerat da puca ako neće. Prije rata Srbi su držali sve u bivšoj smrdislaviji i svima ostalima je malo po malo puko film zbog srpskog hegemonizma. Kad su drugi počeli da dižu glas i traže veću zastupljenost, Srbi su vijdjeli da će biti ugroženi i izgubiti pozicije, pa su počeli kukom i motikom nahuškavat Srbe kako su ugroženi širom bivše smrdislavije.
U mojoj srednjoj školi u Sarajevu od 13 nastavnika, 11 Srba, 1 Hrvat i jedan 1 Jugoslaven. Čekovi prije rada od plata stizali iz Beograda samo Srbima komšijama u haustoru. MA BJEŽI BA VIŠE SA ŠUPLJOM.
Smrdislavija je bila zemlja sa kičmom i stavom za mali broj privilegovanih koji je živio vrlo dobro, dok se radnička klasa itekako patila. Znam vrlo dobro koliko su moja oba roditelja rintala, a koliko su imali male plate.
I naravno nemam ništa protiv Srba niti bilo koga, kroz život se desilo tako da sam imao više prijatelja Srba nego Bošnjaka ali treba biti REALAN I ISTINU GOVORITI !!!!!!
iSTO KAO ŠTO TREBA biti realan i reći da je napad lihvaro-cionista na Ukrajinu i otimanje Ukrajine iz ruske orbite samo uvertira za preuzimanje Rusije milom ili rasparčavanje silom ako ne može drugačije, u godinama koje su isped nas.
-
Kaligula I
#21254 Re: Ukrajina
...zar ti vjeruješ u dobar ishod ovog primirja?...ljudski je se nadati, ali od toga nema ništa...sve je u rukama SAD, a ako znamo iz kojih razloga je sve ovo krenulo onda tu nema mjesta ozbiljnom optimizmu...Challenger__ wrote:- Iako zaključeno primirje ima jedan mnogo širi kontekst, zapažam da postoje lokalni elementi, na obje strane, koji žele da ga sruše. Riječ je o "Jukama" i "Cacama" na obje strane koji su nezadovoljni primirjem, svako iz svojih razloga. Među Novorusima je to jedan Mozgovoj, koji kontrira Aleksandru Zaharčenku koji ima sve veću moć ne samo u Donjecku... Neki dan su nepoznata lica pokušala da na njega izvrše atentat. Sa druge strane to su brojne paravojne formacije kao što su Azov oligarha Kolomojskog...
Stičem utisak da su ovih dana, i Porošenko i Zaharčenko i Putin na istim pozicijama.
Ali, đavo ne spava, jeli.
- Challenger__
#21255 Re: Ukrajina
Ne, nisam naivan. Znam da postoje faktori koji čvrsto žele da se ovo primirje održi i da se dalje stvar rješava političkim putem, kao što postoje i oni koji to ne žele. Međutim, čak i ova krhka primirja izbacuju na površinu sve razlike unutar blokova i o tome pišem.Kaligula I wrote:...zar ti vjeruješ u dobar ishod ovog primirja?...ljudski je se nadati, ali od toga nema ništa...sve je u rukama SAD, a ako znamo iz kojih razloga je sve ovo krenulo onda tu nema mjesta ozbiljnom optimizmu...
EDIT: Evo, dok sam ovo gore pisao, pojavili su se snmici upotrebe fosfornih bombi od ukro-strane kod Donjecka:
"UA govt forces use incendiary shells against Donetsk"
Last edited by Challenger__ on 09/09/2014 01:57, edited 1 time in total.
- Renta
#21256 Re: Ukrajina
jastuk1 wrote: Ma hajde bježi ba. Tu šuplju prodaji neupućenima i duducima, znaš!
Znamo svi vrlo dobro uzroke rata u bivšoj smrdislaviji - niko nikoga ne može natjerat da puca ako neće. Prije rata Srbi su držali sve u bivšoj smrdislaviji i svima ostalima je malo po malo puko film zbog srpskog hegemonizma. Kad su drugi počeli da dižu glas i traže veću zastupljenost, Srbi su vijdjeli da će biti ugroženi i izgubiti pozicije, pa su počeli kukom i motikom nahuškavat Srbe kako su ugroženi širom bivše smrdislavije.
U mojoj srednjoj školi u Sarajevu od 13 nastavnika, 11 Srba, 1 Hrvat i jedan 1 Jugoslaven. Čekovi prije rada od plata stizali iz Beograda samo Srbima komšijama u haustoru. MA BJEŽI BA VIŠE SA ŠUPLJOM.
Smrdislavija je bila zemlja sa kičmom i stavom za mali broj privilegovanih koji je živio vrlo dobro, dok se radnička klasa itekako patila. Znam vrlo dobro koliko su moja oba roditelja rintala, a koliko su imali male plate.
I naravno nemam ništa protiv Srba niti bilo koga, kroz život se desilo tako da sam imao više prijatelja Srba nego Bošnjaka ali treba biti REALAN I ISTINU GOVORITI !!!!!!
Ubode jastuk i drugi puta.
Jugoslavija je bila tako napravljena da Srbi vladaju i da za 100 godina budu većina u svim republikama. Da je potrajala to bi se i dogodilo.
Zato Srbi najviše plaču za njom. Apsurdno, kad znamo da su ju upravo oni (Srbija) srušili.
- amoninan
#21257 Re: Ukrajina
jastuk1 wrote:
Ma hajde bježi ba. Tu šuplju prodaji neupućenima i duducima, znaš!
iSTO KAO ŠTO TREBA biti realan i reći da je napad lihvaro-cionista na Ukrajinu i otimanje Ukrajine iz ruske orbite samo uvertira za preuzimanje Rusije milom ili rasparčavanje silom ako ne može drugačije, u godinama koje su isped nas.
A čiča gliša kralj slatkiša, a u Trst po farmerke. Ništa to?
-
Kaligula I
#21258 Re: Ukrajina
...stani bolan, šta si se zajampurio...ako imaš problem sa zdravljem onda popi apaurin prije forumanja...mene zanima samo civiliziran dijalog...jastuk1 wrote:
...dakle, nikad nije bilo većeg srpskog hegemonizma nego za vrijeme stare Jugoslavije, pa eto opet nije propala...zašto?...zato što joj nije bio isteko vijek trajanja...Jugoslaviju su izgradili stranci, ali su je i razgradili...prema tome ta priča o propasti Juge zbog srpskog hegemonizma ne pije vode...da je Aamerima bilo u cilju da opstane ona bi opsala, pa makar i naopako...a srpski hegemonizam je predstavnicima NLI došao kao kec na deset, te ga majstorski iskoristili kako bi lakše srušili 'svojih ruku djelo'...
-
Kaligula I
#21259 Re: Ukrajina
...jeste, Srbi su imali natalitet 20% pa su mogli da budu većina u svim republikama...
...veće gluposti nisam pročitao u zadnjih sto godina...
- Challenger__
#21260 Re: Ukrajina
- Ruski vojni avion niskim prelijetanjem trolao kanadski ratni brod u Crnom moru.

Kanađani su se uznemireni zbog "nepotrebnih provokacija" - izvor.

Kanađani su se uznemireni zbog "nepotrebnih provokacija" - izvor.
- Challenger__
#21261 Re: Ukrajina
Mislim, stvarno...
Svijet je totalno pukao. Na sve strane zapanjene ovce. Kao, oni nisu fascinirani sa nama, oni nas za*ebavaju, "kako to?" Pa, fino "tako to".
Hahahah...
- Renta
#21262 Re: Ukrajina
a vid zvijezde petokrake na zrakoplovu 
ne može komunizam iz rusa ni pod razno.
- Challenger__
#21263 Re: Ukrajina
A vidi tek ove na Reptoru:Renta wrote:a vid zvijezde petokrake na zrakoplovu

E moj crni Renta, sav si satkan od predrasuda, stereotipa i neznanja. Zato i jesi rusofob.
_____
Laku noć.
-
jastuk1
#21264 Re: Ukrajina
Ah, nisam više na tvojoj ignore listi?Renta wrote:
Ubode jastuk i drugi puta.![]()
Jugoslavija je bila tako napravljena da Srbi vladaju i da za 100 godina budu većina u svim republikama. Da je potrajala to bi se i dogodilo.
Zato Srbi najviše plaču za njom. Apsurdno, kad znamo da su ju upravo oni (Srbija) srušili.
Srbi najviše plaču, jer su najviše izgubili, ali bilo je i onih među drugim narodima koji su dobro živjeli. Ne krivim ja samo Srbe ali je splet okolnosti takav da su ispali, kao što i jesu, najveći krivci. Tako je kako je. Yebiga...
Kaligula I,
Najboje bi bilo da se smrdislavija nije raspala. Al yebiga, previše je bilo tlačitelja i neradnika, a premalo istinski dobrih ljudi....
Sad je Ukrajina u sličnoj situaciji. Imamo Ukrajinski hegemonizam i nacionalizam koji se oteo kontroli. Ako se baš mora raditi nako poređenje, Ukrajinci su nešto kao novi Srbi u toj paraleli. Najveći, najbolji i sve naj od svih slavena i svih ortodoksa. Preveliko mišljenje o sebi uvijek odvodi u propast.
Ukrajina, ako fakat želi da opstane čak i kao neka federacija ubuduće, MORA smanjiti svoju nacionalističku ribu i iracionalnu mržnju prema rusima - u suprotnom sami će sebe razjest.
Nažalost Majdan će potpalio i pustio zli duh mržnje iz boce i od stare Ukrajine nema ništa. Samo je sada pitanje koliko je Rusija spremna jer je dovedena pred svršen čin da oformljava Novorusiju.
Postoji još jedna mogućnost da Ukrajina opstane - a to je ako Novorusi počnu primjenjivati metode protiv civila kao Ukro vojska. Ostaje da se vidi da li će Novorusi biti sposobni da se tome odupru. Do sada jesu, ali nešto mi govori da neće ostati imuni na virus fašizma.
- Renta
#21265 Re: Odg: Ukrajina
Challenger__ wrote:A vidi tek ove na Reptoru:Renta wrote:a vid zvijezde petokrake na zrakoplovu
E moj crni Renta, sav si satkan od predrasuda, stereotipa i neznanja. Zato i jesi rusofob.
_____
Laku noć.
Hehe čeli..nisam li spomenuo CRVENU zvijezdu, propustih.
No, ima i crvenih zvijezda koje nisu komunističke tipa na heineken pivu..ili nisu više komunistički (nogometni klub)..
Ali brate, nemoj da se lažemo, ako prodaješ muda pod bubrege forumašima meni ne možeš.
Crvena zvijezda može biti simbol SSSR a nikako ne Rusije, Rusija ima svoje povijesne ambleme a to sigurno nije CRVENA zvijezda.
Vidi ovo, pao berlinski zid, urušio se SSSR a ruska vojska kao glavni simbol i dalje boji na vojna vozila i zrakoplove simbol komunizma i boljševizma - crvenu zvijezdu. WTF?!?!
Što je to nego odraz mentalnog sklopa ruske vojske i državnog aparata koji Rusiju i dalje vidi kao duhovnu nasljednicu propalog SSSR-a... - otud i dalje crvena zvijezda, momak!
Laku noć
Last edited by Renta on 09/09/2014 03:32, edited 7 times in total.
- amoninan
#21266 Re: Ukrajina
Čija je ono zvijezda...
- Renta
#21267 Re: Ukrajina
jastuk1 wrote:Ah, nisam više na tvojoj ignore listi?Renta wrote:
Ubode jastuk i drugi puta.![]()
Zato Srbi najviše plaču za njom. Apsurdno, kad znamo da su ju upravo oni (Srbija) srušili.![]()
Pa gledaj jastuče, tamo si zasluženo stavljen jer si nažalost sklon pretjerivanju - teškim riječima, ponekom uvredom. Ako se ne slažemo u svemu, ne moramo, dopusti drugačija mišljenja, to pokazuje veličinu čovjeka.
Vidiš kako si dobar sa čelijem
To je recept.
- Co0l
#21268 Re: Ukrajina
Mislim,stvarno...Challenger__ wrote:![]()
Mislim, stvarno...![]()
Svijet je totalno pukao. Na sve strane zapanjene ovce. Kao, oni nisu fascinirani sa nama, oni nas za*ebavaju, "kako to?" Pa, fino "tako to".
Hahahah...
Amerikanci odrzavaju vojne vjezbe u ruskom dvoristu i to,pazi sad-sa Ukrajinom na koju je ta ista Rusija izvrsila agresiju.Kao,ta ista Ukrajina se ne boji mocnog susjeda.''Kako to?'' Pa,fino ''tako to''.
Hahahahahahahah...
- nosara
#21269 Re: Ukrajina
smrdislavija...? To je sinonim za sarajevske tramvaje danas u vrijeme spice...? Kako god, razlog sto nisi imao drugojaciji sastav nastavnickog i profesorskog kadra je nepismenost... Jednostavno...jastuk1 wrote:
A tvoji, pretpostavljam, nisu bili nesto vele skolovani pa su morali irgetit malo vise da prezive... I to je logicno... Prihvati i idi dalje u ljepsu, bolju, bogatiju buducnost pod okriljem nato pakta...
- nosara
#21270 Re: Ukrajina
Nije bilo nikakve agresije, samo humanitarna pomoc...Co0l wrote:Mislim,stvarno...Challenger__ wrote:![]()
Mislim, stvarno...![]()
Hahahah...![]()
![]()
![]()
Amerikanci odrzavaju vojne vjezbe u ruskom dvoristu i to,pazi sad-sa Ukrajinom na koju je ta ista Rusija izvrsila agresiju.Kao,ta ista Ukrajina se ne boji mocnog susjeda.''Kako to?'' Pa,fino ''tako to''.
Hahahahahahahah...
-
Drvenija87
#21271 Re: Ukrajina
Novi dokazi o obaranju Malezijskog aviona> BUK rakete dovezene iz Rusije: https://bellingcat.com/news/uk-and-euro ... an-troops/
- Mister Yes
#21272 Re: Ukrajina
Renta wrote: Jugoslavija je bila tako napravljena da Srbi vladaju i da za 100 godina budu većina u svim republikama. Da je potrajala to bi se i dogodilo.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#21273 Re: Ukrajina
9.09.2014. | 08:19
Krah ruskog tržišta automobila?
Izvor: Beta
Moskva -- Prodaja automobila u Rusiji je avgusta opala za 23 odsto u odnosu na jul, a 26 odsto na godišnjem nivou, saopštilo je Udruženje evropskih preduzeća.
Prodaja automobila opada zbog teške ekonomske situacije u Rusiji, otežane sankcijama SAD i Evropske unije zbog ukrajinske krize.
AEB je naveo da je 172.015 automobila i lakih vozila prodato u avgustu, odnosno 60.000 manje u odnosu na avgustu 2013. godine.
Za prvih osam meseci ove godine prodaja je opala za 12,1 odsto. Ruska vlada najavila je krajem avgusta da će sa 10 milijardi rubalja podržati prodaju automobila.
U avgustu je prodaja Lade (grupe Avtovaza) opala za 32 odsto, a Forda za 57 odsto. Prodaja Ševroleta i Opela, marki Dženeral motorsa, opala je za 50, odnsono za 38 odsto.
kako sankcije uzimaju danak...sreca po rusiju pa se EU i USA solidarisu sa fincima radi ruske ucjene da ce ukinuti transibirske letove, vec bi bili u kamenom dobu...sad su tu nedje oko ledenog...

- KAMI666
#21274 Re: Ukrajina
Pici lupas ko maxim po diviziji.
Jel to krah pada prodaje Lade ili evropskih automobila?
Ako je ovo drugo, sta mislis koga vise cese po dzepu? Pa svabe se boje da im Rusi ne nametnu sankcije o zabrani prodaje njihovi automobila po Rusiji. Ovo im dodje haman pa isto.
To znaci i smanjenje proizvodnje automobila u Evropi i do njihove nezaposlenosti. Normalno da ce opasti prodaja, jer je narod u neizvjesnosti, ko ce sad da kupuje novo auto a ne znas sta ce sutra biti? Logicno razmisljaj.
Glupo je sto se jedni drugi raduju sankcijama, a sve ih isto kaci, ko god da sankcije nametne, kao da je sebi zabio noz u ledja.
Evropljani udaraju sankcije samo da se ne bi pricalo koliko su oni zaista u dugovima i u onoj stvari, nesto isto kao Amerika. Zato se i koriste istim metodama.
Citajte malo stampu stranih zemalja, evropski, pa vidite o cemu se radi.
Jel to krah pada prodaje Lade ili evropskih automobila?
Ako je ovo drugo, sta mislis koga vise cese po dzepu? Pa svabe se boje da im Rusi ne nametnu sankcije o zabrani prodaje njihovi automobila po Rusiji. Ovo im dodje haman pa isto.
To znaci i smanjenje proizvodnje automobila u Evropi i do njihove nezaposlenosti. Normalno da ce opasti prodaja, jer je narod u neizvjesnosti, ko ce sad da kupuje novo auto a ne znas sta ce sutra biti? Logicno razmisljaj.
Glupo je sto se jedni drugi raduju sankcijama, a sve ih isto kaci, ko god da sankcije nametne, kao da je sebi zabio noz u ledja.
Evropljani udaraju sankcije samo da se ne bi pricalo koliko su oni zaista u dugovima i u onoj stvari, nesto isto kao Amerika. Zato se i koriste istim metodama.
Citajte malo stampu stranih zemalja, evropski, pa vidite o cemu se radi.
- Renta
#21275 Re: Odg: Ukrajina
Mister Yes wrote:Renta wrote: Jugoslavija je bila tako napravljena da Srbi vladaju i da za 100 godina budu većina u svim republikama. Da je potrajala to bi se i dogodilo.Ovo je toliki idiotizam da te automatski nominuje za ignore listu. Ali ja volim provale i volim da se smijem pa te neću staviti na ignore
Pa gledaj momak. Prelazimo u debeli off topic ali kad me već potežeš za riječ..
Svaka Jugoslavija je "projektirana" da u njoj srbi vode glavnu riječ, od svih segmenata društva, vojske i policije. Kako prva od 1918. tako i druga od 1945. a bila bi i treća da je ima.
Da, ako ne za 100 godina onda za 200, nevažno, ali srbi su radili na tome da postanu većinski narod u svakoj republici. Kako? Pa prvenstvom kod zapošljavanja najviše, davanjem stanova na korištenje u gradovima najviše srbima, sve neproporcijalno njihovom udjelu u broju stanovnika, naseljavanjem a ekonomskim iseljavanjem drugih (ponajviše hrvata). Negdje im je to polazilo više za rukom (Hrvatska, BiH, Vojvodina, Crna gora), negdje manje (Kosovo, Slo, Mak).
Udjel hrvata u hr, bih, vojvodini, cg, se je konstantno smanjivao od 1918. pod srpskim hegemonizmom Kraljevine jugoslavije što ekonomskom i političkom emigracijom pod prikrivenim srpskim hegemonizmom nove komunističke jugoslavije.
Hrvati su se vrlo teško zapošljavali u soc. Jugoslaviji, morali su biti veći komunisti od Lenjina i veći srbi od srba da bi mogli konkurirati za radno mjesto.
I u mojoj obitelji imam polovicu koja je 60-tih morala trbuhom za kruhom u Njemačku i Novi zeland (a ne radi se o ustaškoj emigraciji da netko nebi insinuirao) jer se nisu mogli zaposliti u Zagrebu. Srbi, s druge strane, nisu imali takvih problema.
Netko spominje da je razlog zapošljavanja 90 % nastavnika u sarajevskoj školi pismenost kod srba. Mora da se šali.
Kako npr. objasniti ili opravdati sramnu činjenicu da su srbi u zagrebačkoj policiji kojih u gradu nije bilo ni 10% držali 70-80% radnih mjesta i kontrolu nad rukovodećim kadrom policije.
Kako to da direktori zagrebačkih firmi su redom bili srbi, barem njih 70-80%?!?!
Da nisu možda i ovdje srbi ekonomski obrazovaniji od drugih??
Što je s JNA? Srpska vojska bila i ostala.
Dakle, činjenice govore u prilog Jugoslavije kao poligona za SRPSKI EKSPANZIONIZAM u svim mogućim pravcima.
Zato, ne ponovilo se!
Last edited by Renta on 09/09/2014 10:35, edited 4 times in total.