A Dodik, Bakir, Covic, itd, itd...megaman4 wrote: Ma bolan ON smao prijeti, ne nudi ništa konkretno. Suljagić je gori od svih političara danas jer smatra da je BOGOM dan da pametuje svima i da mu se niko ne može suprostaviti.
Demokratska fronta Željko Komšić
- BHCluster
#21251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- helpdesk1
#21252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Iako ovo nema veze sa DF-om, mislim da Sanko ima menadzerski ugovor sa KCUS. Zna da ce letiti cim se nova vlast uspostavi, ali ga se lijepo hebe jer ce on sigurno nastaviti dobijati lijepu svotu (jer je javna tajna da postoje klauzule u takvim ugovorima po kojima je menadzer zasticen ko licki medvjedkamen spoticanja wrote:Sanku je postavio sdp, konkretnije sanku je postavio sam sanko
Mene vise zanima, jer ne procitah zasto i po kojem osnovu Komsic gura onog uhljupa Kurtesa za ministra MUPa KS? Kad sam to procitao...
-
VjecitiStudent
#21253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Jagoda" svugdje svoje pipke ima ...helpdesk1 wrote:Iako ovo nema veze sa DF-om, mislim da Sanko ima menadzerski ugovor sa KCUS. Zna da ce letiti cim se nova vlast uspostavi, ali ga se lijepo hebe jer ce on sigurno nastaviti dobijati lijepu svotu (jer je javna tajna da postoje klauzule u takvim ugovorima po kojima je menadzer zasticen ko licki medvjedkamen spoticanja wrote:Sanku je postavio sdp, konkretnije sanku je postavio sam sanko).
Mene vise zanima, jer ne procitah zasto i po kojem osnovu Komsic gura onog uhljupa Kurtesa za ministra MUPa KS? Kad sam to procitao...
Šupaka im ne nedostaje: Bećirević, Berilo, ...
-
Innovation
#21254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar je i Berilo presao u DF?VjecitiStudent wrote:"Jagoda" svugdje svoje pipke ima ...
Šupaka im ne nedostaje: Bećirević, Berilo, ...
-
StupskaBitanga
#21255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
5-5-5 a 16 zajedničkoUz ovaj uslov, kako saznaju Nezavisne, DF je tačno precizirao koja ministarstva želi. To su: finansije, energetika, izbjeglice, turizam i MUP.
ali ovo je najinteresantnije
Emir Suljagić, član Predsjedništva DF-a, kaže da su neopravdani strahovi pojedinih SDP-ovaca u vezi sa nastavkom tehničkog mandata Vlade Nermina Nikšića (SDP).
"Mi sigurno nećemo odustati od naših stavova i pozicija makar Nikšićeva vlada ostala još godinu, dvije ili čitav mandat! A stav DF-a je da ćemo podržati usvajanje budžeta za 2015. godinu koji donese Nikšićeva vlada", poručuje Suljagić.
- It_is_a_Leclerc
#21256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A da DF uzme i premijersko mjesto, pa da drugi i nemaju interesa da uđu u Vladu FBIH. Postaju neozbiljni, i prilično smaraju.
-
VjecitiStudent
#21257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije problem što se javno cjenkaju, HDZ je prvi krenuo sa takvom kampanjom, ali stil im je, blago rečeno, očajan. Mješavina jeftinog populizma i niskih udaraca.It_is_a_Leclerc wrote:A da DF uzme i premijersko mjesto, pa da drugi i nemaju interesa da uđu u Vladu FBIH. Postaju neozbiljni, i prilično smaraju.
-
StupskaBitanga
#21258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kad Safa Oručević osvane kao ministar energetike
- It_is_a_Leclerc
#21259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije više stvar stila. Stvar je iskljuivosti DF-a koja se pojavila u zadnjih par dana. Kao da se trude da stave što neprihvatljiviju ponudu za ostale, kako bi ih oni odbili, pa da ovi mogu reći - "Evo, vidite. Ne možemo mi s njima". Meni je ok da svi, pa i Suljagić i DF imaju visoko mišljenje o sebi, ali tražiti 3 od 5 jakih federalnih ministarstava i usloviti nastavak svih procesa u državi s tim je krajnje neozbiljno.VjecitiStudent wrote:Nije problem što se javno cjenkaju, HDZ je prvi krenuo sa takvom kampanjom, ali stil im je, blago rečeno, očajan. Mješavina jeftinog populizma i niskih udaraca.It_is_a_Leclerc wrote:A da DF uzme i premijersko mjesto, pa da drugi i nemaju interesa da uđu u Vladu FBIH. Postaju neozbiljni, i prilično smaraju.
Onda, u DF-u očito svi imaju pravo da govore za medije. Sifet, Bećirović, Suljagić, Komšić, svi drugo govore, i tako miniraju sami sebe pred početak razgovora, što nerealnim i neostvarim zahtjevima poput ovih gore citiranih, pa sve do personalnih uvreda na račun partnera.
Da se razumijemo, ja podržavam DF i oet bih glasao za njih, i smatram da su sve do prije par dana bili krajnje konstruktivni, ali ovo što u možda zadnja dva dana imamo je čisti javašluk i neozbiljnost. Ako su oni u Mostaru dogovorili sa Nikšićem neku saradnju, i ako im se ne da ući u federalnu vladu, neka nam to kažu, a ne da nas zavlače, i pokušavaju dobiti odbijenicu sa ovim, opet kažem, neozbiljno nerealnim zahtjevima.
-
VjecitiStudent
#21260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF - Diletantska fronta, ime su trefili samo tako.
-
Hafis
#21261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo su legendarna ekipa. Sami sebi postavljaju pitanja i sami odgovaraju na njih.
Primiti u vladu u naredne 4 godine ovu šaroliku ekipu (kojoj se doista mora priznati da je privukla na izborima popriličan broj glasača) koja za sebe tvrdi i da je stranka i u kojoj se ne zna tko kosi, a tko vodu nosi, prilično je riskantan poduhvat.
Mislim da se SDA debelo naguzio u nekim svojim prosudbama....doći će ga sklapanje ove vlade k'o Bulića kabanica.
Primiti u vladu u naredne 4 godine ovu šaroliku ekipu (kojoj se doista mora priznati da je privukla na izborima popriličan broj glasača) koja za sebe tvrdi i da je stranka i u kojoj se ne zna tko kosi, a tko vodu nosi, prilično je riskantan poduhvat.
Mislim da se SDA debelo naguzio u nekim svojim prosudbama....doći će ga sklapanje ove vlade k'o Bulića kabanica.
-
VjecitiStudent
#21262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačno!Hafis wrote:Samo su legendarna ekipa. Sami sebi postavljaju pitanja i sami odgovaraju na njih.
Primiti njih ovakve u svoje redove, redove ekipe koja već decenijama uigrano priprema i izvodi udružene zločinačke poduhvate, itekako je riskantan potez.
-
dpjokala26
#21263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mali je naucio biti predsjednik.nije ti ova za odbaciti.navike su cudo.It_is_a_Leclerc wrote:A da DF uzme i premijersko mjesto, pa da drugi i nemaju interesa da uđu u Vladu FBIH. Postaju neozbiljni, i prilično smaraju.
-
Hafis
#21264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima i te...samo ne znam otkud ih uvijek nakon izbora....bit će izvuklo ih na bingu...namještenoVjecitiStudent wrote:Tačno!Hafis wrote:Samo su legendarna ekipa. Sami sebi postavljaju pitanja i sami odgovaraju na njih.
Primiti njih ovakve u svoje redove, redove ekipe koja već decenijama uigrano priprema i izvodi udružene zločinačke poduhvate, itekako je riskantan potez.
-
VjecitiStudent
#21265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jednostavno, konkurencija je nikakva.Hafis wrote:Ima i te...samo ne znam otkud ih uvijek nakon izbora....bit će izvuklo ih na bingu...namještenoVjecitiStudent wrote:Tačno!Hafis wrote:Samo su legendarna ekipa. Sami sebi postavljaju pitanja i sami odgovaraju na njih.
- Banksy
#21266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačno.pametolog wrote:
Ja sam razocaran ponasanjem ekipe DF - g. Komsic, g. Suljagic, g. Podzic, jedva cekaju da izadju pred novinare I da kratkorocno zarade par poena kod malog dijela glasaca (koji su svakako njihovi glasaci, sta god manje/vise uradili). Time nece steci nove simpatizere (par stotina gore/dole ne mijenja nista), nece napravit nista pozitivno sto su predstavljali u kampanji, nece steci povjerenje partnera ko god im to bio, nece steci ni reputaciju kredibline opozicije, nego uplakane djecice. Rano za predizbornu kampanju, vrijeme je da se pokazu na djelu, a to nije mahalanje sa sastanaka, nekoordinirano izjavljivanje raznih ljudi. Ja licno ne znam sta oni sada tacno hoce, a iznose to u javnost. Sta hoce treba da kazu SDA I HDZ, a ne svakodnevno svima nama. Time samo sebi otezavaju posao, a nama gradjanima otezavaju zivot.
Suljagiceva agresivnost definitivno ne moze u konacnici donijeti nista pozitivno, to se vec pokazalo kroz godine njegovog politickog rada.
- Banksy
#21267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam znala da mu je sin ...johntra wrote:Onda su budale ako ga mrze...radi čega?AntiKrist wrote:Banksy wrote:
edit: je li istina da je ovaj Damir Bećirović sin rahmetli Hasana Bećirovića, bivšeg ministra energetike, industrije i rudarstva u Vladi FBiH?
Jest,i ovi iz SDP-a Tuzlanskog ga mrze zbog toga.![]()
lik je deblo...deblo je velika riječ za njega...
Da, deblo, upravo.
- O'zone
- Globalni moderator
#21268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet udaramo
Malo onako naginje na Stand Up
Malo onako naginje na Stand Up
-
palermo
#21269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A šta misliš da obrnemo logiku, pa kažemo da SDA I HDZ trebaju NAMA da kažu šta hoće, a ne između četiri oka.Banksy wrote:Tačno.pametolog wrote:
Ja sam razocaran ponasanjem ekipe DF - g. Komsic, g. Suljagic, g. Podzic, jedva cekaju da izadju pred novinare I da kratkorocno zarade par poena kod malog dijela glasaca (koji su svakako njihovi glasaci, sta god manje/vise uradili). Time nece steci nove simpatizere (par stotina gore/dole ne mijenja nista), nece napravit nista pozitivno sto su predstavljali u kampanji, nece steci povjerenje partnera ko god im to bio, nece steci ni reputaciju kredibline opozicije, nego uplakane djecice. Rano za predizbornu kampanju, vrijeme je da se pokazu na djelu, a to nije mahalanje sa sastanaka, nekoordinirano izjavljivanje raznih ljudi. Ja licno ne znam sta oni sada tacno hoce, a iznose to u javnost. Sta hoce treba da kazu SDA I HDZ, a ne svakodnevno svima nama. Time samo sebi otezavaju posao, a nama gradjanima otezavaju zivot.
Suljagiceva agresivnost definitivno ne moze u konacnici donijeti nista pozitivno, to se vec pokazalo kroz godine njegovog politickog rada.
Mislim, ova je jedna od najboljih dosada, optužuju se političari što transparentno iznose svoje stavove.
Mene bi recimo jako zanimalo šta SDA hoće, koji je njihov minimum ispod kojeg neće ići, do koje će se granice HDZ-u popuštati i slično. I bilo bi lijepo da Bakir to kaže NAMA, a ne HDZ-u(tj. Draganici) u četiri oka.
-
VjecitiStudent
#21270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao njihov glasač imaš puno pravo da ih to pitaš.palermo wrote: A šta misliš da obrnemo logiku, pa kažemo da SDA I HDZ trebaju NAMA da kažu šta hoće, a ne između četiri oka.
Mislim, ova je jedna od najboljih dosada, optužuju se političari što transparentno iznose svoje stavove.
Mene bi recimo jako zanimalo šta SDA hoće, koji je njihov minimum ispod kojeg neće ići, do koje će se granice HDZ-u popuštati i slično. I bilo bi lijepo da Bakir to kaže NAMA, a ne HDZ-u(tj. Draganici) u četiri oka.
-
palermo
#21271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bakirov glasač. Inače, nisam za SDA glasao. Samo da opet utvrdim gradivo.VjecitiStudent wrote:Kao njihov glasač imaš puno pravo da ih to pitaš.palermo wrote: A šta misliš da obrnemo logiku, pa kažemo da SDA I HDZ trebaju NAMA da kažu šta hoće, a ne između četiri oka.
Ali, kao građanin BIH i legalista koji poštuje rezultate izbora, imam puno pravo da pitam svakoga od onih koji su u mogućnosti da kroje moju sudbinu šta imaju u planu raditi. Bez obzira za koga sam glasao. Ili ti imaš drugačije razumjevanje demokratije ?? Predmijevam da imaš....
- It_is_a_Leclerc
#21272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
HDZ je vrlo jasno stavio donji limit još na početku - šest ministarstava, uključujući finansije.
SDA - premijersko mjesto i šest ministarstava.
DF je počeo svako malo davati nove ideje i planove. Najnoviji u kojem traže četiri najjača ministarstva u Vladi FBIH je totalno nerealan i ne trebaju ga ni spominjati nigdje zvanično jer će biti odbijen. Ako im se ne da u Vladu, trebaju to reći javno, a ne ovako nervirati svoje birače, u koje se i ja ubrajam.
DF je počeo svako malo davati nove ideje i planove. Najnoviji u kojem traže četiri najjača ministarstva u Vladi FBIH je totalno nerealan i ne trebaju ga ni spominjati nigdje zvanično jer će biti odbijen. Ako im se ne da u Vladu, trebaju to reći javno, a ne ovako nervirati svoje birače, u koje se i ja ubrajam.
-
palermo
#21273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto je HDZ-ov donji limit realan, a nije DF-ov ???It_is_a_Leclerc wrote:HDZ je vrlo jasno stavio donji limit još na početku - šest ministarstava, uključujući finansije.
- madner
#21274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zato sto je SDA prihvatio HDZove zahtjeve kao opravdane, a DFove nije. 
-
palermo
#21275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rekao bih, really good pointmadner wrote:Zato sto je SDA prihvatio HDZove zahtjeve kao opravdane, a DFove nije.
HDZ se nije pitao da li su im zahtjevi nerealni i hoće li ih neko odbiti. Valjda zato i dobiju što traže.