SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Cornholio_

#21251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cornholio_ »

Tuga je sto ce ti zastitari najebati najvise.
Sa'ce tuzilastvo da proradi u ovakom slucaju sa olaksavajucim okolnostima za jedne a otezavajucim za druge. Zna se ko je donji tu.
dječak sa šibicama

#21252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dječak sa šibicama »

Treba ko u Brazilu, oni BOPE, kad udju u favelu ne izlaze bez bar tri cetiri lesa lokalnih dilera i kriminalaca.

Ako se jos ko kurci, i on dobije metak.

surovo, ali ocito nema drugog rjesenja.
Drvosjeca iz Dejcica

#21253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Cornholio_ wrote:Tuga je sto ce ti zastitari najebati najvise.
Sa'ce tuzilastvo da proradi u ovakom slucaju sa olaksavajucim okolnostima za jedne a otezavajucim za druge. Zna se ko je donji tu.
Vjeruj to se da riješiti za 48h sata samo da dođe na vlast neko ko će reći sada ću vam *ebat mamu maminu. Ja razumijem da obična policija sve teže i teže odgovara na ovakve zahtjeve zato i kažem treba ljude naoružati, opremiti i dati ovlaštenja. Svaki ovakav okršaj maksimalno zaštiti policajca ili zaštitara, uvesti neku vrstu imuniteta da se ne dešavaju slučajevi poput Zujevine i otpuštanja specijalaca kobajagi zbog prekoračenja ovlaštenja.
Drvosjeca iz Dejcica

#21254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dječak sa šibicama wrote:Treba ko u Brazilu, oni BOPE, kad udju u favelu ne izlaze bez bar tri cetiri lesa lokalnih dilera i kriminalaca.

Šta je surovo? Surovo je kada djeci otimaju mobitele, novac, pljačkaju trgovine u sred bijela dana, to je surovo. Ovo je sve normalan tok države i društva koji se brane i štite. Ja bih uveo pravo na samo-organizovanje građana po proceduri i zakonu.
dječak sa šibicama

#21255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Otprilike nesto ovako

savjesni gradjanin/policajac u civilu ukokao kriminalca koji je pokusao oteti motor u sred saobracaja
animals

#21256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by animals »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
dječak sa šibicama wrote:Treba ko u Brazilu, oni BOPE, kad udju u favelu ne izlaze bez bar tri cetiri lesa lokalnih dilera i kriminalaca.

Šta je surovo? Surovo je kada djeci otimaju mobitele, novac, pljačkaju trgovine u sred bijela dana, to je surovo. Ovo je sve normalan tok države i društva koji se brane i štite. Ja bih uveo pravo na samo-organizovanje građana po proceduri i zakonu.
Ovo zadnje ubistvo, je ubistvo gdje bi u svakoj normalnoj zemlji policajci isli na dugogodisnje robije..
thekupus

#21257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by thekupus »

U Juznoj Americi je toliko kriminala u gradovima da je i jako puno prljavih policajaca koji se bave kriminalom, zato je i puno ovakvih ubistava, egzekucija, a istovremeno je sve otislo tako daleko da je ovo jedini nacin da barem djelomicno drze stvari pod kontrolom.
dječak sa šibicama

#21258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Dobro, zadnji snimak sam stavio samo radi primjera, vidi se da su prvo koknuli vozaca jer koliko vidim ima krvi i vidi se les ako se ne varam.

Nije ni u USA puno bolje, ne dignes ruke kad policajac kaze digni, najebo si.

Razumijem i policiju, svakom je njegov zivot najdrazi.

Slazem se da kod nas, zahvaljujuci ovakvom sudstvu, treba naoruzati zastitare i muriju i dati im nalog da pljackase i kriminalce prvo udaraju pa onda pitaju za ime i prezime. A ne da Nisko Karkelja kriminalac penzionise pola interventne, jer su ga zaboga malo samarali.

Kod nas se krimosi vise ne boje suda, pa neka se onda boje metka. Goni ih u pm, poceli su ubijati po ulici, cuj kalasnjikov u pljacki. Znaci, moze pucati i na tebe ako se zadesis tamo slucajno. Takve po kratkom postupku, kad vec nema adekvatnih zatvorskih kazni za takve.
Cornholio_

#21259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cornholio_ »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vjeruj to se da riješiti za 48h sata samo da dođe na vlast neko ko će reći sada ću vam *ebat mamu maminu. Ja razumijem da obična policija sve teže i teže odgovara na ovakve zahtjeve zato i kažem treba ljude naoružati, opremiti i dati ovlaštenja. Svaki ovakav okršaj maksimalno zaštiti policajca ili zaštitara, uvesti neku vrstu imuniteta da se ne dešavaju slučajevi poput Zujevine i otpuštanja specijalaca kobajagi zbog prekoračenja ovlaštenja.
Eto vidis tu je problem. Drzava nece jer te svjesno ubija u pojam. Ciljano. Nije drzavi u interesu da se osjecas sigurno. Imamo mi i previse policajaca i oruzja i opreme i cemu to?
jao_situacije

#21260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Cornholio_ wrote:Tuga je sto ce ti zastitari najebati najvise.
neće zaštitari ništa najebati
ovdje je sve jasno kao dan i ne postoji teoretska mogućnost da oni najebu
dječak sa šibicama

#21261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Pljackas je lokalni baja, sa cicinog hana

Tesko je ranjen.

Izresetali su okolne kuce, ljudima meci kroz prozor ulazili :-) mogao je neko poginuti zdrav prav, samo je sreca sto je kasno pa su svi bili u horizontali.
jao_situacije

#21262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

inače i vlasnik agencije je učestvovao u akciji, i povrijeđen je, razbijena mu je arkada
animals

#21263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by animals »

dječak sa šibicama wrote:Dobro, zadnji snimak sam stavio samo radi primjera, vidi se da su prvo koknuli vozaca jer koliko vidim ima krvi i vidi se les ako se ne varam.

Nije ni u USA puno bolje, ne dignes ruke kad policajac kaze digni, najebo si.

Razumijem i policiju, svakom je njegov zivot najdrazi.

Slazem se da kod nas, zahvaljujuci ovakvom sudstvu, treba naoruzati zastitare i muriju i dati im nalog da pljackase i kriminalce prvo udaraju pa onda pitaju za ime i prezime. A ne da Nisko Karkelja kriminalac penzionise pola interventne, jer su ga zaboga malo samarali.

Kod nas se krimosi vise ne boje suda, pa neka se onda boje metka. Goni ih u pm, poceli su ubijati po ulici, cuj kalasnjikov u pljacki. Znaci, moze pucati i na tebe ako se zadesis tamo slucajno. Takve po kratkom postupku, kad vec nema adekvatnih zatvorskih kazni za takve.
Nisu kriminalci problem ovd drzave, vec vlast , sudstvo i policija , koji su pravi kriminalci..
jer svakog tog kriminalca sa ulice stiti neko iz sudstva ili policije..
decko_sa_kovaca

#21264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by decko_sa_kovaca »

Burazeru moj odradili su i na kovacima amko, ja kad sam izaso iz kuce i ugledo frajra sa kalasem kako je bleno u mene usro sam se samo tako. Srecom samo mi je rukom pokazo da se tivra sto sam naravno i ucinio
dječak sa šibicama

#21265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Konkretno ovog ne stiti niko, jednaka prica kao i onaj sa KB sto je navodno zbo djevojku.

To je najzalosnije u cijeloj prici, sto ovim konkretnim likovima sa danasnjih strana crne hronike, niko ne stoji iza ledja. Osim ako Mirza Hatic kao capo di tutti capi na memli strani, moze uticati na rad sudstva i tuziteljstva.
jao_situacije

#21266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

taj s kalašem sad može eventualno pokazivati đe mu je rupa od metka

priča bi imala hepi end da su fasovali u vugla, ali nisu zaštitari glupi pa da prekorače granice nužne obrane
shandrprcSA

#21267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shandrprcSA »

jao_situacije wrote:inače i vlasnik agencije je učestvovao u akciji, i povrijeđen je, razbijena mu je arkada
Hasic fasovao dva komada a Alija J. razbijena arkada
jao_situacije

#21268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

shandrprcSA wrote:
jao_situacije wrote:inače i vlasnik agencije je učestvovao u akciji, i povrijeđen je, razbijena mu je arkada
Hasic fasovao dva komada a Alija J. razbijena arkada
Alija je ljudina.
dječak sa šibicama

#21269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Jasmina su uhvatili tek kad se onesvijestio u bijegu.
bach

#21270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bach »

dječak sa šibicama wrote:Konkretno ovog ne stiti niko, jednaka prica kao i onaj sa KB sto je navodno zbo djevojku.

To je najzalosnije u cijeloj prici, sto ovim konkretnim likovima sa danasnjih strana crne hronike, niko ne stoji iza ledja. Osim ako Mirza Hatic kao capo di tutti capi na memli strani, moze uticati na rad sudstva i tuziteljstva.
Ovog što je ubo djevojku, ja sam danas sreo kod Vječne...

https://www.facebook.com/EldIN.KItan

Image

Image

Image
zli_hordas

#21271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zli_hordas »

https://www.facebook.com/EldIN.KItan

Image

Image

Image[/quote]

Zivot ga je na to naterao.
Cornholio_

#21272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Cornholio_ »

Malo ih zezaju cijevi na ovim "pistoljima", mescini da su ovo dva upaljaca :mrgreen:
ortodont

#21273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ortodont »

Još jedan u nizu kojeg FB profil preporučuje policiji, i njega i kompanjone. Mada, čemu i to kada će sutra biti na ulici?! Samo u :bih:.
zli_hordas

#21274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zli_hordas »

Vjeciti problemi i sebi i drugima ali nisu djeca kriva sto su takva postala.
Logovan

#21275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

bach wrote:
dječak sa šibicama wrote:Konkretno ovog ne stiti niko, jednaka prica kao i onaj sa KB sto je navodno zbo djevojku.

Ovog što je ubo djevojku, ja sam danas sreo kod Vječne...
Ja ga viđam vazda. Hoda kao da je grad oslobodio. :oops: Debil...
Locked